Архитектура

Утопична архитектура – друга гледна точка

Намери утопична архитектура и различните архитекти на света, нови тенденции. Ако сте любопитни и искате да надникнете в бъдещето, това е вашето място!

Тук ще видите Арката, създадена от руския архитект Александър Ремизов и е проектирана въз основа на международния опит, получен от работната програма на МАУ „Архитектура за помощ при бедствия“ и според концепцията за биоклиматичен дом с независими източници за поддържане на живота, без никакви друг източник на енергия. Конструкционната якост се осигурява от поведението при натиск на дървените арки и опънатите стоманени кабели. Рамката е покрита със специален етилов тетрафлуороетиленов филм. Има здрав лист, който е много прозрачен, самопочистващ се, рециклируем, по-издръжлив, по-икономичен и по-лек от стъклото. Сградата създава уникална енергийна система. Формата на въртящия момент спомага за създаването на вихров въздух на външната повърхност около централния лагер. Формата подпомага натрупването на нагрят въздух в горната част. Използва се и топлина от околната среда – външен въздух, вода или почва. Сградата може да произвежда допълнителна енергия за захранване на съседни къщи и зелен транспорт.

утопична архитектура

Биоклиматични сгради с а утопична архитектура имат много зелени площи и растенията са избрани въз основа на принципите на съвместимост и осветяване на ефективността на производството на кислород, както и с цел създаване на приветливо и удобно пространство. Винаги има достатъчно проникваща светлина за растенията и за осветяване на интериорните помещения.

утопична архитектура за град

Идентични характеристики се срещат във всички видове утопична архитектура – идеята за изграждане на къща и биоклиматичен свят с много растения и жива енергия.

уникална-утопична архитектура

утопична архитектура-зелено

Това-водно конче от стомана и стъкло-не-е-архитект-утопия-То-е-прототип-на-вертикална-ферма-име-ден

 Това е интериорният дизайн на бъдещата къща, Marché Dauohine, създаден от Мати Сууронен през 1968 г. като ваканционен дом. Най -новият дизайн с височина приблизително 3 метра и диаметър 8 8 е уникален и отговаря на всички очаквания на създателя му за дом, който е лесен за транспортиране и поддръжка. Мебелите са в същия футуристичен стил и са дело на Verver Panton. Къщата е изработена от полиестерна пластмаса и фибростъкло.

готин стол-архитектура-утопичен

cool-vila-дизайн

Papa barba – утопична архитектура

дизайн-на-къща-архитектура-утопичен

Интериор на къща футуро в утопична архитектура

футуристичен дизайн-дю-саон

утопична архитектура съответства на нарастващите води и възможните климатични катастрофи. Ето защо откриваме много идентични елементи в различни архитекти.

плаващ град-архитектура-утопичен

плаващ град-архитектура-утопичен

футуристичен-интериорен дизайн-утопична архитектура

Seashell – утопична архитектура

великата утопична архитектура

Екологичният и самодостатъчен плаващ град на Винсент Калебо- белгийски архитект. Проект 2010г

lilypad-a-floating-and-ecological-utopian-architecture-city

къща-барбапапа

футуристична къща-утопична архитектура

Масдар, Абу Дади утопична архитектура

Масдар-Абу Даби-утопична архитектура

OT-MED http://www.otmed.fr

монако1-утопична архитектура

Physalia-vincent-Callebaut-архитектура-лодка

-хотел-архитектура-утопичен-

уникален дизайн за утопична архитектура

уникална-сумарин-къща-архитектура-утопична

Надяваме се, че нашите идеи за утопична архитектура и сте открили някои интересни неща за вас!