decoratie

Japanse decoratie: alles wat je moet weten om je huis een rustgevende en natuurlijke noot te geven

Bent u op zoek naar originele ideeën om de sfeer in uw huis te verbeteren door een vleugje sereniteit, harmonie en balans toe te voegen? Dan is Japanse decoratie wellicht een perfect alternatief voor u. Met een strak design dat traditie combineert met een moderne geest, fascineert de Japanse stijl designjunkies over de hele wereld. Het is dan ook geen verrassing dat de zen-levensstijl niet alleen onze tuinen en balkons binnendringt, maar ook de binnenruimte om een ​​rustgevende en natuurlijke sfeer te creëren die bevorderlijk is voor rust en ontspanning. Als dit het resultaat is waarnaar u op zoek bent, nodigen we u uit om in onze gedetailleerde gids te duiken om te leren hoe u het Japanse decor gemakkelijk thuis kunt adopteren..

Japans decor: een harmonieuze mix van natuurlijke materialen en kleuren

trend interieur decoratie japanse stijl beeldje boeddha groen planten interieur meubels hout minimalisme decor

De onderscheidende kenmerken van Japanse decoratie

Natuur, eenvoud en minimalisme – dit zijn de sleutelwoorden die ons leiden bij het transformeren van onze interieurs in overeenstemming met Japanse trends. Van de keuze van het kleurenpalet tot de selectie van decoratieve objecten zoals a japans schilderij of geluksfiguren, elk detail is goed doordacht en zorgvuldig gekozen om een ​​perfecte harmonie te verkrijgen. Nu gaan we dieper in op de essentiële elementen waarmee u rekening moet houden om een ​​ontspannende en stijlvolle noot in uw huis te brengen door te vertrouwen op de Japanse stijl..

Minimalistisch en verfijnd ontwerp om comfort en sereniteit te garanderen

Japanse stijl woondecoratie houten bed vloeren parket houten raam minimalisme inrichting;

Nodig de natuur uit in je huis

Een van de meest onderscheidende kenmerken van de Japanse stijl is de verbondenheid met de natuur. Daarom is hout het meest gebruikte materiaal in Japanse huizen. Over het algemeen wordt het zowel als wand- of vloerbedekking als in een meubelversie gebruikt.

Planten worden ook uitgenodigd in het Japanse decor. Of je nu een paar traditionele planten zoals bamboe of bonsai wilt toevoegen, of je houdt van andere exotische soorten, de aanwezigheid van groen draagt ​​bij aan een authentieke en zen look. Er moet echter worden opgemerkt dat hier de nadruk ligt op groene planten in plaats van kleurrijke planten..

Haal de natuur in huis door te kiezen voor houten meubels en groene planten

Japanse decoratie accessoires objecten tafel houten dienblad bloempot groene plant trend deco Japanse stijlelementen

Kies voor het essentiële

Als het gaat om het inrichten van een kamer, is eenvoud altijd het belangrijkste in onze gedachten. Meestal richt de Japanse stijl zich op het creëren van een open ruimte en een rustige omgeving. Zo is de opstelling van het meubilair van groot belang.

Om bijvoorbeeld een woonkamer in te richten, laten we ons inspireren door Japanse theeceremonies die worden gekenmerkt door de opstelling van een salontafel in het midden van de kamer en vloerkussens rond de tafel, wat suggereert dat het meubilair vervangen moet worden. ) door kussens of voetenbankjes. Op deze manier vermijden we rommel en garanderen we een schone, lichte en ruime ruimte.

Een goede organisatie (vooral in beperkte ruimte) is een ander kenmerk van Japans design. Om voor extra opbergruimte te zorgen, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor wandopbergers in de vorm van planken in plaats van grote meubelstukken te plaatsen.

Geniet van een open, schone en lichte ruimte

interieur decoratie japanse stijl minimalisme decor meubels houten vloeren houten raam natuurlijk licht

Geniet van een open en lichte ruimte

Om een ​​harmonieus decor tot stand te brengen, speelt natuurlijk licht ook een essentiële rol. Omdat de meeste traditionele Japanse huizen klein zijn, is de aanwezigheid van deuren en muren zeldzamer (om te profiteren van open ruimte en meer natuurlijk licht). Om een ​​zekere privacy en rust te garanderen, wordt echter gebruik gemaakt van schuifdeuren en verwijderbare scheidingswanden..

Schuifdeuren centraal in Japans interieur

interieur design trend japanse decoratie schuifdeur raam landschap natuur meer elementen aziatische decor

Integreer een aquatische touch

Water is een cruciaal onderdeel van de Japanse trends. Het introduceren van aquatische elementen in het decor is daarom ook een heel goed idee om je huis op te frissen. Naast kleine fonteinen en zen-aquaria, is de installatie van een Japans bad een zeer populaire oplossing en wordt vooral gewaardeerd door degenen die hun eigen spa willen creëren..

Creëer je eigen spa door te kiezen voor een Japans bad

minimalistisch design badkamer decor met vrijstaand Japans bad gevlochten Japanse stijl bloempot vijver vis ontspanning