Ferdigstilling

Hvordan vanntette badet ditt?

Vanntetting er påføring av materialer som ikke lar vann passere gjennom gulv og vegger. Denne typen reparasjon utføres på badene, for å forhindre forekomst av sopp, mugg og andre. «gleder» fuktig rom. Hensikten med vanntetting krever ikke diskusjon, for hvis det ikke utføres, trenger fordampning og kondens til slutt inn selv under flisene på badet, noe som forårsaker alle de ovennevnte konsekvensene, negative både for utseendet på rommet og for helsen av eierne sine. Et eget punkt verdt å merke seg er økningen i levetiden til etterbehandlingsmaterialer på badet, samt minimering av mulige misforståelser med naboer på grunn av et lukket kran, et sprengt rør eller andre ulykker …

Der vanntetting er nødvendig først og fremst?

Vanntetting

Før du utfører arbeid, er det første trinnet å bestemme hvilken type materialer som skal brukes. De er hovedsakelig delt inn i to typer. Det første er belegningsarbeidet, det andre er belegget.

Smøremidler

Flytende eller pastaaktig masse, påført med en rulle eller slikkepott på den isolerte overflaten. De tar litt tid å størkne. På den positive siden er det utvilsomt muligheten for å bruke dem på ujevne overflater, utmerket vedheft til overflaten og den relative lette å gjøre jobben. Ulempe – de fleste belegningsmaterialene vil vare lenge nok hvis du i tillegg lager en fyllmasse på dem.

For belegg på vanntetting forblir vanlig bitumen det rimeligste alternativet. Ta imidlertid hensyn til den korte levetiden (3-5 år), samt behovet for å varme den opp til en temperatur på 120 ° C før du påfører overflaten som skal behandles..

Hvis du trenger å spare penger, kan du også bruke spesielle lakker. De påføres i flere lag og gir god fuktighetsbeskyttelse. Imidlertid er ulempen den samme som bitumen – skjørhet. Etter 5-6 år må vanntettingen gjøres om.

Et mye bedre, om enn dyrere alternativ, ville være å bruke mer moderne bitumenbaserte materialer. Dette er bitumen-gummi eller bitumen-polymermastikk. De er mye mer pålitelige, holdbare og ikke lunefulle for arbeidsforholdene, opp til temperaturer under null.

Sementpolymermastikk har den høyeste prisen og tilsvarende kvalitet. De ser bra ut som smeltet plastilin. Ved behandling av overflater siver de bemerkelsesverdig inn i de minste sprekkene, tetter hull og danner en pålitelig vedheft, og innholdet av polymerer, silikon eller akryldispersjoner i basen garanterer holdbarheten og effektiviteten til disse materialene.

Hvis ansettelse av håndverkere ikke er den beste utveien for deg, og du har valgt å vanntette badet med egne hender, så ikke glem at det ikke finnes en enkelt oppskrift for bruk av beleggblandinger, og studer bruksanvisningen nøye. Lagre også de nødvendige verktøyene. Flytende mastikk påføres med en rulle eller pensel, tykk mastikk – med en sparkel eller slikkepott. Hvis du bruker en tykk mastikk, lager du også på en bred slikkepott for å jevne ut overflaten.

Behandlingen begynner fra hjørnet, eller fra sømleddet. Det er ønskelig å behandle alle overflater, men selv om bare gulvet er behandlet, er det fortsatt nødvendig «klatre» med 20-30 cm og på veggene. Ikke glem rørene – tetninger bør settes på dem og også smøres med mastikk.

Limmaterialer

Dette er egentlig det samme bitumen, forsterket med polyester eller glassfiber. Avhengig av kostnaden for slik vanntetting, er det materialer som inneholder polymerer og andre tilsetningsstoffer. I henhold til påføringsmetoden er de delt inn i selvklebende og guidede. Førstnevnte fungerer som vanlige klistremerker, beskyttelsesfilmen fjernes, og selve rullen rulles over overflaten som skal behandles. De guidede monteres ved hjelp av en gassbrenner. Rullen legges ut på overflaten, behandles med varme, deretter rulles den ut med en tung rulle.

Den største fordelen med å lime er den ubestridelige kostnadseffektiviteten-ingen beleggblanding vil koste deg så billig som noen få ruller ferdiglagd vanntetting. En ekstra fordel er installasjonshastigheten, pluss at det ikke er nødvendig å vente til den behandlede overflaten er klar til å ta neste trinn i reparasjonsarbeidet..

De negative aspektene inkluderer først og fremst den ubehagelige og vedvarende lukten av bitumen selv. Behovet for grundig forberedelse av overflaten er også viktig – for å legge rullene kreves en perfekt flat og tørr base. Det skal også huskes at unøyaktigheter i utførelsen kan negere all innsats som er brukt, derfor bør limingen av vanntettingspanelene utføres med største nøyaktighet..

Hovedstadiene i vanntettingsarbeidet

Først og fremst er det nødvendig å utføre forberedende arbeid. Disse inkluderer:

  • Overflate forberedelser. Det er nødvendig å rengjøre den behandlede basen for rusk og støv så grundig som mulig. Hvis høydeforskjellene er mer enn 2 mm, er det nødvendig å lage en avrettingsjern.
  • Hvis betong, gips er isolert, så vel som ved bruk av sementbelegg, må overflaten fuktes. Dette gjøres på grunn av den porøse strukturen til disse materialene for å unngå for tidlig tørking av løsningen..
  • Grunnprimer. Dette er en obligatorisk prosedyre, som vesentlig øker kvaliteten på vedheft av vanntetting til den behandlede overflaten..
  • Liming av fuktgjennomtrengelige skjøter med forsterkningstape. Vær oppmerksom på hull mellom vegger og gulv, mellom gulv og VVS -inventar, etc..

Etter at du har fullført alle de ovennevnte forarbeidene, går du direkte til påføring av vanntetting, i henhold til anbefalingene for det spesifikke materialet som brukes.