Interiør

Baderomsskap: typer design og de beste fotoeksemplene i interiøret

Prosessen med å ordne et bad er ganske arbeidskrevende, siden det krever valg av et stort antall elementer. Og det handler ikke bare om grunnleggende, ekstremt viktige elementer som bad, toalett eller vask. En like viktig rolle spilles av skapet, som er mye mer funksjonelt og mer romslig enn skap eller åpne hyller. Hvordan gjøre det riktige valget? Hva bør du være oppmerksom på? Dette er det vi foreslår å snakke om akkurat nå..

Baderomsskap: varianter etter installasjonsmetode

Alle typer møbler har mange kategorier. I dette tilfellet bør spesiell oppmerksomhet rettes mot installasjonsmetoden. Ikke bare den visuelle oppfatningen av badet avhenger av dette, men også den personlige komforten til hvert familiemedlem..

Gulvstativ

Den vanligste badeløsningen er et gulv. Den er spesielt stabil og pålitelig. Takket være tilstedeværelsen av ben tåler den nøyaktig enhver belastning. I tillegg kan den alltid omorganiseres til et annet sted, om nødvendig. Rengjøring av gulvet med slike møbler kan imidlertid være problematisk..

Hengende sokkel

Dette alternativet kalles ofte også konsollalternativet. Den største fordelen med denne løsningen er eleganse og stil. I utgangspunktet er et slikt skap valgt for et moderne minimalistisk bad. Det er lakonisk, har ingen kompleks design og gjøres oftest i nøytrale nyanser. Rengjøringsprosessen med slike møbler er ikke upraktisk. Men en betydelig ulempe med denne løsningen er festet. For å gjøre det pålitelig, er det bedre å tiltrekke seg kvalifiserte spesialister til å installere.

Hvilket materiale å velge et skap på badet?

Den generelle utformingen av møblene spiller en betydelig rolle, men eksperter anbefaler fortsatt å ta mer hensyn til materialets kvalitet. Skapets holdbarhet, kostnad og levetid avhenger av dette..

Baderomsskap i plast

Et av de mest populære skapmaterialene er plast. Dette er en rimelig løsning for alle, som er den største fordelen. I tillegg vil plastskap definitivt ikke lide av fuktighet. Blant manglene er det verdt å merke seg skjørheten. Saken er at plast ikke er veldig sterk, så det er riper og andre skader på den. Over tid vil ikke skapet se attraktivt ut. Og selvfølgelig er slike design ikke passende i alle interiører. Derfor er det bedre å veie alle fordeler og ulemper før du kjøper..

Servantskap i tre for bad

Nylig har trekabinetter blitt mer relevante. De ser veldig attraktive ut, spesielt hvis badet er innredet i skandinavisk stil. I tillegg er materialet miljøvennlig, noe som er i tråd med moderne trender innen interiørdesign. Men likevel har dette alternativet et ganske stort antall ulemper. Treet er ikke motstandsdyktig mot fuktighet, kjemikalier og ekstreme temperaturer. Derfor er det bedre å beskytte det med en spesiell film eller lakk. Et alternativt alternativ vil være et skap laget av vanntett tre som teak eller eik. Men husk at kostnaden vil være mye høyere. Et skap med naturlig finérbelegg kan være en budsjettløsning. Det ser attraktivt ut, men du bør ikke stole på en høy levetid for denne strukturen..

Baderomsskap laget av MDF eller laminert sponplater

Hvis et treskap er for dyrt for deg, anbefaler vi at du ser på alternative løsninger fra MDF eller sponplater. Komprimert trespon brukes ofte til å lage møbler. Selvfølgelig er disse materialene også vanntette. Men i motsetning til den forrige versjonen, har de en lavere pris, samt et design for enhver smak..

Skap med glassfronter

En annen populær badeløsning er et skap med glassfronter eller dører. Denne løsningen ser veldig stilig ut og gir rommet en spesiell eleganse. Derfor er den egnet selv for et lite bad. Vi anbefaler å velge en kantstein med herdet glass, takket være den vil den ha lang levetid. Men husk at vannmerker vil være synlige på dem..

Luksuriøst steinskap

Det kanskje mest attraktive og virkelig luksuriøse alternativet for et bad ville være et steinkabinett. Det regnes som det dyreste og prestisjetunge materialet. Det er spesielt verdsatt for sin styrke og holdbarhet, og utseendet etterlater nesten ingen likegyldige. Et slikt skap krever imidlertid spesiell forsiktighet. I tillegg sprekker naturlig og kunstig stein fra støt. En annen vesentlig ulempe med dette materialet er vekten. Derfor brukes steinen hovedsakelig bare for å dekorere benkeplater..

Hvordan velge et baderomsskap?

Før du fortsetter med valget av et skap, anbefaler vi at du studerer dimensjonene og utformingen av badet. Dette vil hjelpe deg bedre å forstå hvilket alternativ som er nødvendig. Dessuten tilbyr produsentene nå et ganske bredt spekter, blant annet vil det definitivt være mulig å finne en passende løsning.

Det neste trinnet er å velge installasjonsstedet. Skapets form avhenger av dette. Den rektangulære versjonen er egnet for alle badstørrelser. Det er behagelig, har et stort antall rom og hyller. Hvis du ønsker det, kan du legge til originalt design på fasadene. For et lite bad er en hjørnemodell mer egnet. Selvfølgelig bør du ikke regne med en stor kapasitet. Men dette alternativet ser ikke mindre attraktivt ut. Den generelle utformingen av badet er også viktig i utvelgelsesprosessen. Tross alt skal møblene se harmoniske ut i den. Et nøytralt skygge skap ville være et universelt alternativ. Og selvfølgelig bestemme budsjettet for kjøpet..

Skapet på badet har blitt en integrert del av interiøret. Det gjør det komplett og funksjonelt. Den brukes hovedsakelig til å lagre personlige eiendeler og hygieneartikler. Vei derfor alle nyansene nøye før du kjøper en passende modell..