Interiør

Ferdiggjøring av huset inne: bilder av designløsninger

Etterbehandling av et privat hus inne er den siste fasen av byggingen. Du må velge en stilretning på forhånd, slik at du kan velge de nødvendige materialene, samt utføre forberedende arbeid. Under interiørarbeid er det nødvendig å ta hensyn til egenskapene til materialet som ble brukt i konstruksjonen..

Innvendig etterbehandling kan bare utføres etter å ha opprettet et undergulv, installerte elektriske ledninger, arrangement av et vannforsyningssystem og et varmesystem. Listen over etterbehandlinger av interiørdekorasjon inkluderer: sparkel og gips, maling og tapetsering av huset, flislegging og gulv.

hvit hjemmedekorasjon

innredning med lyst tre

Takdekorasjon

Det er best å starte reparasjonsarbeid fra taket, da du under arbeidet kan ødelegge gulvet eller beise veggene. Takdekorasjon regnes som den vanskeligste på grunn av ulempen med å påføre materialer, men selv en nybegynner kan takle det.

Valget av eieren av et privat hus tilbyr et bredt spekter av etterbehandlingsmaterialer, i tillegg kommer designere alltid med noe nytt og originalt. Populære utførelser: himlinger eller himlinger, maling eller kalking, tapetsering av taket. I utgangspunktet må du jevne overflaten med gips og kitt, impregnere taket med en primer, hvoretter du kan påføre det siste belegget.

hus med innvendig trebekledning

Tappet tak

I utgangspunktet må du lage en struktur, fikse den ved å feste den til gulvet. Ved hjelp av slike tak kan du lage en kompleks belysningsstruktur, samt lage et tak på flere nivåer. Basen i form av en struktur skal være kitt, og malt eller limt over med tapet. Ulempen med denne typen tak er at det reduserer høyden på rommet, noe som betyr at plassen blir mindre..

treverkhusdekorasjon med tre

Tøy i tak

Utformingen av et slikt tak er også i stand til å skjule overlappingen, gir tilgang til forskjellige belysningsalternativer. Strukturen må festes direkte til veggene. Ved hjelp av strekklofter kan du lage et unikt design, siden de har et bredt utvalg, kan du diversifisere takene med et trykk eller mønster. Du kan også bruke en kombinasjon av strekk og undertak.

Designet er en profil med en spesiell snap-on mekanisme som er festet rundt omkretsen av rommet. Det er bedre å overlate installasjonen av strekklofter til fagfolk.

strekk tak i et trehus

Tapetsering

Å lime inn taket med tapet er et budsjettalternativ som lar deg lage en interessant design. Etterbehandling anses vanskelig, siden ferdigheter og utstyr vil være nødvendig, i tillegg er det umulig å gjøre det selv. Bare flytende eller spesielle tak tapeter kan brukes til dekorasjon. Vinyl tapet er strengt forbudt å bruke, og valget av tapet etter farge vil hyggelig overraske hver krevende eier av et privat hus..

gipsfinish

Kalking og maling

Dette alternativet for etterbehandling av taket har vært kjent for alle lenge, det er det enkleste å implementere. For å fullføre arbeidet trenger du ikke kunnskap eller spesielle ferdigheter, du kan kalkere eller male selv. Fordelen ligger i de lave arbeidskostnadene og enkelheten. Til kalking brukes kvikk kalk, og for maling kan du velge hvilken som helst passende maling, fargespekteret er ikke begrenset av noe.

snøhvit boligdekorasjon

Veggdekorasjon

Etter at taket er ferdig, kan du gå videre til neste trinn – ferdiggjøring av veggene inne i huset. Her er konstruksjonssortimentet slående, siden mange alternativer tilbys som materialer. Valg av materialer avhenger direkte av stilretningen på rommet, designprosjektet som ble utviklet tidligere. Populære alternativer inkluderer tapet, keramiske fliser, stein (naturlig og kunstig), dekorativt gips, gips eller enkelt maleri..

vakker dekorativ boligdekorasjon

Generelt kan man si at etterbehandling av veggene er litt enklere enn å fullføre takene, men også her kan det være nødvendig med spesielle ferdigheter i arbeidet med verktøyet. Generelt er det en hovedbetingelse for alle materialer – før du påfører testamentlaget, må du passe på at veggene skal være helt glatte, og all grovhet fjernes med kitt og gips.

Når du velger et materiale, er det viktig å ta hensyn til rommets stil, samt hvilket materiale selve huset er laget av. For eksempel på badet er det bedre å foretrekke keramiske fliser, som er enkle å vedlikeholde, motstandsdyktige mot fuktighet og ekstreme temperaturer. For et soverom vil tapet, dekorativt gips eller gips være det beste alternativet. Det viktigste er at materialene som brukes kombineres med hverandre, skaper et enkelt bilde og kan tjene lenge. Generelt kan det bemerkes at identiske materialer kan brukes til å dekorere vegger og tak. Et unntak vil være keramiske fliser og stein (naturlig eller kunstig), som ikke brukes til etterbehandling av tak på grunn av sin imponerende vekt..

original dekorasjon av et landsted original finish etterbehandling av et tømmerhus

Etterbehandling av gulv

Hovedarbeidet med gulvet ble utført under opprettelsen av fundamentet, det siste interiørarbeidet gjøres best på slutten av det indre arrangementet. Valg av gulv avhenger av bygningstype. For eksempel, i et murhus med betonggulv er det ingen begrensninger på valg av materiale, her kan du bruke både keramiske fliser og parkett eller andre materialer..

Hvis huset og gulvene er laget av tre, er det best å bruke brett, laminat, parkett eller linoleum. Det er bedre å ikke bruke keramiske fliser, stein og lignende materialer. Begrensningen skyldes det faktum at konstruksjonen av et tregulv har sine egne egenskaper. Hvis ønskelig kan keramiske fliser med et varmt gulvsystem også installeres på et tregulv, men det er ingen garantier for at gulvet ikke vil bøye seg, i tillegg vil påliteligheten og levetiden til et slikt gulv være et stort spørsmål..

boligdekorasjon i lyse farger hjemmepynt semi-antikk ferdigstillelse av et landsted

Etterbehandlingsfunksjoner

Innredning av bad, kjøkken eller toalett krever nøye oppmerksomhet på valg av materialer. For å dekorere disse lokalene er det nødvendig å bruke materialer som er motstandsdyktige mot ekstreme temperaturer og høy luftfuktighet. På grunn av dette anbefales det å bruke akrylmaling for tak; for vegger er det best å bruke keramiske fliser, foring eller vanlig maling. Gulvet er best laget av fliser, stein eller linoleum.

Det er ingen begrensninger på materialer for etterbehandling av stue eller soverom, men det er her en person tilbringer mesteparten av tiden sin, så det er bedre å bruke naturlige materialer.

blå triminnredning av et rammehus

Korridordekorasjon er et spesielt tema, tilnærmingen som bør være så forsiktig som mulig. Dette rommet ligger i nærheten av gaten, noe som betyr at du må ta hensyn til dette når du velger materialer. Det er best å foretrekke materialer med økt fuktmotstand, de må være motstandsdyktige mot plutselige temperaturendringer, lett rengjort for forurensning. Også i korridoren må du ta hensyn til varmeisolasjon, som skal være av høy kvalitet.

moderne hus stilig hjem hvit finish hvitt trehus