Gezondheid

De 4 innovatieve producten voor vrouwelijke hygiëne en hun voordelen

De meeste producten voor vrouwelijke hygiëne op de markt dateren uit de jaren 80. En terwijl hun technologie verandert, verandert ook de wereld waarin we leven. Sterker nog, steeds meer mensen richten zich op een groenere manier van leven. Hieronder valt ook het ontstaan ​​van afval. Wist je op dit punt dat de gemiddelde vrouw in haar leven ongeveer 11.000 tampons gebruikt? Al deze producten moeten ergens heen, wat betekent dat ze op de vuilstort terechtkomen. Gelukkig zijn er al verschillende innovatieve producten voor vrouwelijke hygiëne. Deze beschermen niet alleen de planeet, maar bieden ook het comfort dat u nodig heeft op die dagen dat u niet in staat bent..

Je zou er versteld van staan ​​hoeveel producten voor vrouwelijke hygiëne zijn geëvolueerd

twee vrouwen met sieraden en jassen dragen een slip uit die tijd

Het menstruatieslipje

Periodieke slipjes, die relatief recent op de markt zijn verschenen, verschillen qua uiterlijk niet radicaal van bikinibroekjes. Wel kan het maandverband en tampons die schadelijk zijn voor het milieu volledig vervangen. Dankzij de speciale absorberende laag biedt het periodebroekje een betrouwbare bescherming tegen lekkage. Bovendien zijn de moderne materialen waaruit het is gemaakt antibacterieel en voorkomen ze het verschijnen van onaangename geurtjes. U kunt nu al kiezen uit verschillende merken van periodiek slipje zoals die van Fempo bijvoorbeeld – een bedrijf geïnspireerd door de actieve vrouw. Hun producten kunnen je elke dag van de maand het comfort en de vrijheid geven die je nodig hebt..

Ze kunnen je perceptie van menstruatie volledig veranderen.

Periodiek of menstruatieslipje in beige op een roze satijnen stof

En het design wijkt nauwelijks af van dat van traditionele bikini

materiaal van een menstruatiebikini in roze stof en lamé

De menstruatiecup

Dit is het feit van een product uitgevonden in 1867! Het duurde echter tot 1937 voordat een Amerikaanse actrice genaamd Leona Chalmers de menstruatiecup uitvond die we tegenwoordig kennen. Hoe dan ook, de menstruatiecup wint nooit genoeg aan populariteit. En hoewel vandaag, 150 jaar later, menstruatiecups steeds populairder worden, gebruikt slechts 11 tot 33% van de vrouwen ze. Dit kan te wijten zijn aan de moeilijkheid die sommige vrouwen ervaren bij het verwijderen van de cup. Als u echter eenmaal aan dit product gewend bent, zult u de voordelen ervan waarderen. Deze omvatten: de levensduur (ongeveer 10 jaar), meervoudig gebruik en verminderd risico op infecties in vergelijking met tampons.

Ze moeten om de paar uur worden uitgenomen en onder stromend water worden gewassen

witte menstruatiecup met een roze bloem erin en takjes lelietje-van-dalen

Herbruikbare maandverband

In plaats van wegwerphanddoeken te kopen, zijn die gemaakt van organische materialen zoals katoen of bamboe een geweldig alternatief voor meerdere doeleinden. In feite zien ze er precies zo uit als wat je kent als “pads met vleugels”, behalve dat de innovatieve ontwerpen zijn gemaakt van herbruikbare stof die om je ondergoed klikt. Terwijl je onderzoekt, zul je ontdekken dat er verschillende modellen zijn, sommige met verschillende lagen adsorbens en andere waarin je inzetstukken kunt toevoegen en ze kunt verwisselen. Ze moeten toch allemaal in de machine kunnen worden gewassen, hoewel er velen zijn die aanbevelen om ze met de hand te wassen om hun levensduur te verlengen. Dan hoef je ze alleen nog maar te drogen.

Herbruikbare pads gaan ongeveer vijf jaar mee

portret van vrolijke positieve vrouw met krullend haar die geïsoleerd staat over roze achtergrond in studio, hygiënekussen en menstruatiecup in beide handen houdt, direct naar de camera kijkend. menstruatie concept

Vrouwelijke hygiëneproducten gemaakt van biologisch katoen

Producten van dit type bevatten geen kunststoffen, herbiciden, aardolieproducten, chloor en geurstoffen. Ze zijn biologisch afbreekbaar, dat wil zeggen dat ze niet hetzelfde negatieve milieueffect hebben als conventionele middelen. Ze zijn te vinden in grote biologische winkels. Hun grootste nadeel is de hogere prijs. In deze categorie vinden we ook de natuurlijke spons tampon. Het is een volledig natuurlijk product dat kan worden gebruikt als traditionele tampons. Het wordt ook gekenmerkt door een absorberend oppervlak.

Nu is je bewuste keuze – zorg voor jezelf en de planeet

een bloem in een ronde vaas naast een koffiekopje en een make-up spons producten voor vrouwelijke hygiëne