Ferdigstilling

Hvordan male vegger i en leilighet: et stort antall ideer med praktiske tips

Å male vegger og tak i en leilighet er en av få aktiviteter som vi alle kan utføre uavhengig av hverandre. Selv om det krever nøye forberedelser og riktige verktøy, med litt kunnskap, kan det å male vegger selv ikke bare spare et familiebudsjett, men også gi mye glede. Så, lær hvordan du maler et rom?

Leilighetsvegger malt med maling: forberedende trinn

Ved å følge disse tipsene kan nesten alle male et rom eller en leilighet på egen hånd. Å male vegger krever ingen spesielle ferdigheter eller evner, bare mye tålmodighet og velvilje.

Første trinn: fjerne gammel maling

Spørsmål «hvordan male et rom» spør mange av oss. Det første trinnet før du maler veggene er vanligvis å fjerne den gamle malingen. Selvfølgelig kan dette trinnet hoppes over når du arbeider med fersk gips og toppstrøk..

For å sjekke om all maling må fjernes fra veggen, demp den med vann og bruk en slikkepott for å fjerne malingen. Det er vanligvis verdt å fjerne malingen helt, ned til gipset, hvis mulig uten større problemer. Etter å ha fjernet maling med en slikkepott, vask veggen igjen for å få en jevn, ren overflate uten rester.

Spesielle malingsfortynnere er også tilgjengelige i dag. Du kan få dem fra omtrent alle velfylte butikkforbedringer og forbedringer. Det er et stoff som oppløser maling ved hjelp av biologisk nedbrytbare ingredienser. Produktet er luktfritt, ikke-irriterende og giftfritt. Den er i stand til å fjerne hvilken som helst type maling fra veggen fra akryl til olje, og slutter med pulver. For å gjøre dette mulig, påfør produktet jevnt på veggen. Ventetiden for effekten er ca 45 minutter. Etter utløpet skraper du bare malingen av veggen med en slikkepott..

Andre trinn: velge en primer

Etter å ha fjernet den gamle malingen, kan du stille deg selv et spørsmål «hvordan male veggene?» Vegger må være grundig grundig før maling. For å gjøre dette, bør du bruke en spesiell primer eller til og med en vanlig, billigste hvit maling. Det er verdt å lese malingsprodusentens instruksjoner før du velger et materiale. Produsenter anbefaler ofte spesifikke typer primere. Det er verdt å følge instruksjonene deres, fordi ikke alle typer maling er kombinert med en eller annen type etterbehandlingsmateriale..

Grunning på veggen gjøres vanligvis en eller to ganger, avhengig av kvaliteten på materialet som brukes. Målet er å forberede overflaten slik at ingen misfarging er synlig etter at målmalingen er påført..

Hvilken maling å male veggene i leiligheten: å velge riktig type?

Malingen bør velges individuelt for hvert rom. Hvis du vil male et rom med høy luftfuktighet (som kjøkken eller bad), velger du latexmaling. Det er motstandsdyktig mot smuss, fuktighet og fett. Du kan enkelt vaske det av med vann og være sikker på at materialet ikke vil falme..

Latexmaling er veldig lett å påføre på vegger. Takket være sin konsistens og struktur, dekker det enkelt og nøyaktig malte overflater. Vanligvis er det på en godt grundet overflate nok å påføre ett strøk med slik maling for å dekke det helt. Denne typen etterbehandlingsmateriale er vanligvis 20-30% dyrere enn vanlig emaljemaling..

For rom som stue, soverom eller gang kan du bruke vanlig emaljemaling. Ett eller to strøk bør påføres på en godt grunnet overflate for den perfekte effekten, spesielt når du velger en farge i stedet for en hvit vegg.

Strukturelle malinger som simulerer forskjellige effekter, for eksempel ujevn gips, er en relativt ny løsning. Hovedfordelen deres, i tillegg til den interessante visuelle effekten, er evnen til å skjule ujevne vegger. Denne typen maling krever vanligvis ikke spesiell grunning, men det er helt avgjørende å følge produsentens instruksjoner. Du finner informasjon om hvilke overflater den spesifikke konstruksjonsmalingen vil klebe på..

Hvor vakkert å male veggene i en leilighet: hvor mye maling er nødvendig?

For å estimere mengden nødvendig maling må du først beregne overflaten på veggene og takene du planlegger å male. Tenk også på farger og nyanser. Noen vegger blir i økende grad malt i en annen nyanse av en gitt farge enn andre – slike ideer bør tas i betraktning under planleggingsfasen..

Utbyttet av latex- og emaljemaling er vanligvis 10 til 15 m 2 / l. Dette betyr at en liter maling kan brukes til å male 10 til 15 m2 vegg eller tak. Malingsytelsen kan variere fra produsent og spesifikk type, så sjekk alltid produsentens forventede gjennomsnittlige forbruk før du kjøper. Det er også verdt å huske at forbruket på ujevne eller grove overflater (vegger dekket med gips uten) vil være omtrent 10-20% høyere.

Husk at forbruksprognosen refererer til ett strøk maling, mens du for god veggdekning bør påføre minst 2-3 strøk grunning pluss ett eller to strøk målemaling. Derfor, hvis du trenger å male en vegg i et rom med et areal på 30 m 2, trenger du 3 liter grunnmaling og 2 liter målmaling for tre ganger grunning og to ganger maling med målmaling ( produsenten gir et forbruk på 10 m 2 / liter).

Hvordan male veggene i leiligheten i stedet for tapet?

Hvis det gamle tapetet sitter godt fast, trenger du ikke å rive det av. Før du maler, må du bare belegge dem med en hvit primer. Gjør det samme for en mørkere vegg. Hvis du er vant til å tapetsere hjemme, men du ikke liker den slitte tilstanden, kan du male veggen i vertikale striper i forskjellige farger og størrelser. For å lage et slikt mønster, må du lime tapene jevnt på veggen, male over hver annen stripe og deretter fjerne tapene. Når de fargede stripene er tørre godt, limer du stripene langs venstre og høyre kant. Farg inn de resterende feltene.

Hvordan male vegger i en leilighet med egne hender: trinn for trinn

Det er best å bruke en stor malerulle for maling. I motsetning til en pensel krever den ingen spesielle ferdigheter og garanterer en god effekt. Malingen blir jevnt fordelt, og etter noen få løp ser du ingen flekker. Husk imidlertid å fordele malingen jevnt etter at valsen er fuktet i brettet og fjernet overflødig maling..

Etter å ha rullet i bløt, legg den på veggen og gjør vertikale bevegelser – opp – ned – opp. Det anbefales ikke å male på skrå, da dette øker sannsynligheten for flekker og synlige uregelmessigheter. På den største overflaten, bruk størst mulig rulle. Takket være dette vil arbeidet gå mye mer effektivt..

Kontaktområder mellom forskjellige overflater (for eksempel hvit maling i taket og farge på veggen eller rundt en stikkontakt) bør males over med en liten pensel. Rullen til dette formålet er ikke en god løsning, den har for stor overflate for presis etterbehandling av slike steder. Etterbehandlingsbørsten skal være veldig liten, helst 1 til 2 cm bred. Det er også verdt å bruke maskeringstape.

De neste lagene kan bare påføres etter at det forrige har tørket helt. Vanligvis bør du vente minst 12, fortrinnsvis 24 timer for å sikre at det tidligere påførte malingslaget er tørt og godt festet til overflaten..

Hvordan male taket?

Mye det samme som veggene, men bare klem valsen litt slik at malingen ikke drypper på deg. Du må også huske å skille taket fra veggene med blekkbånd. Maskeringstape brukes til å skille en farge fra en annen. Pakk valsen forsiktig rundt ett fargebånd, og fjern den for en perfekt glatt skjøt..

Hvilke farger å male veggene i leiligheten?

Å velge en veggfarge er en skremmende oppgave for mange mennesker. Er malingen hvit, beige, grå? Eller kanskje et spill på en lys farge? Når renoveringen startes, blir valget av nyanse et problem. Hva om det kommer ut for lyst eller for mørkt? Og nå viser en tilsynelatende enkel løsning seg å være årsaken til hodepine for mange som renoverer leiligheten sin. Hvordan velge riktig farge på veggene i leiligheten? Praktiske råd fra eksperter.

Valget av farger har flere regler. Når du velger de som vil være hos oss hver dag, er det verdt å begynne med å studere temaet skyggepsykologi, fordi farger påvirker humør, velvære og til og med fysiologiske prosesser. Derfor, fordi du er nervøs, er det bedre å unngå å stimulere rødt, og hvis du er utsatt for depresjon, er det bedre å ikke male veggene lilla. På den annen side vil rødt ha en god effekt på kjøkkenet da det stimulerer fordøyelsesprosessene og appetitten, mens meditatorer vil sette pris på lilla når det konsentrerer seg og beroliger. Derfor krever det å kjenne din egen natur for å finne den beste fargen for deg selv. Som hovedregel stimulerer varme farger sinnet og livsprosessene. Hvitt er nøytralt (det er derfor det brukes på sykehus), beroligende blått. Gult og oransje er optimistisk, men brunt og svart er det motsatte..

Maling av vegger og tak er en av de siste stadiene av boliginnredning. Fargerike vegger og lyse tak fyller hjemmet med kos. Interiører der fargene er valgt riktig vil få en interessant stil og en unik atmosfære.