Interiør

Design av en liten studioleilighet på 25-30 kvm – effektiv dekorasjon

For første gang dukket det opp boligleiligheter uten interne skillevegger i Europa i begynnelsen av forrige århundre. Budsjettboliger har blitt et effektivt alternativ for kreative mennesker og par uten barn. I dag er studioer populære over hele verden, de kan ikke lenger kalles rimelige boliger, og området til slike leiligheter er annerledes. Studioet ble forelsket i mange for muligheten til uavhengig å velge layout, organisere de funksjonelle områdene i boligen og designe dem i henhold til deres egen smak og preferanser..

Snøhvit studioleilighet

I vårt land kan et typisk studio beskrives som et rom med et areal på 25-30 kvadratmeter, der bare baderommet er isolert, og resten av plassen har ingen skillevegger. I en slik leilighet kan det bare være ett stort vindu, men det er også leiligheter med egen balkong eller loggia. Som oftest har slike boligløsninger et tilstrekkelig høyt tak, slik at du kan lage et interiør i to nivåer og distribuere funksjonelle segmenter mer rasjonelt, selv over et lite område..

Ettromsleilighet med panoramavinduer

Liten leilighet interiør

Hvordan begynne å planlegge et studiointeriør?

Før du fortsetter med den direkte utformingen av utformingen av en liten bolig, er det nødvendig å prioritere de funksjonelle områdene. For noen eiere er det viktig å ha en romslig og lys stue, noen trenger et sted for personvern og størrelsen på leiligheten spiller ingen rolle. Vel, det er veldig vanskelig å forestille seg et studio uten et sovende segment og et kjøkkenområde. Og i dette tilfellet vil det være nødvendig å løse hovedspørsmålet – hvordan du, innen noen få kvadratmeter, skal ordne kjøkkenplassen så langt som mulig fra soveområdet og muligens til og med skille dem.

Originalt studiodesign

Enten du vil bruke tjenestene til en designer eller utføre reparasjonen av studioet selv, må du lage en klar handlingsplan og lage et prosjekt på papir eller i et spesielt program. Selvfølgelig må dette gjøres før reparasjonsarbeid påbegynnes. Følgende kriterier vil påvirke planleggingen av en liten studioleilighet:

  • det totale arealet av boligen, formen på rommet;
  • antall og plassering av vinduer, døråpninger;
  • plassering av kommunikasjonslinjer – varme radiatorer, vannrør, gassforsyningsrør (hvis noen);
  • tilstedeværelsen av en balkong eller loggia;
  • antall mennesker som vil bo permanent i studioet og prioriteringene deres på plasseringen av funksjonelle områder.

Rasjonelt og praktisk interiør

Effektiv sonering av en liten studioleilighet vil gjøre det ikke lett å få et ergonomisk og funksjonelt miljø, men også å kjenne fordelene og originaliteten til et slikt design i ditt eget hjem..

Badet er isolert i studio

Åpen plan eller hvordan du opprettholder en følelse av romslighet

En åpen plan kan kalles «klassikere av sjangeren» når du skal dekorere studioleiligheter. Plasseringen av alle funksjonelle segmenter av boligen uten gjerder lar deg opprettholde en følelse av frihet selv i et lite område. I nye bygninger av bygårder er det som regel allerede høyt tak og ganske store vinduer fra begynnelsen. Hvis du organiserer et studio fra en typisk bygning fra forrige århundre ved å rive innvendige skillevegger, kan du prøve å bruke muligheten til å utvide vindusåpninger. Jo mer naturlig lys det er i en liten plass, jo mer behagelig og praktisk vil det være å være i den, jo mer åpenbar vil følelsen av romslighet være..

Ettromsleilighet. fylt med lys

Hvitt og svart interiør

En annen måte å forbedre naturlig lys og visuelt utvide rommet er å bruke speilede og blanke overflater. Disse kan enten være separate plan med reflekterende plan, eller hele sammensetninger av speil, glasspaneler..

Speilvendte overflater for små mellomrom

Hvite og reflekterende overflater

Den åpne planen, som alle alternativer for hjemmedesign, har sine fordeler og ulemper. På den ene siden er fordelen at du i et relativt lite område kan plassere absolutt alle segmentene som er nødvendige for et behagelig opphold. På den annen side er det kanskje ikke noen som er fornøyd med at komfyren er utrolig nær et soveplass eller arbeidsbord..

Uvanlig studiodesign

Beskjeden i størrelse rom

Når du setter opp et studio med en åpen plan, brukes sonering fremdeles, det er bare mindre eksplisitt, ofte bare vilkårlig. For eksempel er sonering etter dekorasjon til stede i nesten alle moderne designprosjekter. Hvis veggdekorasjonen i hele rommet kan være absolutt samme type, er det bedre å bruke forskjellige gulv på kjøkkenet og soverommet av praktiske årsaker. Porselen steingodsfliser på kjøkkenet sparer deg for bryet med å ta vare på belegget, og et mykt, mykt teppe ved sengen gir deg behagelige opplevelser og varme under forberedelsene til sengen og når du våkner.

Soveromområde bak skilleveggen

Sone en soveplass – noen praktiske ideer

Seng bak gardinet

En løsning for de som ikke ønsker å sette opp skillevegger for å skille soveområdet fra resten av plassen, men ønsker å bevare noe privatliv for dette segmentet av hjemmet – gardiner. Hvis leiligheten har undertak, vil det ikke være vanskelig å feste skinnene for fri bevegelse av gardinene. Når det gjelder strektak, må du organisere støtter for installasjon av gesimser. Noen designere forenkler oppgaven bevisst og bruker et vanlig tau til å henge de originale gardinene..

Soverom bak gardinet

Lyse kombinasjoner

Sonering av soverommet med gardin

Uvanlig løsning for soverommet

Vi bruker skjermer, stativer, små skillevegger

En av de enkleste, men samtidig effektive og rasjonelle måtene å skille en soveplass i en studioleilighet, er bruk av små skillevegger. Det kan være både gjennomsiktige og gjennomskinnelige strukturer, monolitiske eller laget i form av stativer. Tydeligvis, i tillegg til hovedfunksjonen av gjerder, spiller slike strukturer rollen som lagringssystemer eller fungerer som baser for å plassere en videosone, en utstillingsstand. Det er praktisk at de vedlagte skjermene og stativene effektivt kan brukes i hvert område – du kan henge en TV fra stuesiden og organisere lagringssystemer i soverommet.

Snøhvit soverom bak skilleveggen

Interiørpartisjon - grunnlaget for TV -en

Konstruktiv løsning for sengisolering

For mange studioeiere er det et prinsipielt spørsmål å skille soveområdet fra fellesrommet. Ingen snakker om å bygge vegger og installere dører – dette ville ødelegge selve konseptet med å bygge en bolig i form av et studio. Men bruk av partisjoner gir, om ikke en fullstendig følelse av personvern, men et snev av det helt sikkert. Før du er et designprosjekt av en veldig liten leilighet, der bare badet var isolert, og «gjemme seg» bak skilleveggen – soveområdet. I utformingen av studioet brukes en kombinasjon av snøhvite overflater med elementer og overflater av lyst tre aktivt. Derfor er det ikke overraskende at dette materialet ble valgt for fremstilling av partisjonen til det sovende segmentet. Den originale utformingen av skilleveggen tillater på den ene siden lyset fra fellesrommet å trenge inn i soverommet, men på den annen side beskytter det det private området mot arbeidsplassen og stuen.

Design av en liten studioleilighet

Soneinndeling i et lite studio

Kombinasjon av hvite og treoverflater

Alle funksjonelle områder i ett rom

Et annet designprosjekt der området med sengen er skilt fra det generelle rommet, men ganske betinget. Soveplassen er synlig fra hvilket som helst punkt i rommet, men samtidig har den noen grenser. En partisjon av en slik plan kan suppleres med åpne hyller eller hengslede skuffer..

Beskjeden studioinnstilling

Seng bak en liten skillevegg

Harmonisk interiør

Å skille sovende segmentet fra hovedrommet ved hjelp av en glassskillevegg fra flere seksjoner og med skyvedører vil beskytte soverommet mot lyden og lukten av matlaging, vaskemaskin eller hette. Men samtidig vil sollys fra soveområdet trenge inn i stuen og kjøkkenet..

Bak en glassskillevegg med dører

Lys hvit studio

Effektiv tilrettelegging av kjøkkenområdet

Uansett hvilket alternativ for studiooppsett du bruker, er det første du må ta vare på på kjøkkenet en god, kraftig hette. Det er bedre å ikke spare penger ved å velge dette nødvendige husholdningsapparatet, fordi du ikke bare trenger å fjerne alle områder av hjemmet fra lukten av matlaging, men også for å forhindre at de minste fettdråpene legger seg i luften på biter av møbler, tekstiler og dekorative elementer. Det er mange modeller på salg som kan gi et høyt beskyttelsesnivå for lokalene dine mot brenning mens de fungerer nesten lydløst..

Lite kjøkken design

Møbelløsning for et beskjedent kjøkken

Når du planlegger arrangementet av kjøkkensegmentet i studioet, er et av hovedvalgene som huseierne står overfor, om du skal plassere spisestuen på kjøkkenet eller ta den ut i form av en spisestue til fellesrommet. Det avhenger ikke bare av størrelsen og formen på rommet ditt, men også av sammensetningen av familien. For eksempel, for et ektepar uten barn, kan løsningen være å installere en liten bardisk med høye krakker – et slikt element i interiøret og kjøkkenområdet vil skissere og gi en spiseplass. Men eldre mennesker vil ikke like muligheten til å konstant klatre på en barkrakk for å spise ved disken, i dette tilfellet er det nødvendig med en fullverdig spisegruppe, som vil inneholde komfortable stoler med myk rygg og et sete.

Bardisk og spiseplass

Den største effektiviteten fra et kjøkkensett kan oppnås med et vinklet arrangement av møbelmoduler. L-formet layout er flott for små mellomrom. Hvis du trenger å plassere maksimalt antall husholdningsapparater, arbeidsflater og lagringssystemer på minimum antall kvadratmeter, kan du bestille et hjørnemøbler sett i henhold til din størrelse. Hvis du planlegger å plassere en spisegruppe her, er det bedre å velge et bord på en rund eller oval modell. I modusen for økt trafikk og begrenset romkapasitet vil den runde formen redde husholdninger fra å kollidere med hjørner og gi et tilstrekkelig antall seter til et måltid.

Hjørnekjøkken

Åpen studio

For ikke å fokusere på kjøkkensegmentet i det generelle studioområdet, går noen huseiere etter dette designtrikset – «gjemme seg» kjøkken i ett romslig skap. Når det er lukket, ser det ut som et lagringssystem og passer harmonisk inn i stuen. Men man trenger bare å åpne dørene, og en hel arbeidsstasjon for matlaging åpner seg foran husholdningen..

Effektivt arrangement av et lite studio

Kjøkkenbunn i skapet

Et effektivt element i kjøkkenområdet kan være en liten øy, hvorav en del er designet i form av lagringssystemer, og en del er et område for to personer å spise. For et par uten barn kan denne måten å organisere middagsdelen være et godt alternativ for å spare plass..

Original kjøkkenøy

Det andre nivået i en liten leilighet er en rasjonell løsning

For ettromsleiligheter med stor takhøyde (minst 3 m) er det et alternativ for å arrangere andre etasje. Som regel blir soveområdet tatt ut til det øvre nivået, og etterlater et romslig rom på første nivå for å ordne kjøkken, spisestue og stue. Avhengig av størrelsen på rommet, kan ikke bare soverommet tas ut til det øvre nivået, men også et omkledningsrom eller et lite bad. For å spare plass på installasjonen av stigen, kan du bruke utvidelsesalternativet. Selvfølgelig er dette alternativet for planlegging og bruk av en trapp uten rekkverk bare mulig i en leilighet uten barn og eldre..

Ettromsleilighet i to etasjer

Lokaler med to nivåer

I noen tilfeller er det ikke nødvendig å reise et øvre nivå for å plassere et soveplass der, det er nok å heve sengen til en viss høyde i forhold til resten av rommet – et podium. Romme lagringssystemer er plassert ved foten av et slikt podium. Skuffer kan bygges selv under trappetrinnene, som vil levere eierne til sove- og hvileområdet.

Hevet seng

Original løsning i to nivåer

Skyve- og løftemekanismer – praktiske møbler for små mellomrom

Mekanismer som er i stand til å brette, utvide, løfte og «gjemme seg» ute av syne i skap – bokstavelig talt designet for å spare plass i små hjem. De velkjente løftesengene, som er kompakt gjemt i skapet, kan øyeblikkelig gjøre soveområdet til en stue, et arbeidsrom eller en spisestue. Butikkene tilbyr et bredt spekter av ferdige løsninger for å gi små rom møbler med lignende mekanismer. Men noen ganger, for et mer rasjonelt arrangement av en leilighet, er det nødvendig å bruke tjenestene til firmaer som utfører individuelle bestillinger..

Sengen stiger opp i skapet

Skjul soveområdet i skapet

I et rom som samtidig er en stue, et soverom og et kontor, kan sengens foldemekanisme, som er kompakt gjemt i skapet, lette planleggingsoppgaven betydelig. Døren til denne garderoben på et hjul kan gli til siden og bli en slags skillevegg for å skille soveplassen fra stuen. En del av døren lener seg bak sekretærmodellen og blir en arbeidsplass – stua blir til et kontor.

Konvertibel seng

Sammenleggbar seng i skapet

Hvis sengen kan «gjem deg» inn i skapet, så er det i stand til å tåle selv nabolaget med kjøkkenområdet. Her er designprosjektene til studioleiligheter, der soveområdet er innebygd i møbellagringssystemet. Når sengen er i skapet-kan du ta imot gjester i stuen-kjøkken-spisestuen.

Soverom nær kjøkkenet

Skjul sengen bak romdøren

Det er sammenleggbare senger som, «skjule» inn i skapet, bli en sofa. På et øyeblikk blir et komfortabelt soverom til en koselig stue.

Sengen forvandles til en sofa

Fargepalett for dekorering av en studioleilighet

Tydeligvis er den første tanken som kommer til mange studioeiere når de planlegger et sett et lyst fargevalg. Hvit farge reflekterer perfekt lys, utvider rommet visuelt, fungerer som en utmerket bakgrunn for møbler og veggdekor, er i stand til organisk å kombinere med alle fargevalg. Det er vanskelig å overvurdere lyse nyanser når det gjelder å forme interiøret i et beskjedent rom. Men ikke alle huseiere vil gå med på å bo i et helt lyst rom, blikket vårt trenger ikke bare avslapning, men også fokus. Derfor er lyspunkter i interiøret ganske enkelt nødvendig. Bruken av pastellfarger, mellomtoner i utførelsen av tekstiler eller polstring av polstrede møbler, bruk av tre eller imitasjon for etterbehandling av gulv eller møbler – alle disse enkle teknikkene bidrar til å diversifisere fargepaletten i studioet, uten å frata det et lys og lett bilde.

Hvitt og grått designstudio

Studio i hvite farger

I hvitt

Selvfølgelig, i små mellomrom, er bruk av lyse nyanser å foretrekke for visuell forstørrelse. Men dette betyr ikke at ditt beskjedne hjem ikke er verdig lyse, aktive aksenter. Et snøhvit tak, en lys finish på alle vegger unntatt en – aksent, samt bruk av lyse farger for å dekorere møbler og dekorartikler. En slik setting vil definitivt ikke være kjedelig eller triviell. Lyse, fargerike farger kan belaste oss med positiv energi, forfriske, muntre opp. Spesielt slike designteknikker anbefales i rom med store panoramavinduer som kan gi studioet det nødvendige nivået av naturlig lys..

Lyse kombinasjoner

Lys innredning og tekstiler

Problemet med lyspalett og ensartethet er veldig enkelt å løse ved hjelp av veggdekor og fargede tekstiler. Å plassere malerier eller bilder i rammene vil ikke koste deg plassen, og interiøret i studioet vil endre seg betydelig. Gardiner eller stoffgardiner med varierte ornamenter – krever heller ikke et forbruk på kvadratmeter, og designet med dem blir mer behagelig, hjemmekoselig, positivt.

Original dekorasjon

Balansert miljø

Lys, lys, uvanlig design

Ideell for de som er redde for å eksperimentere med lyse farger i en liten leilighet, men ikke ønsker å se hjemmet sitt som et sterilt operasjonsrom – et svart og hvitt interiør ispedd treaktige mønstre. Hovedfargen på taket og veggene er hvit og dens nyanser. Hovedsakelig gråtoner brukes til møbler, individuelle elementer i interiøret, lysarmaturer, grafiske mønstre på tekstiler er understreket i svart. Produkter laget av tre eller dens spektakulære imitasjon vil bidra til å bringe notater av naturlig varme til et ganske kult og til og med dramatisk interiør. Tregulv eller laminat «under treet», møbler og et kjøkken sett vil se fremhevet ut i et svart -hvitt studio -design.

Hvitt, svart og treaktig

Tradisjonelle fargekombinasjoner

Alle gråtoner er utrolig populære i moderne designprosjekter. Den mest nøytrale av fargene er perfekt for å dekorere et lite studiorom. Edle sølvfarger, kontrasterende mørke toner og nesten hvite farger vil pryde interiøret ditt hvis du legger litt glans av glass og speilflater til bildet av rommet.

Alle gråtoner

I gråtoner