Ferdigstilling

Tips og triks for riktig legging av fliser på veggen

I dag har keramiske fliser ikke så mye blitt et designelement som et element av hygiene og renslighet. Spesielt i områder som kjøkken, bad og toalett. Du kan lese mer om typer keramiske fliser her. Kanskje er det ingen slik eier som minst en gang ikke har prøvd å legge fliser med egne hender. Men som regel, etter et par forsøk, slutter alle med denne virksomheten – alt går tilfeldig. Men faktisk er det ikke noe komplisert med dette, å legge keramiske fliser er en enkel prosess – du trenger bare å kjenne noen funksjoner og noen regler. La oss snakke om dette nå …

Legging av keramiske fliser

Video # 1 Video # 2

Sørg for å klargjøre veggene. Det høres enkelt ut: Veggene for kledning må pusses. Og jo mykere gips, som er grunnlaget for kledningen, jo raskere vil arbeidet gå i fremtiden. Gipset påføres i to lag: det første er det viktigste og det andre er utjevning. Det første laget av gips er designet for å fjerne store uregelmessigheter på vegger opptil 3 centimeter. Det andre laget utjevner uregelmessigheter opptil 0,5-1,0 centimeter.

Hvert lag med gips skal tørke i minst 12 timer. Men hva om det allerede er gammelt gips på veggen og også malt over? I dette tilfellet må et obligatorisk krav overholdes – malingen må fjernes, og det må hakkes på gipset. Gammel maling kan fjernes veldig godt med en kvern med en stiv tråddyse. Det er også praktisk å lage et hakk med en kvern-tre skiver settes på den samtidig på en stein og spor kuttes med en dybde på 0,8-1,0 centimeter og en avstand mellom dem på 8-0 centimeter. Med andre ord skal det være to spor for hver flis. Hakket (e) skal løpe vertikalt og horisontalt i et rutenettmønster. Etter det må veggen rengjøres grundig for støv. Les mer om den grove finishen her.

 • Vi åpner

 • Vi elter

 • Vi renser

 • Grunning

 • Vi venter

ForrigeNeste12345

Etter påføring av hakket må veggen grunnes. Hvis dette ikke er gjort, vil ingen lim holde flisene på veggene – de vil sikkert falle av etterpå. Nå i butikkene med byggematerialer er det ingen mangel på primere for fliser. Du må bare spørre selgeren. Men det er best å bruke som en primer “Betokontakt”. Det er et veldig påvist og pålitelig verktøy. Etter påføring av primeren må veggene også tørke i 24 timer. Les mer om typer primere her.

Vurder primingsprosessen på bildet:

Vær aldri lat og merk alltid de første radene. Merkelinjer påføres med en vanlig blyant ved bruk av et stort bygningsnivå. Først tegnes en horisontal linje for den nederste raden, deretter en vertikal radlinje i høyre hjørne av veggen. Hvis du er venstrehendt, skal den loddrette linjen tegnes i det venstre hjørnet av veggen. Når du bruker markeringer, er det en funksjon som må observeres: merkelinjene skal stikke 5-8 millimeter utover flisen. Ellers vil du dekke linjene med lim, og de vil ikke være synlige..

Legging av keramiske fliser utføres med lim. Ikke eksperimentere med sementmørtel. Vær også oppmerksom på limtypen når du velger lim i en butikk. Hvis du vil dekke veggene på badet eller på toalettet, velger du et fuktresistent lim. Når du fortynner limet (hvis det er en tørr blanding), må du passe på proporsjonene på pakken.

Når du påfører limet på flisene, bruk en kamsparkel med en hakkhøyde på 8-10 millimeter VIKTIG: Når du påfører limet på veggen, hold kamsparkelen i en 45 graders vinkel. På selve flisen påføres limet i et veldig tynt lag i form av en primer. For å gjøre dette, bruk en flat slikkepott..

Bruk alltid standardiserte plastkryss med en tykkelse på 1,5-2,0 mm. Ellers blir sømmene ujevne og flisene glir under installasjonen. Og til slutt vil du ødelegge hele kledningen..

La oss nå se på sekvensen av arbeidet med bildet:

 • Vi fortynner limet

 • Påfør lim

 • Vi fordeler over hele overflaten

 • Nivå med en kamsparkel

 • Lim flisene på veggen

 • Vi fikser med plastkryss

 • Kontrollerer sømmene

 • Kontrollerer flisene etter nivå

 • Vi dekker sømmene

 • Klar

ForrigeNeste12345678910

Det er alt..

Som et lite ønske … Legging av keramiske fliser er en enkel prosess, men aldri hastverk. Hvis noen rad har gått ujevnt, skyter du den nådeløst. Ellers vil det være nesten umulig å justere forvrengningene..