Баня

Ремонт на баня – удоволствието от избора

Банята, отдавна считана за лошото отношение на къщата, сега се разглежда като централна, поставена в центъра на вниманието по време на ремонт или ново строителство. Подобно на кухнята, която има за цел да бъде практична, добре обзаведена и функционална, банята също поставя определени изисквания за комфорт и естетика. Както при всекидневната, която искаме модерна и релаксираща, изборът на цветове, материали и мебели вече не е оставен на случайността, когато става въпрос за оборудване на водната функция, която ще придружава нашето излизане всяка сутрин..

Най -накрая осъзнайте банята на мечтите си

пример за луксозна баня -мечта с еркер за изглед към планината

Обзавеждането на банята на вашите мечти вече не е запазено за елитни или луксозни хотели. Благодарение на демократизирането на офертата от производителите, стана възможно всеки да даде на банята си въздуха на дворец, като дава свобода на желанията си и позволява почти пълна персонализация. Цветове, подови или стенни покрития, ъглов и / или душ кабина, вана, всички вкусове са задоволени, в зависимост от наличния размер и определени технически ограничения, сами намалени от работата на професионалистите в сектора.

Финес или душ кабина за всеки

Душ или вана? Защо не и двамата ми капитан? Със сигурност най -важната част от банята. Настоящата тенденция е, че душът до голяма степен се е възползвал от ваната, поради очевидни причини за икономия на вода. Но сега, когато му дойде времето изберете душ кабина, забавлението влиза в игра.

Сред различните видове душ кабини на пазара, душ кабината винаги се е радвала на благоприятна естетика, подсилена от настоящата тенденция към минимализъм. Неговото оформление, което традиционно е възможно само чрез инсталиране на облицован с плочки дренаж, сега е опростено чрез инсталирането на допълнителни плоски или дори изплакващи приемници с различни покрития и размери. Те ви позволяват да се насладите на елегантен стил, по -модерен от всякога, като същевременно ограничавате разходите и ограниченията поради неговата инсталация.

За малки площи ъгловата душ кабина “четвърт кръгла” спестява място, като се плъзга в един от ъглите на стаята. Ултра плоските модели също ще му позволят да следва тенденцията, като големите си италиански сестри, като цяло правоъгълни форми..

Остров, комбиниран, ъгъл

колаж от различни модели вана, душ остров или ъгъл

Избор на подходяща вана е преди всичко въпрос на удоволствие, защото как да не се насладите на добра гореща вана през зимна вечер? За неговото инсталиране, разбира се, ще е необходим минимум повърхност, дори ако предлагането на мини бани има тенденция да се развива, но чиято полезност остава ограничена. Както при душа, ъгловият модел дава възможност за оптимизиране на пространството, като същевременно се запазва определен обем на пълнене.

Що се отнася до сегашната тенденция, палмата несъмнено е самостоятелната вана. Този, отделен от стените, които обикновено го прегръщат, изглежда е паднал от небето. Визуално независим, той напомня за баните от миналото, играейки двойната карта на винтидж и съвременен според неговите характеристики, понякога прав, понякога заоблен. Необходимо условие за избор на самостоятелна вана, банята трябва да е с голяма площ, за да й осигури жилищното пространство, което е натоварено върху нея.

И накрая, за тези нерешителни, които се колебаят между душ или вана, има решение, което ще накара всички да се съгласят: комбинацията от баня и душ. Както подсказва името му, това съчетава вана и душ система. С подвижна или фиксирана длан тя задоволява както феновете при бързане на душа, така и тези, които се адаптират към разпенената релаксация. Както при избора на класическа вана, факторът на пространството ще бъде взет предвид при нейната инсталация.

Изборът на почва

кой етаж да изберете за стилен ремонт на баня

Изборът на подови настилки: това е по -важно, отколкото изглежда. Тъй като ще бъде в пряк контакт с краката ви повече от всеки друг етаж в дома ви, той трябва да е удобен, успокояващ и добре адаптиран. По дефиниция банята е изправена пред висока влажност и това често. Следователно видът на почвата ще трябва да издържи на тази битка на водата, за да остане на място, но и да ви предпази от подхлъзване.

Разбира се, плочките са избор номер едно, що се отнася до пода в банята. Универсален, той е лесен за инсталиране и може да се комбинира по стените. Въпреки че не е най-устойчив на приплъзване, той има естетика, адаптирана към времето. Няма повече квадратни бели плочки, направете място за големи плочи в тъмни цветове, много актуални. Той е и най -устойчив на влага, ако е инсталиран правилно.

Както при всяка стая, паркетът все още е най -топлият материал, когато става въпрос за подови настилки. Използването му обаче остава необичайно в баня, където изборът на бензин е от съществено значение, за да се гарантира неговата устойчивост на вода и следователно с течение на времето..

Ламинираният паркет е изкуствената версия на предишните две. Изработен от смола или PVC, той се среща в множество версии, имитиращи дървени подове, плочки или бетонен ефект. Той е устойчив, ако е специално проектиран за мокри помещения.