Градина

Дървената хижа за деца – в сърцето на вашата външна зона за игра

След пристигането на красивите дни слънцето ни кани да прекарваме повече време навън. Така че, за да се възползваме по -добре от витамин D, усилията ни трябва да бъдат насочени към декориране на екстериора. Това трябва да се адаптира както към възрастните, така и към тяхното потомство. В самото сърце на детската площадка, дървена хижа за деца ще подхрани въображението на децата, като същевременно осигури уникално и незабравимо игрово изживяване. Разберете как да изберете най -добрата къща за игра за вашето мъниче.

Как да регистрирате къщата за игра в детска площадка ?

Зоната за игра на открито може да се предлага в няколко форми в зависимост от вашите нужди, вашия бюджет и наличното пространство. От уникални инсталации (люлка, батут, пързалка и т.н.) до сложно оборудване, като портални кранове и многофункционални станции. Те са предназначени да позволят на детето да практикува няколко дейности и по този начин да подобри времето, прекарано на открито. Къщата за игра самостоятелно или регистрирана в такава станция, участва в развитието на детето и придобиването на няколко капацитета. Докато останалите съоръжения биха повлияли благоприятно върху развитието на двигателните умения, концентрацията и сръчността, кабината има голямото предимство да ангажира въображението. Децата имат възможност да изградят свой собствен свят и да се включат в своите първи ролеви игри, персонажи и ситуации. Това би насърчило развитието на любопитен и творчески ум.

Оригинална зона за игра, построена около висока къща

модел къща градина дете с пързалки и люлки във външна градина

Какво да направите, за да изберете кабина, която отговаря на вашите нужди ?

Изборът на навес обаче е решение, което не трябва да се приема лекомислено или по прищявка. Трябва да започнете от проучване на вашите нужди, което би ви помогнало по -добре да се ориентирате в избора на подходяща къща. Колко деца имате и на колко години са? Обърнете внимание, че оборудването трябва да зависи от вашите деца. Колкото по -големи са те, толкова по -голяма трябва да бъде игралната къща. И тогава ще го използват, за да играят на криеница или обмисляте интериорен дизайн. В този случай кабината ще приеме характера на малък модел на къща в пълен размер.

Тогава какво е наличното пространство? Не правете грешката да заемете прекалено много екстериора си. И накрая, добре е да направите място за малко кътче за отдих наблизо, където можете да наблюдавате децата, докато отпивате следобедното си кафе. Но това, което е още по -важно, е да се уверите, че къщата за игра е добре отделена от останалите съоръжения, ако има такива. Това е за да се сведе до минимум рискът от злополуки. Що се отнася до местоположението отново, не забравяйте, че теренът трябва да бъде избран възможно най -равен.

И накрая, имате избор между няколко модела, обогатени с различно оборудване. По този начин, освен обикновената къща, има например кабината с веранда или прилежаща тераса. Но все пак тази с пясъчник отдолу, малка външна кухня или вход, който се отваря директно върху пързалка. За да гарантирате най-накрая, че ще осигурите на децата си истински моменти на приключения и щастие, заложете на структура за много игри с интегрирана хижа.

Детска каюта като никоя друга

оригинален модел на дървена детска градинска хижа с многофункционална станция с пързалки и кошници

Кабина и пластмаса или дърво – кое да изберете ?

Дърво срещу пластмаса и нека битката започне! Цена, качество, естетическа привлекателност, монтаж, поддръжка – има много фактори, които трябва да имате предвид, преди да направите избор. Ето малко сравнение, за да разберете за основните разлики:

Пластмасова къща за игра

Едно от най -големите предимства на пластмасата е огромното разнообразие от размери и цветове, в които се предлага. Богатството на хроматичната схема е особено оценено от децата, които са стимулирани от веселите нюанси. Пластмасовата версия също е по -удобна с различните аксесоари и допълнителни инсталации. Лесен за сглобяване и разглобяване, той все още е много лек и следователно лесен за преместване, но също така чувствителен към поривите на вятъра. Въпреки това, поставен на пряка слънчева светлина или оставен навън през зимата, качеството му може да бъде компрометирано.

Пластмасова къща за игра за малки деца

пластмасов детски градински навес с различни цветове на градинска морава

Дървената хижа за деца

Междувременно дървото е известно със своята автентичност и топъл и естетичен характер. Свързана с къщите на дърветата от нашето детство, дървената къща е заредена с ценни спомени, оттук и популярността й, въпреки по -високата цена. Въпросният материал би се вписал идеално в естествената обстановка на градина или заден двор. Здрава и екологична, гористата къща обаче не представя такова хроматично разнообразие. Но нищо не ви пречи да го освежите с облизване на боя в любимите цветове на вашето дете. И накрая, дървесината също е доста благородна и деликатна, така че е необходимо нейното третиране, за да не стане жертва на влага или насекоми. Няколко модела на детска къща за игра в дърво могат да бъдат намерени на ouleurgarden.com, за да добиете представа за многото красиви вариации на него.

Минималистична дървена хижа в градината

дървена хижа за деца отвън на нивото на земята на поляна в цветна градина

Малка къща на кокили ?

Малките къщички на нивото на земята са доста очарователни и повече от достатъчни, където се усеща липсата на място. Версията обаче кабина на кокили като цяло предлага много повече възможности за игра. Височината предполага стълбище, на което децата ви биха се забавлявали да се катерят. В допълнение, той позволява инсталирането на допълнително оборудване, включително пързалката, пясъчник, който може да бъде подслонен отдолу, или дори съседна люлка. Така къщичката щеше да се превърне в истинско детско царство..

Изключително сладка детска кабина на кокили

дървена къща на кокили във външна градина на открито с дървени дъски и пързалка, модел дървена хижа за деца