Interiør

Geografiske kart i interiøret

Geografiske kart har lenge tiltrukket seg økt oppmerksomhet blant mennesker. Kort er en fantastisk oppfinnelse av menneskeheten. Dette er ikke bare en integrert del av vitenskapen om geografi, men også et magisk objekt som får deg til å mentaloverføre til eksotiske land, svømme over hav og hav, bestige bratte fjelltopper eller bare reise for å lære om verden rundt deg . Hver person har en reisende som drømmer om utrolige eventyr som utvikler følelser, utvider horisonten og oppdager nye lyse farger. Imidlertid har ingen råd til å reise kontinuerlig. Men kart over kontinenter, land eller byer vil hjelpe deg med å flytte til andre steder og lære kulturen og tradisjonene til forskjellige folk. Derfor er geografiske bilder i interiøret av stor betydning for mennesker som søker å finne og lære universets hemmeligheter. Kart i innredningen av rommene er et flott tilbehør for enhver stil:

Kurvstol ved vinduet overfor kartet på veggene

Hver av oss, som mottok skolekunnskap, studerte fysiske, politiske eller økonomiske kart over verden. Ulike designløsninger kan kombinere alle disse typer bilder av jordoverflaten: disse er tapeter, malerier, trykt tekstiltilbehør og broderi. Etter å ha kommet inn i livet vårt på denne måten, vil de kunne bli våre venner og hjelpere, spesielt for barn og ungdom..

Dekorasjon av barnehagen ved hjelp av geografiske kart

Fototapet med bilder av forskjellige land på barnerommet er ikke bare en dekorasjon av rommet, men også en fargerik lærebok som hjelper læring, utvikling av fantasi og fantasi.

Tapet med bilder av jordoverflaten kan limes over hele veggen fra gulv til tak. Slik at dette alternativet ikke er altfor strengt og ikke ligner et skolegografi -kontor, er det viktig å tenke over dekorartikler og farger i hele rommet. For eksempel, hvis du bestemmer deg for å bruke et fototapet med et politisk eller fysisk kart over verden i rike farger, må du velge lyst tilbehør i barnehagen: møbler, teppe på gulvet, malerier eller utskrifter på veggene:

Teppe med lyse striper på gulvet Kister av tre i nærheten av sengene i barnehagen

Geografiske kart er et lyst og selvforsynt element i interiøret. Derfor er det veldig viktig å designe interiøret i barnehagen for ikke å overbelaste den med en rekke andre dekorative elementer. Dette lar deg fokusere på kartet. Det er bedre å plassere bildet av kontinenter og hav på den ene veggen, og male resten i nøytrale toner: hvit, krem, vanilje:

Blått kort på veggen i barnehagen Flett lampeskjerm i barnehagen med et kart på veggen NBA sengeteppe på sengen foran verdenskartet

I lekerommet for små barn vil bilder av kontinenter og land, påført med sjablonger, se veldig originale ut i stedet for fotopapir. Lyse farger vil tiltrekke seg oppmerksomheten til fremtidige reisende og danne en generell ide om verdens geografiske struktur:

To oransje stoler i lekerommet med et kart på veggen Grønne esker under sengen i barnehagen

Bruk saker til kart

Et vanlig kort som er limt på veggen vil ikke bli en original dekorasjon og vil ikke skape ønsket effekt. Det er mange måter å bruke geografiske bilder i interiøret..

Kart som stilkomposisjoner

I et lite rom er det best å bruke et tofarget kart over myke pastellfarger. Dette vil visuelt utvide plassen og harmonisk passe inn i interiøret i klassisk minimalisme i ethvert rom: stue, soverom, gang, gang. Videre kan kortene ikke bare være fysiske eller politiske. Planer om byer, t -bane eller individuelle stater ser ikke mindre originale ut:

Panoramavindu i et rom med kart på veggen Kart med disposisjonstilstander og grå sofa Kort med beige kontinenter i gangen

I høyteknologisk stil og i rom for aktive unge mennesker vil ikke-standardiserte tofargede kort som ikke vil bryte stilenheten være en utmerket dekorasjon:

Grå og hvitt høyteknologisk hodegjerde

Ungdomsstilen i dag kjennetegnes ved kreativitet, enkelhet og funksjonalitet i utformingen av lokalene, så et kart med konturene på kontinentene passer best for et ekstravagant interiør:

På en blå bakgrunn, konturene til kontinentene

På soverommet, innredet i stil med en asket reisendes bolig, vil et gammelt kart, tilfeldig festet til sengens hode, understreke den eksotiske tilbakeholdenheten og upretensiøsiteten til alt tilbehør:

Gammelt kart ved hodegjerde på en mørk grå bakgrunn

Dekorative elementer fra bilder av jorden

I tillegg til den tradisjonelle veggdekorasjonen med kort, kan du vise fantasien din og bruke geografiske bilder som ekstravagante dekorative elementer. En slags triptyk som består av et kart over verden vil bli en uendelig aksent i stua:

Gammelt kart ved hodegjerde på en mørk grå bakgrunn

Geografiske kart kan også brukes på kjøkkenet eller spisestuen. Originaliteten til utformingen av rullegardiner med et trykt mønster i form av et kontinent understrekes:

Rullegardin med kart på kjøkkenet

Et fragment av kartet kan brukes til å dekorere en konveks takrosett. For å dekorere det må du bruke de samme etterbehandlingsmaterialene som ble brukt i hovedinteriøret. Dette vil bevare sammensatt enhet, for eksempel i et rom i kolonistil:

Takrosett med geografisk kart

Skillevegger for soneplass kan også limes inn med skjematiske bilder av planeten vår. Det er best å velge farger som matcher møbler eller annet tilbehør:

Skillevegg med et kart i rommet

Kabinett med verdens atlas

En av de vanligste og mest hensiktsmessige bruksområdene for geografiske kart som et dekorativt element er utvilsomt et studie- eller studieområde. Fra forskjellige spredte elementer i verdens atlas kan du lage et veldig uvanlig panel over skrivebordet. For å gjøre dette er det nok å ordne rektangulære ark, forskjellige i størrelse og form, med trykte kart og feste dem til veggen i hvilken som helst rekkefølge:

Panel fra geografiske kart over skrivebordet

I området for psykiske studier er en vegg med bokhyller eller hyller passende å dekorere med geografisk tapet. Dette vil gi en spesiell intellektuell melding til rommet:

Når de passer organisk inn i interiøret, blir kortene ikke bare et vakkert tillegg eller en aksent, de bringer romantikkens og eventyrismens ånd inn i livet vårt. Dette er en påminnelse om skjønnheten på planeten vår, av globale miljøproblemer. For barn og ungdom bidrar et slikt dekorativt element til utvikling av kognitive og pedagogiske evner..