decoratie

De magie van het plattelandsboeket – bezwijk voor de charme van lentelichtheid

Als u besluit om een landelijk boeket voor een romantisch evenement, bereid je voor om jezelf onder te dompelen in de zachte en verfijnde wereld van een kunst die niet onderworpen is aan strikte voorschriften. Zoveel mogelijke combinaties en zoveel bloemen en materialen die een ervaren bloemist zou kunnen gebruiken om een ​​landelijk boeket te maken! Hij betovert ons met zijn romantische kant en tegelijkertijd zijn naïeve en elegante spontaniteit.

Plechtig landboeket in geel en wit

rond bruidsboeket met gele en witte bloemen, madeliefjes en vetplanten

Ja, we denken meteen aan roze en pioenrozen, kamilles en chrysanten, pastel- en neutrale kleuren of meer ingetogen zoals lichtroze, rafelige tinten, wit en lichtgeel. Dit heldere en kortstondige assortiment wordt geassocieerd met verfijnde en delicate bruidsboeketten die ons verleiden met hun romantische charme en lichtheid. Met dit artikel willen we je laten zien dat de keuze aan kleuren en composities voor een landelijk bruidsboeket werkelijk eindeloos is! Het esthetische eindresultaat is de enige regel die in deze kunst in acht moet worden genomen. Felgekleurde bloemen zijn tegenwoordig erg aanwezig in bruidsboeketten, dus het hele scala aan prachtige weidebloemen kan op een bruiloft worden gebruikt..

Landelijk boeket met pioenrozen en rozen

rond bruidsboeket, pioenroos bruidsboeket, country chic bruiloft

Wie is er geïnteresseerd in de kunst van het maken van een rustiek boeket? Als je een meisje bent dat van de natuur houdt en de eenvoudige geneugten van het leven en authentieke schoonheid waardeert, zul je waarschijnlijk de voorkeur geven aan een landelijke chique bruiloft en niet aan een luxe. U geeft de voorkeur aan een buitenceremonie. Het wordt een huwelijk waarbij al je zintuigen worden aangesproken, want je zult kunnen genieten van de aroma’s, het gezang van de vogels, het gefluister van de wind en het borstelen van de kruiden. Maar bruiden zijn niet de enigen die geïnteresseerd zijn in landelijke boeketten. Iedereen die graag naar het platteland gaat en plezier vindt in het plukken van bloemen op het platteland, zal kunnen bezwijken voor de charme van deze boeketten. Stel je voor hoe leuk het is om te leren je eigen rustieke boeketten samen te stellen en geleidelijk de technieken en stijlen van deze betoverende kunst onder de knie te krijgen.

Landelijk boeket in de vorm van een bol met lentebloemen

groene twijgen die een mooi boeket bloemen, rozen, madeliefjes en hortensia's omringen

Laten we nu eens kijken wat de tips zijn voor het samenstellen van landelijke boeketten voor een bruiloft, om aan een vriend aan te bieden of gewoon om ons interieur te versieren.. Wat zijn de beste bloemen om een ​​landelijk boeket te maken?? In feite kunnen alle veldbloemen die je in de maanden mei en juni aantreft, evenals gekweekte landbloemen, deel uitmaken van de samenstelling van een plattelandsboeket. De combinaties tussen hen zullen traditionele landelijke boeketten of meer extravagante boeketten creëren die weten hoe ze uw speciale evenementen kunnen perfectioneren. Laten we denken aan onze kindertijd en de wandelingen in de bossen en weiden van het platteland waar we graag speelden! Hier is een lijst met bloemen en andere planten die geschikt zijn voor uw landelijke boeket, waarvan sommige weinig bekend zijn, andere een beetje vergeten, maar ze zijn allemaal geliefd..

Boeket roze pioenrozen versierd met kleine witte bloemen en groene knoppen

fantastisch boeket met pioenrozen, witte bloemen en groene bies om de huwelijksceremonie te versieren

Bloemen en blad die goed passen bij een landelijk boeket: pioenrozen, chrysanten, kamille, lisianthus, fréesia, veldbloemen, roos, takjes rozemarijn en andere aromatische planten, eucalyptus, limonium, anjer, damast nigella, fumitory, korenbloem, hyacint, tulp, dahlia, hortensia, klimop, babyadem en varen, ranonkel, lelietje-van-dalen, astible, zinnia’s, lisianthus, vetplanten en zoveel anderen. Er zijn ook andere natuurlijke materialen die je in de natuur vindt en die je boeket zullen verfraaien. Dit zijn twijgen, stro, herfstbessen, korenaren, mossen en stukjes hout, droge bloemen, kegels. U wordt eraan herinnerd dat sommige plantensoorten wettelijk beschermd zijn en dat u moet oppassen dat u geen bedreigde planten plukt.

Lentebloemen verzameld in een bohemien boeket

minimalistisch en bescheiden boeket in landelijke stijl, roze bloemboeket, rond bruidsboeket

Hoe stel je een rustiek boeket samen??

Eerst moet je beslissen wat de vorm van het boeket wordt: een bolvormig en klassiek boeket of liever origineel en ongestructureerd, en waarom geen cascade? De takjes decoratieve planten die hoger uitkomen dan de andere of de mozaïekstructuur geven die originele textuur die een boeket doet opvallen. Zet de bloemen niet op dezelfde hoogte. Sommige bloemen hebben geen geavanceerde middelen nodig voor hun presentatie, bijvoorbeeld pioenrozen en dahlia’s die niet door andere planten gesublimeerd hoeven te worden. Naast de mooie verse bloemen en je favoriete blad, heb je ook een schaar en een bloemenschaar, touw, spelden, linten of kant nodig …

Een rustiek boeket met een klassieke bolvormige look

rustiek boeket rozen, rond bruidsboeket, landelijk boeket dat de bruid sublimeert

En hier is een voorbeeldig algoritme voor het maken van een mooi landelijk boeket

1. De eerste stap is om de pinnen te verwijderen en alle overbodige elementen van het onderste deel van de staven te reinigen. Dan moeten we dezelfde soorten bloemen groeperen om de volgende stappen te vergemakkelijken:.

2. Kies de bloemen waarmee je begint: rozen of hortensia’s, pioenrozen of bloemen van een andere karakteristieke soort. Ze vormen het hart van het boeket.

3. Nadat je het hart hebt gemaakt met een of meer bloemen, omring je het met kleinere soorten, zoals baby’s breath, bosbessen of fréesia’s. Deze onopvallende bloemkroon bloemen zijn de perfecte aanvulling op uw basis bloemengroep. Je zou ze voorzichtig kunnen bedekken met kruiden en gebladerte, voor een meer verfijnd effect..

4. Door de stelen tegen elkaar te zetten, kunt u uw boeket in een concrete richting draaien, waarbij u ervoor zorgt dat de stelen aan elkaar vastgelijmd zijn. De kleine asymmetrieën en de subtiele wanorde geven deze wilde noot van het rustieke boeket. Verwijder alle bladeren en alle bloemkronen die onzichtbaar blijven.

Een boeket vers geplukte bloemen

wild boeket met madeliefjes en zonnebloemen versierd met cob en sierplanten

5. Als u wilt, kunt u grotere bloemen aan de randen van het reeds gevormde boeket plaatsen. Werk af met een beetje groen om je boeket rijker te maken.

6. Nu is het tijd om het boeket te repareren. Pak een touwtje en knoop het boeket stevig dicht bij de bovenkant – ongeveer twee of zes centimeter er vandaan..

7. Snijd de uiteinden van de stelen af ​​met de knipsels en werk aan twee of drie stelen tegelijk. We raden aan om minimaal twee handpalmen afstand te laten tussen het geknoopte deel en het uiteinde van het boeket.

8. Om het boeket stabieler te maken, gebruikt u een stuk jute dat u om het boeket kunt binden, te beginnen met het geknoopte gedeelte. Het materiaal en de hoeveelheid bepaal je zelf. Bind het lint, canvas of veter goed vast en zet vast met een paar spelden door in een hoek van 20 graden in de richting van de staven te boren.

Een stijlvol boeket landelijke bloemen

boeket van witroze en orchideebloemen, gegarneerd met blad, mooi boeket van watervalbloemen

Een verfijnd boeket met rozen en van verschillende bloemknoppen

rustiek boeket in roze en wit, groen blad, boeket van zachte en delicate bloemen

Een mooi boeket met bloemen geplukt uit de weilanden

wit en blauw bloemboeket, rustiek bloemcascadeboeket voor moderne bruid

Een volumineus boeket in een nest van zilverdraad

madeliefjes, seringen en rozen in wit decoratief nest, mooi bloemstuk

Rozen, orchideeën en baby’s adem, gegarneerd met grote groene bladeren

boeket witte bloemen en een roos, mooi boeket natuurlijke bloemen

boeket kleurrijke bloemen geplukt en geplukt in de weilanden, gestructureerd boeket met mooie planten

pioen bruidsboeket, klein rustiek boeket met bloemen geplukt van de weilanden

klein rond bruidsboeket, pioen bruidsboeket en rustieke rozen ronde vorm

Vetplanten brengen exotische accenten in dit pastelkleurige bruidsboeket

rustieke-chique-bruidsboeket-roze-pioenen-en-vetplanten-bandloze-trouwjurk

origineel bruidsboeket, rozen, eucaliptus en baby's adembladeren, rustiek bloemstuk   mooi boeket pioenrozen en bladeren voor de elegante boho-bruid

origineel bruidsboeket, rustieke rozen en sierplanten, rustieke bloemendecoratie

boeket witte bloemen voor de boho bruid, pioenrozen of rustieke rozen gecombineerd met sierplanten

landelijk boeket in kleuren, wilde soorten gecombineerd voor een landelijk bruidsboeket

Een sympathiek bruidsboeket met lentebloemen in frisse kleuren

rustiek bloemboeket, symmetrisch en sympathiek boeket voor de boho bruid

hortensia boeket met groene decoratie, fantastisch rond bruidsboeket

origineel bruidsboeket, klein rond boeket met paarse en witte bloemen

Rozen en witte hortensia’s om genegenheid te tonen

rustiek boeket voor de boho chique bruid, boeket witte bloemen

rustiek designboeket voor Boheemse bruiloft, eenvoudig en origineel bloemstuk

fantastisch boeket met rozen en kleine witte en blauwe bloemen

rustiek chique bruidsboeket, rustiek roze en gele rozen, groene bladeren

waterval bruidsboeket, diverse mooie soorten in blauw, wit en geel

Een balboeket in pastelblauw en wit

rond bruidsboeket, margrieten, blauwe hortensia's, witte rozen

bloemendecoratieboeket, zonnebloemen, seringen, madeliefjes en verschillende soorten weiden

rustiek bruidsboeket met bloemen geplukt van de weilanden, wild lenteboeket

wilde planten geassembleerd en gerangschikt in een boeket, waterval bruidsboeket

Een rustiek boeket met pittige kleuren

rond bruidsboeket met landelijke bloemen, boeket met natuurlijke schoonheid

boeket bloemen voor de bruid, wit, blauw, oranje en geel, bloemendecoratie met wilde bloemen

Zonnebloemen zullen je bruiloft opfleuren, zelfs als de dag regenachtig is

witte strapless jurk, boeket met zonnebloem accent, bloemen geplukt uit de weilanden

rustiek bruidsboeket, trend van shabby en rustieke bruiloften

bloemen en vetplanten verzameld in een mooi boeket bloemen in landelijke chique stijl

strapless witte jurk, elegant bruidsboeket met rustieke bloemen en kruiden

Een boeket landelijke bloemen om de geest van vrijheid op te roepen

boeket bloemen in zachte kleuren gearrangeerd, chique vintage bruidsboeket

boeket pastelkleuren voor een lieve en romantische bruid

origineel bruidsboeket, rode en roze rozen, zeer decoratief boeket met verschillende soorten  lichtroze trouwjurk, bloemboeket met trapsgewijze groene elementen

bruidsboeket pioen ronde vorm, pioenrozen en dahlia's roze en witte kleur

Een prachtig bruidsboeket met tinten die passen bij de kleur van de jurk

mooi roze en wit boeket met groen, madeliefjes en rustieke rozen

cascadeboeket met diverse landelijke bloemen, lila en rozen, groen blad

landelijk boeket met veelkleurige kleuren, zonnebloemen, paarse bloemen en rode rozen

Zet een paar takjes bosvruchten tussen de bloemen, om de aroma’s van de natuur in huis te halen

roze en witte pioenrozen en takjes aardbeien in een boeket, bloemendecoratie voor bruiloften

Versier je bruiloft met de geuren en kleuren van de weilanden 

mooi landelijk boeket met madeliefjes en rustieke bloemen, baby's breath en jute string

rond bruidsboeket met rustieke witte en roze rozen, gele knoppen, gips en groen blad

origineel boeket met diverse weidebloemen met kleine en grote bloemkronen, volumineus boeket

Een rustiek boeket met rozen en takjes groen blad

glazen vaas, lichte guirlande en groot boeket pastelrozen, diverse groene takjes

rustiek bloemboeket gebonden met jute touw, eenvoudig en elegant boeket

rustiek boeket met witte rozen en laurierblaadjes, baby's breath en jute string

hortensia's, chrysanten en rozen in elegant boeket met jute, mooi bruidsboeket

Een bloemstuk in wit assortiment

bruidsboeket voor de boho-bruid, country-chic bruiloften, verfijnd boeket met witte bloemen  lenteboeket voor boho bruid, rozen en pioenrozen gerangschikt met gebladerte   elegant design wit boeket, witte kleur boeket, klein rond boeket

Een arrangement van bloemen in contrasterende kleuren

oranje en paarse bloemen gerangschikt in een landelijk boeket, rustieke bloemen

boeket rozen en dahlia's ronde vorm, super mooi boeket voor de bohemien bruid

Een bruidsboeket met een wilde uitstraling in wit en groen

chique landelijk groen boeket met diverse groene takjes en wat witte rozen

Een boeket lentebloemen

bruidsboeket in roze en oranje met mooie bloemen en decoratieve takjes

madeliefjes en bosbessen geassembleerd in een klein rond boeket, rustiek bruidsboeket

bescheiden bruidsboeket in verschillende kleuren, lila, roze en witte bloemen

boeket van kleine fantastische bloemen in verschillende kleuren, boho chique stijl riem

Een bruidsboeket in blauw en wit, met rozen en wilde planten

landelijk boeket in blauw en wit, takjes eenvoudige Provençaalse planten als decoratie

landelijk bloemenboeket in roze en oranje, hippie chique bruidsoutfit

wilde bloemen en planten gerangschikt in boeket in wit roze en paarse kleuren

boeket met witte hortensia's in ronde vorm, mooi landelijk bruidsboeket

bruidsboeket met rozen, korenaren, duindoorn en diverse groene bladeren

De gele plukjes geven een bijzondere vrolijkheid aan dit bruidsboeket

klein bruidsboeket met delicate bloemen, decoratieve groene takjes, madeliefjes

boeket in contrasterende kleuren met gele en paarse rozen, vetplanten

wit boeket met witte rozen en baby's breath, heerlijk bruidsboeket

armvol lentebloemen, gele en blauwe bloemen, kleine plukjes wilde bloemen verzameld

Fleur je romantische evenement op met een kleurrijk landelijk boeket

pioenroos en goudsbloem bruidsboeket, frisgroen blad, bladboeketdecoratie

boeket van chrysanten en verfijnde rozen, boeket van land bloemen

rijk boeket bloemen en bladeren strikt geregeld voor een boho-huwelijk

Een rustiek boeket met tuinbloemen en wilde bloemen

zonnebloemen, pioenrozen en dahlia's gemengd met augurken en gele zonnebloemen

oranje en witte chrysanten, eenvoudig bloemstuk, bruidsboeket

boeket van witte en roze bloemen en bessen, witte kanten jurk

boeket witte rozen, hoe stel je een landelijk boeket samen, boeket witte bloemen

Een hippie chique stijl boeket in de kleuren van de regenboog

mooi boeket bloemen in de kleuren van de regenboog, super mooi lenteboeket

mooi bloemboeket met wilde bloemen, chique hippiebruid met een groot bloemboeket

boeket witte bloemen in een vaas voor een gemoedelijke sfeer

boeket witte en roze bloemen landelijke stijl, bruidsboeket rozen

boeket van lila en witroze bloemen in een kleine glazen vaas, rozen, hortensia's en seringen

schattig boeket met weidebloemen, lief chique hippiebruid met bloemenkroon

rustiek boeket met verschillende bloemen versierd met een strolint

klein boeket van mooie bloemen in oranje en lichtroze, jute touwdecoratie

boeket bloemen en vetplanten, arrangement van zoete planten en bladeren

kleine madeliefjes en takjes paarse bloemen gerangschikt in een mooi boeket