Ideer

Kjøkken-stue interiør: kompetent kombinasjon av to rom i nyttige tips og fotoeksempler

En åpen dagssone er en ekstremt populær løsning. Se hvordan interiørdesignere kombinerer kjøkken og stue. Det felles interiøret i en studioleilighet er en veldig fasjonabel løsning. Det er veldig populært både i eneboliger og i høyhus. Det er et hyggelig og vennlig rom som tilbyr mange flere alternativer for interiør enn innendørs, og som samtidig ser mye bedre ut..

Kjøkken -stue – interiørdesign i praktiske løsninger: viktige regler

Dagsonen, blottet for kunstig opprettede barrierer, tillater ikke bare å visuelt forstørre rommet i hele rommet, legge til minst noen få kvadratmeter til det, men også å bruke rommet funksjonelt. Uten ekstra skillevegger og ekstra vegger kan interiøret se veldig imponerende ut..

Når du skal arrangere en stue med kjøkken, må du imidlertid følge noen grunnleggende regler. Først og fremst kan ikke kjøkkenmøbler dominere hele interiøret. Tvert imot – hodesett må passe perfekt. Derfor bør det huskes at kjøkkenmøblene matcher innredningen i hele dagsområdet. Du bør også ta vare på et konsistent designkonsept på tvers av alle serviceområder. Valg av farger og overflater er viktig. Det bør huskes om proporsjonene mellom de enkelte sonene – spisestuen skal ikke være større enn stuen eller kjøkkenet.

Stueinteriør kombinert med kjøkken: fordeler og ulemper

Inntil nylig dominerte lukkede kjøkken i husleiligheter. Nå har situasjonen endret seg radikalt. I de nye leilighetene er det nesten utelukkende bygget kjøkken, forbundet med stuen. Hvordan ordne et slikt rom? I en liten leilighet lar kombinasjonen av kjøkken og stue deg visuelt øke plassen. Delelementet kan være en halvøy. Stuen kombinert med kjøkkenet er den dominerende løsningen innen moderne interiørdesign. Denne typen reparasjon har sine fordeler, men også ulemper..

Ett åpent rom får interiøret til å se større ut, spesielt når leiligheten ikke er veldig romslig. I tillegg kan husstandsmedlemmer være i konstant kontakt med hverandre, noe som spesielt roses av småbarnsforeldre. Denne ordningen ser også moderne ut. Når det gjelder ulempene, bør det bemerkes at stuen, kombinert med kjøkkenet, mister sin avslappende og vennlige karakter. I tillegg spres lukt og lyder i hele leiligheten, noe som kan være ubehagelig, spesielt når du tar imot gjester..

Design av stue med kjøkken

I hvert av de mulige eksemplene på design er det verdt å bruke tjenestene til en spesialist på dette feltet. Du kan gjøre dette permanent på et designkontor. Online interiørdesign er en annen måte å få hjelp fra en arkitekt. Et kjøkken åpent mot stua blir en stadig mer populær løsning. Denne typen romdesign er en veldig vanlig arkitektonisk prosedyre som optisk forbedrer et lite interiør. I tillegg lar stua, kombinert med kjøkkenet, og noen ganger med spisestuen, hele familien forene seg.

Hvordan utstyre en stue kombinert med et kjøkken?

Stuen kombinert med kjøkkenet sparer mye plass. Heldigvis finnes det effektive løsninger i dag for å løse feilene som motstanderne påpeker, for eksempel avanserte kjøkkenhetter som er stille og absorberer all lukt mens de ser veldig bra ut. Når du organiserer et kombinert rom, er det verdt å vurdere den stilistiske konsistensen til begge deler og deres funksjonalitet..

En stue med kjøkken er en løsning som i økende grad velges av moderne mennesker. Hvis du har mulighet til å nekte lukkede kjøkken, bør du velge åpne områder. Både oppstillingen av stuen og kjøkkenet separat er ekstremt viktig. Rommene bør samhandle stilistisk. Sørg for å løse to problemer selv:

Dyktig sonering

De vanligste løsningene i denne typen arrangementer er sonering av kjøkken og stue. Dette kan gjøres ved å ordne møblene riktig. Grensen kan være en sofa, en kjøkkenøy, en bar eller et bord. Glass og brettevegger, som trekkspill, er også stadig mer vanlige. Et annet alternativ for å sette en grense er å skifte gulv ved å kombinere tre i stua med fliser på kjøkkenet..

En moderne stue med kjøkken trenger ikke å være helt åpen. Vanligvis er grensen satt av en kjøkkenøy, en bardisk, skap, et bord med stoler og ofte en sofa. Hvis du vil ha en tydeligere grense mellom kjøkkenet og sittegruppen, kan du introdusere skyvedører som kan erstatte veggen og skille kjøkken og stue. Gjennomsiktige glassdører vil tilstrekkelig belyse fellesrommet.

Stue med kjøkken: hva skal være i den?

Den vanligste frykten for å koble stua til kjøkkenet er lukt. Å lage mat fra en kjele gir noen ganger ekstremt intense aromaer som ikke alltid er hyggelige for resten av familien. For å unngå dette må du bare montere en god hette på platetoppen. Butikkene har virkelig dekorative modeller som vakkert fremhever det stilige interiøret..

Hvis du nekter et stort bord i stua, bør du velge en kjøkkenøy. Husk at området du vil spise er viktig. Antagelsen om at du vil spise alle lunsjretter på sofaen er upraktisk i praksis, da det forstyrrer mottakelsen av gjester og har en ekstremt negativ effekt på personlig helse..

Det er bra hvis det er et hyggelig tillegg i stuedelen, tilsvarende det kulinariske klimaet. En glassert kommode med servise ved siden av sofaen vil gi interiøret karakter av integritet. Også i kjøkkensegmentet er det verdt å tildele et sted for bøker eller blomster..

Kjøkken-stue interiør: matchende farger

Stuen skal samhandle med kjøkkenet. Dette bør gjenspeiles i interiørfargen og konsekvent stil. Hvis stuen ser ut som Provence, ikke sett moderne garderober i den. Prøv å holde deg til en estetikk. Konsistens gjelder også farger. Møbler til kjøkken og stue skal være i samme fargevalg. Variasjoner på temaet er mulige, for eksempel overvekt av svart i stuen og hvitt på kjøkkenet i et monokrom interiør.

Hvis det er stor tvil under oppussingen, kan det være verdt å velge universelle løsninger. Selvfølgelig inkluderer de hvite kjøkken som passer sømløst inn i alle kombinerte rom..

Moderne kjøkken-stue interiør

En moderne stue med kjøkkenkrok er en god idé for små interiører. Kombinasjonen av stuen og kjøkkenet utvider optisk interiøret. Et slikt rom kan organiseres på forskjellige måter..

Et kjøkken og en moderne stue er en god kombinasjon som kan brukes med hell både i en liten leilighet i en etasjes bygning og på et større område. En stue med kjøkkenkrok gjør interiøret større og mer romslig. Dette betyr imidlertid ikke at kjøkkenet skal være fullt synlig. Mange løsninger kan brukes til å visuelt skille kjøkkenet fra stua. En av dem er en kjøkkenøy eller bardisk med hevet side..

Fasjonabelt interiør i kjøkken-stua i leiligheten

En moderne stue med kjøkken kan oppnås ved å rive veggen mellom rommene. Hvis du har et mørkt og trangt kjøkken i leiligheten din, vil dette være den beste løsningen. For å gi tilstøtende rom en sammenhengende interiørdesign, er det verdt å bruke det samme gulvet og beholde konsistente farger. Moderne kjøkkenmøbler har elegante fasader som kan utfylle eller kontrastere med de utvalgte møblene for rommet. Homogene kjøkkenmøbler er mindre synlige og vil ikke dominere stua. Kjøkkeninnredning bør ikke være prangende. Det er verdt å fokusere på funksjonaliteten og moderne design på kjøkkenet. På treningsstudioet har du derimot råd til mye frihet. Det er verdt å investere i en sofa som skal representere sittegruppen. Møblene som anbefales for moderne stuer er en hjørnesofa.

Når du velger en stue med kjøkkenkrok, er det godt å planlegge begge områdene og velge møbler som vil være i harmoni med hverandre. Ikke glem å huske, husk også den forskjellige belysningen. Taklampe alene er ikke nok.

Kjøkken-stue interiør 20 kvm

Designet på stua med kjøkkenet må være gjennomtenkt og plassen må være ergonomisk planlagt. Hvorfor? Fordi dette området, i tillegg til stilistisk dekorasjon, skal være funksjonelt og enkelt å bruke. Stuen er et veldig viktig rom i hvert hjem. Det er et sted for hvile og avslapning for familie- og sosiale sammenkomster. Derfor er det verdt å ha et område med nok plass til et bord, sofa eller hjørne med et salongbord, slik at ikke bare eierne, men også gjestene, føler seg komfortable. Kjøkkenet er i sin tur hjertet i hver leilighet. Her blir maten tilberedt og spist ofte. Rommet må være godt gjennomtenkt, med god lagringsplass og planleggingsplass. Det er verdt å velge møbler i henhold til størrelsen som snekkeren som regel vil lage i henhold til de nøyaktige parametrene til det enkelte interiøret.. 

Interiøret på kjøkkenet i stuen på 20 kvadratmeter kan avgrense disse to rommene og dele dem, for eksempel et bord med stoler, en kjøkkenøy eller en bardisk. Du kan også markere området ved å bruke forskjellige hyller eller et tak med flere bakgrunnsbelysning. Ordne nøytrale farger som en base. Sterke fargeaksenter brukes som et supplement. På en enkel og rimelig måte vil det være enkelt å endre utformingen av stua med kjøkkenet uten å bytte ut møbler eller male hele rommet. Alt du trenger å gjøre er å bytte tilbehør, male den ene veggen på nytt for å gi interiøret et nytt utseende.

En interessant løsning for de som ikke bruker for mye tid på kjøkkenet og ikke trenger mye plass til det, og også ønsker å få et ekstra hvilested, for eksempel for et soverom i en liten leilighet, er utformingen av en stue med kjøkkenkrok. I dette tilfellet flytter du kjøkkenet til stua, og fra bunnen av dekorerer du soverommet. Det kan også være et barnerom eller et kontor – alt avhenger av personlige behov..

Kjøkken-stue interiør 30 kvm. m: minimalisme i et stort rom

Et kjøkken som er åpent for stua er ofte en nødvendig løsning for leiligheter tilpasset i industribygninger. I loftsinteriør er grensene mellom rom vanligvis vilkårlige og preget av subtile endringer i materialer – treparkett går inn i betonggulvet, murstein går sammen til en glatt vegg.

Etter dette eksemplet trenger du ikke å lete etter måter å dele kjøkken og stue på 30 kvm. m. I så store interiører er det viktigste å skape inntrykk av konsistens og komfort. Den enkleste måten å oppnå denne effekten er med en minimalistisk palett:

  • Grå;
  • svart;
  • Hvit.

I ganske store interiører på kjøkkenet er stua 30 kvm. m du kan bruke mørke og rå nyanser. For et kjøkken utstyrt med hvite møbler med en glatt, skinnende overflate, vil en nyanse av kaffe, det vil si mørkebrun, være et effektivt tillegg. Denne fargen kan påføres lokalt ved å male en av de største veggene. I motsetning til hva mange tror, ​​får mørk edel bronse sammen med en svartlakkert topp et enkelt ståltilbehør til å se moderne og friskt ut..

Fokuser derimot på lyse og varme farger i stua. Valget av hvitt eller lys beige garanterer effektiv refleksjon av dagslys og forbedrer derfor inntrykket av å utvide interiøret. Ikke vær redd for dristige fargekombinasjoner – ekspressive fargekontraster kan være ekstremt effektive og funksjonelle.

Interiør i et lite kjøkken-stue

For mange er den første leiligheten et studio, som er et rom med kjøkken. Til tross for sin lille størrelse og begrensede dagslys, kan denne typen leiligheter imponere med klimaet. En naturlig løsning som vil øke plassen, vil være en kombinasjon av kjøkken og stue. I dette tilfellet er foreningen av interiøret hovedmålet for designerne. Velg ferdig materialer, møbler og farger nøye. Lyse og glade nyanser av gult, beige eller hvitt fungerer best her. Ved å bruke disse fargene kan du leke med graderingseffekten.

Interiør kjøkken-stue: foto i en annen stil

Kjøkkenet og stuen er to helt separate områder som kan kombineres til ett attraktivt interiør. Kjøkkenet, åpent mot stuen, er et oppsett ikke bare i moderne eneboliger, men også i små leiligheter i høyhus. Åpen plass bidrar til familielivet. Og ved å redusere antall skillevegger får til og med en liten leilighet plass. Den vanlige grensen mellom et sittegruppe og et kjøkken er vanligvis et bord, en bar eller en kjøkkenøy..

Når du velger et kjøkken som er åpent for stuen, bør du nøye vurdere plasseringen av disse to mellomrommene i henhold til stilen. En stue med kjøkken er en løsning som i økende grad brukes i nye bygninger. Organiseringen av kjøkkenet bør tillate best mulig bruk av alle elementene. Prøv å holde deg til samme stil. Da vil grensene mellom kjøkkenet og stuen bli avgrenset naturlig. En øy på kjøkkenet er et ekstra arbeidsrom som kan bli en skillelinje for begge sonene – kjøkken og avslapning. Unge mennesker velger ofte leiligheter med kjøkken åpent mot stuen. Kjøkkenet, kombinert med stuen, blir like representativt som gangen. Å åpne kjøkkenet, spesielt i små leiligheter, er en garanti for en følelse av romslighet og komfort i det daglige arbeidet..

Kjøkkenet og stua for mange er husets hjerte, det viktigste rommet der mesteparten av familielivet er konsentrert, et symbol på hjemmevarme. Mange av oss er ikke likegyldige for kjøkkenets vakre og komfortable interiør, kombinert med stuen. Hvis du ikke vet hvordan du kombinerer et rom, vil bilder i forskjellige stiler hjelpe med dette..

Skandinavisk stil

Kjøkken-stuen i skandinavisk stil, som alle rom i denne estetikken, er preget av bruk av hovedsakelig lyse nyanser av hvitt og grått. Et slikt interiør bør også være godt opplyst, innredet på en enkel, minimalistisk orientert måte. Geometriske former og tillegg fra naturlige materialer råder. Et karakteristisk trekk ved denne stilen er også bruk av elementer eller møbler av naturlig tre. I tillegg, spesielt på kjøkkenet, bør det være lamper som erstatter sollys på mørke dager og kvelder..

Country stil

Den rustikke kjøkken-stuen er knyttet til landlige og bestemors interiør. Denne designen ville være ideell for mennesker med en lidenskap for landlige liv, landskultur og natur. Rommene i denne stilen er først og fremst vakre, karakteristiske tremøbler, supplert med elementer av naturstein, fliser, noen ganger blondetilbehør eller folkloremotiver. Denne kjøkken-stuen er en erstatning for rustikk og bekymringsløs avslapning. Derfor er bruken av en rustikk stil perfekt for en sommerbolig utenfor byen. Det rustikke kjøkkenet har en karakteristisk, unik og veldig uttrykksfull atmosfære, og er samtidig veldig funksjonell takket være et gjennomtenkt rom..

Glamorøs stil

Glamorøs stil er ofte forbundet med en rekke skinnende overflater og elementer. Men med måte kan en kjøkken-stue innredet i denne retningen virke veldig elegant og stilig. For å oppnå denne effekten bør det brukes blanke lakkerte møbelsett, helst svart eller hvitt. Hvite overflater er viktige for at rommet ikke skal bli for overveldende. Sammensetningen kan suppleres med sølvelementer. Når det gjelder belysning, er krystalllamper det riktige valget..

Klassisk stil

Arrangementet av kjøkkenet i klassisk stil er egnet for elskere av tradisjon og hjemmekomfort. Levende farger er viktige. Et mørkt rom innredet i denne stilen vil se ganske tungt og overveldende ut. Etter de siste trendene kan du imidlertid velge en varm, ikke for mørk grå nyanse hvis du ikke liker veldig lyse kjøkkenmøbler. Dette vil tilføre interiøret litt modernitet. Særpregede fasader og levende farger definerer en annen egenskap ved det klassiske kjøkkenet – harmoni. Derfor, når det kommer til finish, er naturlige materialer som tre, stein og keramikk best egnet. I tillegg velger du porselen på skjermen, krystall, friske blomster i en vase, lyse, glatte eller klassiske rutete stoffer.

Minimalistisk stil

Den minimalistiske stilen fungerer godt for å dekorere store og små mellomrom. Den minimalistiske kjøkken-stua handler om lyse overflater og farger, plass og enkelhet, og samtidig eleganse og kvalitet i møbeldesign. Vegger er generelt glatte, gulvfliser er blanke. Alternativt brukes stein eller tre i en klassisk nyanse. Skapfronter kan være matte eller lakkerte, men som regel bør de være ensartede, vanligvis uten håndtak. De mest populære er hvite, men også gråtoner, grafitt, sjeldnere pastellfarger. Noen ganger, som er typisk for en minimalistisk stil, brukes imidlertid sterkere fargetoner for å bryte den jevne tonen. Dette kan for eksempel være saftig grønt eller lilla. Enkle former råder i møbler. Tekstiler bruker naturlige materialer som lin, lerret og bomull.

Industriell stil

Murvegger, metall, buede avføring, benkeplater i rustfritt stål, utendørs rørlegger- og gassinstallasjoner eller industrielle inventar er ryggraden i et industrikjøkken. Interiøret er preget av uvanlig funksjonalitet takket være holdbarheten til materialene som brukes. Til tross for alvorlighetsgraden de er knyttet til, kan et loft-kjøkken-stue være et varmt og koselig rom. Fargepaletten som brukes for å arrangere et slikt område, bør hovedsakelig begrenses til nyanser av svart, grått, brunt og burgunder. For å bryte monotoni av farger kan du imidlertid velge aksenter i tilbehør, lamper eller kjøkkenutstyr. Det eneste viktige er at de vil være stilistisk konsistente..

Interiørideer for en stue med kjøkken i huset

Mange boliger er utformet slik at stuen ofte skilles fra kjøkkenet med en vegg. Først etter riving får du en godt opplyst dagsone med et minikjøkken og et komfortabelt sittegruppe. Kjøkkenmøbler kan ordnes i henhold til planen i brevet «U».

Vegg- og kjøkkenmøblene er et nøytralt bakteppe for andre møbler og dekorativt tilbehør, som faktisk blir mer synlige og definerer interiørets elegante karakter. Lysarmaturer er en viktig dekorasjon her – en krystalllysekrone og matchende nyanser.

Grensen mellom kjøkkenet og stua er preget av en øy med en liten skråning. Øyveggen fra stua ble hevet litt for å skjule rotet på kjøkkenet. Rommene kombineres i lyse farger.

Kjøkkenet ligger i en nisje i stua. Dette er en funksjonell løsning når stuen er åpen samtidig, men har også fordelene med et lukket område når det trengs.

Kjøkkenet lå i hjørnet av den romslige stuen. Kjøkkenet er merket med fliser som dekker gulvet. Det er et bord med trestoler på den.

Enkle kjøkkenmøbler passer inn i stua. Elementet som skiller de to delene av rommet er bordet. Det er også et behagelig sted å spise.

Interiøret på kjøkkenet skal være moderne og koselig. Det er derfor det lønner seg å kombinere kjøkken og stue. I denne ideen er kjøkkenet utstyrt med moderne møbler. Elementer som tilfører kos er lyse tregulv og murstein på veggen..

Kjøkkenmøbler i hvit MDF dekker hele veggen. En benkeplate som ser ut som en stein kan være laget av det samme brettet dekket med en lagdelt struktur som etterligner det naturlige materialet.

Det er ingen åpenbare nye løsninger på kjøkkenet. Selv om den er dominert av en vakker skandinavisk stil (lyse farger, tremøbler, hvitt bord og gulv), kan du også finne elementer som er typiske for industrielle møbler, for eksempel synlige lamper eller originale malerier. Stuen er designet for å gi deg best mulig komfort i form av en polstret sofa.

Dette tilbudet er for alle som verdsetter eleganse. Møbler er en veldig subtil kombinasjon av klassisk og moderne. Klassikere er representert med svarte garderober, mens modernitet er representert med kremfinish. Enkle, lyse gardiner henger over vinduene, og det er roser på benkeplaten. Sandpaneler gir letthet til dette kjøkkenet.

Kombinasjonen av murstein, ibenholt og eik betyr utformingen av et loft som har vært en så populær stil i flere år. Eksemplet på dette interiøret viser at et slikt design ikke nødvendigvis krever store områder – det kan godt fungere i en liten leilighet. Ideen til stuen var også basert på innføring av fargekontrast – en lys sofa ble plassert i sittegruppen, som i tillegg tilsvarte bildet på veggen over.

I en liten leilighet skal kjøkkenskap ikke gå helt til toppen, fordi de vil overvelde interiøret og få det til å virke enda mindre enn det egentlig er. Ideen om å lage en stue kombinert med et kjøkken med et så lite område bør innebære minimalistiske kjøkkenmøbler som ikke vil tiltrekke seg oppmerksomhet. I tillegg bidrar fraværet av divisjoner på gulvet til den optiske reduksjonen av kjøkkenet, samtidig som sittegruppen utvides..

Klassisk møter modernitet. Det er en god idé å lage en stue med kjøkken i trendy hvite og grå toner med lyse aksenter som gir interiøret en gledelig og bekymringsløs atmosfære. Det lyse tregulvet, stolene og bordet er i perfekt harmoni her. Den subtile elegansen til dette designet blir ikke kompromittert selv av de to metallpendellampene som ligger over kjøkkenøya, hentet fra en industriell stil, de blander seg godt med moderne og klassiske elementer..

Ideen om å lage en stue med kjøkkenkrok er en sentimental reise tilbake til 1960 -tallet. Nøye utvalgte møbler gir interiøret et vintage -preg, selv om det i virkeligheten er en kombinasjon av gammelt og nytt. Minimalistiske kjøkkenmøbler konkurrerer imidlertid ikke med det opprinnelige rommet. 

Et minimalistisk arrangement i nøytrale, lyse farger trenger ikke å være kjedelig. Interessante funksjonelle løsninger i kombinasjon med høykvalitets etterbehandlingsmaterialer vil gjøre interiøret elegant. Ideen om å lage en stue med et kjøkken i denne formen er et sted som fremmer avslapning og ro i nervene. Fred og orden hersker alltid her, selv belysningen er utformet på en slik måte at den ikke irriterer øynene, men bare for å subtilt belyse mørket. Når du sitter på sofaen, vil du se de fleste møblene på kjøkkenet, men det vekker ikke oppmerksomhet, fordi frontene på skapene er fargekoordinert med veggene..

Hvilken idé for en stue ville fungere best hvis kjøkkenet ligger dypt inne i rommet, det vil si at det er blottet for direkte nærhet til vinduet? Først og fremst bør du gi opp det U -formede kjøkkensettet (det vil si møblene som stikker ut i form av en halvøy) – med dette arrangementet vil det komme mindre lys til kjøkkenet. I tillegg vil den lille plassen bli ytterligere redusert (redusert). Kjøkkenskap når opp til taket – de er romslige, noe som alltid er en fordel, men med bruk av et annet etterbehandlingsmateriale på fasadene. Hvitt gir letthet, smelter nesten sammen med veggen ved siden av.

Moderne design etterlater ingen tvil om at kjøkkenet, atskilt fra resten av huset, hører fortiden til. I dag velger de fleste en stue med kjøkkenkrok, noe som gjør kommunikasjonen mellom familiemedlemmer enklere. Hvordan ordne et slikt rom slik at det ser smakfullt ut? Finn ut i det presenterte fotogalleriet.