Ideer

Innerdører – nåværende ideer for et moderne interiør

Selvfølgelig, for den moderne eieren av en leilighet eller et privat hus, er en innerdør ikke bare et element i interiøret som lar deg skape en viss isolasjon av ett rom fra et annet, det er også en dekorativ komponent i bildet av hele bolig. Og spørsmålet om å velge dette så viktige og funksjonelle møbelet slutter å være enkelt når forbrukeren står overfor et stort utvalg av moderne butikker, der dører presenteres i et bredt prisklasse, designvariasjoner, laget av forskjellige materialer med alle slags av fargeløsninger. Vel, muligheten for å lage dører på en individuell rekkefølge sletter helt grensene for valget av dette møbelet. Så hvilken dør bør du velge etter farge? Hvilket design bør du foretrekke for ikke å bryte den generelle designstilen? Hvordan finner du et praktisk, men rimelig alternativ? La oss ordne det i rekkefølge.

Uvanlige innerdører

Valget av form, størrelse og type konstruksjon av innerdører

Til å begynne med må valget av dører til hjemmet ditt tas opp i begynnelsen av planleggingen av en renovering. Selv om alle døråpninger til lokalene dine har standardmål, må du sørge for dette på forhånd, slik at du ikke trenger å lete etter et dørblad av ikke-standardstørrelser eller bestille en individuell produksjon (som ikke bare vil medføre ekstra kostnader, men strekk også reparasjonen i tide).

Dører for et moderne interiør

Dører med glassinnlegg

Naturlig farge

Hvis vi snakker om bredden på døråpninger for enkeltbladede dører, blir størrelsene vanligvis presentert i standard 60, 70, 80 og 90 centimeter. Men høyden på dørbladene har nylig svingt fra forskjellige produsenter. For ikke så lenge siden var det vanskelig å finne dører med en høyde på mer enn 2 m, men nå er det mange slike alternativer – 2 m og 10 cm, 2 m og 20 cm. Designere anbefaler å bruke innerdører av ikke -standard høyde for visuell «oppløftende» tak. Hvis dine behov ikke er innenfor rammen av standardstørrelser, må du forberede døren for døren du liker på forhånd, eller se etter dører for eksisterende strukturer.

Kontrastytelse

Snøhvit bilde

Baderomsdør

Selvfølgelig, i det moderne markedet for innerdører, er det nok selskaper som vil lage et produkt i henhold til din størrelse og individuelle design. Et slikt lerret vil ikke bare passe perfekt inn i det eksisterende bildet av interiøret, men kan også bli høydepunktet, takket være den eksklusive utførelsen. Men du må betale for en individuell tilnærming. Likevel foretrekker de fleste kjøpere å kjøpe innerdører fra butikkens sortiment..

Glassdører med metallramme

Buede toppdører

Buede doble dører

Buet dør i mørk design

Fra synspunktet for å dele dører etter type konstruksjon, er de mest populære for våre landsmenn enkelbladede og dobbeltsvingede dører. Den kjente designen og bruksmåten overtar de trendy forslagene – svingbare eller halvt svingbare dørblad.

Doble dører

Egendefinert høyde dør

Snøhvite doble dører

Enig i at svingdøren i åpen tilstand tar mye brukbar plass i rommet, og det kreves en viss plass for selve åpningen. I små rom foreslår designere å bruke varianter av skyvedører. Den første måten å lage en slik struktur på er å plassere dørbladet mellom to skinner som er festet til tak og gulv. Som et resultat får vi et skyvedørblad som fungerer etter prinsippet om kupedører. Nylig har denne metoden for å skape romisolasjon blitt forenklet til en enkelt hengende skinne eller stativ som festes til veggene over døråpningen. Dermed kan du spare plass i små rom, men det er viktig å forstå at møbler eller andre interiørartikler ikke kan installeres nær veggen på stedet der dørbladet beveger seg..

Vaskeridører

Skyvedørerom

Uvanlige fargevalg

Skyvedører er ikke mindre populære i det siste. Hovedoppgaven til et slikt design, i tillegg til hovedfunksjonen å isolere rom, reduseres til å spare plass. Døren glir inn i en spesialdesignet gipsboks eller direkte inn i veggene. Som et resultat plager ikke lerretet noen og tar ikke plass i et lite rom..

Dører i naturlige nyanser

Før du går inn i stua

Praktisk design

To- og trefløyede dører, som kan brettes som et trekkspill, kan være det beste alternativet for rom der det ikke er mulighet for å installere skyvekonstruksjoner, men det er behov for å spare plass.

Med speilinnlegg

Med mekanismetype

En annen utforming av innerdører, som ikke kan ignoreres, er en rackdør. Forskjellig ikke så mye i typen åpning, men i deres utseende, kan slike dører bli funnet ved inngangen til stuen, som også fungerer som et bibliotek eller kontor. En dør med åpne hyller brukes oftest til oppbevaring av bøker og har derfor en ganske stor vekt, noe som kompliserer ikke bare hele strukturen, men også krever visse egenskaper fra beslagene.

Hylledør

Dør med åpne hyller

Utførelsesmateriale – valg med økonomisk referanse

Valg av materiale for utførelse av innerdører avhenger direkte av dine økonomiske evner. Selvfølgelig er utformingen av lokalene, spesifisiteten til funksjonaliteten (kjøkken, bad eller toalett) også kriterier for valg av materiale for å lage dører, men de spiller ikke en avgjørende rolle..

Tradisjonell forestilling

Med dekorative glassinnsatser

Universell modell

Bølgepappinnlegg

For tiden kan følgende typer materialer skilles for produksjon av innvendige dørpaneler:

  • fiberboard dører er det mest populære alternativet, rimelig og med et bredt utvalg av sortiment. Fordelen med slike dører er deres lave vekt og brukervennlighet. Men hvis vi snakker om holdbarheten ved bruk, er slike modeller på siste plass;
  • MDF -lerret koster mer enn fiberplater, men dette skyldes deres høye styrke og pålitelighet. Slike innerdører kan brukes i rom med luftfuktighet over gjennomsnittet. Lerretene gir utmerket lydisolasjon;
  • produkter av massivt tre er tidløse klassikere av interiørartikler. Slike dører er ikke billige, men de kan også tjene i flere tiår (tredører kan arves av din yngre generasjon hvis de brukes riktig). Produsenter bruker ofte tre av lette og rimelige arter (for eksempel furu) som grunnlag for dører, og dekker det med finér fra mer edle arter. Dermed er det mulig å redusere både kostnaden og vekten av produktet..

MDF dører

Matcher fargen på gulvet

Alle disse alternativene for dører laget av forskjellige materialer kan presenteres både i blank form (panel) og med glassinnlegg. Apropos glass, som et materiale for utførelse av dørblad. I moderne designprosjekter kan du oftere og oftere finne dører laget utelukkende av glass, uten karmer og profiler. Slike design ser lette og friske ut, og gir ikke bare interiørets motiver, fremstillbarhet, men også muligheten for visuell ekspansjon av rommet. Dører laget av herdet glass, trygge for mennesker (selv om et slikt lerret går i stykker, noe som ikke er lett å oppnå, kan en person ikke bli skadet av fragmenter på grunn av en veldig sterk beskyttende film) praktisk talt ikke forstyrre penetrering av lys, som lar deg opprettholde illusjonen av plass selv når lokalene er isolert.

For et klassisk interiør

For penetrasjon av sollys

Solid tre

Nøytral opsjon

Fargepalett – bestemmer nyanser

Å velge farge på dørbladene er ikke et lett dilemma. På den ene siden er det ingen strenge regler i denne forbindelse, på den annen side vil jeg gjerne se i mitt eget hjem en harmonisk kombinasjon av alle interiørelementer. Vi installerer dører ikke i et år, men ofte i flere tiår, og derfor er det viktig å nærme seg valget av dette møbelet med alt ansvar. Det første du må avgjøre er om du vil at dørbladene skal smelte inn i det generelle fargeskjemaet i rommet eller bli en aksent i interiøret.?

Harmoniske kombinasjoner

Kontrast på en hvit bakgrunn

Du kan følge ekskluderingsveien. Avhengig av lokalområdet og belysningsgraden kan du ekskludere mørke alternativer for utførelse av dørpaneler, som visuelt vil understreke hjemmets beskjedne skala. Eksperter anbefaler lyse dører, ikke bare for små og dårlig opplyste rom, men også som et allsidig designalternativ som enkelt kan kombineres med enkle og lakoniske overflater, minimalistisk design og ikke tiltrekker seg oppmerksomhet, slik at andre interiørartikler kan ta en dominerende plass..

Lette dører - et universelt alternativ

For et snøhvit design

I en snøhvit forestilling

I et lyst interiør

Men designere vil kunne fortelle deg om et dusin grunner til å bruke mørke dørpaneler i interiøret. Og en av de første vil være det stilistiske trekket. For mange stilistikker er det nødvendig å lage kontrasterende aksentelementer som ikke bare tiltrekker oppmerksomhet, men også gir klarhet i interiøret, gir strenghet og konstruktivitet.

Dører i mørk farge

Mørke glidende lerret

Den mørke dørenes brutalitet

Aksent på dørbladet

Mange foretrekker å velge dørblader som matcher fargen på gulvet. Denne metoden for å skape et harmonisk bilde av et rom fungerer hvis gulvet i alle rom i en leilighet eller et hus sammenfaller, i hvert fall i farger (på kjøkkenet og gangen kan det være fliser, i andre rom er det laminat, parkett eller linoleum).

Dører i fargen på laminatet

Matcher fargen på gulvet

En annen måte å skape et hyggelig utseende på kombinatorikk er å kombinere fargen på dørbladene med hovedmøblene – store garderober eller hele hodesett. Denne metoden er ikke alltid en god løsning, i hvert fall på sikt. Tross alt kan fasadene til skap eller andre møbler ensembler du bytte mye tidligere enn du bestemmer deg for å bytte innerdørene..

Dører som matcher fargen på hyllene

Kombinatorikk av dør- og fasadefarger

Kombinert med en palett med møbler

En designteknikk der dørene i rommet ser akkurat ut som fasadene på garderobene eller omkledningsområdet, lar deg lage et harmonisk bilde av rommet. Dørene til rommet og skapet kan variere i størrelse, men det stilistiske designet og fargevalget må matche.

I en farge

Harmoniske fargeløsninger

Snøhvite overflater

Hvis lyse vegger og ikke mindre nøytrale dørblader ikke er din stil, hvis du trenger en lys, fargerik aksent i interiøret, er døren til rommet ganske i stand til å takle denne oppgaven. En lys dør kan være det eneste aksentelementet eller opprettholde tonen til et nøkkelmøbel, men i dette tilfellet er det nødvendig å matche tonen nøyaktig.

Lys aksent i interiøret

Dør som et dekorativt element

Aksent på dørbladet

Boligdørdesign – et idékalejdoskop

Det er mange alternativer for utførelse av dørblad – mye mer enn det kan virke ved første øyekast. Stort sett er det ingen klare regler og tabuer når du skal velge dørdesign, bortsett fra en. Hvis alle innerdører går inn i ett felles rom – en gang eller en entré, en felles korridor, bør utførelsen av alle dørbladene være i det generelle konseptet. De kan være laget av forskjellige materialer (for eksempel må en badedør være svært motstandsdyktig mot fuktighet), men fremdeles se den samme stilen ut. Det samme gjelder størrelser – døråpninger kan ha forskjellige bredder (vanligvis er døren til badet og kjøkkenet smalere enn åpningene som fører til andre rom), men må ha samme høyde for ikke å forstyrre harmonien i det generelle rommet.

Identiske løsninger for alle rom

Sammensetning fra dører i gangen

Innendørs med tilgang til flere rom

Det er mange universelle alternativer for utførelse av døråpninger som organisk kan passe inn i enhver interiørstil (bortsett fra de veldig uvanlige, avantgarde). Lyse dører uten dekor kan se harmonisk ut i nesten alle interiører, med en variert fargepalett. Men mørke dører av ethvert design blir strengere, mer konstruktive. Mørke dører vil legge til respektabilitet, men også «indikerer» på størrelsen på rommet – hvis rommene er av beskjeden størrelse, og taket er lavt, er det ingen vits i å understreke dette faktum. Det naturlige tremønsteret med rødlige fargetoner passer harmonisk inn i mange alternativer for den stilistiske utformingen av lokalene. Det er enkelt å kombinere det med møbler fra samme fargegruppe, forskjellige i nyanser og fortynnes med lyse overflater..

Skyvedører til taket

Fokuser på den mørke døren

Nøytral dørmodell

Eventuelle dekorative innsatser hjelper ikke bare med å diversifisere utformingen av dørbladet, men kobler det også stilistisk med andre interiørelementer. Gjennomsiktige eller frostede glassinnsatser gjør designet visuelt lettere og mer interessant. Ved å gjøre det får du en viss mengde lys som trenger gjennom glassinnredningen. Hvis du vil bevare personvernet til rommet, og deretter velge frostet eller bølgepapp, er det også mulig å bruke glassdekor med fotoutskrift (hvis utskriften ikke motsier den generelle stilen på interiøret).

Mørk dør med frostet glass

I svart

Med tilgang til terrassen

Baderomsdør gjennomsiktighet

Dekorativt innlegg med trykk

Det hender at selve dørbladet er et kunstobjekt, et brukskunstverk. I dette tilfellet er resten av interiøret bygget rundt dette elementet i interiøret, og underordner seg finish, møbler og innredning. Som regel lages slike dører på bestilling, oftest er de laget for hånd..

Unikt design

Originalt design