Ideer

Hvordan stoppe en katt fra å klø møbler

Slike søte, myke kjæledyr irriterer noen ganger eierne sine ved å klø på møbler og vegger i leiligheten. Ifølge mennesker er dette destruktiv oppførsel av katter. Ofte straffer eierne kjæledyr på alle mulige måter for sine triks. For dyrene selv er dette imidlertid en naturlig oppførsel på grunn av det biologiske behovet for å holde klørne i utmerket form..

Kattunge på et farget teppe

Hovedårsakene til denne oppførselen til katter

  • prosessen med å slipe klørne – fysiske øvelser for å styrke musklene;
  • dyr uttrykker følelsene sine;
  • markere deres territorium: svettekjertler er plassert på poteputen, som etterlater luktspor på møbeltrekk;
  • ved å klø din favorittstol eller sofa, uttrykker katter sin kjærlighet til deg ved å markere deg som «hans» menneskelig.
  • Uansett hvordan du skremmer av og skjeller ut dyret for slike spøk, vil det fortsatt fortsette å gjøre det: dette er en naturlig nødvendighet. Derfor kan du beskytte møbler og andre interiørartikler med oppfinnsomhet og litt innsats..

Det er flere måter å stoppe katter fra å skrape på møbler..

1. Ripepost

Dette er en flott løsning på kattproblemer. Du kan designe det selv.

Hva du må tenke på når du lager et skrapeinnlegg

Ripestolpe henger

Siden katter anser seg selv som eiere av leiligheten, er det lite sannsynlig at de vil begrense seg til ett sted for å kreve sine rettigheter. Hvis du har mer enn en katt som bor i huset ditt og et stort nok område, er det bedre å installere to eller tre skrapestolper der kjæledyrene dine liker å være mest av alt.

For at katten raskt skal bli vant til et nytt objekt for sine gleder, må ripestolpen behandles med forbindelser med attraktiv lukt for dem, for eksempel en løsning av valerian eller motherwort.

Kattunger ser på skrapestolpen

2. Sterke skingre lyder

  • intonasjon av stemmen. Når katten din skal slipe klørne på møbler eller tapeter, si det hardt og høyt: «Nei!» eller «Det er forbudt!»;
  • du kan lage en spesiell rangle: legg mynter eller småstein i en blikkboks og rasle den hver gang for å skremme vekk katten.

Aldri skjell ut katten din når hun allerede har spisset neglene på møbler. Du må straffe dyret i de første sekundene fra begynnelsen av prosessen. Dyret må forstå hvorfor det blir skjelt ut.

Kattunge ser på fingeren

Ballonger kan brukes som skremmende lyder. Plasser dem ved siden av objektet som katten skjerper klørne på, slik at dyret berører ballen med klørne og den sprenger. Lyden av en sprengende ballong vil skremme katten bort.

3. Spray flasken med vann

Sprøyte

Så snart katten har til hensikt å skjerpe klørne på feil sted, dryss lett på henne med vann. Dette vil ikke skade kjæledyret ditt minst. Det er viktig å gjøre dette i det øyeblikket skrapingen starter, slik at dyret assosierer ubehagelige opplevelser nettopp med sine handlinger..

4. Ubehagelig lukt

Katter tåler ikke lukten av sitrusfrukter, eddik og løk. Det er best å bruke en blanding av sitrusolje fordi lukten av løk i rommet er ubehagelig for folk, og eddiken forsvinner raskt. Bland like deler eukalyptus og appelsin (sitron eller mandarin) eller andre duftoljer i en spraybeholder og spray på polstring, tapet eller møbler. Denne metoden hjelper ikke bare med å holde katten fra å skade møbler eller vegger, men vil fylle hjemmet ditt med en behagelig duft..

Sprøytet vann fra en sprayflaske

5. Klissete overflater

Katter hater følelsen av klebrighet, så dobbeltsidig tape kan brukes i områder som tiltrekker seg dyr. For eksempel på armlenene, baksiden av møbler eller teppe. Du kan også bruke Sticky Paws. Dette produktet er en klebrig tape som kan plasseres på gardiner, tepper og møbeltrekk. De er absolutt usynlige og vil ikke skade interiørdetaljene dine:

Grønne gardiner med tape

6. Klippte klør

Klipp av den skarpe delen av kloen hos dyr veldig nøye og forsiktig for ikke å skade dyret ved et uhell. Det er best å få dette utført av en veterinær. Du kan lære det selv. Du må kutte den skarpe delen av kloen i en viss vinkel og til optimal lengde. Bruk bare en spesiell saks:

Kattklør

Bruk aldri hundesaks. De og katter har forskjellige former for klør. Etter denne prosedyren skal du rose og belønne kjæledyret ditt slik at prosessen med å klippe klær ikke blir en plage for ham..

7. Tett lukkede dører

Hvis du har dyre unike ting i leiligheten din, må du alltid holde dørene til disse rommene umiddelbart fra det dukker opp en katt i huset ditt. Bruk en dørhåndtakdesign som ikke åpnes når katten skyver på den med potene:

Dørlås

Eller konstruer et armatur nederst på døren:

Skru nederst på døren

Noen tips for kommunikasjon med katter

Alle eiere av myke kjæledyr bør forstå at en katt er et frihetselskende og uavhengig dyr. Det er umulig å vinne hennes gunst med trusler og uoverkommelige metoder. Bare hengivenhet og riktig oppdragelse kan gi deg en vennlig sameksistens med en katt..

La kjæledyrene dine utforske rommet og gå fra tid til annen hvor hun vil. Hvis katten din eller katten din allerede er ute på gaten, er sjansen stor for at de har muligheten til å slipe klørne på et tre. Oppmuntre det til å holde møblene trygge..

Vær tålmodig og forstå om kjæledyrets natur. Hvis du virkelig elsker katten din, vil hun definitivt gjengjelde og vil alltid takke deg med spinnen..

Husk at å skjerpe kattens klør er et naturlig instinkt og kan ikke unngås. Over tid vil katten bli vant til det faktum at det er mulig å slipe klørne bare på et spesielt angitt sted for dette og vil la møblene og tapetene være i fred..