Interiør

Baderomsmøbler: tips og triks for innredning

Selv det beste interiøret ser ikke bra ut når det er rot. Derfor, når du planlegger et badstuerom, bør du organisere et sted for kosmetikk, håndklær og andre husholdningsartikler. Valget av baderomsmøbler avhenger av ledig plass og interiørets stil. For tiden tilgjengelige løsninger gir svært store muligheter: fra klassiske baderomsmøbler til futuristiske glassskap og hyller. Det er viktig at de blander seg med resten av plassen med sin stil..

Baderomsmøbler: utvalgsprinsipper

Hvis vi har nok plass, er det verdt å tenke på typiske baderomsmøbler. Utseendet er egnet for både klassisk og moderne interiør. Skapene er ferdig med naturlig tre i lyse eller mørke farger, men andre varianter kan velges. Vurder eksisterende møbeltyper for badet ditt.

Badet er et av de områdene i huset som er under utvikling flere år i forveien. Gode ​​materialer og utførelse definerer også detaljene i denne delen av leiligheten, der høy luftfuktighet og hyppige temperaturendringer er på dagsordenen. Det er også verdt å ta vare på funksjonalitet og praktiske løsninger. Produsentens tilbud inneholder mange interessante ideer som enkelt kan plasseres i både store og små mellomrom..

Når du velger baderomsmøbler, bør du ta hensyn til flere svært viktige faktorer som lar deg lage et rom som dekker dine behov og forventninger: både funksjonelt og visuelt. Mote for prosjekter bestilt for individuelle kunder i profesjonelle designbyråer har en veldig god effekt. Nye bad gjenspeiler din karakter og lidenskap.

Hengende sokkler

Hengende skap er også en god løsning: fra den enkleste typen «apotek» opp til design med halvsirkulære gjennomsiktige eller frostede dører. Du kan henge dem på nesten alle bad, og fraværet av tradisjonelle føtter gjør det lettere å holde gulvet rent. Uttrekkbare skap er spesielt nyttige for oppbevaring av håndklær eller rengjøringsmateriell. Den skrånende strukturen har plass til tøy som venter på å bli vasket hvis badet også har vaskemaskin. I stedet for tradisjonelle skap kan du også bruke kurvkurver, trekasser eller til og med fargetilpassede pappesker..

Garderober med innebygd speil

Et bad som gir en følelse av komfort, samt et estetisk rom som er ansvarlig for avslapning, krever at det opprettes en passende atmosfære og tilrettelegging av funksjonelle områder, med tanke på typen inventar, belysning og annet utstyr (for eksempel møbler) egnet for husholdningens behov.

Kan du tenke deg et bad uten speil? Sannsynligvis ikke. Dette er et veldig viktig dekorelement som alle som bruker badet bør ha. I tillegg kan den reflekterende overflaten brukes til å forme rommet godt. Speilet kan være en uavhengig del av badet eller være et sett med et skap over vasken. Størrelsen og metoden for montering av speilet avhenger av området i rommet. På små bad brukes speil på to måter. Det kan enten være et skap eller en radiator utstyrt med en glassdel. I store mellomrom kan speilet være en dekorasjon som vil ha en veldig stor og dekorativ ramme..

For å gi plassen et mer moderne preg, bruk et stort speil eller skap med reflekterende fronter. Bruk glasselementer som gir mye lys. Når du velger en dusjkabinett, velg en minimalistisk glassdør. For at et bad skal se vakkert ut, må det også være moderne og tilpasset rommets natur..

Baderomshyller

Ikke alt baderomsutstyr trenger å oppbevares i lukkede skap. Noen daglig kosmetikk bør være lett tilgjengelig. Hyllen kan monteres på forskjellige steder:

 • bygget inn i veggen og belyst;
 • glass eller tre under speilet;
 • ved siden av eller under vasken;
 • over badet og mange andre steder i rommet.

En interessant idé er den åpne servanthyllen, som er lett å holde ren. Hyllen kan også være en vask benkeplate, hvor det er nok plass til alt nødvendig tilbehør. Det skal imidlertid huskes at toppen må være laget av vanntett materiale og godt forseglet i krysset med servanten. De samme reglene gjelder for hyllene ved siden av badekaret eller dusjen. Hvis du har et bad med lav vegg som deler toalettet, kan du også bruke det som en hylle..

Uansett hvilken type lagringsmøbler du velger, husk at alt på badet skal ha sin plass. Det må være orden i et rom som er knyttet til renslighet..

Baderomsmøbelmateriale

Et av de viktigste spørsmålene når du skal velge baderomsmøbler, er valg av materialer som er motstandsdyktige mot leire og ekstreme temperaturer. Du bør være oppmerksom på materialer med passende impregnering eller tilpasset rom med en viss fuktighet. Materialet og etterbehandlingsmetoden er grunnlaget for styrken og kvaliteten på møblene. Materialetypene som for tiden brukes i baderomsmøbler representerer et svært bredt spekter av naturlige råvarer og materialer som er hentet fra teknologisk produksjon (glass, tre, flett, metall, forskjellige plastmaterialer). Bruk av fuktresistente kvaliteter er mye mer anbefalt for bad med høyere tetthet og kombinasjoner basert på melamin- eller isocyaninharpikser. I tillegg har dette råmaterialet beskyttelse mot sopp. Dette materialet dekkes deretter med et topplag som utgjør innredningen. Det kan være imitasjon av tre, stein eller lakk av hvilken som helst farge..

I et budsjettalternativ kan møbler også lages av typisk sponplate eller MDF, som imidlertid viser mindre motstand mot forholdene på badet, så besparelsene kan være midlertidige. Produksjonsteknologien gjør det mulig å bruke laminater, dvs. innebygde deler av plastpapir, folie og lakk på baderomsfasader som ligner tre eller har en jevn glitrende finish. Spesielt har malingsbutikken funnet mange støttespillere. I polyuretanversjonen med gode fysiske og kjemiske egenskaper er de effektive isolatorer med høy motstand mot temperaturendringer. Økt mekanisk og elastisk motstand betyr at baderomsmøbler ikke blir dårligere.

Bademøbler i tre

Når det gjelder møbler, velger kjøpere ofte treimitasjon. Kan det være tre på badet? Selvfølgelig er det et dyrere etterbehandlingsalternativ, men det er ingen kontraindikasjoner for bruk av en av de eldste typene råvarer i denne delen av huset. Det er en viktig betingelse – riktig impregnering. Beskyttelse av tregulv krever møbler og tilbehør fra lokale arter, så vel som deres eksotiske kolleger. Tre på badet er et attraktivt aspekt. Imidlertid inneholder hvert møbelbord i praksis tre som er laget av bearbeidede råvarer (MDF, HDF, etc.), behandlet med et beskyttende og dekorativt belegg.

En av de mest anbefalte typene som brukes ved fremstilling av rørleggerarbeid er hardtre som er motstandsdyktig mot fuktighet. Disse inkluderer:

 • teak;
 • jatoba;
 • seder;
 • dussiya;
 • marbau;
 • iroko;
 • lapacho;
 • badi;
 • wenge;
 • campus;
 • guatamba;
 • zebrano;
 • afrikansk valnøtt.

Blant de lokale variantene er eik, alm, aske, bøk og lerk de mest brukte. Imidlertid krever de maling, smøring, flekker, voksing eller maling..

Tre- og metallmøbler i urban stil

Tre har alltid vært tilstede i møbelindustrien og har konsekvent vært på toppen av de mest utvalgte løsningene. I dag velger designere ivrig en subtil og lett kombinasjon av tre- og metalleffekt. Dette gjenspeiles i interiørstilen, som tar byens elegante og tidløse eleganse. Den enkle og gjennomsiktige formen for denne kombinasjonen indikerer minimalismen som ble utviklet på begynnelsen av 1900 -tallet..

Møbler for et lite bad via Internett

Når du designer et interiør med en gitt overflate, bør utformingen og dimensjonene til møblene påregnes. 2-i-1-løsninger er veldig populære, de oppfyller de høyeste standardene og gir i tillegg ergonomi og funksjonalitet.

Den mest populære gruppen med små baderomsmøbler er den under vasken. I tillegg kan du velge mellom stående og hengende skap i form av en søyle eller en kommode. Produsenter tilbyr møbler med bad, som er en perfekt koordinert duett og gjør det mulig å komponere dine egne komposisjoner i denne serien..

Avhengig av størrelsen og individuelle preferanser i husstanden (antall personer som bruker badet, kjønn og preferanser), bør du velge møblene du trenger. Det anbefales å installere hyller og skap for toalettsaker i hvert rom. Praktisk er de modellene som har dører eller skuffer, ettersom dette er en mulighet til å skjule personlige finesser og gjøre det lettere å opprettholde orden..

Hengende hyller er et annet veldig viktig baderomsmøbel. Bortsett fra praktisk utformet plass, som ikke reduserer plassens brukbare plass, har de også en spesiell sjarm..

Hva du skal se etter når du velger baderomsmøbler: skape et praktisk interiør

Å kjøpe baderomsmøbler er en investering i mange år fremover. I tillegg til de estetiske egenskapene du liker, er det også nyttige aspekter å vurdere:

 • størrelsen på møblene;
 • konstruksjon (stående, suspendert);
 • produksjonsmateriale;
 • funksjonelle fasiliteter.

Dra nytte av en dedikert guide til viktige funksjoner i baderomsmøbler.

Populær etterbehandling av møbelfasader på badet

Et bredt spekter av møbelfasader lar produsenter designe og lage baderomsmøbler av enhver form og stil. Når det gjelder etterbehandling av fasader, har kunden vanligvis tre alternativer:

 • foliering;
 • lakkering;
 • laminering.

Foliemøbler

Møbelfolie kan brukes til å gi skapet under servanten hvilken som helst stil. For eksempel vil bruk av folie i fargen og teksturen på antikt tre få skapet til å se moderne ut, som minner om retrostilen. En tredimensjonal effekt oppnås ved bruk av en folie som kombinerer en matt bakgrunn og glitrende bølger..

Lakkerte møbler

På sin side har lakkerte møbler et rykte for sin høyeste mekaniske styrke. I tillegg gir bruk av lakk produsenten absolutt frihet til å velge fargen på møblene og glansens intensitet (høy, matt eller halvmat). Uansett hvilken løsning du velger, lakk eller folie, er det verdt å merke seg at materialet som er tilberedt på denne måten, kan finnes både på fasader og på møbelsaker. Dette er en slags beskyttelse som direkte påvirker økningen i strukturens motstand mot fuktighet. Folie eller lakkbeskyttet materiale forhindrer fuktighet på badet i å ødelegge møbler, selv i følsomme områder.

Laminerte møbler

Hvis produsenten bruker laminerte møbelplater i skapet under vasken (den minst holdbare løsningen), bør det bemerkes at vasken som foreslås for dette settet stikker ut fra skapets konturer med minst 3-5 mm. Denne løsningen gjelder på sidene av skapet og fronten. Denne funksjonen sikrer at vannet som renner ned av VVS ikke kommer i direkte kontakt med kanten på platen og ikke vil føre til delaminering..

Hvordan velge en armatur til baderomsmøbler?

Den passende komforten ved bruk av baderomsmøbler sikres av beslagene som brukes. Under dette begrepet er hengsler og skuffeguider skjult. Standarden er bruken av møbelhengsler med stille lukking og guider utstyrt med et system av moderatorer, der skuffen senkes helt og slås uten slag. Smidig lukking av skuffer og stille bruk av dører i baderomsmøbler er ikke bare bekvemmelighet, men også en garanti for møblets holdbarhet..

De mest populære baderomsmøblene 2019 fra produsenten

Hva slags baderomsmøbler brukes oftest? Alt avhenger av interiøret, arkitekturen og brukerbehovet. De mest populære baderomsmøblene er skapet under vasken, som er strukturen som vasken er installert på eller som den er innebygd i. Generelt er det tre typer vaskeskap:

Forskjellen i monteringsmetoden ligger hovedsakelig i den visuelle verdien av møblene – den nedhengte strukturen vil alltid være optisk tynnere enn den som er plassert på ben eller på en sokkel. Denne siste løsningen er den minst praktiske når det gjelder et bad som er oversvømmet, siden vann som strømmer under møblene vil sive inn i interiøret..

I alle de nevnte typene under-servantskap kan du finne design med enkle, doble dører, en skuff, to eller flere, og de med flere lagringsalternativer. Løsningen du velger, avhenger av dine personlige behov og preferanser. Som regel gir en garderobe med døråpning større frihet til internkontroll av møbler, men tilgang til ting som er plassert bak er vanskelig. I sin tur gir en garderobe med skuffer lettere tilgang til gjenstander som er lagret i møbler, fordi alt er synlig etter åpning. Blant løsningene som letter utviklingen av interiøret i skap som kan åpnes, anbefaler designere å bruke metallkurver installert på innsiden av døren. Ideell for oppbevaring av kosmetikk som sjampo og kremer.

Hva er de mest praktiske baderomsmøblene for oppbevaring?

I tillegg til det store utvalget av servantskap, finnes det andre typer baderomsmøbler på markedet. Du finner i et stort utvalg av hengende skap, lave og høye hyller, kommoder, speilstrukturer, en eske til vaskemaskin og mye mer. Et bredt spekter av design og former for møbler lar deg designe et bad i henhold til kravene til brukerne.

Møbler er en integrert del av baderomsinnredning, som ikke bare påvirker interiørets estetikk, men også funksjonaliteten. Nøkkelrollen til baderomsmøbler er lagring, det er viktig at det er nyttig og behagelig i denne forbindelse. Når du velger design, er det nødvendig å vurdere begge aspekter: utilitaristisk og estetisk. Baderomsmøbler vil være med deg i årevis, så det er tilrådelig at det i løpet av denne tiden ikke bare fungerer som funksjonalitet, men også gleder øyet.

Velge stil på baderomsmøbler

Ved å velge riktige baderomsmøbler kan du markere stilen og bringe orden i rommet. Bestem hva slags møbler du trenger for å utfylle ordningen ordentlig? Det skal huskes at utstyret i hygienerommet først og fremst må være funksjonelt og holdbart. Hva er anbefalingene når du skal kjøpe baderomsmøbler? Hva bør du være spesielt oppmerksom på? Det er ikke noe universelt svar på disse spørsmålene. Her er noen tips for å gjøre det riktige valget..

Retro baderomsmøbler

Retro stil på badet vender tilbake til nåde. Det er en tidløs blanding av tradisjon og modernitet som tiltrekker mange mennesker. Retro baderomsmøbler er et alternativ som er beriket med tre eller utskårne detaljer. Retro -stil elsker solide skap med dekorative ben og møbler med avrundede hjørner. Denne typen utstyr minner om atmosfæren fra de siste tiårene. Tunge kommoder og hyller vil også spille en viktig rolle her. Fargene deres er virkelig vilkårlige. Du kan male møblene i hvilken som helst farge du liker. Takket være dette vil du få effekten av antikke interiørartikler..

Retromøbler er på grunn av sin massivitet sjelden egnet for små bad, men er beregnet på romslige rom. Men hvis du har et lite bad og vil legge til et snev av retro, bytt ut de eksisterende håndtakene på skapene med antikke beslag. Når det gjelder fargene, er det virkelig mye å velge mellom, ettersom det er så mange muligheter for å lage et retro -bad..

Moderne baderomsmøbler

Ifølge respekterte designere vil fremtidens bad være minimalistisk på alle måter, der skapene som brukes er organiske. Naturlige eller naturrelaterte overflater er fortsatt populære. Hva med sterkere farger? Disse fargene vil markere utformingen av hele badet. En interessant fremgangsmåte er også kombinasjonen av to forskjellige materialer, for eksempel et lakkert bord med tre..

Modulære baderomsmøbler

Moderne bad er fylt med modulmøbler, noe som gjør det mulig å kombinere elementer i hvilken som helst konfigurasjon, det være seg hengende eller stående garderober. En permanent fordel med baderomsmøbler er dens konsekvente funksjonalitet, takket være de enkle designene og bekvemmeligheten ved daglig bruk..

Fargerikt snev av minimalisme

Hvis badet ditt er innredet i lyse og rolige farger, og veggene er hvite eller grå, må du sette en sterk møbelaksent. Stilige røde baderomsmøbler vil tilføre personligheten til interiøret. Du kan velge en matt eller blank versjon – sistnevnte vil reflektere lys vakkert og forme rommet. I tillegg fyll badet ditt med rødt tilbehør som matcher det moderne interiøret.

Fargerike baderomsmøbler kan brukes som en slags kontrast. Hvis du liker uttrykksfull design og kjenner et kjedsomhet i monotoni, kan du legge til lyse aksenter på badet. Kombinasjonen av svart og rødt kan se fantastisk ut..

Skandinavisk bad

Baderomsmøbler i skandinavisk stil er et design preget av enkle former, mange funksjoner og bruk av to hovedfarger: hvit og grå. Dette fargevalget lar deg få et visuelt større interiør. Dette er en veldig god prosedyre for et lite bad. Stilen bruker hovedsakelig hvite og tremøbler.

Under vasken på et slikt bad er det best å velge et skap med skuffer. Dette alternativet lar deg maksimere kapasiteten til skapene. Du trenger ikke lenger å søke og trekke ut alle tingene for å få det du virkelig trenger. Vurder også å kjøpe stilige baderomsmøbler med myke lukkede dører. Det er mange skap på markedet som kan åpnes med et push-to-open-system. Dette gjør møblene mye mer komfortable og perfekte for den skandinaviske minimalistiske atmosfæren..

Planlegger organisering av baderomsmøbler

Tre er tidløst og vil fungere på ethvert bad. Samlinger av tremøbler gir en minimalistisk og skandinavisk atmosfære. Til salgs fra mange produsenter finner du lange vegghengte skap under vasken, hvor du kan plassere mange gjenstander på benken. Badet kan utstyres med andre garderober. Det viktigste er at alt dette må være konsistent. Baderomsmøbler i tre fungerer også godt i rustikk stil. I dette alternativet er det bedre å velge modeller som ser ut som antikviteter. For å fullføre interiøret, velg og installer et stort speil.

Praktisk og estetisk ytelse

Plassen foran servanten, stedet og høyden du vil henge speilet på er bare noen få detaljer. De bør tas vare på før du kjøper baderomsmøbler. I tillegg må skapene være holdbare og fuktbestandige. Skap av høy kvalitet bør beskyttes med polyuretanlakk. Vær oppmerksom på detaljene når du innreder drømmebadet ditt, slik at det er en glede å bruke, ikke et ork.

Passende belysning

Når du tenker på hvordan du skal dekorere et bad, er det verdt å lage et nøyaktig prosjekt som vil inneholde alle komponentene. God organisering er nøkkelen, og baderomsmøbler er bare en brikke i puslespillet. Like viktig er valg av etterbehandlingsmaterialer og tilbehør til hygienerommet, inkludert valg av belysning. Husk at badet må oppfylle brukernes personlige krav, ikke de som er satt av designere eller produsenter..

Fasjonable farger på baderomsmøbler

For tiden er de dominerende fargene som oftest velges på bad, grå, hvit eller beige. Imidlertid kan du stadig oftere finne originale løsninger, dekorere interiør i nyanser av rødt, blått og andre mettede farger. Hvilke farger å velge baderomsmøbler i slik at det er fasjonabelt og praktisk?

Velg dempede farger

Hvis du velger et bad i lyse farger, bør du foretrekke enkle skapmodeller som ikke vil skille seg ut mot veggenes bakgrunn. For lyse farger på vegger, for eksempel rød, intens oransje, gul, er det verdt å velge svarte møbler, som vil understreke badets karakter betydelig. Skap, hyller skal være minimalistiske, uten unødvendige dekorasjoner. Modeller uten håndtak ville være en god løsning..

Bad dekorert i pastellfarger, så vel som ekstravagant svart interiør vil perfekt utfylle de hvite møblene. I dette tilfellet er både enkle, grunnleggende skap, bord, hyller og beriket med glasselementer eller dekorative dekorasjoner godt egnet. Ved å bruke møbler med mange detaljer kan du oppnå en unik, eklektisk stil..

Pastellfarger fungerer også godt med grå møbler. Ved å bruke dem vil du skape en skandinavisk stil. Dermed får du et unikt og kreativt interiør..

Hvitt bad med lyse aksenter

For å dekorere et lyst bad trenger vi ikke bruke fargede fliser eller male veggene. Du får en interessant effekt hvis du dekorerer et helt hvitt bad med fargerike møbler. Er du eier av et snøhvit interiør? Du kan velge fargede skapfronter. Dermed får du et ikke-standard interiør..

Hvis du vil bringe lyse aksenter til badet, men samtidig ha et fasjonabelt dempet interiør i brunt, beige eller grått, velger du riktig farge på tilleggene som vil understreke, men ikke dominere rommet. For bad i naturlige farger fungerer aksenter av lilla og rosa godt. I et selskap med grå fliser og møbler skiller røde, lysegule eller oransje tilsetningsstoffer seg ut.

Moderne baderomsmøbler vil være en flott løsning for å slappe av etter en arbeidsdag, og vil samtidig bidra til å forbedre humøret. Ved å bruke tipsene i denne artikkelen vil du lage et fargerikt rom ikke bare visuelt tiltalende, men også ekstremt praktisk..