Ferdigstilling

Velge gulv. Vil føttene dine like gulvet?

Gulvbelegg er et viktig element i interiøret, ikke bare fra et estetisk synspunkt. Slitesterke gulv gir lydisolering, varme og komfort. Gulv er en av hovedinnslagene ved enhver renovering..

Hvilke etasjer å velge mellom en rekke kampanjetilbud?

La oss prøve å finne ut av det. Det første som bestemmer valget er produksjonsmaterialet: kunstige og naturlige gulvbelegg skilles ut. Den første gruppen inkluderer linoleum, fliser, selvnivellerende gulv. Naturlige gulv inkluderer tregulv, parkett, natursteingulv. Det er nødvendig å vurdere hvor vi velger gulvene. Gulvet må være funksjonelt.

Den andre, som vil hjelpe i en kompleks løsning, er gulvbelegg delt inn i typer avhengig av metoden for å dele de inngående elementene i gulvet. Kunstig skillevegger – keramiske gulv, laminat, steinheller, treplate, parkett. Valsede gulvbelegg – teppe, linoleum. Monolitt gulvbelegg – selvnivellerende dekk laget av polymere materialer.

 Vurder de mest populære typene gulvbelegg:

Linoleum var eller er i nesten hver leilighet eller hus. Det er to typer linoleum: heterogen og homogen kommersiell og husholdningslinoleum på en fiberduk eller skumunderlag. På grunnlag av heterogent linoleum brukes filt, PVC, polyester, jute. Slikt linoleum har et bredere sortiment og produseres i ruller på 2, 3 og 4 meter brede. Homogen – 2, 3 meter hver, har en homogen struktur uten base.

Linoleum

Fordelene med linoleum inkluderer:

 • Allsidighet. Passer til både kjøkken og rom.
 • Farge og stilistisk variasjon.
 • Upretensiøsitet. Tilgjengelig for våt og tørr rengjøring. Det er ikke nødvendig å perfekt nivåere gulvet for legging av linoleum..
 • Krever ikke store utgifter til finansiering, tid og krefter.
 • Kommersiell type linoleum er veldig motstandsdyktig mot skader, friksjon.

Ulemper med linoleum:

 • Liker ikke direkte sollys, kan falme.
 • Ved svært lave temperaturer – sprekker.
 • Bulker fra tunge møbler kan forbli på husholdningslinoleum, rifter og skader kan dannes på den..

Til tross for linoleums upretensiøsitet, og det kan bli ødelagt hvis du ikke følger elementære råd: ikke bruk krymping på PVA eller bustilate, bruk spesielt lim på linoleum bare i krysset, legg bare på den behandlede sementbelegget.

Laminat – et populært og stilig gulvbelegg. Faktisk er det et flerlagsbrett. Hovedlaget i laminatet er laget av sponplater eller fiberplater.

Laminat

Fordeler med laminat:

 • Visner ikke, har et utmerket utseende.
 • Ingen smuss fester seg til den, lett å rengjøre.
 • Du trenger ikke lakkere, slipe.
 • Har et stort utvalg.
 • Et bredt prisklasse lar deg velge et budsjettalternativ.

Ulemper:

 • Du må være forsiktig med vann – laminatet deformeres fra overflødig fuktighet.
 • Billig laminatgulv er kortvarig.

Keramisk flis – et ganske praktisk og moderne gulvbelegg. Fordelene med fliser inkluderer fuktmotstand, dekorativ effekt, holdbarhet, relevans, et stort utvalg av farger og stiler. Ulempene er at flisen ikke er universell og er mer egnet for kjøkken og bad enn for soverommet; flisen kan sprekke fra sterk påvirkning, kald å ta på. Profesjonell flislegging anbefales.

Flis

Parkett, massivt tregulv, type-setting gulv er en av de eldste typer gulv. Alltid stilig og oppdatert. Den største fordelen er miljøvennlighet. Tregulvet er slitesterkt, veldig motstandsdyktig mot deformasjon. Et slikt gulv krever imidlertid alvorlig vedlikehold. Mer egnet for et klassisk interiør.

Parkett

Naturstein gulv. Passer i korridoren, på kjøkkenet, på badet, uten å installere systemet «varmt gulv» Natursteingulv er kalde nok. Den største ulempen er de høye kostnadene. Slike gulv er ledende i slitestyrke – de deformeres ikke, de tåler fuktighet og lys godt..

Steingulv

Teppe – hyggelig og koselig gulvbelegg. Fordelene inkluderer: gode lydisoleringsegenskaper, en rekke farger og teksturer, vil ikke sprekke eller knekke når en tung gjenstand faller på den. Ulempen med et slikt belegg er vanskeligheten med å ta vare på det. Enhver flekk må fjernes med spesielle midler, slik at du nesten ikke kan sette teppe på kjøkkenet eller i gangen..

Teppe

Selvnivellerende gulv laget av polymerer -de mest moderne og oppdaterte gulvene. De krever ikke en god avrettingsmasse i underlaget, siden de selv er på nivå på grunn av flytende tekstur – eventuelle uregelmessigheter helles med flytende polymerer og får en ideell, vakker, glatt overflate. Moderne teknologier gjør det mulig å få et selvnivellerende gulv i hvilken som helst farge og tekstur. Dette gulvet er fuktresistent og pålitelig. Ulemper: Selvnivellerende gulv av høy kvalitet er ganske dyrt, billige selvutjevnende gulv kan bli gule når de utsettes for direkte sollys.

Selvnivellerende gulv

Plankegulv av tre – varm, miljøvennlig og vakker. Plater riktig lagt på tømmerstokker, uten hull og fester med spiker, umalte og dekket med voks eller spesiell lakk – dette er et av de beste alternativene. Fordeler: bruk av naturlig, dyrt tømmer med et vakkert mønster og trefarge, et naturlig ventilasjonsgap på grunn av høyden på tømmerstokkene, en varm, behagelig overflate på det slipte brettet. Ulempene inkluderer – hvis platene er under tørket under gulvdannelsen eller omvendt, deformasjoner oppstår eller hull oppstår, krever konstant forsiktighet.

Tregulv

Glassgulv – veldig fasjonable og eksotiske kneglassgulv med stor tykkelse. De er laget i form av innsatser i hovedduken i et annet belegg eller fast stoff. Gulvmønsteret kan være monokromatisk, dekorativt, landskap og malerier og 3D -effekt. Fordelene kan kalles økologi, høy estetikk, stilhet og til ulempene – belegget er glatt, det kan bli en kilde til skade.

Glassgulv

Teknologien går raskt fremover og gir oss nye forslag. Mote henger heller ikke etter. Når du velger et gulv, tenk på at dette ikke er for en dag, men viktigst av alt, om føttene dine vil like gulvet.?