Bank

Stoelhoezen en bankhoezen: een complete gids voor het maken van de perfecte keuze

Nu we weer genoodzaakt zijn om meer tijd thuis door te brengen, wordt het belang van een gastvrije en warme inrichting nog meer merkbaar. En om je huis om te toveren tot een cocooning-nest, zijn er tal van tips en ingenieuze aanpakken. Spelen met warme materialen en stoffen, aangenaam om aan te raken en voor het oog, blijft echter een van de meest populaire methoden, vooral in de wintermodus. Naast klassieke oplossingen zoals het toevoegen van decoratieve kussens en zachte vloerkleden, blijkt het aankleden van uw meubelen met een hoes die zowel beschermend als verfraaiend is een ander nogal verleidelijk alternatief. Houd je van het idee om je stoelen of bank in een moderne hoes te wikkelen? Dus in de volgende regels zal onze redactie u enkele aanwijzingen geven over hoe u het perfecte model voor u kunt kiezen..

Maak van je huis een comfortabele en gastvrije plek met behulp van kleine decoratietips

interieur design trendy woonkamer decoratie cocooning grijs bankovertrek eetkamer decoratie stoelen

Waarom kiezen voor een bankovertrek? ?

In veel huizen verandert de bank in het hart van de woonkamer al snel in het middelpunt van het interieur. En dat is een geweldig feit, als je net een model hebt gekocht dat helemaal in de mode is. Maar wat te doen als u het zich niet kunt veroorloven om uw oude bank te vervangen en te investeren in de nieuwste modemeubels? Heel simpel, we kiezen voor een bank hoes !

Kleed de bank in stijl en comfort door te kiezen voor een moderne hoes

gele bankovertrek modern interieur decoratie minimalistische woonkamer houten parketmeubels gooit grote franjes

Hoe maak je de beste keuze? ?

Om in deze missie te slagen, zijn er twee belangrijke factoren. Bovenal geven we de voorkeur aan modellen gemaakt van elastisch materiaal, die garanderen dat de hoes zich aanpast aan de bank (aan zijn vorm en afmetingen). Vervolgens houden we rekening met de stijl die in de ruimte heerst en gaan we op zoek naar de zeldzame parel die zal versmelten met het bestaande decor. Zo vinden we onder de meest geschikte varianten:

  • neutraal gekleurde covers (grijs, wit en zwart) voor een klassieke, elegante en minimalistische look
  • stoffen in trendy tinten zoals mosterdgeel en bosgroen die perfect passen bij een bohemien en eclectische sfeer
  • modellen met geometrisch ontwerp, vooral covers met driehoekige patronen van aardse of pasteltinten die erg populair zijn, vooral in Scandinavische decors

Vind het model dat harmonieus past bij het reeds bestaande decor

interieur design bank hoes geel groen plant interieur minimalistische stijl plaid grijs faux fur

Waarom een ​​stoelhoes kiezen en welk model te kiezen? ?

Net als banken hebben stoelen de neiging om na verloop van tijd te verslijten. En dit proces kan snel versnellen als er luidruchtige kinderen of een huisdier in huis zijn. Om nog maar te zwijgen van de onvoorziene schade aan de stoelen in de eetkamer (rode wijnvlekken kunnen de eigenaar echt stress bezorgen!). Of het nu gaat om het beschermen van uw dure meubelen of om het een moderne uitstraling te geven, het gebruik van een stoel bedekking lijkt me de beste oplossing. Bovendien bieden hedendaagse fabrikanten een breed scala aan materialen en intrigerende ontwerpen om aan elke smaak te voldoen. Hier zijn enkele ideeën over welke modellen u volgens uw behoeften kunt gebruiken:

  • de lichtgekleurde enveloppen (wit, beige, oranje, geel) zijn zeer geschikt voor de culinaire hoek waar ze bijvoorbeeld zullen trouwen met de klassieke vintage stijldecoratie (en je hoeft je geen zorgen meer te maken omdat ze wasbaar zijn)
  • neutrale tinten zoals grijs, zwart en grijs-wit, zwart-rood etc. zijn populairder voor bureaustoelen waar ze een professionele en elegante sfeer creëren
  • modellen met patronen (geometrisch, bladeren, bloemen) voegen een verfrissende noot toe aan het interieur van de woonkamer
  • voor een look die zowel luxueus als cocoonend is, zijn fluwelen hoezen de vlaggenschipoplossing voor 2020.

Bescherm de stoelen of geef ze een nieuwe look door ze te verpakken in een trendy accessoire zoals de stoelhoes !

grijze bureaustoel hoes scandinavische eetkamer decoratie poeder roze fluwelen stoel stoelhoezen