doe-het-zelf

Paasambachten op de kleuterschool – kleine voorwerpen en thema-decoraties die gemakkelijk te maken zijn

Net als Kerstmis is Pasen ook een gelegenheid geworden om onze mouwen op te stropen om allerlei kleine versieringen en thema-objecten te maken die bedoeld zijn om ons onder te dompelen in de feeststemming. En er is in werkelijkheid een heel Paasuniversum bevolkt door eieren, kuikens, konijnen en lammeren, die er het symbool van zijn geworden. Zowel volwassenen als kinderen hebben plezier bij het uitvoeren van projecten die geïnspireerd zijn op het grootste lentefestival, maar het zijn ongetwijfeld de kleintjes die met het grootste ongeduld naar deze activiteiten uitkijken. Om ideeën op te doen over hoe u deze kunt verzorgen, presenteren we vandaag de beste suggesties voor Paasknutselen op de kleuterschool.

Welke paasambachten op de kleuterschool? Vind hieronder enkele inspirerende tutorials en ideeën !

voorbeelden van doe-het-zelf Pasen-kleuterschool, paaseieren, konijnenmand, konijnensok, papieren bloemen

Maak een paaskuiken of paashaas van gerecyclede materialen 

Zoals al is opgemerkt, wordt het feest van Pasen in de populaire traditie vaak geassocieerd met een paar dieren die de wildgroei en de heropleving van de lente symboliseren. Deze kleine dieren, die eigenlijk schattig zijn om te eten, zijn nu het onderwerp van verschillende creatieve ambachten rond het thema Pasen. Op de kleuterschool zullen we veel plezier beleven aan het nabootsen van deze symbolische wezens door een grote verscheidenheid aan materialen te gebruiken om ze te maken. Glazen potten, kartonnen wegwerpborden en zelfs wasknijpers en ijsstokjes kunnen gemakkelijk veranderen in een leuk klein decoratief object en in de volgende regels zullen we u laten zien hoe..

Paaskuiken in wegwerpkartonnen bord

Benodigde materialen en gereedschappen:

 • gele kartonnen plaat
 • oranje of geel gekleurd papier
 • wiebelende ogen
 • doe-het-zelf lijm
 • potlood
 • schaar

Stap voor stap realisatie:

 1. Het eerste dat u moet doen, is uw materiaal ophalen en voorbereiden voor de stappen die zullen volgen. Allereerst, wat betreft de kartonnen plaat, als u er geen kunt vinden die geel van kleur is, moet u ook verf in deze kleur leveren, evenals een penseel om het opnieuw te kunnen schilderen. Knip vervolgens alle kleine elementen uit het papier waaruit het lichaam van het kuiken zal bestaan..
 2. Laat het kind als vleugels de afdrukken van zijn handen op het gele papier tekenen en de aldus gemaakte figuren uitknippen met een schaar om ze op de achterkant van het bord te plakken.
 3. Knip voor de poten twee stroken oranje papier (elk ongeveer vijftien cm) en twee kleine hartjes in dezelfde kleur papier. Lijm deze op de onderkant van de oranje papierstroken. Laat alles aan de onderkant van de achterkant van het papieren bord vastbinden.
 4. Knip nu de vorm van een bloemblad uit dezelfde kleur papier, vouw het dan dubbel en plak het in het midden van het bord als een snavel.
 5. De laatste tijd, blijf met wiebelige ogen en voila … Een heel aardig wezentje dat klaar staat om het kind te vergezellen op de paasreis.

Paaskuiken in papieren wegwerpbordje – zo doe je het stap voor stap

gemakkelijke handmatige paasactiviteit, kuiken in een wegwerpbord van gerecycled papier met pootjes en vleugels in papaierhandafdrukken

© firefliesandmudpies

We gaan op bijna dezelfde manier te werk om een ​​paashaas op een papieren bord te maken. Papieren oren, pomponneus of gekleurde knoop, pijpenragerssnorren, wiebelende ogen en viltneus… En dan hoef je alleen nog maar alle spulletjes op het papieren bordje te bevestigen.

… en nog eens – een paashaas in hetzelfde materiaal

DIY paashaas, papieren bordje, wiebelige ogen en pijpenragersnorren, muilkorf met knopen of pompons, oren van papier

Paassnoepdoosjes in gerecyclede glazen potten

Je zou dezelfde patronen kunnen gebruiken om een ​​fantastisch paassnoep- of chocoladedoosje te maken. Hier zijn de aanwijzingen die u moet volgen….

Benodigde materialen en gereedschappen:

 • glazen potten
 • lijm vernis
 • borstel
 • schitteren
 • schuimpapier
 • pompons
 • wiebelende ogen
 • hete lijm
 • paastraktaties

Stap voor stap realisatie:

 1. Smeer eerst het oppervlak van de glazen pot in met vernislijm en bestrooi met glitter om de integriteit gelijkmatig te bedekken. Goed schudden om overtollig te verwijderen. Opzij zetten en goed laten drogen.
 2. Om de konijnenpot te maken, knip je oren uit het roze en witte foampapier en lijm je deze achter de pot. Lijm, weer achter maar dit keer aan de onderkant, een roze pompon als staart. Om het hoofd te maken, heb je twee beweegbare ogen nodig, een witte pompon, roze snorharen van schuimpapier. Alles moet aan de voorkant van de glazen pot worden geplakt.
 3. Het kuiken maken is nog makkelijker. Het is voldoende om beweegbare ogen en een kleine oranje schuimbek op het gezicht opnieuw te lijmen en vervolgens poten toe te voegen altijd in schuimpapier van dezelfde kleur.

Schattig kuiken en konijntje in gerecyclede glazen pot – een geweldig alternatief voor paaspaniek op de kleuterschool

ontwerp voor paaskuiken of paashaas in een glazen pot met glitters met elementen van schuimpapier en beweegbare ogen, eenvoudige paas-doe-het-zelf

© crazylittleprojects

Creatief upcycling DIY-project met eierdoos

En over snoepdozen gesproken, je zou er nog steeds een overdreven schattige miniatuurversie van kunnen maken door een ander materiaal met een zeer thema te recyclen – de eierdoos. Hier zijn mijn benodigde materialen en gedetailleerde aanwijzingen.

Benodigde materialen en gereedschappen:

 • eierdoos
 • verf en penseel
 • golfkarton
 • markeringen
 • heet lijmpistool

Stap voor stap realisatie:

 1. Isoleer eerst de cellen waaruit uw eierdoos bestaat en snij ze aan de bovenkant om ze plat te maken en eventuele onregelmatigheden te elimineren..
 2. Verf de cellen opnieuw met een acrylverfkleur naar keuze en breng indien nodig een tweede laag aan.
 3. Monteer twee cellen bij hun openingen met behulp van een strook washi-tape, zoals weergegeven in de onderstaande foto.
 4. Knip de andere delen van de lichamen van je dieren uit gekleurd papier en zet ze vast met lijm. Dat wil zeggen, oren in driehoeken van papier voor het konijn en vleugels, snavel en poten voor het kuiken.
 5. Vul kleine doosjes met miniatuursnoepjes.

Miniatuur snoepdoosjes van gerecycled karton om te vullen met chocolaatjes

Idee voor handmatige paasactiviteit, doos met snoep en lekkernijen gemaakt van gerecyclede eierdoos gekleurd met gekleurd papier deco met paashaas en kuikenpatroon

© bestemmingsdecoratie

De beste en gemakkelijkste manieren om een ​​paasei te versieren

Gedecoreerde eieren zijn een ander paasnietje dat het onderwerp is van veel ambachten en vooral originele decoratietechnieken. De minder geavanceerde onder hen, zou heel goed kunnen worden aangeboden aan kinderen in de kleuterklas en hieronder zullen we u enkele fantastische en supereenvoudige ideeën geven om te bereiken.

Ten eerste, om interesse te wekken voor een eenkleurig ei, kan aan kinderen worden gevraagd om er een paar gekleurde papieren bloemen op te lijmen. Niets rocketscience daar. Je hebt alleen een bloemvormige perforator nodig om kleine bloemdecoraties uit gekleurd papier te snijden. Smeer tot slot een kleine hoeveelheid lijm op de achterkant van een bloem en lijm de kleine trapsgewijze decoraties op het ei. Hier is de tutorial gepresenteerd in foto’s om het duidelijker te maken.

Leuke suggestie om paaseieren van kleine kleurrijke papieren bloemen te versieren

gekleurde eieren versierd met kleine kleurrijke papieren bloemen gelijmd met een lijmpistool, paasdecoratie om te maken

© tellloveandparty

Een ander eenvoudig idee is om met permanente stiften mooie, kleurrijke ontwerpen te maken op ongeverfde eieren. Echt niets is eenvoudiger dan dat! Of waarom niet het ei overschilderen met leisteenverf en dan wat paas- of lentepatronen tekenen met krijt (of om het nog makkelijker te maken – krijtpotloden).

En nog twee supereenvoudige ideeën om in twee stappen, drie bewegingen een prachtige paaseidecoratie te maken

Paaseieren gekleurd met onuitwisbare stiften en eieren in leisteenverf met krijttekeningen, makkelijke paasdecoratie

© blog.ooly

Een kartonnen paasei – een leuk en kleurrijk project

En toch, als je niet te veel risico wilt nemen met echte eieren, is hier een mooi alternatief van karton dat ook interessant is om te recreëren..

Benodigde materialen en gereedschappen:

 • golfkarton
 • precisie schaar of mes
 • doe-het-zelf verf
 • enkele borstel of schuimborstel
 • Washi tape

Stap voor stap realisatie:

 1. Knip eerst eivormen uit het golfkarton. Gebruik a . om het gemakkelijker te maken sjabloon, je vindt er veel online.
 2. Verf nu je ei opnieuw met witte verf, breng indien nodig een paar lagen aan. Door deze eerste behandeling van uw kartonnen eieren ontstaat er een mooie basis waardoor de later aangebrachte kleuren goed tot hun recht komen..
 3. Laat het goed drogen en plak er vervolgens washi-tape op, breng ze aan op een manier die interessante patronen creëert..
 4. Schilder vervolgens het kartonnen ei opnieuw met een verf van verschillende kleuren.
 5. Laat drogen en verwijder de washi tape om het mooie resultaat te ontdekken.

Nog steeds de eieren, maar deze keer van golfkarton – geweldig paas-doe-het-zelf-idee voor peuters

Pasen DIY voor peuters, golfkartonnen ei opnieuw geverfd met geometrische patronen in kleurrijke verf met washi-tape

© hallo geweldig

Paasmand in kartonnen bord om naar eigen inzicht te versieren en te garneren

papieren bord opnieuw geverfd in fuchsia kleur om een ​​kinderkamer paasmandje te maken gevuld met roze papieren confetti, beeldje kuikens en papieren bloemen

paars vilten paaseistandaard met wiebelende ogen, vilten oorsnorharen, primaire handmatige activiteit

En nu onder uw aandacht twee super interessante video-tutorials

Origineel paasdecoratie-idee om te maken – gekleurde washi-tape-eieren ingelijst om een ​​prachtige thematische decoratie te maken

voorbeeld van een paasdecoratie om te maken, paaseieren in washi tape op paars papier om in een lijst te plaatsen

Paaskaart gemakkelijk te maken met papier Paashaaspatroon op gekleurd papier met papieren gelaatstrekken

decoratie houten tak met een 3d kartonnen ei in verschillende patronen, DIY voorbeeld van Pasen

Een eland Pasen DIY geïnspireerd door string art

Paasei van golfkarton met verweven kleurrijke draaddecoratie en decoratieve kralen, gemakkelijk Pasen DIY

hoe je paaseieren in verschillende kleuren kunt versieren met techniek met washi-tape om geometrische patronen te maken

voorbeeld van een primaire handmatige activiteit rond een paasthema met een houten eivormig bord opnieuw geverfd met gele verf en decoratie van gelijmde gekleurde knopen

Zeer creatieve paasknutsels op de kleuterschool – kleine paasterraria 

hoe maak je een paasterrarium op de bodem van een vilten cirkel en een kleine plastic beker met kuiken, paddenstoelen en decoratieve eieren erin

klein glazen terrarium gevuld met gekleurd grind, gekleurde eieren en kleine kuikenfiguurtjes, gemakkelijke voorschoolse paasactiviteit

recycling van wc-papierrol om een ​​paaskuiken te maken met pijpenragersvleugels, beweegbare ogen, papieren mondstuk, pijpenragersbenen

Kleine bloemvazen ​​gemaakt van geleegde eieren om aan een wollen draad te hangen om een ​​prachtige paasdecoratie te creërens

kleine bloemenvaas in een leeg ei gevuld met bloemen, kleine vaasjes hangend aan wollen draden, makkelijke paasdecoratie

Paashaas-ijsstok opnieuw geverfd in roze met schuimpapierlichaamselementen, paasactiviteit

hoe versier je een paasei met een papieren bloemenpatroon op het ei geplakt, idee voor een primaire knutselactiviteit met Pasen

recyclingidee van een wegwerp rood papieren bord versierd met zwarte stippen en zwarte cirkelkop lieveheersbeestjepatroon met antennes en pijpenragerspoten, lente handmatige activiteit

Originele paasmand gemaakt van de cellen van een eierdoos

idee om een ​​originele paasmand te maken in een eierdoos honingraat gekleurd in roze met gekleurde eieren erin

kleine paassnoepdoos in honingraateierdoos met paashaaspatroon met papieren oren

idee van een papieren konijnenhoed in de vorm van een kegel, gemakkelijke en snelle paasactiviteit voor peuters

eenvoudige paaskaart in driehoeken en geometrische vormen die een origineel paashaaspatroon vormen

Bloempotten versierd met een konijnenpatroon dat als paasmandje zal dienen

bloempot opnieuw geschilderd in wit met tekening konijnenkop met gekleurde wangen, neus in hart van roze foampapier, tekening snuit en ogen in stift

paashaaspatroon op een paaskaart met een meisjeshoofd, vrolijke paasmama, kinderknutsels

papieren bloem gemaakt in roze papier, eenvoudig lente DIY-idee met papier stap voor stap realisatie

papieren bloem en pijpenrager, ideeën voor het maken van een papieren bloem, eenvoudige primaire handmatige activiteit

Lentebloemen om te maken in een muffindoos – een paasproject met een heel mooi resultaat

papieren bloem tutorial gemaakt van een roze en gele muffin doos met strass steentjes in het midden, activiteit voor peuters

bloemenpapieren krans in imitatie graspapier hoofdband en papieren bloemdecoratie, strohalsband en papieren bloemen

Paaskrans voor kinderen in papieren konijnenpatroon met oren versierd met papieren confetti

potlooddecoratie met lam, konijn, kuiken of versierd ei Paasmotief, eenvoudige kleuterschool DIY Pasen

viltstifttekening op het oppervlak van witte eieren met patronen van gekleurde driehoeken, sterren, bloemen en andere kleurrijke ontwerpen

eierroomijs versierd met kleurrijk lijnenpatroon met kleurrijke pompondecoratie op een eiertray, origineel DIY volwassen kind

Super simpele paasslinger om te maken van papier en pompons

papieren slinger met witte pomponstaart, kleurrijke konijnensilhouetten, doe-het-zelf paasdecoratie

hoe maak je kleurrijke papieren paashaas silhouet papieren slinger met witte pomponstaart

papieren envelop met konijnenpatroon met pomponneus en papieren oren, zwarte gestippelde ogen, opberger voor paastraktaties en chocolaatjes

versierd ei met slapend teddybeerpatroon getekend in zwart vilt geplaatst in een eierhouder, Pasen DIY voor peuters

wit gekleurde snoeppot met konijnenmotief op de voorkant en vilten oren, snoeppot en diy paaschocolade

Een paaskaart om aan mama en papa te geven. Washi-tape is de ster van eenvoudig knutselen

kleurrijke paaskaart versierd met washi tape strips in verschillende designs, makkelijke paasknutsel voor kinderen

papieren paasei met bloemmotieven op gekleurd papier versierd met een gekleurd lint, paasknutselidee

Cool idee van een handmatige paasactiviteit om te maken met bloemblaadjes en decoratieve bloemen

gekleurde eieren versierd met bloemmotieven van bloemen met een konijn, vlinder, kuiken en lam motief

ideeën voor het decoreren van kleurrijke eieren met konijnenpatroon met vilten oren, kleurrijke knoopsnuit en wiebelende ogen

idee voor eenvoudige handmatige activiteit op de kleuterschool met ei, papieren vleugels, wiebelende ogen, veer op het hoofd

kleurrijke papieren mand van schuim met kleurrijke confetti. kleuterschool paasmand hoe te doen

3D-kuikens in eenvoudige stroken papier – ja, zo eenvoudig kan het zijn

papieren kuiken met kleurrijke papieren snavel en ogentekening, 3D-creatie-idee, papieren paasknutsel

marionet, kinderdeken om zelf te maken in pijpenrager met konijnenkop, kuiken in kleurrijke pompon en wiebelende ogen

groen strooipapier confetti gras in geel en wit herschilderde glazen pot met getekende snavel en oren

decoratieve emmer in roze met franjes van gele wollen draden gevuld met gekleurde plastic eieren, schattige paasdecoratie

plastic kuikenbeker met wiebelende ogen en papieren tuit gevuld met kleurrijke papieren bloemen met gewoon papier en muffinvormpjes

Gerecycleerde snoepmand van klein glas – nog een geweldig alternatief voor de traditionele mand

gele plastic beker versierd met wiebelende ogen, schuimpapieren tuit en pootjes, kleurrijke snoepdoos

uil, vos en teddybeer ei en kartonnen eierstandaard, paasknutsel voor peuters

Paaseihouders van gerecycled toiletpapier verpakt in kleurrijk vrolijk patroonpapier

gerecycleerde gele opnieuw geverfde toiletpapierrol met kunstmatige oranje verenvleugels, kronkelende ogen, pootjes van schuimpapier

hoe maak je een paashaas van paars papier door papieren elementen uit te knippen, stap voor stap tutorial

monteer papieren onderdelen om een ​​paars papieren konijntje te maken met een roze pomponneus en wiebelende ogen

3D-paars papieren konijntje en roze papieren oren, roze pomponneus, wiebelende ogen en getekende snorren

Pasen DIY in de kleuterschool, paaskrans gemaakt van gekleurde kartonnen eieren om aan een paars lint te hangen, originele DIY kinder paasdecoratie