Ferdigstilling

Justering av veggene i rommet

Nesten alltid begynner renovering i en ny leilighet med en hendelse som utjevning av veggene. Dessverre er geometrien til overflaten i de fleste tilfeller langt fra ideell, og for å bringe leiligheten i riktig form er det først og fremst nødvendig å løse dette problemet..

Det er ikke noe komplisert i teknologien for utjevning av veggen. For å gjøre dette må du ha minimum erfaring med konstruksjon og renovering, og passende verktøy og materialer. Det er flere metoder for å eliminere dette problemet, den første er pussing og den andre er å belegge veggoverflaten med gipsplater. Hver av metodene har både fordeler og ulemper, så det er verdt å vurdere dem mer detaljert..

Pussing av vegger

De største ulempene med gips er arbeidets arbeidskraft, den obligatoriske tilstedeværelsen av ferdigheter på dette området, en betydelig mengde støv og smuss som vil oppstå under arbeidets utførelse. Fordeler – en vegg med en helt glatt overflate, som vil kreve reparasjon etter tilstrekkelig lang tid.

Hva du trenger for å jobbe? Den primære oppgaven er å rengjøre veggene fra laget av gammelt gips, hvis noen. Deretter vaskes overflaten av støv og smuss som fester seg til den og dekkes med en primer. Denne prosessen er av stor betydning fordi jo bedre det forberedende arbeidet utføres, jo lettere blir den påfølgende prosessen..

Verktøy og materialer:

 • Byggemikser
 • Tanker for blanding av gipsblanding
 • Fyr
 • Regel fra 1,5 til 2 m
 • Plumb line
 • Bygningsnivå
 • Gipsblanding i nødvendig mengde

Å beregne riktig mengde av blandingen er ganske enkelt. Basert på gjennomsnittlige data, for å påføre et 2 cm tykt lag på 1 kvadratmeter overflate, trenger du omtrent 16 kg mørtel. Men det er verdt å kjøpe materiale med en margin, spesielt hvis det er betydelige feil. I dette tilfellet kan tykkelsen på gipset nå 4-5 cm..

Bruk av fyrtårn

Først og fremst strekkes trådene horisontalt langs veggen, omtrent 0,5 til 3 cm fra overflaten, det avhenger av de eksisterende krumningene. Festing av tråder er laget på spiker hamret i hjørnene.

Deretter kan du plassere fyrtårn. De er enkle å installere. For å gjøre dette må fyret glides under trådene og festes vertikalt med kitt eller plugger.

Fyr installeres i en avstand på minst en og en halv meter fra hverandre. Jo sjeldnere disse elementene installeres, jo lettere blir det å påføre kittet. Men hvis de er for sjelden lokalisert, kan prosessen være ganske vanskelig, fordi påføringen av blandingen mellom beacons er en teknologisk operasjon og utføres på en gang.

Kittarbeid

Den ferdig tilberedte blandingen påføres overflaten med en spesiell skje, og deretter jevnes den ut med en regel. Pussing utføres i etapper, mellom de installerte beacons.

Etter påføring av et lag med gips, la det tørke. Det tar vanligvis 2 til 4 dager, avhengig av romtemperaturen.

Ved tørking er det uønsket å åpne vinduer for å unngå trekk. Det anbefales heller ikke å utføre arbeid om vinteren i et rom som ikke er oppvarmet. Anbefalt temperatur for pussing av vegger – +10 grader Celsius og over.

Utjevning av grunnveggoverflaten med gipsplater

Å jobbe med gips er mindre vanskelig enn pussing. De viktigste fordelene med denne tilnærmingen er lav arbeidsintensitet i prosessen, minimum smuss og støv og lav vekt på materialer. Ulempe – på grunn av behovet for å installere rammen og en viss tykkelse på gipsplater, reduseres det totale arealet i rommet. Så denne metoden anbefales ikke for bruk i små rom..

Materialer og verktøy

 • Bygningsregel
 • Skrujern
 • Gipsplater
 • Selvskruende skruer
 • Bæreprofil (60mm)
 • Føringsprofil (27 mm)

Forberedende arbeidFørst må du lage en ramme av profiler. For dette gjøres det en foreløpig merking på tak og gulv, langs hvilke profilene skal plasseres. Det er nødvendig å nøye kontrollere plasseringen av merkelinjene i forhold til hverandre. For dette er det optimalt å bruke lodd. Etter merking og kontroll festes føringsprofilene til overflaten med selvskruende skruer.

Hver 40-50 cm i veggen langs en vertikal linje, igjen i henhold til foreløpige markeringer, bores hull som er nødvendige for å installere plugger. Deretter installeres en støtteprofil som festes til pluggene, så vel som til de øvre og nedre føringsprofilene.

Før du fikser elementene i rammen, er det nødvendig å kontrollere geometrien og riktig plassering av alle komponentene i forhold til hverandre..

Plassen mellom profilene kan brukes til å isolere rommet. Den er fylt med mineralull, og i tillegg til å få en flat overflate, kan de varmebesparende egenskapene til rommet forbedres betydelig.

Montering av gipsplater. Før du fortsetter med denne operasjonen, er det nødvendig å lage merker på gulvet som plasseringen av profilene vil bli bestemt. Et gipsplater påføres profilen og monteres på den med selvskruende skruer. Festene må være minst 15 cm fra hverandre. Når du utfører installasjonsarbeid, er det verdt å sørge for at skruehodet er på samme plan med arkoverflaten eller ikke mer enn 0,5 mm under overflaten..

Ferdigstilling. Etter å ha installert gipsplatene, er skjøtene kitt. For å gjøre dette må du bruke en spesiell gipsbasert bygningsblanding. Det er praktisk å utføre denne hendelsen på grunn av det økte plastisitetsnivået..

For å forhindre at det oppstår sprekker i leddene, limes masken på forhånd, og et lag med kitt påføres den.

Etter det kan du tapetsere veggene eller forberede dem til maling..