Ideer

Stoldeksler: vakre ideer på bildet og en original mesterklasse

Når designere snakker “leke med tekstiler”, betyr oftest å bytte ut gardiner eller pynteputer for en sofa. Alt annet anses vanskelig, omhyggelig og tidkrevende å implementere. Men hvis du “ingen herrer” med symaskin, hvorfor ikke prøve å bytte klær og stoler? For eksempel, kom med en interessant stil med omslag for dem. 

fjortenchehlu_na_stylja_02

26

121 chehlu_na_stylja_08 chehlu_na_stylja_43-650x992

chehlu_na_stylja_09 chehlu_na_stylja_12 chehlu_na_stylja_31

Funksjoner av omslag

Stoldeksler løser flere problemer: funksjonell, beskyttende, estetisk. De kan være til helligdager og spesielle anledninger, hver dag og til og med sesongmessige. Dessuten er møbeldeksler tilbake på moten i dag. Kapper brukes ofte i stuen, spisestuen, barnerommet. Dette er en flott måte å beskytte nye møbler mot smuss og skader (for eksempel mot riper fra kjæledyr), og hvis stoler har mistet sin tidligere estetikk, kan de enkelt kles i vakre trekk..

2059

ti chehlu_na_stylja_05 37

181

Interiørstil og tekstiler for omslag: skape en harmonisk komposisjon

For å sy et deksel med egne hender trenger du omtrent to meter stoff. Enig, det er mye billigere enn å kjøpe nye møbler, spesielt siden du på denne måten kan understreke interiørets stil. Så deksler laget av bomullsmateriale er passende i land eller Provence interiør..

chehlu_na_stylja_20 chehlu_na_stylja_26-650x990

I engelsk stil ser kapper med knapper eller striper organisk ut.

Deksler laget av grov burlap – et flott alternativ for øko -stil.

chehlu_na_stylja_41

Og for å gi interiøret et moderne preg, er denim egnet, og det er i perfekt harmoni med tre..

I utformingen av klassisk interiør er det bedre å bruke edle høytidelige omslag. De gir en aristokratisk aksent som passer for stilen. Her må du velge et stoff med en rolig nyanse..

chehlu_na_stylja_25-650x990chehlu_na_stylja_23

2017-11-06_22-03-26

Høydepunktet i utformingen av tematiske arrangementer og høytider vil være omslag av det tilsvarende designet.

61mc8b1ifql-_ul1500_ 46171

42 39 36

151

Merk: foretrekk tette og robuste stoffer som tåler konstant vask og stress. Dette gjelder spesielt for stoler på kjøkkenet og spisestuen..

Varianter av stoldekselmodeller

 • trekk som sitter tett på stoler;
 • cover-capes;
 • gratis saker.

Den første typen er vanskeligere å utføre enn resten. Dette krever en profesjonell tilnærming til å skreddersy etter strengt målte mønstre..

For bryllups- eller festomslag er de to andre typene flotte, spesielt hvis stolene har forskjellige former. Som dekorasjon kan du også bruke sløyfer, søljer, organza, bånd. Det er et bredt felt for fantasi. Vi kan si at løse deksler og kapper er universelle.

chehlu_na_stylja_03-650x1024 chehlu_na_stylja_04-650x1024 chehlu_na_stylja_42-650x992

Velge et stoff

Ikke alle tekstiler er egnet for omslag. Det skal være tett nok og se sofistikert ut. De mest populære er:

 • crepe satin er et flott alternativ for å lage folder, samler og et spektakulært utseende;
 • supplex eller lycra – tett, elastisk stoff, strekker seg godt i alle retninger;
 • gabardine – til tross for at stoffet er ganske tynt, har det utmerket elastisitet og tetthet.

2017-11-06_22-04-08 2017-11-06_22-04-26 chehlu_na_stylja_19 chehly-dlya-stulev-na-kuhnyu-43 svadebnyj-tekstil-chehly-na-stulja-poshit-bilder-1024x683

Husk at for å skape et harmonisk interiør, bør stoldeksler passe i stil og farge med duken og gardinene..

Slik syr du stoltrekk med egne hender? 

Selvfølgelig kan du kontakte mesteren med denne oppgaven, men hvis du allerede bestemte deg for å sy omslaget selv, lytt til våre råd og anbefalinger. 

Det er ikke nødvendig å bruke dyre tekstiler. Gamle gardiner eller duker er flotte. Det viktigste er å lage det riktige mønsteret. For å gjøre dette må du ta nøyaktige målinger – bestemme de bredeste og smaleste områdene, tegne et diagram og merk dem på bildet. Det er veldig viktig å ta hensyn til muligheten for stoffkrymping og la det være omtrent 3 mm for sømmonn..

24-650x990 31

Mål lengden, bredden på stolen, setedybden og bredden på setet og ryggen. Det finnes forskjellige typer deksler, så før du begynner, må du bestemme hvilken som vil fungere best for deg. Omslagene er på:

 • sete og rygg (separat og integrert);
 • bare på baksiden;
 • bare på setet.

23 991d3ebdbddf9b5c8ebe6f2a0965cec4 chehlu_na_stylja_46-650x1024 chezli-na-stulya-3

Når det gjelder design og innredning, her må du gå fra den stilistiske retningen av interiøret, så vel som til hvilke formål omslagene skal brukes – bare på helligdager eller for hver dag.

34 35 47 chehlu_na_stylja_06 chehlu_na_stylja_36-650x1024 8240d84b0a0405648034d623c07fac8f letnie-chehly-na-stulya nakidki-na-stulyah

32

Vi pynter opp stoler “kjoler”: original mesterklasse

Deksler med myke skjørt vil legge til en spesiell teft i den vanlige spisestuen eller stuen. Vi tilbyr å sy dem med egne hender. Så, forbered:

1

 • symaskin;
 • hovedstoffet i en lys nyanse (bomull, gobeliner eller lin);
 • ekstra stoff til setet til det fremtidige trekket (i vårt eksempel, et blått gobelin);
 • saks, tråder;
 • skisseblokk;
 • linjal eller centimeter.

2

Trinn 1. Målinger og skisse.

Det er viktig å vurdere formen og størrelsen på setet, bredden og høyden på ryggen, lengden på trekket fra setet til gulvet, høyden på bena.

3

Trinn 2. Sy setet.

Tatt i betraktning målingene, kuttet vi ut et fragment av konturen og etterlot 2 ledige centimeter på hver side.

4

Trinn 3. Sy et skjørt

Klipp ut en lang stripe fra stoffet, hvis bredde vil være lik avstanden fra setet til gulvet, og lengden vil være tre ganger bredden på stolen, slik at denne stripen helt kan dekke bunnen av stolen stol foran. Dette er bunnen av skjørtet.

5

Sy volanger fra to strimler stoff til basen. Hver av dem er 2/3 av basen. For å få en jevn eller krøllete fold kan du legge stoffet på gardinbåndet og bare trekke i trådene.. 

6

Trinn 4. Sy baksiden av omslaget

Det første bildet viser tydelig utformingen av ryggen: faktisk består mønsteret av 3 deler som må sys, og ikke glemme kvotene. Vi kutter ut baksiden og forsiden av baksiden, samt frill – et slags tog, som er sydd analogt med frills på skjørtet foran.

61

Toget kan lages som en frill i ett nivå, eller du kan opprettholde en nøyaktig linje og gjøre det to-lags.

62

Trinn 5. Koble ryggen og setet

Vi kombinerer fronten på ryggen med fronten på setet og kutter det av. Skjørtdetaljer er også trimmet.

63Tips: For å lage en shabby chic estetikk, er det best å la kantene på volangene være ubehandlet og lufte dem enda mer.. 

Voila – den elegante saken er klar. Sy et par til av det samme å lage “seremonielt ensemble” og pynte opp stua til et middagsselskap.

64