Ferdigstilling

Veggstensiler: malemuligheter

Stencils er et praktisk verktøy for å dekorere veggene i et rom eller en leilighet som helhet. De er et alternativ til klassisk veggdesign og kan gi interiøret en ny vri. Hvis ideene om å dekorere vegger med tapet, maling eller banalt gips ikke forble interessante, vil sjablongmønstre komme til unnsetning, som kan overraske og tilfredsstille ønskene til en lunefull eier med sin originalitet.

svarte blomster på en hvit veggtrafaret-dlya-sten-34trafaret-dlya-sten-22trafaret-dlya-sten-57-850x1024hvit tegning på svart veggÅ dekorere vegger med sjablonger har en rekke fordeler og positive faktorer, spesielt kan du få et originalt og spesielt interiør som ikke har noen analoger. Dette er logisk, fordi maleri og maleri alltid anses som en unik metode som kan glede seg over originaliteten..

veggdekor med katter veggdekor i barnehagen geometriske former på veggen Det skal bemerkes at tegninger med en sjablong ikke bare kan brukes på vegger, men også på møbler, inngangsdører eller til og med taket. Det er dette som gjør denne typen dekorasjon universell og unik. En annen fordel med å bruke sjablonger vil være at du ikke trenger å være en talentfull artist for dem, fordi det ikke krever ferdigheter å dekke vegger og møbler med mønstre, og alle kan takle det.

gul vegg med blomster gule blomster på grå vegg gult pryd på vegger

Hvor skal jeg starte

I utgangspunktet er det nødvendig å velge det optimale mønsteret, det skal bemerkes at mønsteret ikke bare skal glede eieren av hjemmet, men også samsvarer med stilen på leiligheten eller et enkeltrom. For eksempel vil geometriske former og mønstre være latterlige i rokokostilen, men de kan passe perfekt inn i et soverom eller stue, laget i høyteknologisk stil..

klassisk veggdekor

Selvfølgelig kan du bruke en ferdig sjablong, for dette er det nok å gå til en maskinvarebutikk, velge en tegning etter din smak og kjøpe den til en rimelig pris. Imidlertid er alt dette stempling, og det er liten originalitet i dette. Det ville være mye bedre å bruke litt tid på dette og lage en unik sjablong selv. Hvis en person har minst minimalt med kunstneriske talenter, kan han på bare en dag lage en original sjablong med et interessant mønster, ornament eller mønster, og deretter skape et unikt rom med en særegen design. Hvis kreative talenter omgås, og du ikke kan lage en sjablong selv, kan du også bruke et av de ferdige alternativene på Internett. Det er nok å finne en passende tegning og skrive den ut på en skriver..

hvite blomster på en rød veggstore mønstre på veggenMønstre for sjablonger kan velges etter din smak, og i prinsippet er det ingen begrensninger, men det er best å nekte tegninger med for små detaljer. Saken er at under maling kan en slik ting skje at malingen flyter ut av tegningens grenser og ødelegger hele det estetiske utseendet. Små mønstre og elementer er også dårlige fordi de på avstand vil se uforståelige, slurvete ut, noe som også vil påvirke følelser og hjemmekomfort..

sjablong nautisk tematrafaret-dlya-sten-49Så snart ornamentet eller tegningen er klar, må du begynne å velge materialet til sjablongen. Ofte brukes plast eller tykk papp som dette verktøyet. Valget faller på dem, siden de kjennetegnes ved høy tetthet, noe som vil unngå hull i områder med en tynn skille mellom elementene i mønsteret. De er også gode fordi de ikke blir våte av malingen, noe som betyr at de ikke vil rulle seg sammen eller krølle seg sammen. I prinsippet kan du bruke vanlig papir, men først må det lamineres slik at overflatelaget kan avvise malingen, og du kan bruke sjablongen flere ganger.

sjablong på badetsjablong på badet veggendelikat mønster på veggenkrysantemum på veggen

Tegningsteknikk

Det er flere grunnleggende teknikker for påføring av et ornament på en vegg eller et annet objekt:

  • Solid – bare én farge brukes.
  • Kombinert – brukes ved bruk av flere farger, ikke egnet for nybegynnere på grunn av kompleksiteten.
  • Volumetrisk – sjablongen er laget med en kitt påført med en slikkepott. Tegningen vil være fløyelsaktig, du kan lage en tegning med 3D -effekt, siden tykkelsen på tegningen varierer fra 1 til 3 mm.

originalt mønster på veggen i barnehagen gråtoner i veggdekor fugler og dyr på hvit bakgrunnHver for seg bør det bemerkes teknikken – anti -sjablong. Det skiller seg fra andre ved at det er nødvendig å male over et lite område utenfor sjablongen. Denne prosessen skaper en glødende effekt som ser veldig interessant ut. Ofte brukes vanlig maling i en sprayboks til dette..

blomstertrykk på en turkis vegg tegning på veggen i sengen

Velge et egnet sted

I prinsippet er det ingen tips, men det er bedre å bruke sjablonger på store fly, for eksempel en ubrukt vegg. Det skal imidlertid tas i betraktning at tegningen ikke skal se kjedelig ut der, noe som betyr at den skal være stor..

sjablong i blå toner sjablong på veggen med bildet av verdenskartet sjablongtegning i lyse fargersjablong med orientalsk ornament sjablong løvetann på barnerommetsjablongtegning i gråtoner

Du kan bruke en sjablong til å leke med stikkontakter, brytere, en slags hyller eller skap. I sistnevnte tilfelle vil det være interessant å påføre møbler fra et objekt som teoretisk sett burde eller kan stå der, dette vil skape en interessant effekt.

DIY sjablong skapelse

For å lage en sjablong trenger du:

  • tegning;
  • plast eller hard papp for å lage en sjablong;
  • «karbonkopi»;
  • blyant og liten kniv;
  • Scotch;
  • opplæringsflate;
  • perfekt flat overflate for å kutte en sjablong på den.

Etter at materialet og mønsteret er valgt, bør du begynne å overføre bildet til overflaten. I utgangspunktet må du oversette tegningen med «karbonkopier» eller tusj, fest bildet med tape. Deretter kuttes og fjernes unødvendige områder inne i tegningen med en geistlig kniv. For å gjøre dette må sjablongen plasseres på en overflate som ikke er synd hvis den ved et uhell blir skadet av en kniv. Det viktigste er at den er ekstremt flat og glatt..

21

Stenciling veggen

Før du begynner å tegne på veggen, må du forberede den på dette, for dette må overflaten være tørr og ekstremt ren. Deretter må du med en enkel blyant lage merker for å bestemme stedet og kantene på tegningen. Etter det må du ved hjelp av tape feste sjablongen på veggen, alternativt kan du bruke et spesielt aerosollim, det er mye bedre.

3Etter å ha forberedt stedet, kan du begynne å male, børsten bør ikke være veldig våt, og det er bedre å bruke malingen i rette vinkler. Etter at arbeidet er fullført, kan du fjerne sjablongen forsiktig for ikke å skade arbeidet som er utført.

4

Nå kan du glede deg over arbeidet ditt og begynne å tenke på implementering av nye ideer..

5

Generelt er bruk av sjablonger en mulighet til å skape et originalt interiør, for å levendegjøre originale ideer og ideer, og viktigst av alt, du kan gjøre alt dette med egne hender..

svart og hvit vegg-grafikklyse aksenter i veggdekor lyse sirkler på veggen lyse trykk på veggene svarte grener på veggenlyse blomster på veggenslektstre stencil veggdekorsjablongmønster i hjørnet av rommet ibenholt med fugler svarte katter på en lys bakgrunn fargerike sirkler på veggen uvanlig mønster for vegg design original veggdekorasjon på soverommet brune blomster på stueveggen stjerner på veggen bildet av elefanter på veggensymmetrisk mønster på en lys vegg