Ferdigstilling

Tapetkombinasjoner i romdesign

Faktisk, i nesten alle bolig- eller arbeidsvolum, har veggene det største området. På grunn av denne topologiske egenskapen trenger hvert rom et spesielt nøye valg av veggdekorasjon. For å oppnå et unikt og imponerende resultat, er det ikke nødvendig med et slitsomt søk etter dyre og begrensede bakgrunnsbilder. Tross alt er det mulighet for et stort antall kombinasjoner av ganske vanlige rullveggbelegg. I dag begynner det å bli fasjonabelt å kompilere lerret med forskjellige mønstre, teksturer og farger på veggene..

Tapetkombinasjon

Lovene for visuell persepsjon og utøvelsen av designløsninger gjør det mulig å tydelig definere flere typer slike kombinasjoner..

Vertikal avgrensning

Med denne metoden brukes ruller med forskjellige farger og typer mønstre for å dekorere veggene, men tykkelsen på arket og dets teksturerte egenskaper bør være den samme for alle fragmenter. De mest representerte her er forbindelser med forskjellige metningsytelser i samme farge (monokrom versjon). Eller tvert imot, konstruksjonen av et veggbilde er basert på veksling av sterkt forskjellige farger (kontrastmetode). I tillegg kombineres forskjellige typer av selve mønsteret. I en eller annen kombinasjon kan rent geometriske og floristiske motiver sameksistere..

Bakgrunnsfargekombinasjon Fotobakgrunnsfargekombinasjon Foto grenser Foto tapet grenser

Øyet kan definitivt tiltrekkes av vekslingen av kontrasterende striper med store og tydelig sporede blomster. Slik limes veggene inn hvis de har tenkt å gi interiøret stilen til en viss nostalgisk retro. Vertikal inndeling gir blant annet god sjanse til å markere individuelle soner i rommet, som kan ha forskjellige nytteformål..

 Horisontal differensiering

Denne teknikken er basert på veksling av horisontale striper og linjer. Så du kan lønnsomt avregne de positive egenskapene til all annen design, uansett hvilken stil den er laget. Her er også fargetone eller kontrasterende vekslinger i forskjellige farger tillatt. Bredden på stripene her bør opprettholdes i direkte proporsjonal avhengighet av takhøyden. I dette tilfellet vil blanding av forskjellige teksturer i etterbehandlingsmaterialet også være ganske passende. Vinyl tapet, for eksempel, kan skilles med flekker og korkdeksel.

Horisontal bildedifferensiering Horisontal kombinasjon av tapet Bakgrunnskombinasjonsalternativer Bakgrunnsbilde kombinasjon

Kombinasjonen av horisontale striper fra samme vinyl og tekstiler eller silketrykk blir godt oppfattet. Dybden av relieffet gir veggen først effekten av kunstnerisk gips. Sistnevnte har en tynnere myk og fin tekstur på overflaten. Komplekset danner en slags etterligning av etterbehandling med naturlige materialer. Ved å legge flytende tapet til dette variasjonsområdet, utvides utvalget av veggdesignmuligheter ytterligere.

 Innsatser og lappetepper

For å få en slik designløsning må veggen allerede limes over. For å forme innleggene brukes tykke og tette tapeter på en fiberduk. Formen og størrelsen på slike inneslutninger er tatt i henhold til den valgte generelle designstilen og rommets geometri. Den klassiske dekorasjonen forutsetter vanlige rektangulære detaljer laget av naturlige stoffer, omgitt av en ramme laget av tynne strimler med en tredje farge. Nyklassisistiske og moderne trender utvider merkbart sektoren med valgbare former og konfigurasjoner..

Fototapetinnsatser

Lim med tapetplaster

Sannsynligvis det mest tidkrevende er å lime ut over veggen utelukkende med tapetplaster, som er nøye montert i skjøtene og skaper inntrykk av et enkelt broket lerret. Likevel er denne teknikken ganske i stand til å tilfredsstille den mest frigjorte fantasien og finurlige smaken. Med aktsomhet og nøyaktighet kan til og med ethvert makrobilde gjenskapes fra enkeltstykker, det være seg et landskap, et portrett, en kopi av et maleri eller et gjenkjennelig arkitektonisk monument..

Lim med tapetplaster

Uansett kan kombinasjonen av forskjellige tapetfragmenter på en eller annen måte forvandle den mest vanlige veggen til et iøynefallende kreativt verk..

Bakgrunn kombinasjon foto Tapetkombinasjoner Fototapetkombinasjoner Eksempler på tapetkombinasjoner Mørkt tapet Nydelig tapet Kombinasjon av forskjellige bakgrunnsbilder Kombinasjonseksempler Bakgrunnsbilder

Nyanser av liming med horisontal veggdekorasjon

Når du velger en horisontal metode for veggdekorasjon, må du være forberedt på noen av vanskelighetene ved implementeringen. Her kan du ikke bryte en bestemt limingsalgoritme. Strimlene må limes ovenfra og ned. Det nedre lerretet skal gli over det øvre med en viss overlapping, som ikke umiddelbart kan belegges med et lim. Tilstøtende striper kuttes nøyaktig med rumpe og limes langs denne linjen først etter at det limte arket har tørket. Hvis disse prinsippene ikke overholdes, kan det oppstå hull mellom dem på grunn av ulik innsnevring under tørking av fragmenter fra forskjellige materialer..