Ferdigstilling

Balkonggulv: alternativer for enhver smak og budsjett

Et viktig element som bestemmer funksjonaliteten og skjønnheten til balkongen, er det riktige materialvalget for gulvet. I dag brukes keramiske fliser og komposittgulv i økende grad til gulv i mellomområder. Disse moderne løsningene kan med hell erstatte dyrere eller mindre funksjonelle treplanker og steinfliser..

Balkonggulv: hva er viktig å vite?

Balkonggulvet må være holdbart og praktisk. Hvis du har en åpen balkong, påvirkes den hver dag av skadelige eksterne faktorer – regn, fuktighet, ultrafiolett stråling, ekstreme temperaturer og gateforurensning. Ved intensiv bruk av balkongen er gulvet slipt og skittent.

Materialene som brukes som kledning for balkonger og terrasser bør ikke bare være estetisk effektive, men også veldig praktiske og funksjonelle. Velg de som har antiskliegenskaper, skal være enkle å rengjøre og motstandsdyktige mot riper og sprekker. Deres motstand mot atmosfæriske faktorer er også signifikant. Gulvbelegg beregnet på utendørs bruk må først og fremst være frostbestandig, fuktig og UV -bestandig. Materialene som hittil har blitt brukt til balkongoverflater har ikke alltid vært holdbare nok, og alternativer av høy kvalitet er vanligvis veldig dyre. Nylig kan du erstatte dem med produkter av samme høye estetiske verdi, som er billigere.

Keramiske fliser på balkongen mot gulvet

Keramiske fliser er fortsatt blant de mest utvalgte balkongbekledningene. Korrekt valgt og installert, kan det skape et effektivt ferdig gulv, selv i flere tiår. Gres -fliser har en spesielt høy estetisk og funksjonell verdi, siden absorpsjonsevnen er under 3%, noe som tilsvarer frostbestandighet. Du kan enkelt velge sklisikre fliser merket med R9-R13-symbolet (jo høyere R-verdi, desto bedre antiskliytelse).

Strukturelle fliser av granitt gir ekstra sikkerhet, ettersom overflaten har en rik tekstur, som for eksempel etterligner mønster og struktur av steiner. Et godt valg for en balkong ville være glassert porselen steintøy, som i tillegg til å være svært nyttig, har en veldig rik design. Den kan reprodusere overflater som er typiske for polert marmor, granitt eller tre.

Når du velger keramiske fliser til en balkong, bør du ta hensyn til sliteklassen: jo høyere, jo bedre under forhold som er utsatt for riper fra sand eller møbler. Den må ha IV eller den høyeste sliteklassen V. Keramiske fliser kommer i en rekke størrelser, fra store stykker til små mosaikker, og kan være firkantede eller rektangulære, etterligne formatene som er typiske for store steinstykker.

Et stort utvalg av design, en lett å rengjøre overflate, gode parametere og en rimelig pris-keramiske fliser oppfyller de grunnleggende kravene som de fleste kjøpere følger. Som i rom fungerer dette etterbehandlingsmaterialet på balkongen, men forutsatt at flisene er valgt for riktig formål og installert riktig..

Bruk kun utendørs balkong fliser. For at et produkt skal falle inn i denne kategorien, må dets absorberingsevne, det vil si i hvilken grad det absorberer vann, ikke overstige 3%. Lav vannabsorpsjon sikrer at flisene er frostbestandige og ikke sprekker når de utsettes for lave temperaturer. Hvis du ikke vil vaske eller feie balkongflisene hver dag, kan du finne en mal som vil gjøre smuss mindre synlig. Mønstrede, strukturerte eller ujevn fliser vil fungere godt. Vær oppmerksom på glatte fliser i lyse farger, spesielt hvitt og lysegrått.

Å installere fliser på balkongen er ikke en vanskelig aktivitet, men det krever riktig forberedelse av underlaget og bruk av passende materialer, inkludert frostbestandig og elastisk limmørtel. Eventuelle feil og mangler under monteringsfasen kan føre til sprekker og svekkelse av flisen..

Ulempen med fliser på balkongen er behovet for fuging. I mellomrommene mellom flisene liker materialet å samle opp smuss som er vanskelig å rengjøre, noe som ødelegger utseendet på gulvet. For å spare nerver, velg en mørkere fugemasse som maskerer skitt godt..

Tre-lignende gulv på balkongen: terrassebrett

En interessant løsning, som flere og flere investorer kommer til, er terrassebord laget av trefiber og plast som polyetylen. På grunn av innholdet i tremel har de alle de estetiske fordelene med dekkplater av tre, men de har ingen ulemper – de er motstandsdyktige mot sopp, mugg og fuktighet. Farger og teksturer ligner veldig på eksotiske treelementer. Komposittplater har også fordeler av enkel installasjon. De plasseres på firkantede bjelker ved hjelp av systemklips eller skruer. Stengene er festet til betongfoten eller venstre «flytende».

Når du legger, husk å holde 10 mm mellom bjelkene og 15 mm mellom veggen. Siden platene er helt rette og lengre enn finishen i naturlig tre, passer de veldig komfortabelt.

Sammensatt plank balkonggulv

Komposittplater er laget av en kombinasjon av tremel og PVC. Takket være en spesiell formulering kombinerer de det naturlige utseendet på treet med plastens høye styrke. Komposittpaneler trenger ikke ekstra beskyttelse eller systematisk vedlikehold. I motsetning til treplater, er de motstandsdyktige mot vann og fuktighet, og vedlikeholdet er begrenset til regelmessig rengjøring av overflaten. I hverdagen er det nok å beskytte gulvet mot høye temperaturer og fettete skitt, noe som kan sette et permanent merke..

Hvordan lage et balkonggulv?

Platene skal legges på bjelker som er plassert på gulvet og forbundet med stålklemmer. Produsenter tilbyr ferdige terrassesystemer som inneholder alt tilbehøret som er nødvendig for riktig feste av panelene. De ensartede dimensjonene, ensartede fargene og den enkle formen på platene gjør gulvet perfekt og raskt og enkelt å installere. Takket være et gjennomtenkt installasjonssystem er alle festeanordninger skjult og ødelegger ikke plasseringen av balkongen.

Den største utfordringen i monteringsfasen er håndteringen av platene. De fleste panelene som er tilgjengelige på markedet har en spesielt profilert kant som gjør at platene kan festes til klipsen. Når det er trimmet, er det kanskje ikke mulig å montere brettet på riktig måte etter produsentens instruksjoner.

Tre-lignende gulv på balkongen: modulær installasjon

Et alternativ til balkongplanker er modulære tregulv. Under dette navnet er plattformer, planker eller paneler som bare må kobles til ved hjelp av spesielle kroker og plasseres på gulvet. Det er like enkelt å montere gulvet som bretteblokker, så det trenger ikke spesialisthjelp. Dette er den perfekte løsningen for en liten balkong i en leilighet som trenger en rask og rimelig metamorfose..

Treplattformen kan legges direkte på gamle fliser eller andre stabile og jevne overflater. Rengjør overflaten for løse elementer, smuss og støv før du installerer gulvet. Om nødvendig kan panelene kuttes for å passe til størrelsen og formen på balkongen. I de fleste tilfeller er tømmeret beskyttet av produsenten. Smøring eller maling bør gjentas en gang i året (avhengig av valgt metode) for å fornye gulvfargen og forhindre skade på den. Bare vask gulvet hver dag med vann og en mild såpevann. Hvis gulvet under platene krever rengjøring, kan plattformen enkelt fjernes og settes sammen igjen.

Når du velger en plattform, pass på billige produkter fra ukjente produsenter. Kvaliteten på sømmene og treelementene som brukes til å lage dem, kan etterlate mye å være ønsket..

Betonggulv på balkongen

Moderne betongplater etterligner vellykket steinelementer som sandstein, kalkstein, granitt, marmor og tre, men er samtidig mye billigere enn originalene. Fordelen deres er også holdbarhet, motstand mot værforhold som frost, fuktighet, samt mekanisk skade. De sklir ikke. Materialet skylder sine utilitaristiske kvaliteter vibrokompresjon, det vil si betongkomprimering ved bruk av vibrasjon og pressing på samme tid. Bruk av betongblandinger med lavt vanninnhold er også en garanti for kvalitet. Blandinger kan inneholde aggregater i form av fargede partikler eller pigmenter som farger kuben i hele seksjonen eller i det øvre laget. 4 cm tykke plater er egnet for terrasser og balkonger.

Betongplater er elegante, holdbare og enkle å vedlikeholde. På grunn av den tunge vekten er det dessverre ikke mulig å installere dem på en balkong i en leilighet. De brukes hovedsakelig på terrasser over bakken og store balkonger i eneboliger..

Når du velger betongplater, vær oppmerksom på materialparametrene. Utendørsprodukter vil fungere på balkongen-solid, slitesterk, ikke-absorberende og sklisikker. Siden betong i seg selv er absorberende, må platene impregneres.

Betongplateprodusenter er overlegne hverandre om hvordan de kan gjøre tilbudet mer attraktivt. Plater overrasker med uvanlige former, farger eller teksturer. Ved siden av den klassiske grå versjonen er det overflater som ser ut som granitt eller tre.

Steingulv på balkongen

Steinfliser er noen av de dyreste og mest holdbare gulvbelegg som finnes. Materialet er riktig installert og impregnert og kan tjene i flere generasjoner, da det er motstandsdyktig mot frost, vann, fuktighet, mekanisk skade og konstant forurensning. Selv om flisen smuldrer, vil skader knapt merkes fordi steinen har en homogen struktur..

Styrken og estetikken til et steingulv på en balkong bestemmes ikke bare av installasjons- og sikkerhetsmetoden, men fremfor alt av typen stein som brukes. Når du velger fliser, må du passe på porøse steiner som marmor, kalkstein eller sandstein, som raskt blir skitne og slites av. Granitt, skifer og basaltfliser vil fungere best på en balkong.

Installering av steinfliser ligner på å installere keramiske fliser. Steinprodukter er imidlertid definitivt hardere og tyngre enn porselen steintøy eller terrakotta og derfor vanskeligere å behandle. I tillegg krever dette materialet bruk av en spesiell limløsning og steinsamlinger..

gummi plater

Hvis balkongen er et lekeområde for barn, bør du vurdere å legge gummiplanker til den. Det er et flott materiale som gir barna en følelse av sikkerhet. Gummiplatene, også kalt fleksible plattformer, er myke slik at de lindrer fall. Fordelen deres er også holdbarhet, fordi materialet er motstandsdyktig mot værforhold, inkludert frost, fuktighet og ultrafiolett stråling. Gummiplatene er også vedlikeholdsfrie. De er veldig enkle å legge direkte på bakken..

Gummiplater er en løsning som brukes på lekeplasser og lekeplasser samt private balkonger og terrasser. Platene er laget av tøff, men spenstig gummi som demper faller og ikke deformeres under møblene. Takket være den behagelige, berørbare, sklisikre strukturen gir gummioverflaten ideelle forhold for barn å leke.

Åpent balkonggulv

Gummiheller er frostbestandige og vanngjennomtrengelige, så de kan brukes hele året. På bunnen av hver enhet er det et dreneringssystem som gjør at vann kan tømmes fra balkongen uten problemer. Omsorg for gummioverflaten skaper ingen problemer. Vask gulvet hver dag med vann og et mildt vaskemiddel..

Fordelen med gummiplater er at de er enkle å installere. Sikre overflater kan legges på alle nivåer, rene og tørre overflater. Avhengig av valgt metode, lim materialet på gulvet med polyuretanlim eller koble det til med spesielle plugger og legg det på gulvet. Plankene kan enkelt kuttes med en kniv eller stikksag.

Tregulv på balkongen

En balkong med tregulv er en videreføring av interiøret i huset. I motsetning til fliser, som er kule, gir tre inntrykk av å være koselig. Treverket er varmt å ta på, men det varmes ikke opp fra solen og brenner ikke føttene. Barn kan leke trygt på en trebalkong fordi materialputene faller og sporene i brettene gir gulvet gode antiskliegenskaper.

Rengjøring av tregulv er like enkelt som å rengjøre fliser. Plater kan rengjøres fuktig med universelle (men skånsomme) rengjøringsmidler. Skitt må fjernes regelmessig for ikke å misfarge materialet. Hvis treet blir skadet lokalt, kan det enkelt repareres. Et godt vedlikeholdt tregulv eldes vakkert og tjener husholdninger i mange år.

Når du velger en balkong med tregulv, må du være forberedt på ekstra kostnader og ansvar. Tre er følsomt for svingninger i vann, fuktighet, sol og temperatur. Hvis den blir ignorert, blir den en grobunn for mikroorganismer, insekter og sopp. Hvis gulvet ble kjøpt ubehandlet, må det impregneres og beskyttes med et spesielt middel som olje. Vedlikehold bør gjentas regelmessig – en eller to ganger i året. På grunn av den følsomme naturen, bør tregulv være på den innglassede balkongen.

Selvfølgelig avhenger mye av tresorten du velger. Eksotiske arter klarer seg best ute. De er dyrere enn lokalbefolkningen, men harde og rike på oljer som fungerer som en naturlig impregnering. Et attraktivt alternativ til eksotisk tre er innfødt tre, som gjennomgår kompleks varmebehandling for å forbedre materialegenskapene.

På grunn av arbeidets krevende karakter, må tregulv utføres av fagfolk. I noen tilfeller kan tykkelsen på gulvet være et problem. Plankene må installeres på bjelker og skiver som passer på en riktig forberedt balkongplate. For å muliggjøre konstruksjon må en minimumsforskjell på 6,5 cm mellom nivået på balkongplaten og utgangen overholdes.

Harpiksgulv på balkongen med vanntett belegg

Vanntette belegg er ferdige overflatebehandlingssystemer basert på polyuretanharpiks. Gulv laget med dem kombinerer vanntetting og tilleggsfunksjoner. Dermed krever de ikke bruk av et ekstra isolasjonslag, som beskytter balkongstrukturen mot virkninger av vann og fuktighet. Systemer basert på polyuretanharpikser kan brukes på betong- og tresubstrater, så vel som på gamle keramiske fliser.

Riktig påført belegg skaper en glatt, sømløs overflate som er lett å rengjøre og vaskbar med allsidige rengjøringsmidler. I motsetning til andre materialer er harpiksen på balkongen helt vanntett, motstandsdyktig mot fuktighet, UV -stråling og ekstreme temperaturer. Takket være dette vil det fungere på balkonger uten tak..

Buegulv på balkongen

Å legge harpiksgulvet på balkongen tar minst noen dager. For installasjon trenger du flere ingredienser, som selges i ferdigpakkede sett, påføres på en glatt, ren og jevn overflate på den måten som er angitt av produsenten. Mellom legging av påfølgende lag er det nødvendig å opprettholde teknologiske brudd slik at hvert belegg har tid til å tørke og herde godt. Ved å bruke passende tilsetningsstoffer (kvartssand eller tilslag) kan du gi gulvet antiskliegenskaper og forbedre dets dekorative kvaliteter..

Å legge individuelle lag med harpiksgulv er enkelt, men må gjøres med stor forsiktighet. Eventuelle feil under hellingsfasen kan frata produktet dets egenskaper og føre til skade på gulvet. I stedet for å påføre beleggene selv, er det mye tryggere å overlate denne oppgaven til en erfaren person..

Kunstgress på balkongen

Kunstgress er en annen måte å raskt ordne en balkong på. Med sin intense farge gir den vårenergi til arrangementet. Sammen med planter skaper et slikt gulv et hyggelig grønt område, som er ideelt for avslapning. Overflaten er myk og behagelig å ta på, og derfor behagelig for barn.

Kunstgress selges i ruller (som vanlige tepper) eller i form av firkantede fliser. Praktiske og styrkeverdier bestemmes av hvilken type fundament som brukes. Balkongresset skal ha en bunn av gummi eller latex med vanninnløp. Før du kjøper, bør du se produktet live og berøre den grønne fleecen for å vurdere hvor mykt og fleksibelt det er..

Vi lager det originale gulvet på balkongen

Kunstgress på balkongen, spesielt av beste kvalitet, krever minimal oppmerksomhet. Det er motstandsdyktig mot sollys, fuktighet, vann og ekstreme temperaturer. Takket være dette endrer materialet ikke farge, blir ikke muggent og gir ikke en ubehagelig lukt. For å holde overflaten i god stand er det bare å støvsuge den regelmessig og skylle den med vann og et mildt vaskemiddel om nødvendig. Har kunstgresset på balkongen noen ulemper? Brukere merker at overflaten absorberer vann i regnet (men tørker raskt) og henger i områder med mye bruk.

Kunstgress kan legges på enhver stabil, glatt og ren overflate. Det anbefales å feste materialet på gulvet med polyuretanlim eller plugger, og fest kantene på valsene med dobbeltsidig tape. Dette forhindrer at gresset beveger seg når du går. Hvis du vil betrakte gulvet som en midlertidig løsning, kan du spre det på gulvet, trykke ned med møbler eller store potter..

Varmt gulv på balkongen

Gulvvarme, som blir mer og mer populær i dag, er ingen ny oppfinnelse. I motsetning til sentralvarmesystemer med veggmonterte radiatorer, fungerer strålevarme over hele gulvarealet. På grunn av den store varmeoverflaten kan kjølevæskens utløpetemperatur være lavere enn for vanlige radiatorer. Dette gjør det igjen lettere å bruke økologiske varmekilder som en varmepumpe eller solfangere. Gulvvarme kan deles inn i tre typer:

 • vann;
 • elektrisitet;
 • luft.

Beslutningen om hvilket gulv som skal installeres på balkongen, avhenger blant annet av mengden ledig plass og økonomiske muligheter. Et veldig viktig poeng er også muligheten for å installere varmeisolasjon. Et vannsystem krever mye mer plass enn et elektrisk. For å ta den riktige avgjørelsen, er det verdt å bli kjent med de forskjellige gulvvarmesystemene på balkongen..

Oppvarmet vannbunn

I dette tilfellet renner varmt vann gjennom kobber- eller plastrør lagt under gulvet. Varmerør ligger på et isolerende lag og er fylt med en avrettingsmasse, påført et dekorativt lag med keramiske fliser, tre, stein, foring. For at dette systemet skal fungere, må kjelen varme opp vannet til riktig temperatur. Et oppvarmet vanngulv kan fungere på alle typer energi. En gass-, olje- eller elektrisk kjele er egnet, samt solfangere eller en varmepumpe. I motsetning til tradisjonelle radiatorer bruker overflateoppvarming vann ved en mye lavere temperatur, siden 50 ° C er tilstrekkelig.

Fordeler:

 • samarbeid med ulike varmekilder;
 • ikke veldig høye driftskostnader;
 • jevn oppvarming av hele rommet;
 • ingen synlige radiatorer på veggene.

Ulemper:

 • høye kostnader for å installere et varmesystem;
 • plagsomme og dyre reparasjoner;
 • behovet for å unngå tykke tepper og en stor mengde møbler som dekker varmekilden i gulvet;
 • Vanskeligheter med å opprettholde riktig temperatur i dårlig isolerte rom
 • fare for frysing av installasjonen.

Elektrisk gulvvarme

I denne varianten av gulvvarme sørger varmekabler eller spesialmatter for jevn varmeoverføring til rommet. Strømmen forårsaker oppvarming av metallelementer med en spesielt valgt motstand. Temperaturen styres av sensorer og en termostat. Kabler, matter eller varmefilmer installeres som varmeelementer i gulvlaget. Handlingen deres kan være direkte eller kumulativ. I det første tilfellet fungerer varmeelementene så snart strømmen slås på. Termostaten slår strømmen av og på og beholder den innstilte temperaturen i rommet. Hvis kabler eller matte legges i en avrettingsmasse (7-10 cm), fungerer den som en varmeakkumulator.

Fordeler:

 • kan også installeres i gamle bygninger;
 • kan brukes i nesten alle rom;
 • overfører varme jevnt;
 • installasjonen kan utføres raskt og billig;
 • krever ikke beskyttelse mot lekkasjer eller frysing av vann;
 • enkel kontroll av installasjonen;
 • ingen synlige varmeelementer.

Ulemper:

 • stigende strømpriser øker driftskostnadene;
 • gulvvarme tar relativt lang tid.

Luftgulvvarme

Denne metoden for gulvvarme ble utviklet i Sverige og har funnet aksept i mange land rundt om i verden. Legalett -systemet forbinder grunnplatestrukturen med et luftgulvvarmesystem i en lukket sløyfe. Den oppvarmede luften fordeles gjennom kanaler som er innebygd i betongplaten. Luftkanalene danner lukkede kretser under hele bygningen, og koketoppen fungerer som en varmeakkumulator. Før du designer et varmesystem av denne typen, er det nødvendig å nøye planlegge bruken av individuelle rom og deres varmebehov. Vurder for eksempel separat stue og balkong, soverom og pantry, barnerom. Riktig planlegging vil sikre komfort i årene som kommer.

Fordeler:

 • oppvarming av hele bygningen;
 • ingen synlige varmeelementer;
 • muligheten til å varme opp luft, som er en oppvarmingsfaktor her, for enhver energikilde;
 • konstruksjonen av grunnplaten beskytter bygningen mot fuktighet og sopp;
 • systemfeil risikerer ikke å oversvømme leiligheten eller utføre dyre reparasjoner;
 • temperaturen på gulvet er 22-24 ° C, noe som sikrer forsiktig luftsirkulasjon og reduserer mengden støv og støvmidd og dermed tjener helsen til allergikere;
 • veldig kort konstruksjonssyklus av platefundament, noe som reduserer kostnadene.

ulemper – stor termisk treghet i fundamentplaten, som begrenser muligheten for temperaturregulering i rom.

Gulvisolering på balkongen

Selv mindre feil gjort under varmeisolering og etterbehandling av balkongen kan forårsake fuktighet og frysing av bygningsplaten. For å bli kvitt termiske broer trenger du både god design og grundig utførelse..

Hvordan effektivt isolere gulvet på balkongen med egne hender?

De fleste balkonger er utkragede strukturer som er festet og koblet til taket. I murhus er de vanligvis armert betongplater, armeringen som kombineres med taket. Dessverre leder en slik plate varme veldig godt og kjøler dermed taket ved siden av. Ytterligere varmetap er også forårsaket av overflater som omgir vinduet og balkongdøren, inkludert syltetøyet, overliggeren og terskelområdet.

Å forlate en balkong uten isolasjon er en feil som fører til ukontrollert varmefjerning fra huset. En oppvarmet stue eller soverom kjenner tydelig på den intense nedkjølingen av balkongen. Vann kondenserer på de kalde overflatene på partisjonene, noe som bidrar til fuktighet i strukturen. Imidlertid er det ikke så lett å isolere balkongen..

Den mest populære måten å begrense varmebroen i krysset mellom balkongen og veggen er å isolere en armert betongplate. Balkongisolasjon bør installeres både på bunnen og på overflaten av balkongen. Da må varmen som trenger gjennom balkongplaten gjennom takkransen gå en mye lengre vei for å komme seg ut. Det er en feil å legge isolasjon bare på undersiden av brettet, fordi varme, som finner den korteste banen, kommer ut gjennom det andre planet. For å forhindre at termisk isolasjon blir våt, er det nødvendig å utføre en behandling på forsiden av balkongplaten, som forhindrer vannlekkasje under balkongen.

Det er ikke verdt å spare på varmeisolasjon. Isolasjon som er for tynn eller mangler, vil føre til termisk bro. Riktig tykkelse forhindrer takkjøling og vannkondens på taket i rommene under terrassen. I standardløsninger anbefales det å installere ca 15 cm isolasjonslag på balkongen.

Hvilket gulv å velge for balkongen? Tidene da alternativene var begrenset til keramiske fliser, er lenge glemt. I dag kan du velge mellom en rekke materialer som kombinerer attraktivt utseende og holdbarhet, og dekker et stort utvalg av behov. Liker du hyppig metamorfose? Gå til kunstgresset eller treplattformen, som er satt opp på mindre enn en time. Har du lett etter en løsning i mange år? Velg mellom steinfliser, komposittplater eller harpiksgulv mens du nyter et moderne utseende.