Градина

Естествен тор: 8 прости идеи за тестване за подхранване на вашата градина или вътрешни легла

За да подхранвате вашите растения, но и тяхната почва, нищо не е по -подходящо от това да използвате естествен тор вместо химикали. Причината ? Естествените съставки ще осигурят минерално хранене на растенията, като същевременно подхранват живите организми в почвата. Последните от своя страна ще разграждат съставките, превръщайки ги в хранителни вещества за растенията. Няма нужда да инвестирате в скъпи торове, за да процъфти вашата градина! Днес ви представяме най -добрите идеи за естествени торове, които напълно ще свършат работа.

Осигурете хранителните вещества, необходими за вашите растения, благодарение на естествените торове

естествени торове градинарски съвети саксия почва почва растения билки

Защо да използвате органичен тор ?

Много от микроорганизмите, които живеят в почвата, са полезни за растенията. Ето защо е важно да се запазят естествените процеси, а не да се предотвратяват. Много синтетични торове обаче увреждат тези микроорганизми, които могат да повлияят на биологичната активност. За да избегнете подобен сценарий, препоръчваме продукти с естествен произход.

Органичните торове не предотвратяват биологичните процеси в почвата за разлика от синтетичните продукти

градински инструменти органичен тор стайни растения саксия

Естествен тор, какво точно представлява ?

Като цяло естествените торове се произвеждат от минерални, животински или растителни източници. Това може да бъде кръв, костно брашно, люцерна или риба, оборски тор, пясък и др. Все по -често започваме да правим и компостер в нашата градина или на балкона..

Използвайте различни прости продукти, за да направите свой собствен органичен и икономичен тор

градинарски съвети и съвети закрити зелени растения зеленчуков тор и цветя

Под каква форма се среща органичен тор

Обикновено на пазара могат да се намерят естествени торове. За да ги различите от химическите торове, трябва да обърнете внимание на етикетите. За да ви улесним при избора, потърсете думите органично, органично или естествено върху опаковката и особено прочетете списъка с компоненти. Логично, здравословните продукти съдържат съставки, които можете бързо да разпознаете. От друга страна, органичните торове се предлагат в гранулирана и течна форма или на прах..

Естествените торове се предлагат в различни форми: течни, гранулирани или прахообразни

тор зелено растение поливане градина течен тор естествени съставки

Възможно ли е да се направи домашен тор ?

Да, определено. И това наистина е най -добрата алтернатива. Използването на естествен и домашен тор се отличава с много предимства като неговия органичен състав, липсата на вредни компоненти, стимулирането на биологичните процеси в почвата, а също и икономията в бюджета..

Много лесни начини да направите един или повече домашни торове

градински инструмент естествен тор зелено растение почва хранителни вещества

Естествен градински тор

Има голямо разнообразие от естествени торове, които човек може да използва за подхранване на вашата градина или саксийни растения. В допълнение, някои от тях могат да бъдат направени от хранителни или градински остатъци. Ето някои идеи по този въпрос.

Фокусирайте се върху най -популярните решения за естествени торове

пластмасова саксия градински инструменти естествен тор зеленчукова градина и зелени растения

Прясно нарязана трева

Имате ли органична трева в градината си? Така че, не изхвърляйте изрезките повече, а по -скоро ги използвайте във вашата градина. Всъщност тези разфасовки са богати на азот, който е важно хранително вещество за много растения..

Използвайте повторно коси трева, които са богат източник на азот

косачка за косене на трева изрязване на естествени торове градинарство ефективни съвети

Бурени

Плевелите от тяхна страна също са богат източник на азот. Ето защо те също могат да се окажат фантастичен тор. Най -добрият начин да се възползвате от това е да ги изтръгнете и след това да приготвите решение. Как точно правите това? Напълнете четвърт кофа с извадени плевели. След това напълнете контейнера с вода до края. Накиснете плевелите в него поне седмица -две. Когато торът е готов, водата трябва да има кафеникав цвят, като по този начин да наподобява билков чай.

Оставете изкоренените плевели за компост за няколко седмици и след това ги използвайте като градински тор

плевели торове градинарство метод хранителни растения

Изсушени листа

Изсушените дървесни листа могат да се използват и като органичен тор. Тъй като съдържат микроелементи, те имат способността да привличат червеи, като същевременно задържат влагата и облекчават почвата. За да се насладите на техните предимства, просто ги натрошете и ги смесете с почвата за саксии. Можете също така просто да ги оставите да компостират в градината, за да действат като тор за растенията, който в същото време предотвратява появата на плевели..

Есенните листа са богати на микроелементи и спомагат за задържането на влага в почвата

сушени листа как да си направим естествени хранителни вещества за градинарство на компост

Тор

Торът също е източник на азот и други хранителни вещества, които могат да се използват в градината. Може да идва от различни източници: пилета, крави, коне и много други. Трябва обаче да се отбележи, че оборският тор обикновено е доста кисел и някои от хранителните вещества, които съдържа, може да са твърде силни за растенията, понякога дори да ги изгорят. Ето защо е препоръчително вместо това да се използва компостиран оборски тор. У дома плътността на киселините и хранителните вещества е по -ниска. По този начин можете да подобрите качеството на почвата, без да рискувате да увредите растенията.

Торът е един от най -известните и използвани естествени торове

трева трева органичен тор зеленчукова градина животински тор съвети градинарство

Утайка от кафе като естествен тор за домати и други киселолюбиви растения

Магическа съставка с много ползи и приложения, утайката от кафе също намира своето място в поддръжката на градината под формата на ефективен тор. Последният е отличен съюзник за подкисляване на почвата и по този начин създава благоприятна среда за развитието на растения, зеленчуци и плодове като например домати, боровинки, рози и др. За да го използвате, са необходими различни подходи. Можете просто да поръсите почвената саксия с утайка от кафе. Друг метод е приготвянето на течен тор. В контейнер поставете обилно количество утайка от кафе и след това покрийте с вода. Оставете сместа да действа за седмица или две. След това можете да го използвате, за да нахраните вашето киселолюбиви растения.

Съставка с много ползи за хората и за природата: утайка от кафе

използвайте доматен тор за утайка от кафе, за да го направите сами

Компостирани яйчени черупки

Тъй като има растения, които високо ценят киселата почва, има и други видове, които не могат. Те обаче се нуждаят от хранителни вещества като калций. Последният се държи в черупки от яйца. Следователно можете да ги използвате като органичен тор. За да направите това, трябва да измиете черупките добре, след това да ги смачкате и накрая да ги поставите в градината и това е готово.

Осигурете на растенията нужното количество калций с яйчени черупки

органични торове яйчени черупки използват градински компост калций

Корите от банани

Бананите са с високо съдържание на калий. Хранително вещество, оценено от хората, но и в растителния свят. Не е нужно обаче да се лишавате от любимите си плодове, за да подхранвате любимите си растения. Всичко, което трябва да направите, е да оставите корите му да компостират около градинските ви растения (например рози). Втори начин да ги използвате е да си направите чай за торове. За да направите това, поставете корите в буркан, напълнете го с вода и оставете покрити за седмица или две. Така ще имате течен естествен тор.

Друго просто и органично решение: бананова кора

бананова кора органично торене домашен тор плодови продукти

Кухненските отпадъци като органичен тор за зеленчуковата градина

Най -новият предлаган днес метод за производство на собствен органичен тор е много популярен. Става въпрос за направата на импровизиран компостер във вашата градина или на балкона. Ще ви трябва голям контейнер, който да запълните с кухненски отпадъци. Компостът също е отлично решение за подобряване на задържането на влага в почвата: ключов фактор за просперитета на зеленчуковата градина на балкона / терасата, особено през горещите месеци..

Направете компостер с кухненски отпадъци

какво да сложим в компостната кухня отпадъци хранителни вещества растения