Ideer

Ikebana-gjør-det-selv luksusinnredning

Ofte kan du i spesialforretninger finne dekorative gjenstander for enhver smak og budsjett. Men til tross for dette har mange fortsatt vanskeligheter med å velge. Faktum er at slike produkter kan være vanskelige å kombinere med interiøret i et bestemt rom. I dette tilfellet foreslår vi å lage innredningen selv. For eksempel har ikebana lenge blitt ansett som universelt, siden et blomsterarrangement vil dekorere absolutt ethvert interiør. I tillegg, i motsetning til klassiske buketter, hjelper det å understreke elegansen og god smak til eierne av huset..

1. 3 19 22 28 29 33

I motsetning til hva mange mener, bemerker vi at absolutt alle kan gjøre ikebana. For å gjøre dette er det slett ikke nødvendig å kjøpe for dyre materialer. Det viktigste er å lære det grunnleggende om å komponere en komposisjon. For resten, bruk din egen fantasi og tankegang. Dette vil gjøre resultatet virkelig verdt..4536 37 39 4246

Ikebana: regler og generelle anbefalinger

Ikke mange mennesker vet at for å lage en slik sammensetning er det slett ikke nødvendig å bruke utelukkende friske blomster. I prosessen kan du trygt legge til tørkede knopper og til og med kunstige planter. På grunn av dette vil ikebana ha et mer attraktivt og uvanlig utseende. I tillegg er det verdt å følge noen anbefalinger i arbeidet. Det er ganske mange av dem, men vi vil markere de viktigste. For nybegynnere vil denne kunnskapen være spesielt nyttig..

26 27 tretti 32 34 41

Først og fremst legger vi merke til at vakre blomster ikke er garantisten for en vakker komposisjon. Det er mye viktigere å plassere alle elementene riktig i forhold til hverandre. Først da vil ikebana se veldig attraktiv ut. Ikke glem sesongmessighet. Når du velger materialer, må du alltid fokusere på hvilken tid på året det er og for hvilken hendelse du planlegger å lage en komposisjon. Ikke vær redd for å prøve forskjellige kombinasjoner og ikke ta hensyn til antall elementer. Det spiller ingen rolle i dette tilfellet..

25 35 38 40 43 44

Du kan bare begynne å jobbe i godt humør og i fred. Faktum er at opprettelsen av ikebana krever omsorg og samtidig en fantasi. Derfor er det viktig å helt vie deg til denne prosessen i minst et par timer..52 56 4947 4850Det er også verdt å merke seg reglene som må tas i betraktning i arbeidet med ikebana. Først og fremst er dette selvfølgelig plasseringen av hovedelementet. Denne kunsten forutsetter at bare ett sentralt element skal ha en spesiell rolle. Det kan være en blomst, kvist eller til og med et blad. Det er også viktig å opprettholde dynamikken i sammensetningen. For å gjøre dette må du plassere alle delene i en liten vinkel i forhold til overflaten eller vasen. Hvis du trenger kvister i prosessen, anbefaler vi å velge buede stilker, flettetørkede blomster og andre lignende elementer..

57 59 60 62 63 66 69 72

I motsetning til standardene for å lage klassiske buketter, forutsetter ikebana en viss asymmetri. På grunn av dette ser det mer lett, avslappet ut, og det er derfor det er universelt for hvert interiør. Men samtidig, før du begynner å lage den, må du tenke nøye gjennom alt. Det vil si at du bestemmer hvilket rom det skal plasseres i eller for hvem det vil bli presentert. Husk også at du under ingen omstendigheter bør sette den der det er for mye solstråler. Ellers mister den raskt sitt attraktive utseende..

67 6873 7771 70

Hvordan lage ikebana med egne hender?

Mange mennesker gjør enkle blomsteroppsatser. Men ikke alle bestemmer seg for å lage ikebana med egne hender. Faktisk er det ikke så vanskelig som det kan virke ved første øyekast. Derfor har vi forberedt enkle mesterklasser, hvoretter du definitivt vil få et vakkert og verdifullt arbeid..5 21412

For nybegynnere anbefaler vi å velge en orkide som hovedelementet i komposisjonen. En slik blomst ser lys, frisk ut, og derfor er det ikke vanskelig å jobbe med den. I tillegg trenger vi følgende i prosessen:

 • smal høy vase;
 • sekatører;
 • tinga;
 • saks;
 • dekorative sand- eller glassperler.

355 ti

Fyll først vasen halvveis med glassperler eller sand. Legg deretter to orkideegrener. Dette bør gjøres i henhold til følgende prinsipp: de skal rettes i forskjellige retninger og strengt i en helling på 15˚. Først etter det kan sammensetningen suppleres med en kvist tinga. Det er best hvis det er mellom orkideene og i en liten skråning..

En slik sammensetning ser ganske lakonisk ut, så det vil være en elegant dekorasjon når som helst på året..

elleve 2361

Christmas ikebana: trinnvis mesterklasse

Som nevnt ovenfor er det veldig viktig å ta hensyn til sesongmessigheten når du lager ikebana. Takket være dette kan du velge de mest passende elementene og lage et virkelig vakkert blomsteroppsett..

fjorten 15 16 17 atten 21

Til jule ikebana trenger vi:

 • dekorative gresskar;
 • limpistol;
 • liten kurv;
 • floristisk svamp;
 • saks;
 • skrivesaker kniv;
 • gran- eller furukvist;
 • dekorative kvister;
 • spyd;
 • dekor: kongler, kanelstang, kuler, bånd, tørkede appelsinskiver og mer.

åtte 7

Skjær blomstersvampen på en slik måte at den plasseres i kurven. Vi fester et gresskar like over midten av kurven. Om nødvendig kan du bruke et spyd av tre til dette..

ni

Vi plasserer forskjellige grener på en kaotisk måte. I dette tilfellet skal de se tredimensjonale ut. Først etter det dekorerer vi komposisjonen med forskjellige festlige elementer. Dette kan være julepynt og ulike kjegler. Hvis du vil at sammensetningen ikke bare skal være vakker, men også duftende, kan du bruke kanelstang og tørkede appelsinskiver. Det ser virkelig veldig vakkert ut..

6

Ikebana: foto i interiøret

For de som bare skal prøve å lage ikebana med egne hender, har vi forberedt et utvalg gode ideer til inspirasjon..

58tjue5164 65 74 75 7653 54

Kanskje er det ikebana som med rette kan kalles den vakreste innredningen for hvert hjem. Vær derfor ikke redd for å prøve noe nytt for deg selv, lær deg de grunnleggende arbeidsreglene og bruk alt dette i praksis..