Interiør

Dekorativ stein: designmuligheter i ferdig interiør

Utvendig og innvendig dekorativ stein ble brukt av de gamle romerne til å dekorere vegger og gulv. Den nåværende populariteten til dette materialet skyldes dets konstante fysiske egenskaper (motstand mot skade og smuss), og etter sliping eller kutting av flisene, dets estetiske egenskaper. Dekorativ stein i interiøret er for tiden tilgjengelig i utallige versjoner som ikke bare er forskjellige i farge, men også i tekstur eller mønster. De mest populære er modeller laget av naturstein, for eksempel marmor, travertin, granitt eller skifer, og deres imitasjon i gips eller betong..

Dekorativ stein i interiøret: hvilken å velge?

Det er flere faktorer å vurdere når du velger en dekorativ stein til en vegg. En av de viktigste vil være prisen. Kostnaden for dekorativ naturstein, mosaikk, marmor, travertin, sandstein eller granitt overstiger minst flere ganger beløpet du må bruke på en kunststein av betong eller gips. Det er også verdt å vurdere funksjonen til rommet der dekorasjonssteinen skal ligge. En type steinbekledning bør brukes på bad og kjøkken som er utsatt for fuktighet, og en helt annen bør brukes i stuen eller ved peisen. I det første tilfellet er naturlig ikke -absorberende granitt, marmor og skifer best egnet, i det andre – dekorative gipsstein (etterligner naturlig mineral og tre), murstein (sement eller malte fliser), samt naturlige travertiner og kalkstein, som krever imidlertid impregnering.

Innredning med dekorativ stein: naturlig materiale eller imitasjon?

Beslutningen avhenger mest av alt av den forventede effekten, siden gips eller betongdekorasjonsstein vil gi interiøret en helt annen karakter enn det naturlige materialet:

  • Interiør dekorert i uformelle stiler som skandinavisk, vintage eller eklektisk, vil matche ekstremt trendy mursteinfliser som ser bra ut på vegger på kjøkkenet (over disken eller ved spisebordet), stuer og gangen..
  • Granitt (som benkeplate på kjøkkenet eller spisebordet, i tillegg til en peiskropp), samt skifer (på veggen i stuen eller ved peisen) kombineres ideelt med minimalistisk eller moderne interiør.
  • Lett klassisk marmor, kalkstein, sandstein og travertin passer til eksklusive komposisjoner i glamorøse, engelske eller franske stiler. Ideell som kledning for en peisportal eller på vegger i en romslig hall.

Når du velger en dekorativ stein, bør du også huske egenskapene til individuelle materialer. Naturstein er ofte mye tyngre enn gipsmodeller. Som et resultat bør de ikke brukes på sprukne vegger..

Dekorativ stein i interiøret i leiligheten: hva du skal se etter?

Hvis du vil bruke dekorativ stein i det indre av hjemmet ditt, bør du vurdere følgende spørsmål på forhånd:

  • hvilken overflate skal dette materialet dekke?
  • hvilke midler som kan brukes til det?
  • hvor lang tid tar det å montere?
  • hvilken farge og type kledning liker du best?
  • Passer det interiøret??

Et veldig populært dekorativt alternativ for veggdekorasjon er gipsstein (for eksempel fliser som etterligner naturstein eller murstein). Fordelene er en rask og enkel installasjonsmetode og muligheten til å male veggene slik at du kan endre utseendet på materialet..

Det skal imidlertid huskes at gips, betong og naturstein vil få en dypere nyanse når de er impregnert, og i tillegg kan de se helt annerledes ut i dagslys enn i kunstig lys. Derfor, før du legger inn en bestilling av en hel serie dekorative steiner til et hjem, er det verdt å sjekke, for eksempel å bruke en flis som eksempel, hvordan dette materialet vil se ut på installasjonsstedet, med tanke på konstant belysning og fargen på de tilstøtende veggene. Det er også verdt å velge de riktige materialene for montering og impregnering av materialet, som er egnet for en bestemt steinmodell..

Dekorativ stein i interiøret: bilder av fasjonable rom

Mens steinveggen utvilsomt gir en eksklusivitet til interiøret, kan misbruk av dette kledningsmaterialet gjøre interiøret deprimerende. Så hvordan kan du dyktig dekorere interiøret med dekorativ stein??

Interiørdesign – dekorativ stein på badet

Dekorativ veggstein, som et materiale med høy motstand og styrke, kan også brukes på bad. Den originale dekorasjonen vil få stedet for daglig hygiene til å ligne en elegant SPA-salong. Dekorstenen kan fritt brukes som et stykke eller til å dekorere en hel vegg. Bare husk å sjekke før du installerer materialet på et sted som er utsatt for flom, for eksempel bak en kran, om den dekorative steinen du har valgt er egnet for denne bruken..

Steinen på badet skal gi rommet en klassisk stil. Denne effekten kan oppnås ved å påføre steinbekledning på både vegger og gulv. Imidlertid forlates det i økende grad ved å dekke veggene fra gulv til tak med stein, siden det er mer fasjonabelt å påføre et fuktresistent lag bare i dusjkaret, badekaret eller vasken, eller bare opptil 2 /3 av vegghøyden.

Dekorativ stein i det indre av kjøkkenet

Den høye styrken til dekorative steiner på veggen og fuktmotstanden tillater bruk av denne typen dekorasjon på kjøkken og spisestuer. Dekorativ stein på kjøkkenet, avhengig av møbler og tilbehør som brukes, kan gi hele rommet en moderne eller litt rustikk karakter. Materialet kan brukes på steder under skap, til å dekorere motsatt vegg fra spisebordet eller til å dekorere bardisken.

Dekorativ stein på kjøkkenet kan brukes i området på arbeidsflaten (både naturlig og gips etter impregnering) eller på en av veggene på kjøkkenøya, samt ved spisebordet.

Dekorativ stein i det indre av stuen

Imponerende veggdekorasjoner finnes ofte i stua. Og ikke overraskende, siden dette er rommet der oftest hele familien hviler og hilser på gjestene. Dekorativ stein til veggen vil være flott på et slikt sted. Hvor plasserer du veggdekorasjoner i stua? De fleste velger imponerende steinvegger med TV. Et annet populært sted er hjørnevegger nær en lenestol eller sofa, da dekorativ stein skaper et elegant bakteppe for stuen. I en stue brukes holdbar kledning ofte i peisområdet. I små rom er det verdt å bruke hvitt eller lysegrått materiale, helst med en jevn tekstur og ikke veldig bred fugemasse, for ikke å redusere det indre rommet..

Dekorativ stein i det indre av gangen

Som du vet, er førsteinntrykket det viktigste. Det er derfor interiøret i korridoren er så viktig når du skal arrangere en leilighet. Selv om du har en vakker stue, etter at du har passert gjennom en stygge korridoren, vil gjestene ikke se lenger på huset. Å dekorere med dekorativ stein fungerer også bra i et rom som hilser deg fra inngangen. Det kan være en spektakulær detalj eller en hel vegg – et personlig valg. Du bør definitivt ta vare på denne utstillingsvinduet for å sikre at gjester som besøker deg vil bli positivt overrasket.

En kremstein plassert i en mørk gang vil tilføre eleganse og effekt. Det er verdt å ta hensyn til belysningen som brukes på trappene, ettersom det understreker steinmønsteret og samtidig gjør det lettere å navigere i korridoren om kvelden. Noen ganger, i stedet for å dekorere med en stein, er det bedre å begrense hele veggen til en spektakulær detalj. Lett vaniljestein i form av vertikale striper kan brukes i arrangementet av korridoren. Gangen ser flott ut i en elegant hvit og grå design.

Dekorativ stein på soverommet – vakker og romantisk

Dekorativ stein til vegger ser også bra ut på soverom. Med denne dekorasjonen kan du enkelt forvandle ditt vanlige soverom til et luksuriøst boudoir. I tillegg vil den effektive formen på steinen og den naturlige naturen til et slikt arrangement ha en positiv effekt på søvnkvaliteten. Hvor er veggdekorasjoner på soverommet vanligvis plassert? Selvfølgelig er på veggen bak sengen det desidert mest populære stedet.

Hva er steinmurer forbundet med? Den første tanken er en bred hotellobby eller en luksuriøs leilighet, som kan sees på fotografier fra blanke blader. Imidlertid betyr mote for stein og spredning av billigere dekorativ stein at du enkelt kan oppnå en lignende effekt i ditt eget hjem. Hvordan bruke en slik dekorasjon for å markere stilen til eierne og gi leiligheten et passende elegant utseende? Se bildegalleriet.