huis

Verwarmen met hout: besparing en prestatie

Wilt u de verwarmingsmethode wijzigen voor meer comfort, maar ook om geld te besparen? Kies dus voor huishoudelijke houtverwarming. Topheat helpt u bij het selecteren van het apparaat dat het beste bij u past !

Bewonder het vuurspektakel in zijn meest natuurlijke vorm door te kiezen voor houtverwarming in huis !

waarom kiezen voor een open haard, idee van een oude haard met houtbrandstof, knapperend vuur

Welke soorten houtverwarming? ?

Als het gaat om houtkachels, heb je veel mogelijkheden die niet allemaal dezelfde prestaties of dezelfde functies hebben.

De traditionele open haard

We houden ervan vanwege de romantische kant en de fascinatie die we hebben voor de vlammen die voor onze ogen dansen. Maar helaas is de haard niet de beste houtkachel. Het is lange tijd het nummer 1 verwarmingsmedium geweest, maar het vertoont zijn grenzen in het licht van de behoeften van duurzame ontwikkeling en energiebesparing.

De open haard heeft slechts een rendement van 10%! Het volstaat te zeggen dat het erg oninteressant is om een ​​open haard te kiezen om het huis te verwarmen. Het wordt bewaard om charme te geven aan uw interieur of om een ​​cocooning-sfeer te creëren. Maar om warm te blijven in huis is het aan te raden om voor een andere verwarmingsmethode te kiezen.

De inzet of de gesloten haard

Het is een kachel die al zuiniger is dan de traditionele haard. Door de haard te sluiten, concentreert u de warmte zodat deze beter elders kan worden verdeeld. De gesloten haard heeft een rendement tussen de 30 en 85% afhankelijk van het type toestel dat je kiest. Het heeft een raam of een deur waardoor je ook kunt genieten van het schouwspel van brandend hout.

Een traditionele open haard met een gesloten haard om de warmte te maximaliseren en een decoratief element met rauwe charme in huis te hebben !

traditioneel haardideeontwerp met gesloten haard om de warmte te maximaliseren, kerstkransdeco, dennenappels

De houtkachel met houtblokken

Hij is een van de sterren van het moment! Het is geselecteerd vanwege zijn design, zijn eenvoudige installatie en zijn vermogen om een ​​huis efficiënt te verwarmen. De houtkachel is zeer wendbaar en vraagt ​​weinig onderhoud. Het kan 80% efficiëntie bereiken en werkt als een traditionele open haard, met het verschil dat het een betere verbranding van de houtblokken bevordert.

De houtkachel verzamelt warmte en geeft deze gaandeweg weer af. Het is verkrijgbaar in zeer verschillende stijlen om perfect te passen bij alle interieurdecoraties. Klassiek, eigentijds, zeer design, kies uit het brede bestaande aanbod.

De houtkachel met pellets of pellets

De pellet- of pelletkachel is een van de meest efficiënte verwarmingssystemen. Het is erg populair omdat het een brandsnelheid van bijna 100% heeft.

De pellets of korrels zijn gemaakt van industrieel houtafval, maar worden gevormd door het eenvoudig samenpersen van spanen en zaagsel. Ze gebruiken geen chemicaliën, geen bindmiddel of lijm. Ze bevatten ook heel weinig vocht. En ze branden tot het einde, in tegenstelling tot een log.

Pellet heeft ook het voordeel dat het gemakkelijk op te slaan, goedkoop is en weinig as produceert. Daarnaast kan de pelletkachel worden geconfigureerd om naar wens een huis te verwarmen zonder direct naast de kachel te staan. De eindeloze schroef voedt de pelletkachel.

Een moderne kachel met houtblokken om de authentieke inrichting van rustieke interieurs te versterken

kies een houtkachel om een ​​rustieke woonkamer te verwarmen, idee kleine zwarte designhaard op een stenen plaatbetegeling

De massakachel

Zeer populair bij mensen in Scandinavische landen, massakachels kunnen niet zomaar overal worden geïnstalleerd. Ze wegen inderdaad erg zwaar zoals hun naam al doet vermoeden! Ze kunnen enkele honderden kilo’s wegen !

Ze zijn gemaakt van materialen met een zeer hoge inertie. Ze zijn perfect om warmte heel lang vast te houden en heel langzaam af te geven. We verbruiken minder hout en de warmte is permanent.

Top Chaleur – betaalbare verwarmingsoplossingen aangepast aan uw behoeften en uw interieur

Kachels met meer geavanceerde functies

Wat als de kachel nog verder zou gaan voor meer comfort? Dit bieden de verschillende soorten houtkachels die al langer op de markt zijn u te bieden.

De hydro pelletkachel

Het wordt ook wel de ketelkachel genoemd. Het werkt met houtpellets en is bedoeld om te worden aangesloten op een groter netwerk van radiatoren of zelfs op een verwarmde vloer. Zo produceert het een warmte die wordt verspreid in de andere apparaten om een ​​gevoel van welzijn te creëren in verschillende kamers van het huis..

U behoudt het plezier van het kijken naar de vlam terwijl u geniet van aangename warmte in verschillende delen van het huis. Bij sommige hydrokachels heeft u de mogelijkheid om sanitair water te verwarmen. Het belangrijkste voordeel van dit type kachel is het verlagen van de energierekening !

De houtkachel met oven

Je moest er even over nadenken! En toch waren onze voorouders al heel slim in het gebruik van de hitte van de kachel om te koken! We denken dan vooral aan de oude fornuizen waarop oma’s een konijn met pruimen sudderden of die in de oven een heerlijke appeltaart bakten..

We pakken dit idee weer op met de houtkachel met oven. Dit is een extra functie, maar wel een die met enige expertise moet worden gebruikt. Dit type kachel heeft inderdaad geen elektronische hulp, noch de mogelijkheid om de temperatuur aan te passen. Dus we kijken naar het ouderwetse gerecht door een kijkje te nemen om het koken te observeren.

De voordelen van houtverwarming

Door te kiezen voor houtverwarming (anders dan de klassieke haard), profiteert u van:

  • een zeer hoog rendement
  • een aangename en diffuse warmte
  • een genot om het hout of de brandende pellets te bewonderen
  • een echte besparing op de energierekening
  • minder impact op de natuur
  • hernieuwbare en ecologische energie
  • eenvoudiger en minder regelmatig onderhoud dan bij een traditionele haard
  • warmteontwikkeling en langzamer herstel
  • eenvoudige opslag en lagere grondstofkosten
  • grote autonomie zonder de verwarming op te laden

Voor meer advies over uw toekomstige houtverwarming, aarzel niet om gebruik te maken van de expertise van Topchaleur! Pelletkachel of houtgestookte ketel, verken de verschillende mogelijkheden voordat u uw verwarmingsmethode kiest om uw CO-uitstoot te verminderen – en profiteer van een beter verwarmingssysteem.

Vergeet ten slotte niet dat in de winter de open haard de belangrijkste boosdoener is voor het cocoon-gevoel dat onze huizen vult. !

huishoudelijke houtverwarming, kies een open houthaard voor een rustieke inrichting en gezellige sfeer in de woonkamer, breng cocoonmomenten door bij het vuur