Interiør

Blomster i hjemmet: mer enn dekorasjon

Å dekorere hjemmet ditt med innendørs planter er en allestedsnærværende praksis og en flott måte å gi et rom ikke bare levende farger, men også den ofte behagelige duften som kommer fra blomstrende arter. Innendørs planter renser luften, glatte hjørner, med deres hjelp kan du endre og oppdatere det kjente og litt irriterende interiøret.

Inkludering av potteplanter med dekorative blader og blomstrende eksotiske arter i interiøret er en av de effektive arbeidsteknikkene for moderne design.

Inkludering av potteplanter i interiøret

Den vellykkede implementeringen av fytodesign er et spørsmål om å opprettholde en balanse mellom vegetative behov for selve planten og elementene i interiøret, som landskapsarbeid legges til. Samtidig kan du eksperimentere med en kombinasjon av dem med andre møbler (møbler, sofaputer, lamper, gardiner, tapeter, tepper).

Blant de mange blomsterproduktene som tilbys på markedet, kan du finne passende eksemplarer som kan dekorere den mest håpløse delen av rommet..

I dekorasjon brukes hovedsakelig tre hypostaser av planter – levende, kuttet og kunstig.

Gjør det riktige valget

Etter å ha bestemt deg for å bruke dekorasjonsmetoden i interiøret ved hjelp av levende planter, må du først bli kjent med artene som brukes til dette formålet og anbefalinger for dyrking. Noen prøver – trenger intens belysning, ventilasjon, vanning og konstant beskjæring, andre – føler seg bra hvor som helst i huset og krever ikke overdreven omsorg.

Først og fremst bør man ta hensyn til hvilket interiør planten er valgt, hvordan den vil bli kombinert med fargeskjemaet. De vanligste typene som brukes til å dekorere innendørs rom er kaktus, sukkulenter, bregner og noen typer palmer..

Plantebeholdere er et viktig element i design og dyrking. Det er nødvendig ikke bare å velge blomstervaser (for buketter) eller potter (for levende planter) i samme stil som omgivelsene, men de som vil være i harmoni med selve blomsten, understreke dens skjønnhet og skape komfortable forhold for dens eksistens.

Fytodesign på toalettet På dette toalettet velges blomsterpotters form og materiale, deres plassering, tatt i betraktning arten av hver plante, samlet i en samling i henhold til prinsippet «litt av alt» Fytodesign på toalettet Blank keramisk blomsterpotte Krøllete liana på et dekorativt gulvstativ

Keramiske vaser dekket med majolika, fliser eller kunstnerisk maleri er ideelle for klassisk interiør, trebeholdere vil passe inn i et interiør i rustikk stil, for moderne rom er produkter av et enkelt og rent mønster laget av glass eller betong egnet..

De sier at blomster, gjennom en rekke farger, vekker følelser, endrer stemning og bringer livskvaliteten til et høyere nivå. For å lindre stresset på en slitsom dag på jobben, plasser blomster i lilla eller blå nyanser i rasteplassen, noe som vil formidle en følelse av fred og sikkerhet. Og du vil gjøre om mange ting med inspirasjon og kreativitet, hvis du tiltrekker deg tropiske toner (oransje, rød), noe som vil gi et utbrudd av aktivitet, mens oransje og hvitt vil skjerpe din intuisjon og hjelpe deg å gjette når et nytt stadium i karrieren utvikling nærmer seg, samt finne en løsning i å utføre vanskelige oppgaver. For å skape en romantisk stemning og en kjærlighetserklæring, er det ingen farge som er bedre enn en rik rød. Hvit farge, som dominerer over milde toner – rosa, laks, gul, beroliger lidenskaper, gir fred og harmoni. Blomster i rike nyanser (burgunder, oransje, gul) vil fylle hjemmet med kraftig vitalitet og skape en pittoresk aksent.

Ikebaner med gule påskeliljer, symmetrisk plassert på peishyllen, fungerer som en slags fargeaksent som gjør det stramme rommet varmere og mer gjestfrie

Ikebana med gule påskeliljer

Blomster av kongelig verdighet – roser og krysantemum – kombinerer estetikken til europeiske og østlige stiler i design, kan presenteres i fantastisk isolasjon, en bukett, en gryte og et snitt, en kunstig versjon.

Rose er alltid et umiskjennelig valg, og for de som hevder at den ikke er for original, merker vi at denne blomsten har mer enn 30 tusen varianter – den ene er bedre enn den andre. Vi viser deg en måte som lar deg spare roser til en spesiell anledning – legg buketten i en plastbøtte i kjøleskapet, dette vil tillate friskhet og duft i en uke, og du kan trekke ut blomstene for øyeblikket når på tide å pynte bordet. Roser kuttet eller vokser i en gryte, som andre blomster, trenger vann, fôring og et rom uten trekk og temperaturendringer.

Ferskenfargen på en bukett roser er i harmoni med det generelle intervallet i stueinteriøret, dets skjørhet og skjørhet står i kontrast til et høyt tre med eviggrønne avrundede blader, som igjen ekko de jevne formene på møbler

Blomster av kongelig verdighet - roser og krysantemum - kombinerer estetikken til europeiske og østlige stiler i sitt design, de kan presenteres i fantastisk isolasjon, en bukett, en gryte og et snitt, en kunstig versjon. Rose er alltid et umiskjennelig valg, og for de som hevder at den ikke er for original, merker vi at denne blomsten har mer enn 30 tusen varianter - den ene er bedre enn den andre. Vi viser deg en måte som lar deg spare roser til en spesiell anledning - legg buketten i en plastbøtte i kjøleskapet, dette vil tillate friskhet og duft i en uke, og du kan trekke ut blomstene for øyeblikket når på tide å pynte bordet. Roser kuttet eller vokser i en gryte, som andre blomster, trenger vann, fôring og et rom uten trekk og temperaturendringer.

Innendørs krysantemum er en blomst med et stort antall typer blomsterstander og nyanser, noe som gjør det mulig å velge en passende for det generelle fargevalget i interiøret. På kvelden før vinteren vil den glede deg over frodig blomstring, året rundt, takket være de bakteriedrepende egenskapene, vil det forbedre mikroklimaet i hjemmet (planten er i stand til å fjerne benzen fra luften som kommer inn i den fra vaskemidler , malerøyk, lakk, plast).

Forekomster av levende planter med høy vertikal stilk eller en bred myk krone er interessant kombinert med buketter av snittblomster i krystall- eller keramiske vaser. Den beste fargen er den du liker spesielt godt.

En sammensetning av monumentale levende planter med delikat grønt med en åpent krone og lyse buketter med avskårne blomster ser spektakulær ut i interiøret.

Fytokomposisjon av levende planter og snittblomster

Trær med høye ben er også flotte for frie områder i lokaler som ikke er full av møbler. Eller omvendt kan de tjene som et utmerket middel for å trekke oppmerksomhet til et møbel. For dette brukes blomster med store og lyse blader..

Interiøret i loftstil myker opp den industrielle vinkelen med planter som trives i et godt opplyst rom med store vinduer

Interiør i loftstil

En av trendene innen floristisk design er gruppering av planter i form av små hager på forskjellige steder i hjemmet i vinduskarmen, på gulvet, på veggen og i taket. Anbefalingen er å kombinere plantasjer til en enkelt sammensetning som krever lignende vekst- og omsorgsforhold. For å oppnå en større dekorativ effekt, inntrykket «naturlighet», Planter med forskjellige høyder kan plasseres ved siden av hverandre.

Veggen er helt skjult av et teppe av planter Inkluderingen av en vegg helt skjult av et teppe av planter i utformingen av en studioleilighet skaper en atmosfære av ro, harmoni i det indre rommet med en pittoresk utsikt som åpnes gjennom panoramavinduene Veggen er helt skjult av et teppe av planter Fytokomposisjon av oppreiste og ampeløse arter

Planter og interiør i lokaler til forskjellige formål

Stue

Store høye prøver er egnet for plassering i stuen (for eksempel ficus, palm, sansevieria, hibiscus, kaffetre, bonsai), som kombineres godt med andre plantetyper. For å fylle ut et tomt hjørne, kan du velge en høy plante og plassere mindre utsikter foran den for å skape en dypere og rikere komposisjon. Et uvanlig resultat kan oppnås ved å blande planter av forskjellige former og nyanser..

Stue med en dyktig valgt fytokomposisjon Stue med en dyktig valgt fytokomposisjon av standard, undersize og bregne prøver som utfyller og setter av hverandre Stue med en dyktig valgt fytokomposisjon inkludering av høye planter i interiøret inkludering av høye planter i interiøret Ornamental trimmet buksbom Ornamental trimmet buksbom

Kjøkken

På kjøkkenet er vegger, vinduskarmer, hyller og bord et godt sted for blomsterdekorasjon, som også er veldig lett å implementere. Prydplanter legger til noter av fullstendighet og nåde til dekorasjonen, som en utsøkt servert søt kirsebær servert til dessert, gledelig med smak, friskhet og farge. I matlagingsområdet er det bedre å bruke planter med en rik grønn eller gul farge, som har en gunstig effekt på humør og «varm» interiør. Det viktigste er ikke for mye «overdrive» med mengden og variasjonen av blomsterdekorasjoner. Blomstrende arter bør unngås på grunn av de negative effektene av forhøyet temperatur og fuktighet som er typisk for dette rommet. Du kan erstatte dem med aromatiske urtesorter, som ikke bare lar deg dekorere plassen på en original måte, men også fungerer som krydder som kan tilsettes retter (basilikum, gressløk, oregano).

Hvitt kjøkken Det skarpe, hvite kjøkkenet med lyse tremøbler har blitt omgjort til en blomstrende hage der matlaging er en virkelig nytelse. Hvitt kjøkken På et godt opplyst kjøkken Kjøkkenet er dekorert med bredbladet heliconia

Kantine

I spisesalen, innendørs planter i nøye utvalgte dekorative vaser – dekorative elementer som matcher det overordnede designtemaet, harmonerer med hvert av objektene og skaper en atmosfære av raffinement og eleganse. For eksempel gir høye lys med hvite blomster raffinement til en romantisk middag..

Den lille spisestuen utvides visuelt ved bruk av hvitt (tak, vinduskarmer, vinduskarmer og mesaniner, geraniumblomstrer, blomsterpotter). En lys aksent – en bukett hageblomster i en volumetrisk glassvase i midten av bordet – gir rommet en festlig oppløftende stemning

Liten spisestue visuelt utvidet

Baderom

Sanitærområdet anses ofte ikke egnet for fytodesign. Og dette er en stor unnlatelse. Et stykke natur er spesielt passende her. På badet vil fuktelskende planter (bregner) føles godt, med unntak av de som ikke tåler ekstreme temperaturer. Planter kan dyrkes i små potter eller hengende potter, og hvis plassen tillater det, vil et lite tre skape en stemning av avslapning i fanget av naturen.

Levende eller kunstig dracaena på badet Levende eller kunstig dracaena på et minimalistisk bad glatter ut alvorlighetsgraden av linjer og gir en lys aksent til den dominerende hvite fargen Levende eller kunstig dracaena på badet Minipark i sanitærsonen Lyse farger på baderomsinteriøret

Lite rom

Hvis rommet ikke er romslig og godt opplyst nok, er det bedre å velge planter med hvite blomster, som vil lysne opp rommet og visuelt øke plassen. Komposisjoner med lys, bokhyller, et salongbord vil forvandle et rom som ikke lenger vil ligne en ubebodd eske.

Kompakt hvilehjørne Et kompakt rekreasjonsområde har blitt omgjort til et mini -arboretum – så mangfoldige er plantene samlet på ett sted Kompakt hvilehjørne Kompakt hvilehjørne

Soverom

En bukett med roser, freesier og iriser, plassert i en dekorativ vase på nattbordet, vil blomstre rommet med glade farger. Den delikate duften av blomstrende natur vil gjøre det sengeliggende og våkne utrolig hyggelig.

Soverom i miljøvennlig stil Øko-stilen på soverommet er realisert ved hjelp av symmetrisk plasserte kaffetrær i store keramiske potter, som er i harmoni med mørke tremøbler og tette naturlige sengetøy Soverom i miljøvennlig stil Hver plantetype i spesielt utvalgte blomsterpotter Grønne buketter på nattbordet Graciøs daddel (Kanarifugl)

Kontor eller arbeidsområde

Levende planter i arbeidsområdet lindrer perfekt stress, oppdaterer og foredler interiøret.

I arbeidsområdet dekorerer store områder med et grønnsaksdeksel ikke bare rommet, det gjør det nærmere naturen, noe som er spesielt viktig for et rom med en stor mengde elektronisk utstyr, men hjelper også med å lindre stress fra langvarig arbeid, gi hvile og avslapning for slitne øyne og bedre humør

I arbeidsområdet

Gang eller gang

Planter ved inngangen på en særegen måte letter overgangen fra det ytre miljøet til det indre rommet. Derfor er det verdt å plassere flere eksemplarer rett ved siden av døren eller der de vil være tilstrekkelig utstyrt med naturlig eller kunstig lys. De må være resistente varianter som tåler temperaturendringer når døren åpnes. Hjemmeblomster med lyst og dekorativt løvverk vil tilføre rommet skulpturalitet og livlighet samtidig. En høy plante i en blomsterpotte på gulvet eller på et lavt bord, som ligger ved siden av en henger eller skostativ, vil gjøre hjørnet til et objekt av oppmerksomhet og en kilde til positive følelser.

Hvordan ta vare på innendørs planter

Akkurat som planter i det ytre miljøet trenger innendørs blomster omsorg og oppmerksomhet for å vokse seg sterke, sunne og vakre..

 • Lys

  Lys er veldig viktig, derfor må du passe på at det er tilstrekkelig belyst av naturlige eller kunstige kilder som simulerer sollys når du velger et sted å plante en plante. Et godt triks er å snu plantene fra tid til annen for å jevnt utsette hver tønne av blomsten for direkte stråler og forhindre at stammen bøyes på jakt etter lys..

 • Vann

  Planter trenger vann, men mengden og hyppigheten av vanning bør kontrolleres for ikke å tørke ut eller omvendt ikke overfylle dem. Hver art har sitt eget vanningsregime, som du bør bli kjent med ved å se på blomsteroppslagsverket eller på den tilsvarende siden på Internett. Felles for alle arter er å gi blomsterpotten et dreneringssystem slik at vann ikke stagnerer eller samler seg i bunnen. Ellers kan røttene begynne å råtne, noe som vil føre til at planten dør..

 • Temperatur

  Under normale forhold trenger innendørs planter temperaturer mellom 12 ° C om vinteren og 24 ° C om sommeren for riktig utvikling. Planter som kommer fra varme og fuktige områder trenger dryppsprøyting for å kompensere for vanntap gjennom respirasjon og fordampning.

 • Skadedyr

  Blomster innendørs, så vel som i det ytre miljøet, kan være utsatt for skadelige effekter av insekter og forskjellige mikroorganismer som parasitterer planten og svekker den. Noen arter lever i fuktig jord, mens andre lever på stilker og blader. Et effektivt insektmiddel bør finnes for hvert skadedyr..

 • Overføre

  De plantene som blir trange i blomsterpotter trenger periodisk transplantasjon for ytterligere riktig vekst i mer voluminøse blomsterpotter..

For de som ikke gjør det …

Hvis nødvendig «gjenopplive» ethvert hjørne, men det er umulig å bruke naturlige planter, du kan prøve å erstatte dem med kunstige. Mange designere, kanskje din mor eller bestemor blant dem, vil si at denne metoden er et tegn på lite god smak og ikke er egnet for interiør i klassisk stil, og generelt tjener den bare til å samle støv. Imidlertid har nye materialer og produksjonsmetoder fullstendig forandret dette ryktet for kunstige planter, noe som gjør dem til en fasjonabel nyhet «unaturlighet» skiller seg praktisk talt ikke fra «naturlighet» i farge, tekstur og metning, den minste gjengivelsen av detaljer. Kunstig flora lar deg velge det beste alternativet for dekorasjon, uavhengig av årstid og boligområde, samt oppdatere sammensetningen når som helst. Disse kan være palmer og buskfulle planter, rosmarin eller lavendel i potter, klatring eføy eller liana. Peoner, krysantemum, dahliaer, solsikker og silkehortensiaer er veldig populære i dag. Enn si hva slags «blomsterseng» eller «hage» veldig lett å ta vare på. Denne typen «fytodesign» egnet for de som egentlig ikke liker å pusle med bakken eller ofte er borte.

Å dekorere hjemmet ditt med planter er ikke så farlig. Ved å følge de grunnleggende reglene, blir du eier av et utsøkt, rent rom som gir glede takket være tilstedeværelsen av flere planter, valgt etter din smak..

Hovedprinsippet for utformingen av rommet i stil med minimalisme er symmetri, som to standardtrær også er underordnet, og fungerer som fargeaksenten til interiøret.

Symmetri

Hva slags innendørs blomster foretrekker du??