architectuur

Interieurontwerper: alles wat je moet weten over dit interessante beroep

Voor degenen wiens architectuur een roeping is, biedt de sector een breed scala aan interessante beroepen. Je kunt je echter gemakkelijk vergissen in welke baan je moet gaan. Zeker als dit beroepen zijn die relatief veel op elkaar lijken. Dit is het geval met het beroep van binnenhuisarchitect en binnenhuisarchitect. Noodzaak om de verwarring over dit onderwerp op te helderen? Vandaag leggen we je alles uit wat je moet weten om een ​​duidelijker beeld te krijgen van het beroep van a interieur ontwerper. Op het programma: zoom in op de belangrijkste functies en vaardigheden. Ook inventariseren we welke opleiding nodig is om een ​​succesvolle specialist in zijn vakgebied te worden..

Focus op de specifieke kenmerken van het werk van een binnenhuisarchitect

interieurplan interieurontwerp architect keukenopstelling in de lengte met eiland

Wat kenmerkt het beroep van interieurarchitect ?

Over het algemeen is de interieurarchitect de specialist die werkt aan het ontwerp en de inrichting van particuliere of commerciële gebouwen. Dat kan een verbouwing zijn of een nieuwbouw. Hoe dan ook, de specialist ontwerpt interieurs op een manier die zowel esthetisch als praktisch is. Haar missie is dan ook niet beperkt tot het simpele feit om een ​​ruimte aangenamer en aantrekkelijker te maken. Het houdt immers rekening met de veiligheid, functionaliteit, specifieke behoeften en het budget van zijn klanten. Om een ​​project succesvol af te ronden doorloopt het werkproces van een interieurarchitect een aantal essentiële stappen, waaronder:

  • luisteren en volledig begrijpen van de wensen van haar klanten
  • opstellen van plannen (plattegrond, massaplan, doorsnede) en voorbereiden van de benodigde documenten voor het project
  • maak een 3D-visualisatie om zijn klanten een duidelijker idee te geven
  • de indeling van een ruimte herzien en wijzigen
  • haar klanten helpen en adviseren bij de keuze van materialen, kleuren en afwerkingen
  • samenwerken met andere specialisten (architect, ambachtslieden) om de beste resultaten te garanderen
  • selecteer de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het project en coördineer het werk

Een renovatie- of nieuwbouwspecialist die het interieur zowel functioneel als esthetisch ontwerpt

Omzoomd tapijt donkerblauw fluwelen bank verticale opbergkast houten plank

Hoe het werk van een binnenhuisarchitect verschilt van dat van een binnenhuisarchitect ?

Kortom, de interieurarchitect ontwerpt en stelt inrichtingsplannen op, zoekend naar de balans tussen esthetiek en ergonomie. Hij kan ook meerwerk organiseren en ingrijpen.

De interieurontwerper daarentegen houdt zich alleen bezig met het esthetische aspect van de ruimte. Hij kan zijn klanten adviseren over decoratieve trends en mogelijke cosmetische veranderingen zonder in staat te zijn de structuur van het gebouw aan te passen..

Het gebied van architectuur biedt veel vooruitzichten voor professionele prestaties

Welke studies en opleidingen zijn nodig om het beroep van interieurarchitect uit te oefenen? ?

Op dit moment is het beroep van interieurarchitect nog niet officieel gereglementeerd. Dit sluit dus uit dat er een specifiek diploma nodig is om het te kunnen uitoefenen. Om een ​​succesvolle en succesvolle specialist te worden en het vertrouwen van klanten te winnen, kan het echter nodig zijn om bepaalde vaardigheden te verwerven. Zo kunnen we ons bijvoorbeeld gewoon oriënteren op het vak van medewerker interieurarchitect. Dit laatste vereist slechts een niveau van bac + 2. Voor de grootste liefhebbers die echt willen verbeteren op dit gebied, zijn de bac +4 of +5 te overwegen.

Leer en verrijk je kennis om de beste in je vak te worden

open keuken woonkamer bank donkerblauw fluwelen keuken hout en wit tapijt