huis

Het geheim van het kiezen van de juiste televisie – een ultieme gids voor het maken van een weloverwogen en doordachte keuze

De juiste televisie kiezen, wat betekent dat voor jou? Voor veel mensen betekent het een winkel binnenlopen en rondkijken in de ruimte op zoek naar een tv die voldoet aan het enige criterium van moderniteit. Een strategie die behoorlijk ineffectief blijkt te zijn! Het kiezen van een televisie moet beginnen met een studie van uw behoeften en de specifieke kenmerken van uw huis. Vandaag helpen we u door deze eerste beslissingsstap te komen door een lijst met essentiële selectiecriteria op te stellen.

Welke schermgrootte ?

Omdat de tv een integraal onderdeel van uw interieur is, is het natuurlijk zeer noodzakelijk dat de afmetingen overeenkomen met die van de kamer en de configuratie ervan. Maar schermgrootte, hoe wordt het gemeten, zult u zich afvragen? Dit is in feite de lengte van de diagonaal van de tv die meestal wordt uitgedrukt in inches (1 inch = 2,54 cm). Op dit moment wordt het meestal groter, terwijl de prijzen redelijk redelijk blijven. Een fenomeen dat de lang gedroomde grote tv toegankelijker dan ooit maakt! Een aanzienlijk deel van de mensen realiseert zich echter niet dat deze grote, ultramoderne tv’s vaak niet geschikt zijn voor de ruimte waarvoor ze zijn bedoeld..

Het kiezen van de juiste televisie is in de eerste plaats een kwestie van formaat. Dit is een voorbeeld van een tv die goed bij dit interieur past met rustieke accenten en een redelijk luchtige ruimte.

kies uw flatscreen-tv boven een open haard, beige tapijt, leren stoelen, boomstamtafel, hoge tv

Hierbij moeten drie essentiële factoren in aanmerking worden genomen. Ten eerste, het gebied van de kamer! Als algemene regel geldt dat de grootte van de tv evenredig meegroeit met de grootte van de ruimte. Dus hoe groter de laatste, hoe groter de schermgrootte ook zal zijn! Vervolgens bepaalt het gebied, samen met de definitie, van zijn kant de aanbevolen terugvalafstand die moet worden gerespecteerd als u het nodige comfort voor uw ogen wilt garanderen. Volgens deze twee criteria varieert de afstand tussen twee en drie keer de lengte van de diagonaal. Online vind je er ook verschillende gereedschap waarmee u het met grotere precisie kunt berekenen. Ten derde hangt het allemaal af van je stemmingsvoorkeuren. Grote tv’s zijn dan ook uitstekend geschikt voor het creëren van een meer realistische beleving, vergelijkbaar met wat alleen in bioscopen wordt ervaren..

Een grote tv in een ruime woonkamer. De tv direct voor en op ooghoogte plaatsen is de beste keuze voor optimaal oogcomfort !

bruine bank voor een grote tv, witte muren, houten meubels, lichte parketvloer, groene kamerplanten, hoe kies je de juiste tv

Welke definitie voor een beter beeld? ?

Een andere belangrijke keuzefactor is de definitie van het scherm, die wordt gemeten aan de hand van het aantal pixels dat erop wordt weergegeven. Tegenwoordig domineert Full HD de markt, waarbij de meeste tv-zenders hun programma’s in dezelfde definitie uitzenden. Iedereen is echter gek op 4K of UHD (ultra high definition) TV, die een revolutie teweegbrengt in de televisiewereld met een beeld dat vier keer gedetailleerder is dan dat in FULL HD. Een televisie van een veel betere kwaliteit, vooral die in de bioscoop. Ja, je eigen kleine bioscoop in huis hebben is nu heel goed mogelijk en haalbaar! Wees echter voorzichtig, want om van de prestaties van 4K te kunnen genieten, heb je een apparaat nodig dat groter is dan 55 inch. Hetzelfde geldt voor aangepaste 4K-content die zich vermenigvuldigt maar voorlopig nog vrij beperkt blijft.

Perfect design gecombineerd met een perfect beeld – het eerste keuzecriterium

tv voor een grijze hoekbank op grijs, bruin en beige tapijt, hoe hang je een tv aan de houten muur?

Een gebogen televisie?

Een andere grote ster van de dag, de gebogen tv, wint terrein vanwege zijn meerdere voordelen ten opzichte van de platte versie. De gebogen vorm zorgt ervoor dat elke kijker, ongeacht zijn positie, het beste van het beeld krijgt. Hieruit voortvloeien verschillende voordelen, met name een beter kijkcomfort en een diepe onderdompeling die ons terugbrengt naar de sfeer van bioscopen.

Een tv geplaatst of op een muurbeugel ?

Ook hier is het de vraag van de beschikbare ruimte die zich voordoet, maar ook de kwestie van het ontwerp. Want de staande tv zal zeker ruimte innemen, terwijl die aan de muur hangt een uitstekende ruimtebesparende truc is en bovendien perfect past in je eigentijdse interieur. De muurbeugel heeft ook nog een aantal andere voordelen. Omdat de hoogte flexibel is, kunt u hem aanpassen aan uw visie. Het andere grote pluspunt: het draaibare karakter van de muurbeugel, waardoor je overal in de kamer tv kunt kijken zonder te hoeven kronkelen om de foto’s te boeien. Dagelijks multitasken heeft ook voordelen, omdat u nu uw gastronomische meesterwerken in de keuken kunt creëren zonder iets van uw favoriete show te missen. Je vindt bij Vogels een redelijk groot assortiment aan beugels… Een tv-muurbeugel die draaibaar is (als je vanaf meerdere plekken tv wilt kijken), kantelbaar (met de mogelijkheid om de tv hoger te plaatsen en naar je toe te kantelen) , plat (als je vanaf meerdere plekken tv wilt kijken) je gewend bent om voor de tv te zitten) of OLED (speciaal ontworpen voor ultradunne OLED tv’s). En daarbovenop – oplossingen voor elk interieur, elk tv-merk en elk budget !

TV op verstelbare muurbeugel – een praktische oplossing geïnspireerd op het hedendaagse multitasking-concept

hoe de juiste televisie te kiezen, voorbeeld van woonkamerdecoratie met verstelbare tv-standaard op een hoge muur op een exotische behangachtergrond, grijze bank, gele kussens, houten uittrektafels

Enkele recente technologische ontwikkelingen die de moeite waard zijn 

  • HDR – een innovatieve technologie die een meer contrastrijk en helderder beeld mogelijk maakt dat dichter bij de werkelijkheid staat; het is een technologie die in de fotografie wordt gebruikt en die bestaat uit het over elkaar heen leggen van foto’s met verschillende belichtingen om een ​​meer genuanceerd en contrastrijk beeld of video te verkrijgen;
  • Krijtbordtelevisie – wanneer uitgeschakeld, toont het uw favoriete kunstwerken op het scherm; als je tv kijkt, heb je een tv; dan schakelt de tv over naar de kunstmodus en is het een echt kunstbeeld dat in al zijn pracht wordt geprojecteerd, waarbij de weergave zeer realistisch is;
  • OLED’s – verlaat het achtergrondverlichtingssysteem, hallo uitgesproken contrasten, levendige kleuren en zwart dat echt zwart is; allemaal dankzij de diodes achter elke pixel; een innovatieve zelf-luminescente technologie die vloeibare LCD-kristallen vervangt;

Alle soorten optredens om aan uw persoonlijke behoeften te voldoen – de tv van vandaag is een tv die zich aanpast

kies je vrijstaande televisie op een plank voor een donkergrijze bank versierd met kussens met exotische patronen

Waar wacht je nog op? We hebben je de belangrijkste keuzetips gegeven en het enige wat je hoeft te doen is de tv te kiezen die het beste bij je past! En tot slot niet vergeten … goede tv heeft ook goede ondersteuning nodig !