Ferdigstilling

Veggdekorasjon på badet: vakre designalternativer på bildet

Alle drømmer om et vakkert og koselig bad hvor de kan slappe av og slappe av, men det er ikke så lett å lage et vellykket design. For en vellykket interiørdesign er det best å kontakte designerne. Veggdekorasjon er hovedfaktoren som påvirker utformingen av badet og dets oppfatning, og derfor må du nøye nærme deg materialvalget som skal brukes.

svart og hvit klassikerkeramiske fliser på badet

snøhvit badbad i trefinish stort bad med original finish tofarget baderomsfinish baderomsinnredning

PVC -paneler

Installasjon av slikt materiale er veldig enkelt, så du kan gjøre det selv. For å dekke veggene med PVC -paneler, må du rengjøre veggene, og deretter montere rammen for panel, det er best å bygge den av treblokker med en spesiell impregnering. Alternativt kan metall- og plastprofiler brukes.

Etter alle forberedende prosesser kan du begynne å kappe rammen med paneler, du må fikse den med skruer og legge til med de innebygde låsene. Siden på badekaret og hjørnene er behandlet med tetningsmasse, og plasthjørner vil bidra til å skjule feil. Før du starter installasjonen av veggen, er det best å behandle den med spesielle impregneringer slik at det ikke dannes sopp under panelene..

baderomsdekorasjon med PVC -paneler

Flis

Flis er for tiden det mest populære materialet på badet, fordi det er veldig praktisk, motstandsdyktig mot fuktighet og ekstreme temperaturer. I tillegg er flisen veldig praktisk, siden den er lett å rengjøre, noe som betyr at rengjøringen blir enkel. Flisen har et veldig originalt design, og valget av mønster er ganske enkelt fantastisk, noe som gjør at alle kan lage et unikt bad.

Det er bedre å invitere fagfolk til installasjon av plater, men du kan gjøre deg kjent med stadiene i arbeidet for å kunne kontrollere aktivitetene:

  • Utjevning og rengjøring av veggene, da må de grunnes.
  • Markup.
  • Styling. Under arbeidet brukes spesielt lim, som fortynnes med vann i proporsjonene angitt i instruksjonene.
  • Fugemasse. Løsningen blandes, ved hjelp av hvilken sømmene er dekket med en gummispatel, og alt overskudd fjernes med en fille.

kreativ baderomsdekorasjonmarmor finish

Vanntett maling

Å male baderomsvegger med vanntett maling er et interessant og rimelig alternativ. Når du velger en maling, må du ta hensyn til dens fuktresistente egenskaper for å unngå katastrofale konsekvenser..

Det er best å bruke latexmaling, da de er motstandsdyktige mot fuktighet, fett og smuss. For at malingen skal legge seg så riktig som mulig, må du forberede veggene.

Forberedelsesfaser:

  • Rengjøring av vegger fra tidligere belegg, avfetting av basen.
  • Alle uregelmessigheter må fjernes, for dette er det best å bruke gips eller kitt (du må bruke spesielle typer materialer med latex eller akryl). Veggen skal være helt flat, for dette kan du bruke sandpapir og behandle overflaten på veggen forsiktig med den.
  • Maling av veggen med maling med pensel eller rulle.

baderomsfinish i hvitt og blått

Originale alternativer

I tillegg til standardalternativene, er det også originale ideer som i økende grad brukes for å skape et unikt design. Blant alternativene nedenfor vil alle finne en de liker.

marmor i baderomsdekorasjonoriginal baderomsfinish  milde toner for baderomsdekorasjon uvanlig baderomsdesign

Linoleum

Et av de mest uvanlige og originale alternativene for å dekorere veggene på badet vil være linoleum. Dette alternativet er ikke veldig populært, men det er rimelig, og installasjonen er veldig enkel, fordi alle kan håndtere det.

Til veggdekorasjon kan du bruke både vanlig gulvlinoleum og spesialmodeller som er designet for vegger. Monteringslim brukes til klistremerket, men først må du grunne basen. Ved sveising (varm eller kald) må sømmene forsegles, problemområder behandles med silikonforsegling. Den største ulempen ligger i det lille fargevalget, det er bedre å ikke bruke mørke farger, da de visuelt vil redusere dimensjonene på rommet.

linoleum på veggene

Mosaikk

Bruken av mosaikk for å dekorere veggene på badet er et originalt og interessant alternativ, som er det vakreste og dyreste på samme tid. Ved hjelp av mosaikk kan du skape et helt unikt interiør. Mosaikk kan være laget av glass eller stein, samt keramikk eller andre materialer..

Nå i butikkene selger de ferdige mosaikker som er limt til et polymernett. Det er nok å beregne mengden materialer som trengs, kjøpe og utføre installasjonen med egne hender i henhold til det samme prinsippet som flisen.

luksus baderometterbehandling av badet med små fliserpanel baderomsdekorasjon

Dekorativt gips

De tekniske egenskapene til moderne dekorativt gips gjør det mulig å bruke det til å dekorere badvegger. Gipset har en akrylbase og spesielle tilsetningsstoffer, som gjør det fuktresistent, på grunn av det vil det ikke miste farge, det vil kunne tjene i mange år.

Fordeler med å bruke dekorativt gips:

  • Damppermeabilitet.
  • Bredt spekter av.
  • Prostata innen pleie og vedlikehold.

dekorativt gips

Ytterligere elementer av veggdekor på badet

Ved hjelp av klistremerker kan du gjøre veggene mer interessante og originale, fokusere på tegningen som utfyller badets design. Du kan kjøpe ferdige klistremerker eller lage dem ved å bestille et trykk i trykkeribransjen, og derved plassere det ønskede bildet eller bildet på veggen.

Du kan dekorere flisene med naturlige små skjell, noe som vil skape en hyggelig atmosfære og et avslappende design. De må limes i hjørnene av flisen eller i midten av den for å lage et havbilde. For den ultimate opplevelsen kombineres skjell med sjøstein.

Å male et bad med tegninger er et annet originalt alternativ for å dekorere vegger. Hvis noen du kjenner har kunstneriske talenter, kan du be ham om å male veggene på en original måte, slik at de blir unike. Det er best å male veggene malt med maling. En tegning kan lages ikke bare med en pensel, men også ved å lime rhinestones, steiner.

Generelt er det verdt å merke seg at valg av materiale direkte avhenger av eierens preferanser, så vel som stilretningen til leiligheten. Best av alt, streber etter enhetens stil, men dette forhindrer på ingen måte fra å skape et unikt design på badet, ved å bruke originale ideer eller materialer til dekorasjon. Hvordan badet vil være er et spørsmål som alle må svare for seg selv, hvoretter han kan begynne å dekorere veggene.

baderomsbehandling med porselen steintøy  baderomsdekorasjon med tapet treverk baderomsdekorasjon i lyse farger  lett finish moderne design i blå toner moderne bad design kombinasjon av fliser og plastpaneler på badet kombinasjon av brune og hvite fliser på badet stilig baderom koselig bad koselig baderomsdekorasjon med fliser  lyse aksenter for etterbehandling av badetkombinasjon av fliser og mosaikk på badet