Ferdigstilling

Veggbekledning av gips med rammemetode

Når de har sitt eget hjem, står nesten alle overfor problemet med å justere veggene. Noen ønsker å endre oppsettet ved å installere flere vegger, mens noen vil lage buede døråpninger. Alle disse ønskene kan realiseres ved bruk av rammemontering av gipsplater.

Metoder for installasjon av gipsplater

Gips er et materiale som er lett å jobbe med: det er enkelt å installere, enkelt å kutte og fleksibelt når det bøyes. Avhengig av jevnheten til de eksisterende veggene, kan du lime gips på veggen eller montere den på en ramme. Lim gipsplater på veggen på planen, skråningen fra nivået ikke overstiger 1 cm med 1,5-2 m.

Rammemonteringsmetoden brukes ved utjevning av svært buede vegger. Dessuten kan krumningen av veggene være både horisontalt og vertikalt. Du kan lage en ramme av tre eller metall. Takket være bruken av rammen er det buet åpninger, nisjer, vinduer og dører. Det er mulig å bygge forskjellige hyller og mesaniner laget av gipsplater i huset. Det er mange alternativer. Alt avhenger av ferdigheten til den valgte mesteren og designvanene til eieren av leiligheten.

Valg av materiale til rammen

En gipsramme brukes når du trenger å jevne ut veggene. Denne metoden er god ved at det er mulig å skjule ledninger og kommunikasjon bak rammen. Rammen gjør det mulig å isolere rommet med mineralull eller skum. Under gipsplaten er en ramme bygget av trelister eller metallprofiler.

Trelister må behandles med en spesiell soppdrepende forbindelse. Tømmerrammen brukes i tørre rom. Lamellene må være godt tørket og fri for knop. Dette forhindrer at hele strukturen forvrenges under tørking. Tilstedeværelsen av knuter fører til brudd. Skinnen som skal installeres må være komplett i hele lengden. Det beste valget er en skinne på 3/5 cm. Dessuten er 5 cm -siden forsiden. Gips er festet til den. I rammeversjonen er det veldig viktig å bygge rammen riktig. Tross alt er gipsplater festet til den. For metallrammen brukes spesielle fabrikkprofiler. Du bør velge en hardere profil. De er tilgjengelige i lengder på 2, 2,5 og 3 meter. Størrelsen er 3/6 cm.

Rammeinstallasjon

Veggbekledning av gipsplater med rammemetode alternativ 3 Veggbekledning av gipsplater med rammemetode alternativ 2 Veggbekledning av gipsplater med rammemetode

I utgangspunktet er installasjonen av tre- og metallrammer den samme. Den innledende fasen i enheten til trådrammenettet på veggen er merkingen av det behandlede planet. Tatt i betraktning dimensjonene til gipsveggen i bredden (1,2 m), er veggen merket til jevne 0,6 m seksjoner. Den første horisontale linjen er tegnet i hjørnet av veggen. Alle påfølgende linjer markeres fra den i en bestemt avstand. Linjen er trukket fra tak til gulv. Merker gjøres på linje med et nivå for å fikse suspensjonene. Avstanden mellom kleshengere er 0,5 m. Profilførerne (skinnene) festes til disse hengene med selvskruende skruer for metall eller tre. Selve kleshengene er festet til veggen. Hvis den opprinnelige veggen er av tre, bruk treskruer. Når det gjelder en betong- eller murvegg, brukes dyvler. Et veldig viktig punkt er festing av kleshengere til veggen. Uansett hva man kan si, er veggen i huset basen som hele rammestrukturen er festet til. Derfor er det nødvendig å sikre suspensjonene med høy kvalitet. Hvis skruen eller pluggen ikke fester seg til veggen, må du flytte den litt opp eller ned. Under ingen omstendigheter skal fjæringen forskyves til høyre – til venstre vil dette føre til at profilinstallasjonsnivået går tapt..

I hvert av hjørnene er de installert langs profilen. Det er nødvendig å installere etter nivå. Det er bedre for to personer å montere en profil. Tross alt er det veldig vanskelig for en person å fikse profilen, mens den holder seg til jevnhet. For en jevn installasjon kreves det i to plan: i forhold til de behandlede og tilstøtende veggene. Profilen er bare festet til suspensjonene til det laterale (smale) planet til selve profilen.

Over og under trekkes nylontråden grundig. Den skal trekkes på en slik måte at den går langs veggen og berører de to installerte profilene. Alle de gjenværende profilene er montert langs disse trådene. Når du fikser dem til suspensjoner, er det unødvendig å glemme å opprettholde jevnheten til to fly. Det skjer at profilen (skinnen) er installert riktig langs gjengene, men den midterste delen av profilen har en nedbøyning innover eller utover – dette er en buet vegg.

Sikring av gipsplater

Det er også viktig å huske at gipsplaten er flat med rette vinkler. Hvis profilen flyttes til venstre eller høyre, kan det bli vanskeligere å installere gips. Tross alt fanger hvert ark gipsvegg halvparten av planet (3 cm) på profilen. Det er verdt å avvise ett ark fra nivået, og alle de andre vil følge. I tillegg går muligheten for normal fiksering av gipsplater tapt. Gips er et sprøtt materiale, derfor er det laget et 3 cm grep for fiksering. Mindre grep fører til brudd på et stykke av arket, deretter vil arket løsne.

Hvis høyden på gipsplaten ikke er nok til å dekke veggplanet, er det nødvendig å bruke tverrgående profiler. De er festet mellom eksisterende horisontale profiler. For eksempel: en gipsplate er 3 m høy og en vegg er 4 m høy. Gips er festet nedenfra, på den et stykke ark med den manglende høyden. I krysset mellom disse stykkene skrus en tverrprofil på. Lengden skal tilsvare avstanden mellom profilene, pluss 6 cm (3 cm grep for hver profil). Den vertikale profilen er installert slik at begge gipsplatene griper den jevnt.

Det er viktig når du installerer ark for å installere dem i et rutemønster. Hvis det første arket er festet fra gulvet, festes et meterstykke ved siden av det. Et helt ark med gips er installert på den. Gipsveggen er festet med selvskærende skruer 25 mm lange. En skrutrekker med en spesiell dyse brukes til å stramme de selvskruende skruene. Denne munnstykket har en begrensning for ikke å falle gjennom gipsveggen. Hvis noen bestemte seg for å installere gips med egne hender, burde de ikke være redd for denne prosessen. Det er ikke noe komplisert med det.