Badkamer

Wat moet je weten om je badkamer goed schoon te maken?

De badkamer is een van de meest gebruikte kamers in huis. Hier brengen we ongeveer 30 minuten per dag door, ongeveer acht uur per week. Het is een belangrijke ruimte in huis. Daarom moet dit stuk altijd speciale aandacht krijgen. Een badkamer moet altijd schoon zijn. Maar om een ​​badkamer aantrekkelijk te maken, moet je er goed voor zorgen. Het schoonmaken van de badkamer vereist een paar tips om succesvol te zijn.

Onderhoud je badkamer goed: de gootsteen en kranen schoonmaken

hoe de badkamer schoon te maken, maak de kraan goed schoon

Kalkafzettingen kunnen zich ophopen op uw kranen en gootstenen en een puinhoop veroorzaken die moeilijk te verwijderen is.

De gootsteen en kranen schoonmaken

Uit voorzorg moet u altijd handschoenen dragen. Dit is de belangrijkste regel om je huid te beschermen. Bovendien mogen wasmiddelen niet met elkaar worden gemengd. De gevolgen voor de huid zijn inderdaad dramatisch. Voor een grondige reiniging van de gootsteen, moet u uw doek in zoutzuur laten weken en vervolgens tien minuten krachtig wrijven. Als er roest is neergedaald rond uw badkamergootsteen, gootsteen of badafvoer, sluit u de afvoer en knijpt u citroensap rond het roestige gebied. Voeg dan voldoende zout toe om het deeg te vormen. Laat het een paar uur intrekken en veeg het daarna weer af. Als u niet het gewenste resultaat krijgt, bel dan a loodgieter om een ​​gootsteen te ontstoppen of een gootsteen.

De kranen schoonmaken

Wat betreft het schoonmaken van de kraan, maak een papieren handdoek nat met azijn, wikkel het om je kraan en laat het ongeveer 10 minuten aan staan. Werk af door af te vegen met een droge doek. Uw kraan zal helder schijnen.

hoe de gootsteen in uw badkamer schoon te maken witte gootsteen en grote wandspiegel

De badkamer zelf schoonmaken

Om de badkamer schoon te maken:

  • bevochtig het oppervlak van het bad lichtjes met heet water,
  • bestrooi met zuiveringszout en,
  • wrijf met een zachte spons. Je kunt ook wasmiddel toevoegen. Als de vlekken bijzonder hardnekkig zijn, kun je de ingrediënten een paar uur laten staan ​​totdat je het gewenste effect hebt bereikt.

hoe de badkamer schoon te maken welk wasmiddel te gebruiken voor de wastafeloppervlakken in een donker kastanjebruine groene handdoek

Een van die elementen die het uiterlijk van de badkamer het meest beïnvloeden, is porselein. Als het helder en stralend is, is de hele kamer veel gastvrijer en schoner. Tegels kunnen worden schoongemaakt met azijn. Kook twee kopjes water, meng met een half kopje azijn en je hebt een uitzonderlijk wasmiddel gemaakt. Zodra de watertemperatuur iets is gedaald, plaatst u klittenband in het materiaal en reinigt u de tegels zeer zorgvuldig. U moet voorkomen dat u te agressief wrijft om de tegels niet te krassen. De voegen tussen de tegels worden gereinigd met een tandenborstel gedrenkt in hetzelfde wasmiddel.

ovale glazen bloempot groene plant in glazen vaas

Als u zwarte vlekken op de badkamermuren opmerkt, moet u deze snel opruimen. Gebruik hiervoor een ontvetter en wrijf met wit klittenband om de kleur van de muur niet te beschadigen. Het is het beste om de handeling meerdere keren te herhalen totdat het vuil volledig is verwijderd. Daarnaast kunt u een ontkalker en bleekmiddel gebruiken. Het wordt aanbevolen om te beginnen in een gebied dat niet zichtbaar is, de reactie van de muur te controleren en dan verder te gaan met het verwijderen van de rest van de muren.