Ideer

Gardiner for balkonger og loggier: moderne ideer og tips for valg av produkter

Balkonger og loggier har lenge sluttet å være et sted for oppbevaring av nødvendige og unødvendige ting, og moderne typer interiør inkluderer i økende grad arrangement av slike lokaler som en stue, for eksempel et koselig soverom, en kompakt spisestue, en stue eller en studie. Samtidig spiller det ingen rolle hvilken rolle balkongen eller loggiaen spiller. I noen av alternativene trenger du gardiner som kan skjule tilleggsrommet for nysgjerrige øyne og redusere lysstrømmen fra gaten betydelig. I tillegg kan gardinene vesentlig endre utseendet på rommet som er utstyrt, fullføre det tenkte bildet og skape den mest komfortable atmosfæren..

Arrangement av balkong og loggia – funksjoner i lokalene

Før vi fortsetter med valget av en passende versjon av gardiner for en balkong eller loggia, foreslår vi at leserne våre først og fremst forstår egenskapene til disse lokalene, fordi det funksjonelle formålet med rommet og den videre utformingen av interiøret ofte er avhengig av dette . Balkongen er en hengende struktur – en armert betongvegg med gjerder på tre sider, som går utover fasaden.

Loggia i dette tilfellet er på samme nivå med fasaden og er en integrert del av rommet, som grenser.

Balkongen har som regel et lite område og gir eierne noe begrensede muligheter til å lage en bestemt design. Når det gjelder loggia, er et slikt design stort i størrelse og kan noen ganger «belte» hele leiligheten. Med ønsket og økonomiske evner kan du derfor gjøre loggiaen til et koselig og funksjonelt rom..

Typer gardiner for balkongen og loggia

Gardiner for balkonger og loggier presenteres i dag i en rekke tolkninger, så det vil ikke være vanskelig å velge det ideelle alternativet som fullt ut kan understreke det overordnede konseptet i interiøret. Tyllgardiner er det enkleste og mest vanlige alternativet. Slike gardiner er festet til gesimsen eller gardinene og har mange utførelsesvariasjoner.

Romerske persienner vil være den perfekte løsningen for å skape komfort på en balkong eller loggia i alle størrelser. I hevet tilstand passer slike gardiner i vakre horisontale folder, og når de senkes, passer de tett inntil vinduet og tar svært lite plass..

Rullegardiner eller persienner, som de også kalles, varierer i varierende grad av lysoverføring, beskytter perfekt mot sollys og endrer radikalt interiørets stil radikalt. På dagtid brettes slike gardiner kompakt i en spesiell boks og forstyrrer ikke inntrengning av sollys og frisk luft. På grunn av sin kompakte størrelse kan persiennene brukes til å arrangere små rom og kan trygt kombinere designet med luftig tyll eller lange gardiner..

En like original løsning kan kalles vertikale eller horisontale persienner, som kan være laget av plast, bambus, trepaneler eller stoff. Slike strukturer utvikler seg ikke i vinden, er ganske enkle å vedlikeholde, har økt motstand mot ultrafiolett lys og forskjellige typer forurensning..

Bambusgardiner er en slags rullegardiner og er et solid lerret bestående av tynne stilker sammenflettet med naturlige tråder. Slike gardiner er et miljøvennlig produkt, er lette og lar på grunn av materialets porøsitet luft passere ganske godt. Bambus gardiner er laget i lyse og mørke tre nyanser, de er perfekt kombinert med andre typer tekstiler, men har noen begrensninger i valg av størrelse.

Østerrikske, franske eller engelske gardiner kombineres med en viss pomp, som dessverre ikke er egnet for en balkong eller loggia med et lite område. Slike produkter er preget av tilstedeværelsen av buede folder og kamskjell, som faktisk gir gardinene et utsøkt og høytidelig utseende. Løfte stoffet og justere lengden på gardinene utføres ved hjelp av spesielle bånd eller snørebånd som vanligvis er plassert på innsiden. Som «slott» stilen vil være den perfekte løsningen for å komplimentere interiøret med klassiske detaljer.

Trådtyper av gardiner er i hovedsak en tynn muslin på gesimsen, som har takmontering. Slike gardiner har utmerket luftgjennomtrengelighet og demper samtidig solstrålene perfekt..

Japanske gardiner ser rolige, lakoniske ut og er tett utstrakte lerreter med spesielle guider, takket være den som beskytter mot nysgjerrige øyne og sollys akkurat der det trengs.

Vakre gardiner for balkongen og loggia – velg lengden

For at gardinene du har valgt ikke bare skal se vakre ut, men også passe til den generelle stilen på interiøret på balkongen eller loggiaen, bør du kunne velge riktig lengde på produktet. I dette tilfellet deler designere lignende enheter og tekstiler i flere typer. Korte gardiner er ideelle for små mellomrom. Slike produkter takler sitt formål – de lukker vinduene og reduserer visuelt ikke plassen..

Lange gardiner kan bli sammenfiltret under føttene og forårsake skade, så bruk av dem er akseptabelt for store og romslige rom..

Forkortede gardintyper regnes som en universell løsning for enhver kvadratisk loggia eller balkong. De berører ikke gulvnivået, samler ikke støv og forstyrrer ikke under rengjøring. Taktyper av gardinfester løfter produktet noe. Veggmontert, tvert imot, vil senke hele strukturen noen centimeter ned.

Fargeskjemaet på gardiner for balkongen og loggiaen

Gardiner på balkongen eller loggia kan ha en rekke nyanser, være monokromatiske og med et originalt trykk. Hvite gardiner er ideelle for enhver stil, visuelt utvider plassen og ser luftige ut. Beige nyanser i gardinene gir varme og komfort til rommet. Grønne toner er gode for å lindre stress og berolige. Blå gardiner vil visuelt utvide området og skape en atmosfære av vektløshet. Alle slags blomstermønstre og vegetasjonselementer oppdateres og skaper en spesiell stemning. Åpent monogram understreker pomp og høytid. Geometri ser alltid original, frisk og kreativ ut.

Gardiner for en balkong eller loggia – valgregler

Når du velger passende gardiner for en loggia eller balkong på den solfylte, sørlige siden av huset, bør du foretrekke produkter laget av tettere materialer. For rom på nordsiden er produkter laget av lyse og luftige stoffer perfekte. I utformingen av en liten balkong eller loggia er det vanlig å bruke enkle og konsise modeller av gardiner. Med nok areal kan du eksperimentere litt med volum og lagdeling. Og viktigst av alt, gardinene bør ikke forstyrre åpningen av dørene og luftinntrengning når det er nødvendig..

Arrangement av et koselig og vakkert interiør er ikke så vanskelig og uoppfylt oppgave som det ser ut ved første øyekast. Dessuten overrasker det moderne markedet for designernyheter for interiørmøbler ganske enkelt med et utvalg produkter for enhver smak..