Ferdigstilling

Ferdigstilling

Dekorative paneler for kjøkkenet – et alternativt alternativ for en vakker dekorasjon av et funksjonelt rom

Et moderne, stilig kjøkken er drømmen for mange familier. Tross alt, her kan du samles for en kveldste og diskutere alle viktige saker. Likevel er reparasjoner i dette rommet ofte tidkrevende og arbeidskrevende. I lys av det brede utvalget av byggematerialer kan prosessen imidlertid fremskyndes uten å miste kvaliteten på designet. Vi snakker om dekorative paneler, som i økende grad brukes i stedet for tapet og fliser på veggene, samt for å dekorere bakplaten langs headsettet. Dette alternativet er ganske budsjettmessig, funksjonelt og enkelt å installere..

Dekorative paneler for kjøkkenet: fordeler og ulemper

Før du kjøper dekorative paneler, anbefaler vi at du studerer hovedfunksjonene, samt fordeler og ulemper. Dette lar deg ta hensyn til alle nyansene og gjøre reparasjonen så effektiv som mulig. Dette gjelder spesielt for leiligheter i gamle bygninger, der det oftest allerede er et visst belegg på veggene. En av de viktigste fordelene med dekorative paneler er at det ikke er nødvendig å demontere det forrige belegget og jevne overflatene. Siden de kan festes til vegger eller en spesiell ramme. Om ønskelig kan panelene skjule den elektriske kommunikasjonen, slik at kjøkkenet vil se mer pent ut. Dette kan gjøres når som helst på året uten unødvendig søppel og støy. Prosessen er ganske enkel og rask. Det skal bemerkes at mange paneler er motstandsdyktige mot fuktighet. Det vil si at selv om rommet oversvømmes av naboer, vil de ikke deformeres. En annen egenskap ved en slik finish er å forbedre lydisolasjonen. Og selvfølgelig, i hverdagen krever et slikt design ikke spesiell omsorg..

Selvfølgelig har dekorative paneler til kjøkkenet en rekke ulemper, som også må tas i betraktning. Først og fremst må det bemerkes at noen av deres typer ikke er holdbare og kan deformeres når de utsettes for. Til tross for at panelene ikke endrer utseende når de utsettes for vann, tåler mange sponplater eller MDF -produkter det ikke godt. Når det gjelder plastkonstruksjoner, kan det utvikle seg mugg under dem. Vi anbefaler heller ikke å installere noen typer på ovnen, siden de ofte ikke tåler overoppheting. Og selvfølgelig er det ekstremt viktig å ta hensyn til vekten på panelene for å finne den optimale festingen. Uansett er det verdt å fokusere ikke på prisen på panelene, men på kvaliteten. Spesielt hvis du planlegger å installere dem i lang tid..

Populære typer og typer av dekorative paneler

For å lage et godt kjøkkendesign er det viktig å vurdere mange nyanser. Tross alt har selv dekorative paneler flere typer og typer med sine egne egenskaper. De mest populære er plastpaneler. De er presentert i et stort utvalg farger, slik at du alltid kan velge det riktige alternativet for kjøkkeninnredningen din. I tillegg anses denne løsningen som budsjettmessig og enkel å installere. Blant fordelene kan det bemerkes at panelene ikke absorberer lukten av mat, og også har vannavvisende egenskaper..

Blant budsjettalternativene for ferdigstillelse av kjøkkenet, er det verdt å merke seg paneler fra MDF og Sponplater. Eksperter sier at MDF -strukturer er mer holdbare. De endrer ikke utseendet på grunn av temperaturendringer og økt fuktighet. I tillegg ser panelene visuelt veldig bra ut visuelt som naturlig tre. Sponplate for å dekorere et kjøkkenforkle brukes ikke ofte. Dette er fordi slike paneler er ganske sterkt påvirket av ekstreme temperaturer og fuktighet. De hovner helt opp av vann og mister sitt opprinnelige utseende. For å unngå dette må overflaten behandles regelmessig..

Blir stadig mer populær bambus paneler  det er et naturlig materiale som har en utrolig vakker tekstur. Dens viktigste fordeler: motstand mot fuktighet, temperatur og sollys. I tillegg er slike paneler lette, men holdbare og krever ingen videre behandling. Når det gjelder alternativene, har bambusmaterialer flere nyanser, vev, og kan også være enkelt- eller dobbeltlags.

Fans av utsøkt kjøkkendesign bør se nærmere på dekorasjon massivtre paneler. Dette materialet beholder varmen godt, har sin egen lydisolering og ser bra ut med andre materialer. Eksperter påpeker at de mest prestisjefylte alternativene er eik eller bøk. Ask, furu og kirsebærtrær har en litt lavere kostnad. Disse materialene motstår fuktighet og høye temperaturer. For å forlenge levetiden til trepaneler, vokses de. Dette forhindrer at matlukt kommer inn i dem. Og selvfølgelig ser et slikt kjøkkendesign alltid vakkert ut og gir en følelse av hygge..

Det neste alternativet er gipsplater, som ser ganske uvanlig ut. Med deres hjelp kan du sonere rommet, markere en del av rommet eller visuelt utvide. I tillegg brukes de ofte til å simulere stein-, marmor- eller tregulv. Denne typen panel er trygg, enkel å installere, men samtidig har den ikke fuktmotstand..

Og selvfølgelig, glassdekorative paneler forblir også relevant. Med deres hjelp kan du implementere et ubegrenset antall ideer i utformingen av kjøkkenet. Dette alternativet er mye dyrere, men det er berettiget. Tross alt er materialet trygt, og har også høy varmebestandighet og fuktmotstand..

Paneltyper

I sin form kan dette etterbehandlingsmaterialet være lameller, fliser og ark. Rackpaneler består av lister, som er festet til hverandre av sporskjøter. På sin side er flisepaneler hovedsakelig firkantede i form og brukes nesten alltid i stedet for fliser. Det mest praktiske i installasjonen, så vel som attraktivt i utseende, er arkmateriale. Den har en ganske stor størrelse, så den brukes ofte til å dekorere et stort område med vegger. Når det gjelder installasjonsprosessen, festes slike paneler med lim eller på en metallkasse.

Dekorative paneler for kjøkkenet: ideer for fotodesign

Veggdekorasjon er et av de viktigste trinnene i kjøkkeninnredning. Derfor, før du bestemmer deg for materialet, er det nødvendig å nøye vurdere den generelle stilen i rommet..

Read more
Ferdigstilling

Veggdekorasjon på badet: vakre designalternativer på bildet

Alle drømmer om et vakkert og koselig bad hvor de kan slappe av og slappe av, men det er ikke så lett å lage et vellykket design. For en vellykket interiørdesign er det best å kontakte designerne. Veggdekorasjon er hovedfaktoren som påvirker utformingen av badet og dets oppfatning, og derfor må du nøye nærme deg materialvalget som skal brukes.

svart og hvit klassikerkeramiske fliser på badet

snøhvit badbad i trefinish stort bad med original finish tofarget baderomsfinish baderomsinnredning

PVC -paneler

Installasjon av slikt materiale er veldig enkelt, så du kan gjøre det selv. For å dekke veggene med PVC -paneler, må du rengjøre veggene, og deretter montere rammen for panel, det er best å bygge den av treblokker med en spesiell impregnering. Alternativt kan metall- og plastprofiler brukes.

Etter alle forberedende prosesser kan du begynne å kappe rammen med paneler, du må fikse den med skruer og legge til med de innebygde låsene. Siden på badekaret og hjørnene er behandlet med tetningsmasse, og plasthjørner vil bidra til å skjule feil. Før du starter installasjonen av veggen, er det best å behandle den med spesielle impregneringer slik at det ikke dannes sopp under panelene..

baderomsdekorasjon med PVC -paneler

Flis

Flis er for tiden det mest populære materialet på badet, fordi det er veldig praktisk, motstandsdyktig mot fuktighet og ekstreme temperaturer. I tillegg er flisen veldig praktisk, siden den er lett å rengjøre, noe som betyr at rengjøringen blir enkel. Flisen har et veldig originalt design, og valget av mønster er ganske enkelt fantastisk, noe som gjør at alle kan lage et unikt bad.

Det er bedre å invitere fagfolk til installasjon av plater, men du kan gjøre deg kjent med stadiene i arbeidet for å kunne kontrollere aktivitetene:

 • Utjevning og rengjøring av veggene, da må de grunnes.
 • Markup.
 • Styling. Under arbeidet brukes spesielt lim, som fortynnes med vann i proporsjonene angitt i instruksjonene.
 • Fugemasse. Løsningen blandes, ved hjelp av hvilken sømmene er dekket med en gummispatel, og alt overskudd fjernes med en fille.

kreativ baderomsdekorasjonmarmor finish

Vanntett maling

Å male baderomsvegger med vanntett maling er et interessant og rimelig alternativ. Når du velger en maling, må du ta hensyn til dens fuktresistente egenskaper for å unngå katastrofale konsekvenser..

Det er best å bruke latexmaling, da de er motstandsdyktige mot fuktighet, fett og smuss. For at malingen skal legge seg så riktig som mulig, må du forberede veggene.

Forberedelsesfaser:

 • Rengjøring av vegger fra tidligere belegg, avfetting av basen.
 • Alle uregelmessigheter må fjernes, for dette er det best å bruke gips eller kitt (du må bruke spesielle typer materialer med latex eller akryl). Veggen skal være helt flat, for dette kan du bruke sandpapir og behandle overflaten på veggen forsiktig med den.
 • Maling av veggen med maling med pensel eller rulle.

baderomsfinish i hvitt og blått

Originale alternativer

I tillegg til standardalternativene, er det også originale ideer som i økende grad brukes for å skape et unikt design. Blant alternativene nedenfor vil alle finne en de liker.

marmor i baderomsdekorasjonoriginal baderomsfinish  milde toner for baderomsdekorasjon uvanlig baderomsdesign

Linoleum

Et av de mest uvanlige og originale alternativene for å dekorere veggene på badet vil være linoleum. Dette alternativet er ikke veldig populært, men det er rimelig, og installasjonen er veldig enkel, fordi alle kan håndtere det.

Til veggdekorasjon kan du bruke både vanlig gulvlinoleum og spesialmodeller som er designet for vegger. Monteringslim brukes til klistremerket, men først må du grunne basen. Ved sveising (varm eller kald) må sømmene forsegles, problemområder behandles med silikonforsegling. Den største ulempen ligger i det lille fargevalget, det er bedre å ikke bruke mørke farger, da de visuelt vil redusere dimensjonene på rommet.

linoleum på veggene

Mosaikk

Bruken av mosaikk for å dekorere veggene på badet er et originalt og interessant alternativ, som er det vakreste og dyreste på samme tid. Ved hjelp av mosaikk kan du skape et helt unikt interiør. Mosaikk kan være laget av glass eller stein, samt keramikk eller andre materialer..

Nå i butikkene selger de ferdige mosaikker som er limt til et polymernett. Det er nok å beregne mengden materialer som trengs, kjøpe og utføre installasjonen med egne hender i henhold til det samme prinsippet som flisen.

luksus baderometterbehandling av badet med små fliserpanel baderomsdekorasjon

Dekorativt gips

De tekniske egenskapene til moderne dekorativt gips gjør det mulig å bruke det til å dekorere badvegger. Gipset har en akrylbase og spesielle tilsetningsstoffer, som gjør det fuktresistent, på grunn av det vil det ikke miste farge, det vil kunne tjene i mange år.

Fordeler med å bruke dekorativt gips:

 • Damppermeabilitet.
 • Bredt spekter av.
 • Prostata innen pleie og vedlikehold.

dekorativt gips

Ytterligere elementer av veggdekor på badet

Ved hjelp av klistremerker kan du gjøre veggene mer interessante og originale, fokusere på tegningen som utfyller badets design. Du kan kjøpe ferdige klistremerker eller lage dem ved å bestille et trykk i trykkeribransjen, og derved plassere det ønskede bildet eller bildet på veggen.

Du kan dekorere flisene med naturlige små skjell, noe som vil skape en hyggelig atmosfære og et avslappende design. De må limes i hjørnene av flisen eller i midten av den for å lage et havbilde. For den ultimate opplevelsen kombineres skjell med sjøstein.

Å male et bad med tegninger er et annet originalt alternativ for å dekorere vegger. Hvis noen du kjenner har kunstneriske talenter, kan du be ham om å male veggene på en original måte, slik at de blir unike. Det er best å male veggene malt med maling. En tegning kan lages ikke bare med en pensel, men også ved å lime rhinestones, steiner.

Generelt er det verdt å merke seg at valg av materiale direkte avhenger av eierens preferanser, så vel som stilretningen til leiligheten. Best av alt, streber etter enhetens stil, men dette forhindrer på ingen måte fra å skape et unikt design på badet, ved å bruke originale ideer eller materialer til dekorasjon. Hvordan badet vil være er et spørsmål som alle må svare for seg selv, hvoretter han kan begynne å dekorere veggene.

baderomsbehandling med porselen steintøy  baderomsdekorasjon med tapet treverk baderomsdekorasjon i lyse farger  lett finish moderne design i blå toner moderne bad design kombinasjon av fliser og plastpaneler på badet kombinasjon av brune og hvite fliser på badet stilig baderom koselig bad koselig baderomsdekorasjon med fliser  lyse aksenter for etterbehandling av badetkombinasjon av fliser og mosaikk på badet

Read more
Ferdigstilling

Justering av veggene i rommet

Nesten alltid begynner renovering i en ny leilighet med en hendelse som utjevning av veggene. Dessverre er geometrien til overflaten i de fleste tilfeller langt fra ideell, og for å bringe leiligheten i riktig form er det først og fremst nødvendig å løse dette problemet..

Det er ikke noe komplisert i teknologien for utjevning av veggen. For å gjøre dette må du ha minimum erfaring med konstruksjon og renovering, og passende verktøy og materialer. Det er flere metoder for å eliminere dette problemet, den første er pussing og den andre er å belegge veggoverflaten med gipsplater. Hver av metodene har både fordeler og ulemper, så det er verdt å vurdere dem mer detaljert..

Pussing av vegger

De største ulempene med gips er arbeidets arbeidskraft, den obligatoriske tilstedeværelsen av ferdigheter på dette området, en betydelig mengde støv og smuss som vil oppstå under arbeidets utførelse. Fordeler – en vegg med en helt glatt overflate, som vil kreve reparasjon etter tilstrekkelig lang tid.

Hva du trenger for å jobbe? Den primære oppgaven er å rengjøre veggene fra laget av gammelt gips, hvis noen. Deretter vaskes overflaten av støv og smuss som fester seg til den og dekkes med en primer. Denne prosessen er av stor betydning fordi jo bedre det forberedende arbeidet utføres, jo lettere blir den påfølgende prosessen..

Verktøy og materialer:

 • Byggemikser
 • Tanker for blanding av gipsblanding
 • Fyr
 • Regel fra 1,5 til 2 m
 • Plumb line
 • Bygningsnivå
 • Gipsblanding i nødvendig mengde

Å beregne riktig mengde av blandingen er ganske enkelt. Basert på gjennomsnittlige data, for å påføre et 2 cm tykt lag på 1 kvadratmeter overflate, trenger du omtrent 16 kg mørtel. Men det er verdt å kjøpe materiale med en margin, spesielt hvis det er betydelige feil. I dette tilfellet kan tykkelsen på gipset nå 4-5 cm..

Bruk av fyrtårn

Først og fremst strekkes trådene horisontalt langs veggen, omtrent 0,5 til 3 cm fra overflaten, det avhenger av de eksisterende krumningene. Festing av tråder er laget på spiker hamret i hjørnene.

Deretter kan du plassere fyrtårn. De er enkle å installere. For å gjøre dette må fyret glides under trådene og festes vertikalt med kitt eller plugger.

Fyr installeres i en avstand på minst en og en halv meter fra hverandre. Jo sjeldnere disse elementene installeres, jo lettere blir det å påføre kittet. Men hvis de er for sjelden lokalisert, kan prosessen være ganske vanskelig, fordi påføringen av blandingen mellom beacons er en teknologisk operasjon og utføres på en gang.

Kittarbeid

Den ferdig tilberedte blandingen påføres overflaten med en spesiell skje, og deretter jevnes den ut med en regel. Pussing utføres i etapper, mellom de installerte beacons.

Etter påføring av et lag med gips, la det tørke. Det tar vanligvis 2 til 4 dager, avhengig av romtemperaturen.

Ved tørking er det uønsket å åpne vinduer for å unngå trekk. Det anbefales heller ikke å utføre arbeid om vinteren i et rom som ikke er oppvarmet. Anbefalt temperatur for pussing av vegger – +10 grader Celsius og over.

Utjevning av grunnveggoverflaten med gipsplater

Å jobbe med gips er mindre vanskelig enn pussing. De viktigste fordelene med denne tilnærmingen er lav arbeidsintensitet i prosessen, minimum smuss og støv og lav vekt på materialer. Ulempe – på grunn av behovet for å installere rammen og en viss tykkelse på gipsplater, reduseres det totale arealet i rommet. Så denne metoden anbefales ikke for bruk i små rom..

Materialer og verktøy

 • Bygningsregel
 • Skrujern
 • Gipsplater
 • Selvskruende skruer
 • Bæreprofil (60mm)
 • Føringsprofil (27 mm)

Forberedende arbeidFørst må du lage en ramme av profiler. For dette gjøres det en foreløpig merking på tak og gulv, langs hvilke profilene skal plasseres. Det er nødvendig å nøye kontrollere plasseringen av merkelinjene i forhold til hverandre. For dette er det optimalt å bruke lodd. Etter merking og kontroll festes føringsprofilene til overflaten med selvskruende skruer.

Hver 40-50 cm i veggen langs en vertikal linje, igjen i henhold til foreløpige markeringer, bores hull som er nødvendige for å installere plugger. Deretter installeres en støtteprofil som festes til pluggene, så vel som til de øvre og nedre føringsprofilene.

Før du fikser elementene i rammen, er det nødvendig å kontrollere geometrien og riktig plassering av alle komponentene i forhold til hverandre..

Plassen mellom profilene kan brukes til å isolere rommet. Den er fylt med mineralull, og i tillegg til å få en flat overflate, kan de varmebesparende egenskapene til rommet forbedres betydelig.

Montering av gipsplater. Før du fortsetter med denne operasjonen, er det nødvendig å lage merker på gulvet som plasseringen av profilene vil bli bestemt. Et gipsplater påføres profilen og monteres på den med selvskruende skruer. Festene må være minst 15 cm fra hverandre. Når du utfører installasjonsarbeid, er det verdt å sørge for at skruehodet er på samme plan med arkoverflaten eller ikke mer enn 0,5 mm under overflaten..

Ferdigstilling. Etter å ha installert gipsplatene, er skjøtene kitt. For å gjøre dette må du bruke en spesiell gipsbasert bygningsblanding. Det er praktisk å utføre denne hendelsen på grunn av det økte plastisitetsnivået..

For å forhindre at det oppstår sprekker i leddene, limes masken på forhånd, og et lag med kitt påføres den.

Etter det kan du tapetsere veggene eller forberede dem til maling..

Read more
Ferdigstilling

Dekorere leiligheten med dekorativ stein

Bruken av stein i interiørdesign er ikke lenger en gimmick. De fleste designerne likte denne finishen, som satte stor pris på fordelene med naturlig materiale. La oss se hvordan du passer dekorasjonen fra dekorativ stein inn i interiøret, i hvilke stiler det vil se mest harmonisk ut, hvorfor elsker designere det så mye og ikke bare.

dekorativnyj_kamen_v_interere_19 dekorativnyj_kamen_v_interere_22 dekorativnyj_kamen_v_interere_46 dekorativnyj_kamen_v_interere_60 dekorativnyj_kamen_v_interere_4888

2017-09-25_14-25-27 2017-09-25_14-27-04 2017-09-25_14-33-19 2017-09-25_14-36-14 2017-09-25_14-39-35 2017-09-25_14-47-54 2017-09-25_17-17-58 2017-09-25_17-24-27

Fordeler med dekorativ stein

Som dekorasjon for interiør er dette materialet et av de mest praktiske på grunn av dets egenskaper:

 • hygiene og miljøvennlighet – eliminerer muligheten for mugg og sopp, derfor er dekorativ steinbekledning perfekt for bad og kjøkken;
 • styrke og holdbarhet;

2017-09-25_14-18-45 2017-09-25_14-19-18

 • upretensiøsitet ved rengjøring – det er nok å periodisk tørke dekorasjonssteinen med en myk børste eller fille, det er bedre å unngå stivt metallnett og aktive slipemidler;
 • dekorativ stein er et ikke-brennbart materiale, derfor er det brannbestandig. Og dette er nøkkelpunktet når det gjelder valg av peiser;

2017-09-25_14-24-18

dekorativnyj_kamen_v_interere_24

 • passer godt til mange materialer – fra parkett og tre til glass og metallisk glans;
 • utvalg av sortiment – det er både blanke og matte steinoverflater, og i tekstur – glatt eller grov;
 • rikheten av mønstre og nyanser lar deg dekorere interiøret slik at det er originalt og helt unikt;

2017-09-25_17-26-34 dekorativnyi_kamen_v_interyere dekorativnyj_kamen_v_interere_16 pic-14-650x866

 • moderne dekorativ stein er et helt lett materiale som kan ødelegge eller deformere vegger.

Det er åpenbart at bruken av dekorativ stein i interiør har ubestridelige fordeler, takket være at dette naturmaterialet er en velkommen gjest i nesten alle rom..

2017-09-25_14-22-16 2017-09-25_14-22-43 2017-09-25_14-26-47 2017-09-25_14-32-13 2017-09-25_14-33-00 2017-09-25_14-33-19

Grunnleggende prinsipper for innredning med dekorativ stein

Hovedprinsippet for å dekorere en leilighet med stein er en følelse av proporsjon. Hvis “gå en tur” og dekorere alle vegger fra gulv til tak med stein, vil effekten være akkurat det motsatte av det du vil ha: I stedet for varme og et koselig hjemmemiljø får du en krypt eller en hule der du blir deprimert og blir kald. Derfor, ved å bruke dekorativ stein i utformingen av rom, må du vurdere høyden på taket, områdets område, dets stilistiske retning, nivået av naturlig lys, hvilken side vinduene vender mot og om de er tilstede i det hele tatt.

2017-09-25_14-53-51 2017-09-25_14-55-56 2017-09-25_17-14-47 2017-09-25_17-17-00

2017-09-25_17-27-36 dekorativnyj_kamen_v_interere_05 dekorativnyj_kamen_v_interere_07-650x975 dekorativnyj_kamen_v_interere_10

De fleste byleiligheter skiller seg ikke ut i stor takhøyde og romslige store rom, derfor er dekorativ stein oftest funnet i dekorasjonen av private hus og landshytter. Hvis du likevel ønsker å bringe en aksent av monumentalitet og samtidig mer komfort til utformingen av en leilighet, med riktig tilnærming, kan steinen også brukes her. La oss se på noen eksempler på bruk i en standard byleilighet:

 • en del av en vegg som er trimmet med stein, er en flott måte å sonere et rom på. Spesielt hvis utformingen av leiligheten er laget i form av et studio, kan du dermed visuelt dele kjøkkenrommet og stuen, samt soverommet og arbeidsrommet;

dekorativnyj_kamen_v_interere_34 2017-09-25_17-22-34

 • i en to-plan leilighet, vil det være godt å bruke steinmur nær trappene;

bilde-21

 • en interessant idé – å dekorere en av veggene i gangen eller gangen med naturlig materiale, eller å legge ut innvendige buer med dekorativ stein;

bilde-8

dekorativnyj_kamen_v_interere_42 dekorativnyj_kamen_v_interere_44

dekorativnyj_kamen_v_interere_12 dekorativnyj_kamen_v_interere_18

otdelka_kvartir_kamnem_68

 • stein og alle naturlige materialer ser veldig organiske ut på stedene der utstyret er plassert. Og for å redusere belastningen på øyne og ører, er det bedre å velge for steinkledningen akkurat de områdene der datamaskinen eller TV -en fungerer;

2017-09-25_14-20-04 2017-09-25_14-20-35 2017-09-25_14-35-04

dekorativnyj_kamen_v_interere_39 bilde-20

dekorativnyj_kamen_v_interere_04

 • dekorativ stein ser flott ut på kjøkkenet, og erstatter den tradisjonelle bakplaten.

2017-09-25_14-53-29 2017-09-25_17-13-58 dekorativnyj_kamen_v_interere_38-650x975

Vi kan uendelig snakke om slike eksempler på bruk av dette luksuriøse naturmaterialet. Men først og fremst er det viktig å forstå at i en liten leilighet med utilstrekkelig mengde naturlig lys må du begrense bruken av dekorativ stein. I dette tilfellet er det bedre å velge en lys type med en porøs struktur..

2017-09-25_17-17-23 dekorativnyj_kamen_v_interere_08

Dekorativ stein og interiør stil

Få materialer passer så harmonisk inn i interiøret som dekorativ stein. Han vil være en velkommen gjest selv i de strengeste, lakoniske stilene som techno eller hi-tech..

2017-09-25_17-22-10 2017-09-25_17-25-31 2017-09-25_17-27-14 2017-09-25_17-46-28 2017-09-26_16-05-45 dekorativnyj_kamen_v_interere_02

Minimalisme

Denne interiørstilen er helt blottet for detaljer og innredning, så steinaksenten her vil bli et slags høydepunkt som tiltrekker seg oppmerksomhet. I minimalisme er vegger helt dekket med stein ekstremt sjeldne, men bruken som en sonering av et rom er veldig velkommen. Kanskje vil den bevisste strukturen i murverket motsi minimalismens atmosfære, men de vanlige halvblanke glatte platene vil ideelt sett utfylle det lakoniske interiøret. Det kan være mørkegrå shungitt, beige sandstein, rosa skifer med en grå fargetone..

dekorativnyj_kamen_v_interere_23-650x978

dekorativnyj_kamen_v_interere_32

Loft

En av de stilene der dekorasjonsstein uten tvil viser seg fullt ut i all sin prakt. Og selv om de originale loftrommene sørger for tradisjonelt murverk, kan du trygt bruke steinfinisher av brun kalkstein eller gråaktig breccia i stedet..

dekorativnyj_kamen_v_interere_48-650x851

2017-09-25_14-37-12 2017-09-25_17-24-55

Klassikere og nyklassikere

I disse retningene finnes steinen i all sin mangfold – fra ujevn og strukturert marmor til sine helt glatte motstykker..

dekorativnyj_kamen_v_interere_09-650x886

2017-09-25_17-13-33

Slottstil

Ser flott ut i interiøret i store hus og hytter, men definitivt ikke i byleiligheter. I kombinasjon med metallsmidde elementer (lysestaker, trapper, peisrist), en overflod av tre (takbjelker, møbler, gulv), ser steinfiniteten veldig edel ut. Den bør bestå av steiner i forskjellige størrelser, mellom hvilke fugemassen skiller seg ut. Lett dolomitt og varm sandstein vil se koselig og organisk ut.

dekorativnyj_kamen_v_interere_11-650x975 bilde-42

Høyteknologisk

Til tross for urbanismen, ønsker høyteknologi veggbekledning med dekorativ stein velkommen, fordi det er han som er i stand til å understreke det spektakulære nabolaget av glass og metall.

2017-09-25_14-53-29 2017-09-25_14-41-57 2017-09-25_14-40-01

Dekorativ stein er et naturlig materiale som åpner opp uendelige muligheter for kreativ fantasi. Estetisk utseende, pålitelighet og praktisk, hygiene og miljøvennlighet – alt dette tillater bruk av steinbekledning i sin helhet.

2017-09-25_17-11-41 2017-09-25_17-12-30 2017-09-25_17-16-29 2017-09-25_17-18-22 dekorativnyj_kamen_v_interere_50 dekorativnyj_kamen_v_interere_54 stil_loft_v_interere_37

2017-09-25_14-26-27 2017-09-25_14-41-16 2017-09-25_14-55-16 2017-09-25_14-58-41 dekorativnyj_kamen_v_interere_21 dekorativnyj_kamen_v_interere_25 dekorativnyj_kamen_v_interere_26

Read more
Ferdigstilling

Tapetkombinasjoner i romdesign

Faktisk, i nesten alle bolig- eller arbeidsvolum, har veggene det største området. På grunn av denne topologiske egenskapen trenger hvert rom et spesielt nøye valg av veggdekorasjon. For å oppnå et unikt og imponerende resultat, er det ikke nødvendig med et slitsomt søk etter dyre og begrensede bakgrunnsbilder. Tross alt er det mulighet for et stort antall kombinasjoner av ganske vanlige rullveggbelegg. I dag begynner det å bli fasjonabelt å kompilere lerret med forskjellige mønstre, teksturer og farger på veggene..

Tapetkombinasjon

Lovene for visuell persepsjon og utøvelsen av designløsninger gjør det mulig å tydelig definere flere typer slike kombinasjoner..

Vertikal avgrensning

Med denne metoden brukes ruller med forskjellige farger og typer mønstre for å dekorere veggene, men tykkelsen på arket og dets teksturerte egenskaper bør være den samme for alle fragmenter. De mest representerte her er forbindelser med forskjellige metningsytelser i samme farge (monokrom versjon). Eller tvert imot, konstruksjonen av et veggbilde er basert på veksling av sterkt forskjellige farger (kontrastmetode). I tillegg kombineres forskjellige typer av selve mønsteret. I en eller annen kombinasjon kan rent geometriske og floristiske motiver sameksistere..

Bakgrunnsfargekombinasjon Fotobakgrunnsfargekombinasjon Foto grenser Foto tapet grenser

Øyet kan definitivt tiltrekkes av vekslingen av kontrasterende striper med store og tydelig sporede blomster. Slik limes veggene inn hvis de har tenkt å gi interiøret stilen til en viss nostalgisk retro. Vertikal inndeling gir blant annet god sjanse til å markere individuelle soner i rommet, som kan ha forskjellige nytteformål..

 Horisontal differensiering

Denne teknikken er basert på veksling av horisontale striper og linjer. Så du kan lønnsomt avregne de positive egenskapene til all annen design, uansett hvilken stil den er laget. Her er også fargetone eller kontrasterende vekslinger i forskjellige farger tillatt. Bredden på stripene her bør opprettholdes i direkte proporsjonal avhengighet av takhøyden. I dette tilfellet vil blanding av forskjellige teksturer i etterbehandlingsmaterialet også være ganske passende. Vinyl tapet, for eksempel, kan skilles med flekker og korkdeksel.

Horisontal bildedifferensiering Horisontal kombinasjon av tapet Bakgrunnskombinasjonsalternativer Bakgrunnsbilde kombinasjon

Kombinasjonen av horisontale striper fra samme vinyl og tekstiler eller silketrykk blir godt oppfattet. Dybden av relieffet gir veggen først effekten av kunstnerisk gips. Sistnevnte har en tynnere myk og fin tekstur på overflaten. Komplekset danner en slags etterligning av etterbehandling med naturlige materialer. Ved å legge flytende tapet til dette variasjonsområdet, utvides utvalget av veggdesignmuligheter ytterligere.

 Innsatser og lappetepper

For å få en slik designløsning må veggen allerede limes over. For å forme innleggene brukes tykke og tette tapeter på en fiberduk. Formen og størrelsen på slike inneslutninger er tatt i henhold til den valgte generelle designstilen og rommets geometri. Den klassiske dekorasjonen forutsetter vanlige rektangulære detaljer laget av naturlige stoffer, omgitt av en ramme laget av tynne strimler med en tredje farge. Nyklassisistiske og moderne trender utvider merkbart sektoren med valgbare former og konfigurasjoner..

Fototapetinnsatser

Lim med tapetplaster

Sannsynligvis det mest tidkrevende er å lime ut over veggen utelukkende med tapetplaster, som er nøye montert i skjøtene og skaper inntrykk av et enkelt broket lerret. Likevel er denne teknikken ganske i stand til å tilfredsstille den mest frigjorte fantasien og finurlige smaken. Med aktsomhet og nøyaktighet kan til og med ethvert makrobilde gjenskapes fra enkeltstykker, det være seg et landskap, et portrett, en kopi av et maleri eller et gjenkjennelig arkitektonisk monument..

Lim med tapetplaster

Uansett kan kombinasjonen av forskjellige tapetfragmenter på en eller annen måte forvandle den mest vanlige veggen til et iøynefallende kreativt verk..

Bakgrunn kombinasjon foto Tapetkombinasjoner Fototapetkombinasjoner Eksempler på tapetkombinasjoner Mørkt tapet Nydelig tapet Kombinasjon av forskjellige bakgrunnsbilder Kombinasjonseksempler Bakgrunnsbilder

Nyanser av liming med horisontal veggdekorasjon

Når du velger en horisontal metode for veggdekorasjon, må du være forberedt på noen av vanskelighetene ved implementeringen. Her kan du ikke bryte en bestemt limingsalgoritme. Strimlene må limes ovenfra og ned. Det nedre lerretet skal gli over det øvre med en viss overlapping, som ikke umiddelbart kan belegges med et lim. Tilstøtende striper kuttes nøyaktig med rumpe og limes langs denne linjen først etter at det limte arket har tørket. Hvis disse prinsippene ikke overholdes, kan det oppstå hull mellom dem på grunn av ulik innsnevring under tørking av fragmenter fra forskjellige materialer..

Read more
Ferdigstilling

Jeg vil gjøre en renovering! Bad: justering av veggene (del 3)

Badet vårt har et jevnt, muligens til og med varmt gulv av høy kvalitet. Det er på tide å stille veggene opp. Hvorfor skal vi i det hele tatt snakke om dette? Faktum er at selv vegger i hus bygget i forrige århundre er en sjelden foreteelse. Og hvis du er en glad eier av en leilighet i en ny bygning, kan du møte et annet problem. Ofte selges slike leiligheter uten etterbehandling. Og da vil eierens bekymring være å planere murveggen til en slik tilstand som lar deg sette fliser på den..

Er det så viktige, glatte vegger? Badet er viktigere enn noe annet. Flis, et tradisjonelt baderomsdekorasjonsmateriale, skal danne rette sømlinjer når det legges. Hvis basen for flisene ikke er jevn, vil dette bli veldig merkbart i sømmene. Glatte vegger gir rommet et strengt, pent utseende og lar designideer gå i oppfyllelse.

Hvordan kan du justere veggene på badet?

Denne artikkelen vil gå i detalj på tre måter. Hver av dem har sine egne fordeler og ulemper. Når han vet om dem, kan eieren bestemme hvilken teknologi som er best egnet for et gitt rom..

Uavhengig av valgt metode, må det huskes at badet er et veldig fuktig rom. Bare fuktavvisende materialer er egnet for utjevning av veggene..

Planering av vegger med gips

Pussing er den klassiske metoden for utjevning av vegger. For et par tiår siden var denne metoden den eneste. Og i dag foretrekker mange eiere det. For gipsrom med høy luftfuktighet brukes en sement-sandblanding. Du kan kjøpe det ferdig, eller du kan gjøre det selv. Anbefalt forhold mellom sement og sand for veggpuss 1: 4.

Hva er nødvendig for arbeid i tillegg til sement-sandblandingen?

Vi avslører fyrtårn

Vegger rengjort til murstein eller betongplater må grundig grundes. Er primeren tørr? Beacons kan nå installeres. Dette er spesielle tynne metallstrimler som brukes som føringer for utjevning av gipset. De er forsterket i en avstand på 100-120 cm fra hverandre og 20-30 cm fra hjørnene i rommet. Hvert fyr er eksponert strengt vertikalt, i nivå.

Det er praktisk å feste planken til veggen ved hjelp av alabaster blandet med vann. Blandingen skal ikke være tykk, men heller ikke flytende. Du trenger ikke å avle mye alabaster, det stivner veldig raskt. Vi styrker fyret ovenfra og nedenfra punktvis. Vi sjekker raskt vertikalen ved hjelp av en plan eller loddlinje. Etter å ha kontrollert at guiden er riktig justert, fyller du mellomrommet mellom veggen og fyret med en omgang alabaster.

 Viktig! Alle føringer på en vegg må ligge i samme plan.

Hvordan påføre en sement-sandblanding?

Denne jobben krever visse ferdigheter. Vanligvis kastes sement-sandblandingen på veggen ved hjelp av en spesiell gipsbøtte. Det er ikke lett, det krever øvelse. På små badevegger klarer du deg uten en sleiv. Gipsmørtelen kan spres på veggen med en sparkel (hvis laget er lite) eller med en halvsparkel (hvis laget er 1,5-2 cm tykt). Et tykkere lag må påføres to ganger.

Uansett hvordan blandingen påføres veggene, bør mellomrommet mellom beacons stort sett fylles. Gipset skal stikke litt utover nivået på beacons plan. Vi fjerner overflødig løsning med regelen og presser den til beacons. Vi utfører regelen nedenfra og opp, mens vi gjør korte bevegelser til venstre og til høyre. Overskuddsløsningen er så å si avskåret. Det viser seg grunnlaget for flyet vi trenger.

For å manipulere sementblandingen på denne måten må du selvfølgelig gjøre den myk, smidig, som smeltet smør. Det avhenger av mengden vann i løsningen. For mye vann – blandingen renner nedover veggen. Og hvis det er for lite, trekker regelen ut stykker av nytt gips..

Så vi fyller konsekvent mellomrommene mellom fyrtårnene. For videre arbeid må du la løsningen stivne, herdes, men ikke tørke.

Veggen blir flat

Resultatet er en vegg med flat base. Men nå må hullene fylles. Og det er mange av dem. Sprekker, hulrom, skjell. Denne gangen skal vi lage en litt mer flytende løsning. Det er praktisk å påføre det med en polermaskin. Det er nødvendig å sikre at veggenes plan ikke bygger seg opp, men bare feilene er utjevnet. Etter påføring av nivelleringslaget må du også stoppe midlertidig. La løsningen stivne.

Veggen blir vakrere foran øynene våre. Det gjenstår bare for å gjøre det jevnt. For å gjøre dette trenger du en plasterskumfløte. Det er nødvendig å fukte en del av veggen med vann og gni den med en flyter, om nødvendig ved hjelp av en liten mengde flytende løsning. Ikke gni veldig hardt. Det ferske gipslaget kan bli skadet. Etter at gipset tørker, blir det grunnet. Veggen er klar for etterbehandling.

Vegginnretning av gipsplater

Moderne teknologi for utjevning av vegger med gipsplater kan godt brukes på badet. For våtrom produseres fuktresistent gips. Den er montert på vegger på en av to måter: på en ramme eller ved hjelp av lim.

Hvordan lage en ramme for gips

En treramme kan ikke brukes på badet. For rammen er det nødvendig med galvaniserte profiler. Så hva er nødvendig for denne jobben?

Målte og avskårne føringsprofiler er festet til tak og gulv. Dette kan gjøres med en skrutrekker og hurtigfesteskruer. Den nedre profilen er festet strengt under den øvre. De samme profilene er montert på veggene vinkelrett på den som skal repareres. Profilene på veggene er satt strengt vertikalt. Rammen blir festet til det resulterende rektangelet.

Deretter må du kutte CD -profilen. Lengden er lik høyden på rommet. For å stive de indre hjørnene plasseres den første profilen slik at den danner en vinkel med den første profilen til den tilstøtende veggen. Videre bør det være en avstand på 60 cm mellom midtpunktene til profilene. Dette er viktig fordi bredden på gipsplaten er 120 cm, og arkene skal skjøtes i midten av profilen. Ved koblingspunktene festes CD- og UD-profiler sammen med en selvskruende skrue.

For strukturell stivhet må hver stativprofil festes til veggen flere steder. For dette brukes direkte suspensjoner. Utformingen av suspensjonene gjør at de kan styrkes både før montering av stativene, og etter, under dem. Opphengsbraketter festes til veggen med plugger og skruer, og til profilen – med lopper.

På steder med horisontal sammenføyning av gipsplater bør rammen ha tverrsnitt av profilen. Tverrbjelkene er festet til stolpene ved hjelp av søskenkontakter. Folket ringte dem «krabber». Deler er festet «loppebiller».

Viktig! Tenk på forhånd hvor på badet det vil være hengende møbler, et oppvarmet håndklestativ og et speil. For å fikse dem sikkert, kreves en tverrprofil ved festepunktet..

Styrking av gips

Før du fikser gips, må du legge elektriske ledninger til stikkontakter og belysning.

Gipsplater festes med svarte selvskærende skruer 25 mm lange. Hetten skal være innfelt 2-3 mm dypt inn i arket. De ekstreme linjene i gipsplaten og midten er faste. Selvskruende skruer skrues inn i en avstand på 15 cm fra hverandre.

For å kutte av et stykke gipsplater trenger du en konstruksjonskniv og en lang linjal. I stedet for en linjal kan du bruke et stykke profil. På etiketten bruker vi en linjal til et snitt langs forsiden av gipsplaten. Arket brytes lett langs hakket mot feil side. Klipp det andre laget av papp med en kniv fra den sømløse siden.

Etter å ha styrket alle detaljene, må du kitte stedet der arkene er sammenføyet (helst liming av forsterkningsnettet). De innfelte kappene på de selvskruende skruene er også lukket med kitt. Den ferdige veggen i gipsplater må grunnes.

Eller du kan gjøre det uten ramme

Gipsplater på vegger med små uregelmessigheter kan ganske enkelt limes. For å gjøre dette, bruk en spesiell limblanding. Blandingen blandes med vann med en byggemikser i henhold til produsentens instruksjoner. Det er ikke nødvendig å starte mye lim på en gang. Blandingen stivner ganske raskt. Ikke glem å grunne veggen. For denne teknologien er dette nøkkelen til suksess. Kabling må gjøres på forhånd.

Limet påføres punktvis hver 20-25 cm langs hele den sømløse delen av arket. Dette gjøres med en sparkel eller slikkepott. Du trenger ikke lagre. Etter at gipset er presset mot veggen, hver «punkt» bør være 10-15 cm i diameter. Det er spesielt viktig å smøre kantene godt. Det limte arket kontrolleres med et nivå og regel. Flyet må være flatt. Dette reguleres av tykkelsen på limlaget. Derfor er gips kun montert på relativt flate vegger på denne måten..

Etter installasjon – kitt og grunning. Hvis alt er gjort nøye, er forskjellen mellom ramme og rammeløs installasjon ikke synlig..

Hva blir det neste?

Tiden kommer for sluttarbeid. Installasjonen av vann- og avløpsrør og rørleggerutstyr er fortsatt utført. For informasjon om hvordan du fortsetter å renovere badet, les artikkelserien under den generelle tittelen «Jeg vil gjøre reparasjoner. Baderom».

Read more
Ferdigstilling

Veggbekledning av gips med rammemetode

Når de har sitt eget hjem, står nesten alle overfor problemet med å justere veggene. Noen ønsker å endre oppsettet ved å installere flere vegger, mens noen vil lage buede døråpninger. Alle disse ønskene kan realiseres ved bruk av rammemontering av gipsplater.

Metoder for installasjon av gipsplater

Gips er et materiale som er lett å jobbe med: det er enkelt å installere, enkelt å kutte og fleksibelt når det bøyes. Avhengig av jevnheten til de eksisterende veggene, kan du lime gips på veggen eller montere den på en ramme. Lim gipsplater på veggen på planen, skråningen fra nivået ikke overstiger 1 cm med 1,5-2 m.

Rammemonteringsmetoden brukes ved utjevning av svært buede vegger. Dessuten kan krumningen av veggene være både horisontalt og vertikalt. Du kan lage en ramme av tre eller metall. Takket være bruken av rammen er det buet åpninger, nisjer, vinduer og dører. Det er mulig å bygge forskjellige hyller og mesaniner laget av gipsplater i huset. Det er mange alternativer. Alt avhenger av ferdigheten til den valgte mesteren og designvanene til eieren av leiligheten.

Valg av materiale til rammen

En gipsramme brukes når du trenger å jevne ut veggene. Denne metoden er god ved at det er mulig å skjule ledninger og kommunikasjon bak rammen. Rammen gjør det mulig å isolere rommet med mineralull eller skum. Under gipsplaten er en ramme bygget av trelister eller metallprofiler.

Trelister må behandles med en spesiell soppdrepende forbindelse. Tømmerrammen brukes i tørre rom. Lamellene må være godt tørket og fri for knop. Dette forhindrer at hele strukturen forvrenges under tørking. Tilstedeværelsen av knuter fører til brudd. Skinnen som skal installeres må være komplett i hele lengden. Det beste valget er en skinne på 3/5 cm. Dessuten er 5 cm -siden forsiden. Gips er festet til den. I rammeversjonen er det veldig viktig å bygge rammen riktig. Tross alt er gipsplater festet til den. For metallrammen brukes spesielle fabrikkprofiler. Du bør velge en hardere profil. De er tilgjengelige i lengder på 2, 2,5 og 3 meter. Størrelsen er 3/6 cm.

Rammeinstallasjon

Veggbekledning av gipsplater med rammemetode alternativ 3 Veggbekledning av gipsplater med rammemetode alternativ 2 Veggbekledning av gipsplater med rammemetode

I utgangspunktet er installasjonen av tre- og metallrammer den samme. Den innledende fasen i enheten til trådrammenettet på veggen er merkingen av det behandlede planet. Tatt i betraktning dimensjonene til gipsveggen i bredden (1,2 m), er veggen merket til jevne 0,6 m seksjoner. Den første horisontale linjen er tegnet i hjørnet av veggen. Alle påfølgende linjer markeres fra den i en bestemt avstand. Linjen er trukket fra tak til gulv. Merker gjøres på linje med et nivå for å fikse suspensjonene. Avstanden mellom kleshengere er 0,5 m. Profilførerne (skinnene) festes til disse hengene med selvskruende skruer for metall eller tre. Selve kleshengene er festet til veggen. Hvis den opprinnelige veggen er av tre, bruk treskruer. Når det gjelder en betong- eller murvegg, brukes dyvler. Et veldig viktig punkt er festing av kleshengere til veggen. Uansett hva man kan si, er veggen i huset basen som hele rammestrukturen er festet til. Derfor er det nødvendig å sikre suspensjonene med høy kvalitet. Hvis skruen eller pluggen ikke fester seg til veggen, må du flytte den litt opp eller ned. Under ingen omstendigheter skal fjæringen forskyves til høyre – til venstre vil dette føre til at profilinstallasjonsnivået går tapt..

I hvert av hjørnene er de installert langs profilen. Det er nødvendig å installere etter nivå. Det er bedre for to personer å montere en profil. Tross alt er det veldig vanskelig for en person å fikse profilen, mens den holder seg til jevnhet. For en jevn installasjon kreves det i to plan: i forhold til de behandlede og tilstøtende veggene. Profilen er bare festet til suspensjonene til det laterale (smale) planet til selve profilen.

Over og under trekkes nylontråden grundig. Den skal trekkes på en slik måte at den går langs veggen og berører de to installerte profilene. Alle de gjenværende profilene er montert langs disse trådene. Når du fikser dem til suspensjoner, er det unødvendig å glemme å opprettholde jevnheten til to fly. Det skjer at profilen (skinnen) er installert riktig langs gjengene, men den midterste delen av profilen har en nedbøyning innover eller utover – dette er en buet vegg.

Sikring av gipsplater

Det er også viktig å huske at gipsplaten er flat med rette vinkler. Hvis profilen flyttes til venstre eller høyre, kan det bli vanskeligere å installere gips. Tross alt fanger hvert ark gipsvegg halvparten av planet (3 cm) på profilen. Det er verdt å avvise ett ark fra nivået, og alle de andre vil følge. I tillegg går muligheten for normal fiksering av gipsplater tapt. Gips er et sprøtt materiale, derfor er det laget et 3 cm grep for fiksering. Mindre grep fører til brudd på et stykke av arket, deretter vil arket løsne.

Hvis høyden på gipsplaten ikke er nok til å dekke veggplanet, er det nødvendig å bruke tverrgående profiler. De er festet mellom eksisterende horisontale profiler. For eksempel: en gipsplate er 3 m høy og en vegg er 4 m høy. Gips er festet nedenfra, på den et stykke ark med den manglende høyden. I krysset mellom disse stykkene skrus en tverrprofil på. Lengden skal tilsvare avstanden mellom profilene, pluss 6 cm (3 cm grep for hver profil). Den vertikale profilen er installert slik at begge gipsplatene griper den jevnt.

Det er viktig når du installerer ark for å installere dem i et rutemønster. Hvis det første arket er festet fra gulvet, festes et meterstykke ved siden av det. Et helt ark med gips er installert på den. Gipsveggen er festet med selvskærende skruer 25 mm lange. En skrutrekker med en spesiell dyse brukes til å stramme de selvskruende skruene. Denne munnstykket har en begrensning for ikke å falle gjennom gipsveggen. Hvis noen bestemte seg for å installere gips med egne hender, burde de ikke være redd for denne prosessen. Det er ikke noe komplisert med det.

Read more
Ferdigstilling

Hvordan vanntette badet ditt?

Vanntetting er påføring av materialer som ikke lar vann passere gjennom gulv og vegger. Denne typen reparasjon utføres på badene, for å forhindre forekomst av sopp, mugg og andre. «gleder» fuktig rom. Hensikten med vanntetting krever ikke diskusjon, for hvis det ikke utføres, trenger fordampning og kondens til slutt inn selv under flisene på badet, noe som forårsaker alle de ovennevnte konsekvensene, negative både for utseendet på rommet og for helsen av eierne sine. Et eget punkt verdt å merke seg er økningen i levetiden til etterbehandlingsmaterialer på badet, samt minimering av mulige misforståelser med naboer på grunn av et lukket kran, et sprengt rør eller andre ulykker …

Der vanntetting er nødvendig først og fremst?

Vanntetting

Før du utfører arbeid, er det første trinnet å bestemme hvilken type materialer som skal brukes. De er hovedsakelig delt inn i to typer. Det første er belegningsarbeidet, det andre er belegget.

Smøremidler

Flytende eller pastaaktig masse, påført med en rulle eller slikkepott på den isolerte overflaten. De tar litt tid å størkne. På den positive siden er det utvilsomt muligheten for å bruke dem på ujevne overflater, utmerket vedheft til overflaten og den relative lette å gjøre jobben. Ulempe – de fleste belegningsmaterialene vil vare lenge nok hvis du i tillegg lager en fyllmasse på dem.

For belegg på vanntetting forblir vanlig bitumen det rimeligste alternativet. Ta imidlertid hensyn til den korte levetiden (3-5 år), samt behovet for å varme den opp til en temperatur på 120 ° C før du påfører overflaten som skal behandles..

Hvis du trenger å spare penger, kan du også bruke spesielle lakker. De påføres i flere lag og gir god fuktighetsbeskyttelse. Imidlertid er ulempen den samme som bitumen – skjørhet. Etter 5-6 år må vanntettingen gjøres om.

Et mye bedre, om enn dyrere alternativ, ville være å bruke mer moderne bitumenbaserte materialer. Dette er bitumen-gummi eller bitumen-polymermastikk. De er mye mer pålitelige, holdbare og ikke lunefulle for arbeidsforholdene, opp til temperaturer under null.

Sementpolymermastikk har den høyeste prisen og tilsvarende kvalitet. De ser bra ut som smeltet plastilin. Ved behandling av overflater siver de bemerkelsesverdig inn i de minste sprekkene, tetter hull og danner en pålitelig vedheft, og innholdet av polymerer, silikon eller akryldispersjoner i basen garanterer holdbarheten og effektiviteten til disse materialene.

Hvis ansettelse av håndverkere ikke er den beste utveien for deg, og du har valgt å vanntette badet med egne hender, så ikke glem at det ikke finnes en enkelt oppskrift for bruk av beleggblandinger, og studer bruksanvisningen nøye. Lagre også de nødvendige verktøyene. Flytende mastikk påføres med en rulle eller pensel, tykk mastikk – med en sparkel eller slikkepott. Hvis du bruker en tykk mastikk, lager du også på en bred slikkepott for å jevne ut overflaten.

Behandlingen begynner fra hjørnet, eller fra sømleddet. Det er ønskelig å behandle alle overflater, men selv om bare gulvet er behandlet, er det fortsatt nødvendig «klatre» med 20-30 cm og på veggene. Ikke glem rørene – tetninger bør settes på dem og også smøres med mastikk.

Limmaterialer

Dette er egentlig det samme bitumen, forsterket med polyester eller glassfiber. Avhengig av kostnaden for slik vanntetting, er det materialer som inneholder polymerer og andre tilsetningsstoffer. I henhold til påføringsmetoden er de delt inn i selvklebende og guidede. Førstnevnte fungerer som vanlige klistremerker, beskyttelsesfilmen fjernes, og selve rullen rulles over overflaten som skal behandles. De guidede monteres ved hjelp av en gassbrenner. Rullen legges ut på overflaten, behandles med varme, deretter rulles den ut med en tung rulle.

Den største fordelen med å lime er den ubestridelige kostnadseffektiviteten-ingen beleggblanding vil koste deg så billig som noen få ruller ferdiglagd vanntetting. En ekstra fordel er installasjonshastigheten, pluss at det ikke er nødvendig å vente til den behandlede overflaten er klar til å ta neste trinn i reparasjonsarbeidet..

De negative aspektene inkluderer først og fremst den ubehagelige og vedvarende lukten av bitumen selv. Behovet for grundig forberedelse av overflaten er også viktig – for å legge rullene kreves en perfekt flat og tørr base. Det skal også huskes at unøyaktigheter i utførelsen kan negere all innsats som er brukt, derfor bør limingen av vanntettingspanelene utføres med største nøyaktighet..

Hovedstadiene i vanntettingsarbeidet

Først og fremst er det nødvendig å utføre forberedende arbeid. Disse inkluderer:

 • Overflate forberedelser. Det er nødvendig å rengjøre den behandlede basen for rusk og støv så grundig som mulig. Hvis høydeforskjellene er mer enn 2 mm, er det nødvendig å lage en avrettingsjern.
 • Hvis betong, gips er isolert, så vel som ved bruk av sementbelegg, må overflaten fuktes. Dette gjøres på grunn av den porøse strukturen til disse materialene for å unngå for tidlig tørking av løsningen..
 • Grunnprimer. Dette er en obligatorisk prosedyre, som vesentlig øker kvaliteten på vedheft av vanntetting til den behandlede overflaten..
 • Liming av fuktgjennomtrengelige skjøter med forsterkningstape. Vær oppmerksom på hull mellom vegger og gulv, mellom gulv og VVS -inventar, etc..

Etter at du har fullført alle de ovennevnte forarbeidene, går du direkte til påføring av vanntetting, i henhold til anbefalingene for det spesifikke materialet som brukes.

Read more