Interiør

Design av privat hus: moderne interiør

Moderne bygnings- og etterbehandlingsmaterialer, råvarer for produksjon av møbler og dekorative elementer tillater oss ikke bare å designe hjemmet vårt for komfortabel og funksjonell bruk, men også å legemliggjøre våre verdsatte designideer. Et privat hus i disse dager er ikke bare vegger og tak, det er en hel verden for eierne, en refleksjon av deres syn på estetikk, praktisk, funksjonalitet og skjønnhet. Erfaringene som er oppnådd av designere gjennom de lange eksistensårene av noe slikt som «opprettelse av interiørdesign», lar oss lage originale eller tradisjonelle, praktiske eller luksuriøse, avantgarde eller minimalistiske – alle alternativer for å dekorere hjemmene sine, det ville være ønsket og midlene. Men på en rekke måter å lage et moderne, stilig og samtidig praktisk design for private boligeier, er det lett å bli forvirret. Vi tilbyr deg en liten samling praktiske og effektive tips for å hjelpe deg med å dekorere din moderne private leilighet. Anbefalinger fra designere er selvsagt ikke et dogme, men de kan hjelpe deg med å ta dine egne beslutninger om valg av et hjemmedesignkonsept, bestemme en fargepalett og stil, fremheve aksenter og til slutt skape et interiør i drømmene dine..

Stue interiør i et privat hus

Kjøkkendesign i et privat hus

Faktiske ideer for å lage et moderne design for et privat hus

1.Justering av funksjonelle segmenter. Tilkoblingen i ett rom med flere soner mister ikke sin popularitet. I private hus er denne designteknikken ikke mindre utbredt enn i leiligheter. Ved å kombinere flere funksjonelle segmenter i ett rom kan du opprettholde plass og bevegelsesfrihet, selv i små mellomrom. Vanligvis har slike studiorom et høyt nivå av naturlig lys – to eller flere store vinduer, i noen tilfeller glassdører (utgang til bakgården). Kombinerte mellomrom er også praktiske sett fra drift, rengjøring.

Kombinasjon av funksjonelle områder

Ettromsleilighet

Barneromsdesign

Lyst soverom interiør med arbeidsplass

Oftest skal slike funksjonelle områder som stue, spisestue og kjøkken kombineres. Arrangementet av disse tre viktige livssegmentene under ett tak skaper et praktisk miljø og et vakkert, lyst og romslig rom med høye estetiske kvaliteter. Ved hjelp av moderne husholdningsapparater med høy effekt, men lavt støynivå, forstyrrer organiseringen av kjøkkenarbeidsprosesser ikke å slappe av i stuesegmentet eller spise i spisestuen..

Kjøkken-spisestue-stue

Kombinert rom

Kjøkken i stua

Kombinert plass

Men det er ikke bare segmentene kjøkken, spisestue og stue som må kombineres. For eksempel kan arbeidsplassen være plassert i stuen eller soverommet. Det er sjelden i hvilket hus det er tildelt et eget rom til et kontor (med mindre hovedarbeidet til et av husstandens medlemmer foregår på hjemmekontoret). Det er også sjelden at private leiligheter har mulighet for å tildele et eget rom til et bibliotek, som regel er bokhyller og skap plassert i stuen eller soverommet (avhengig av størrelsen på lokalene og de personlige preferansene til eiere).

Arbeidsplass på soverommet

Hjemmekontor dekorasjon

Arbeidsplass i stua

Studer på soverommet

2.Vanlig veggdekorasjon er en aktuell idé for interiørdekorasjon. I moderne designprosjekter er det mindre og mindre vanlig å finne bruk av mønstret tapet for veggdekorasjon, med mindre dette trykket etterligner en betongvegg, murstein eller mur. Monokrome etterbehandlingsmaterialer har blitt de ubestridte favorittene. Og poenget er ikke bare at for små rom er en slik tilnærming til veggdekorasjon å foretrekke – lyse, nøytrale toner bidrar til å visuelt forstørre rommet. Selv i ganske romslige rom anbefaler designere å bruke en ensfarget finish. Materiale med trykk, mønster eller ornament brukes bare til å dekorere aksentvegger eller til og med deres individuelle seksjoner.

Lett finish

Lette vegger til stua

Hvitt kjøkken

Snøhvite overflater

Lett soverom design

Nøytral veggdekorasjon

Denne trenden er bare «på hånden» for de som ennå ikke er sikre på sine evner og evner innen dekorasjon av sitt eget hjem. Den lyse, nøytrale tonen i finishen er den perfekte tonen for alle møbler og dekor. Du trenger ikke rekke hjernen din over fargekombinasjoner, kombinasjoner av nyanser. Selv polstring i pastellfarger ser imponerende ut mot en hvit bakgrunn, for ikke å snakke om mørkere eller lysere farger..

Kontrast i et lyst soverom

Lys tone og bakgrunn

Hvitt til kjøkkenet

Snøhvit soverom for to

Bruker et designtriks «aksentvegg» har ikke mistet sin popularitet, den har nettopp gjennomgått noen endringer. Hvis man tidligere i designprosjektene til stuer, soverom og barnerom, spisestuer kunne finne bruk av to typer tapeter fra en samling, som ideelt utfyller hverandre, så i moderne designalternativer for disse rommene er forskjellige imitasjoner stadig mer vanlig. En aksentvegg er en murstein eller muroverflate ferdig med tre eller keramiske fliser, mosaikk. Du kan lage en etterligning ved hjelp av dekorativt gips, teksturert eller flytende tapet, veggpaneler, laminat.

Teksturert finish

Aksentvegg

Murverk for aksent

Aksentoverflate

Originalt hodegjerde

Original aksentvegg

Så etterbehandlingsmaterialer i et moderne interiør bør ha følgende kvaliteter:

  • være miljøvennlig, trygg for mennesker og miljø;
  • hvis mulig, la luften passere;
  • være enkel å installere slik at etterbehandlingen kan utføres uavhengig;
  • være upretensiøs i vedlikehold – overflater i rom med høy luftfuktighet og mulig forurensning må tåle rengjøring med husholdningskjemikalier og ikke miste sine estetiske egenskaper;
  • skal være enkle å kombinere med hverandre.

Lakonisk design

Stue i gråblå toner

Stue med hjørnesofa

Lett design for en romslig stue

3.Lyse, originale møbler er interiøret. Gitt det faktum at hovedtrenden innen interiørdekorasjon er nøytralitet, bruk av enkle, lyse materialer, blir aksentelementers rolle flyttet til møbler. Denne trenden brukes tydeligst i interiøret på soverommene – sengen i slike rom er oftest det eneste aksentdesignobjektet. Ikke bare utformingen av selve sengestrukturen, men også tekstildesignet blir en prioritet..

Vekt på utformingen av sengen

Seng i fokus

Aksentelementer

På en sandaktig bakgrunn

Lyseblå tone for vegger

Vekt på sengen

I stuer, spisestuer, kontorer og biblioteker i private hus spiller polstrede møbler rollen som aksentelementer. På samme tid kan en lys, variert eller kontrasterende mørk farge på polstring av polstrede møbler være tilstede i mer enn ett møbel. For eksempel i stua kan to sofaer som vender mot hverandre lages i forskjellige, men like aksentfarger..

Aksentinnredning

Møbler med lyst trekk

Levende detaljer om innredningen

Polstrede møbler som aksent

4.Lagringssystemer – rasjonell plassbruk. I moderne designprosjekter kan du i økende grad se lagringssystemer plassert fra taket til gulvet. Denne tilnærmingen lar deg få mest mulig ut av tilgjengelig plass. På kjøkken ser vi den øvre delen av skap, hengt rett under taket (den har ofte to nivåer, forskjellige i dybden). Selvfølgelig er det øverste nivået ikke egnet for daglig bruk; det er ganske enkelt upraktisk for en person med en gjennomsnittlig høyde å få husholdningsartikler fra de øvre hyllene. Men med tanke på lagring av kjøkkenutstyr som sjelden brukes, hjelper denne tilnærmingen til å laste ut lagringssystemer i andre rom, og for å holde kjøkkenet i orden..

Kjøkkenfronter

Moderne kjøkkendesign

Lagringssystemer for kjøkkenet

Snøhvite kjøkkenfasader

Hvis vi snakker om lagringssystemer i stuer, er de konvensjonelt delt inn i to typer – innebygde stativer med åpne hyller og lave moduler med fasader. For bøker, dokumenter og bilder brukes åpne hyller innenfor rammen, for alt annet som eierne ønsker å skjule for gjestenes øyne, brukes kompakte kommoder med skuffer, lave moduler med hengslede eller skyvedører.

Yakaya og behagelig par

Symmetriens rike

Et lyst sted å lese

Romslig stuedesign

5.Belysningsenheter – diffus eller lokalisert belysning. Uansett størrelsen på rommet til et moderne privat hus, klarer det sjelden med bare én kilde til kunstig belysning. Tross alt er belysningssystemet ikke bare muligheten til å belyse en eller annen del av rommet, men også muligheten til å skape en viss atmosfære, sonere et mellomrom eller markere spesielt viktige segmenter. Vel, når du kombinerer flere funksjonelle soner i ett rom (studiorom), bør det være et belysningssystem i hver.

Stue i karnappvinduet

Stue med store vinduer

Stue dekorasjon i et privat hus

Interiør i lakonisk stue

En sentral lysekrone er aldri nok på et soverom. Selv om du ikke har for vane å lese før sengetid, er det bare nødvendig med belysning fra lokale kilder (vegger, bord- eller gulvlamper) på soverommet – for å skape en viss atmosfære av forberedelse til sengen. Selv i en liten stue er ikke taklamper nok. En gulvlampe eller bordlampe er nødvendig i et mykt sittegruppe, lesehjørne eller i nærheten av et kaffe (kaffe) bord.

Aksentvegg på soverommet

Belysningssystem for soverommet

Eklektisme i soveromsdesign

6.Tekstildekorasjon – lakonisk design. Hvis vi snakker om drapering av vindusåpninger, anbefaler designere å bruke de enkleste tekstilløsningene i form og utførelse. Tradisjonelle gardiner – rette lerret som faller fra taket til gulvet i ensartede vertikale folder, kan fungere både solo og i et selskap med et gjennomsiktig slør (oftest vanlig og glatt).

Tekstildekorasjon

Draperivinduer på soverommet

Accent draperi

En annen faktisk måte for tekstildekorasjon av vinduer i moderne interiør i lokaler med en rekke funksjonelle formål er bruk av stoffrullegardiner (romersk, tekstilgardiner, japanske gardiner). Utformingen av vertikale lerreter i bredden som bare dekker vindusåpningen og er i stand til å samles i jevnt fordelte horisontale folder, passer ideelt til den lakoniske stemningen i moderne rom.

12

40

22

Hvis vi snakker om et annet alternativ for å bruke tekstiler til å dekorere et rom, så er den mest slående og aksenten bruk av sofa og andre dekorative puter. Dette er den enkleste, raskeste og rimeligste måten å endre interiørets karakter – å endre fargen på tekstilinnredningen på sengen på soverommet eller sofaer og lenestoler i stua. Å bytte putetrekk er mye enklere enn å bytte veggdekorasjon eller møbeltrekk, og derfor elsker designere og deres kunder denne designteknikken så godt..

Lyse puter

Vekt på sofaputer

Lyse putetrekk

Accent dekor

Originalt stoffvalg

Faktisk fargepalett

Som nevnt ovenfor har monokromatisk veggdekorasjon blitt den ubestridte favoritten i utformingen av boliglokaler. Og det vil ikke være noen nyhet for at lyse nyanser i en monokromatisk versjon er den vanligste måten å skape en universell bakgrunn for et rom. En lys tone hjelper til med å jevne ut feil i arkitektur og overflatebehandling, vil ikke fokusere på feilene ved installasjon av vindu eller døråpninger, vil bidra til å visuelt øke volumet i rommet og vil være en utmerket bakgrunn for aksentmøbler eller dekorative elementer.

Snøhvit veggdekorasjon

Lett design av et barnesoverom

Lys ensfarget finish

Vekt på utformingen av sengen

Lett bilde av stua

Bruken av hvitt til veggdekorasjon er også diktert av påvirkning av skandinavisk stil på dannelsen av en moderne stil. Snøhvite vegger kombinert med varme tregulv er et av de viktigste motivene for å dekorere skandinaviske hjem. Maksimal plass og lys er en prioritet i et rom i alle størrelser. Den hvite fargen, som praktisk talt ikke absorberer solens stråler, er nemlig best egnet for oppgavene og grunnprinsippene i den skandinaviske stilen..

Lesehjørne i stua

Lett interiør

Skandinaviske motiver

Moderne stil og skandinavisk

Grått går ikke av moten. Dens relevans kan observeres i flere sesonger. Universell, nøytral, men samtidig edel og solid – grå farge er perfekt kombinert med forskjellige interiørfargeløsninger. Avhengig av den valgte nyansen, kan du skape en rolig, dynamisk og til og med dramatisk atmosfære i rommet. Det er nok å velge et par toner i selskap med grå farge (oftest hvitt og svart, eller snøhvite overflater og tre) og lage en lys aksent – det originale interiøret er klart.

I gråtoner

Soverom i gråtoner

Faktisk grå tone

Grå finish

Kjøkkenfronter i grått

Svart -hvite kombinasjoner i utformingen av moderne rom er ikke de siste på listen over nåværende ideer. På den ene siden er et slikt design enkelt å organisere selv om det ikke er designkunnskaper, men på den andre siden kan du få et virkelig originalt, dynamisk og stilig bilde av rommet. Avhengig av størrelsen og formålet til rommet, som vil bli dekorert i en kontrastversjon, brukes lyse og mørke toner i ulik intensitet. Selvfølgelig, for rom i et lite område, blir en lys tone den viktigste, en mørk farge brukes bare for å understreke geometri og markere spesielt viktige interiørartikler. I romslige og lyse rom kan en mørk tone brukes som den viktigste for utførelse av store møbler eller etterbehandling av en av overflatene.

Svart og hvitt design

Kontraster på kjøkkenet

Skiftende mørke og lyse overflater

Kontrast bad design

Japanske motiver

Kontraster i barnehagen

Kontrastrør

Mørk topp, lys bunn

Sammen med relevansen av å bruke hvite og kontrasterende kombinasjoner, er det en fargepalett som alltid vil bli brukt. Varme brune nyanser – fra lys beige, pastell til dype, mørke nyanser «mørk sjokolade» skap alltid et koselig og komfortabelt miljø for alle, der du bare vil slappe av, hvile, få styrke etter en hard dag for nye prestasjoner. Det er derfor det beige fargeskjemaet finnes i et stort utvalg rom – fra badet til stuen, fra gangen til kjøkkenet..

Lys beige palett

Varme farger

Bad i pastellfarger

Kontrastdesign i stuen

Lyse beige nyanser

Soverom i lyse farger

Bad og beige