huis

Waarom een ​​expert vragen om de prijs van een woning te schatten?

Het is niet altijd eenvoudig om vóór de verkoop volledig helder te zijn bij het bepalen van de prijs van een huis of appartement. Erfenis, verandering van woning, echtscheiding, uw huis tegen de juiste prijs verkopen, er zijn bepaalde criteria waaraan moet worden voldaan om geen fouten te maken. Ook is het raadzaam om een ​​deskundige in te schakelen om uw eigendom niet te overschatten..

Het schatten van de prijs van een woning – een behoorlijk complex proces

vraag een expert om de prijs van een woning te schatten

Kennis van de lokale markt

De vastgoedmarkt verandert voortdurend. Het fluctueert elke dag en kan echt grote variaties ervaren. DE’vastgoedexpert is op de hoogte van deze veranderingen omdat hij voortdurend in contact staat met de lokale markt en andere eigenschappen evalueert die concurreren met uw type eigendom. Hij kent de prijs per m² en houdt ook rekening met de omgeving waarin uw huis of woning staat.

Vastgoedexpertise vereist echte knowhow. Vaak bepalen mensen die dit specifieke gebied niet echt kennen de prijs van hun eigendom op basis van de prijs die ze willen krijgen. Helaas werkt de verkoop van onroerend goed niet op die manier. Het is essentieel om elk geval nauwkeurig te analyseren.

Vertrouw op een expert om misstappen te voorkomen

beslissen over de prijs van een woning met de hulp van een vastgoedexpert

De verschillende diagnoses en hun normen

De taxatie van uw eigendom is ook gekoppeld aan verschillende diagnostieken die worden uitgevoerd om de installaties van uw eigendom in te schatten:

  • Prestatiediagnose (DPE): verplicht bij verkoop van uw woning. Het geeft de energieprestaties van uw huis of appartement aan, stelt u in staat om het energieverbruik van uw huis te beoordelen, maar ook de impact op het milieu door de productie van broeikasgassen te schatten.
  • Asbest diagnose : het is ook verplicht om voor verkoop van oude woningen, deze te specificeren aan prospects of toekomstige kopers. Asbest is gewild in wanden, vloeren, maar ook leidingen. De vastgoedexpert helpt u de diagnoses te begrijpen en asbestgerelateerde problemen op te lossen voordat u verkoopt.
  • De natuurlijke risicodiagnose : dit document is ook essentieel voor de verkoop van uw eigendom als u zich in het getroffen gebied bevindt. Het is belangrijk dat prospects deze risico’s kennen om de juiste beslissing te nemen met alle belangrijke gegevens in de hand..

Een diepgaande diagnose om de beste keuze te maken

gebruik de hulp van een expert om de prijs van uw eigendom te bestuderen, hoe u

Waarom vertrouwen op een vastgoedexpert? ?

De vastgoedexpert is een professional met een zeer diepgaande kennis van de omgeving. Het past zich ook aan alle situaties aan, of u nu midden in een scheiding zit, of u een eigendom moet verkopen dat is geërfd van een familielid of dat u gewoon de marktwaarde van uw eigendom wilt schatten. Vraag, voordat u de prijs van uw eigendom bepaalt, een expert om een ​​nauwkeurige analyse: hij zal u een objectief standpunt geven over de sterke en zwakke punten. Hij kan u ook helpen bij het bedenken van enkele regelingen die uw eigendom kunnen verbeteren om het beter te verkopen..

Vastgoedexpertise kan ook zeer nuttig zijn voor:

  • eerlijk delen bij het aanvragen van een echtscheiding of scheiding van een paar
  • een verdeling die inherent is aan een opvolging
  • een belastingaangifte
  • een overbruggingskrediet verkrijgen om een ​​andere woning te kunnen kopen.

Wat de concrete situatie ook is, vastgoedexpertise kan alleen maar een troef zijn

schatting van de prijs van onroerend goed, ideeën over de te volgen stappen om de prijs van onroerend goed te schatten