doe-het-zelf

Stoffering – oud en modern beroep

Ik wed dat als je op je werk of thuis bent, je bereid bent om wat langer te blijven hangen als je stoel zacht is. Het is niet bekend wat u krijgt bij het demonteren van uw meubelen. Wat dacht je van paardenhaar, varkenshaar, hooi, zelfs oude t-shirts om je stoel vast te maken? We maken geen grapje … We hebben ze allemaal gevonden! Deze maand gaan we op meubelbasis een beetje chus toevoegen aan de spoelen die we aan deel I hebben bevestigd met katoen, schuim en dacron. Of uw stoel nu schroefveren, zigzagveren of geen veren heeft, u kunt deze afmetingen gebruiken om uw stoel weer strak te krijgen zonder t-shirts. Je zult plezier hebben door je te ontslaan stoffeerder thuis.

Materialen:

veiligheidsbril

tang

ontnieter

schaar

Luchtcompressor

nietmachine

1/2 “lange nietjes

jute

krijt

Randrol

markeerstift

vierkante messteek voor stoffering of scheermesje

zitschuim

elektrisch mes

Spuitlijm

watten

Dacron

instructies

Als u zonder veren begint, raadpleeg dan stap 2-9 in deel I, maar de basisriem over het frame in plaats van over de onderkant. Als je zigzag (kronkelende) veren hebt, die er hetzelfde uitzien als ze klinken, begin dan hier. En vergeet je bril niet!

Knip een stuk jute aan alle kanten een paar centimeter groter dan de stoel en centreer het op het frame. Nietje in het midden van de achterkant. Vermijd nieten boven punaises en doe je best om de nietjes in het midden van de afbeelding te houden waar ze het sterkst zijn.

meubelstof

Trek het overtollige naar voren en niet het

stoffeerder

Nu we de jute op zijn plaats hebben vastgezet, moeten we sneden maken om de jute rond de achterste beenstijlen vrij te maken. Het verwijderen van knipsels kan moeilijk zijn, dus voordat u begint te snijden, strijkt u de jute vanuit het midden van de stoel glad naar een paal die niet in de weg staat en vouwt u de overtollige jute terug. Als de hoek van de paal het eerste is dat u aanraakt, trek dan een lijn vanuit het midden van de paalzitting aan de achterkant van de jute die u zojuist hebt opgevouwen.

stoffeerder-stof-voor-chaisue

Als de platte kant van de paal het eerste is dat u aanraakt in plaats van de hoek van de paal, teken er dan een snede in zoals weergegeven in het onderstaande diagram op de achterkant van de overtollige jute. Links wordt een perfecte y-snede getoond, waar de uiteinden van de y perfect samenvallen met de zijkanten van de paal. Als de snede dieper moet zijn (jute rimpelt zich voor de paal), verleng dan altijd de uiteinden van de rechte rug naar de randen van de paal, zoals rechts getoond. U wilt de y niet breder maken dan de breedte van de paal. Anders zie je gerafelde of afgesneden randen.

frame-voor-een-stoel

Knip nu over de lijnen die je hebt getekend, maar pas op dat je niet te ver knipt. Als je in de buurt van het postkantoor komt, maak je baby-cuts totdat het op de juiste diepte is. Plaats vervolgens een paar nietjes aan weerszijden van de paal om hem op zijn plaats te houden.

stoffeerder

Herhaal stap 3-5 voor de andere beenstijlen en houten armstijlen, als je die hebt..

7 Zodra u alle gegarandeerde uitwerpsneden hebt, blijft u stevig trekken en niett u de jute helemaal rond het frame.

recu stoel

Vouw de overtollige jute en basis opnieuw om.

herstellen-stoffeerder

Het punt van de randrol is om extra vulling te bieden aan de randen die de meeste slijtage krijgen. Op deze stoel zullen we edge roll aan de voorkant en twee zijkanten plaatsen en naar achteren springen, omdat het niet veel actie kan doen. Als je stoel houten armen heeft, plaats dan de randrol op het deel van de afbeelding dat voor de armen ligt.

9 Bij zo’n klein zitje gebruik ik een bordrol met een halve diameter. Plaats het 2,1 ″ randroluiteinde van de retourpootstang met de staart naar het midden van de stoel gericht. Niet door de staart in het frame en zorg ervoor dat de buitenrand van de randrol op één lijn ligt met de rand van het frame

stoffeerder

10. Als je de hoek nadert, trek je een lijn met een permanente marker die nog steeds van links naar rechts is..

11. Trek twee lijnen in een V-vorm vanaf de lijn die nog steeds van links naar rechts ligt..

stoffeerder-meubel-werken

12. Knip de “v” uit met het mes of scheermesje zonder helemaal door de randrol te snijden. Vouw de randrol om de pagina om te slaan en ga door met nieten. Herhaal stap 10-12 voor de andere hoek.

stoffeerder-renovatie

13. Wanneer u bij de andere beenpaal komt, knipt u het overtollige deel doormidden “van de paal en niett u het vast.

stoffeerder-doen-werk

14. Zodra de randrol helemaal rondom geniet is, verstevigt u deze met een andere set nietjes door een klein deel van de randspoel samen te knijpen en de buitenrand van het frame te nieten.

stoelframe

15. Ik gebruik 2 “dik schuim van gemiddelde dichtheid voor deze stoel, maar experimenteer gerust met verschillende diktes om de gewenste look te krijgen. Trek met behulp van de geleiderandroller de vorm van de zitting over op de onderkant van het schuim. verpletter het schuim rond tellers en notities eromheen.

stoffeerder-werk

16. Snijd met een vleesmes half “over de markering, zodat het schuim de rand van het frame kan bereiken. Ik liet de rugleuning ongemarkeerd totdat ik de inkepingen voor de berichten sneed. Dan leg ik het schuim op de onderkant van de zitting, markeer de achterkant en knip het overtollige af.

stoffeerder

17. Bevestig stroken jute en rand aan het schuim met spuitlijm. De jute vormt het schuim en hecht zich aan het frame, dus laat een extra 10 “achter de rand van het schuim zodat er genoeg dingen zijn om te organiseren zoals je moet hebben. Ik snij graag de overtollige jute waar de beenposities gaan voordat ik het schuim op de stoel leg.

stoffeerder-stoffering-werken

18. Om de spuitlijm de tijd te geven om te drogen, keert u terug naar de stoel en vult u achter de randrol met meerdere lagen katoen, zodat er geen hoofd op de rand van de zitting komt.

remake-een-retro-stoel

19. Sluit je ogen en gebruik je handen om lage en hoge plaatsen op het oppervlak van de stoel te vinden. Plaats vervolgens het katoen in en rond deze gebieden om nog steeds het oppervlak te maken. Werk de katoenen vulling af met een volledige laag die over de rand van de zitting komt. Als je van een topkroon houdt, herhaal dan stap 5 van Eetkamerstoel Do-Over, zoals ik hier deed.

rcup-du-chaise

20 Zodra de lijm droog is, centreert u het schuim op de bovenkant van het frame en drukt u met de palm van uw hand het voorste midden van het schuim naar beneden en niett u de jute aan de voorkant van het frame. Het schuim moet afgerond zijn, niet vierkant, wanneer dat moet:.

hoe-te-recupereren-retro-stoel

21. Trek het schuim goed naar achteren en in het midden van de basis door de hele achterkant van het frame. Zorg ervoor dat het schuim iets voorbij de rand van het frame of de standaard voorrandrol steekt. 

stoffeerder-sterke-stof

22. Nu de achterkant over de hele breedte is vastgezet, ga je naar voren en niet de rest aan die kant.

hoe-kreeg-de-retro-stoel

23. Herhaal stap 20-22 voor de rechter- en linkerkant. Snijd vervolgens de overtollige jute naar beneden voor het hoofdvoedsel.

afwerking-de-stoffeerder-stoel

24. Vervolgens zullen we het beleg van Dacron behandelen. Bepaal waar uw stof niet op het frame zit. De Dacron stopt net voor de baseline. Plaats een stuk Dacron, enkele centimeters overmaat, bovenop het schuim. Begin met de middelste voorkant, scheid de lagen Dacron doormidden en niet alleen de onderste laag van het frame.

bekleding-stoel-tvail

25. Strijk de Dacron aan de achterkant glad en doe hetzelfde knipsel in als voor het omzeilen van de beenstijlen.

jouw-retro-stoel

26. Bind de achterrand af. Ga dan rechts en links. Ga door met het scheiden van de lagen die je nodig hebt.

terugwinnen-de-oude-stoel

27. Dacron overtollige uitsparing in de voorste hoeken, rond de benen en eveneens met de onderkant.

cool-bergingswerken-stoffering-maker

Dit is het werk van de stoffeerder

stoffeerder

Dan kun je je bekleding kiezen en als een goede stoffeerder deze op de stoel leggen.

Attenties!

1 Zet de uitsparing waaraan u werkt altijd vast met nietjes voordat u doorgaat naar de volgende.

2. Vochtigheid heeft invloed op de droogtijd van de spuitlijm, om een ​​paar minuten langer te laten duren als het regent of als u in een plakkerig klimaat leeft..

3. Gebruik spuitlijm altijd in een goed geventileerde ruimte en gebruik geen spuitlijm als je zwanger bent. Vraag een vriend om je te helpen!

En om je een stuk meer voldaan te laten voelen, kijk eens naar deze topfoto; je kunt nu al deze plaatsen maken!

Goed gedaan, je bent nu een echte stoffeerder.