Interiør

Gutterom – design 2019

Å lage et design for et barnerom er en rekke uendelige dilemmaer og løsninger på vanskelige problemer – det er nødvendig å korrelere mulighetene i rommet (dets størrelse og form, layout) med barnets alder, behov og interesser, velge trygt og miljømessig vennlige materialer og møbler, men ta i betraktning at ny renovering ikke er rett rundt hjørnet, fordi barnets avhengighet endrer seg. På samme tid, hvordan kan du ikke bare holde deg innenfor det økonomiske estimatet for små gjenoppbygginger eller globale reparasjoner, men også glede barnets ønsker, ikke gå i strid med hans meninger og forespørsler? I denne publikasjonen vil vi prøve å finne svar på alle disse spørsmålene i forhold til guttens rom. Vi håper at de 100 beste fotodesignprosjektene til barnerom for gutter i forskjellige aldre vil hjelpe deg med å bli inspirert til dine egne prestasjoner og skape et drømminteriør..

Romdekorasjon for en gutt

Kriterier for valg av barnehagedesign for en gutt

Selvfølgelig er hovedfaktoren som påvirker utformingen av et barnerom barnets alder og høyde. Tydeligvis bestemmer barnets alder ikke bare sammensetningen av interiørartikler, men også selve designkonseptet. Selvfølgelig er det ting som alle barn trenger, uansett alder, for eksempel et soveplass som matcher høyden hans. Men ellers kan innredningen på barnerommet variere veldig..

Lekeområde i barnehagen

Lyse detaljer i designet av barnehagen

Moderne barnehagedesign

Original finish

I tillegg til alder påvirkes konseptet med å dekorere en barnehage av viktige faktorer som:

 • størrelsen på rommet – i et lite rom er det vanskelig å plassere selv et minimalt sett med interiørartikler, og i en romslig barnehage kan du bokstavelig talt organisere et senter for utvikling, sport og kreativitet;
 • plassering av rommet i forhold til andre lokaler i boligen, antall dør- og vindusåpninger – vekten av disse faktorene påvirker utformingen av interiøret;
 • barnehagens beliggenhet i forhold til kardinalpunktene, nivået av naturlig belysning – påvirker valg av fargepalett og antall belysningsarmaturer;
 • barnets temperament, utviklingsnivå, hobbyer og interesser – påvirker fargene, settet med møbler, sportsutstyr (hvis det er plass til dem) og ytterligere interiørelementer;
 • foreldres økonomiske evner – sortimentet av etterbehandlingsmaterialer, møbler og innredning i moderne butikker presenteres i et utrolig bredt spekter av priser, det er åpenbart at det er viktig for hver familie å finne det beste alternativet for reparasjonskostnader og overholde kravene til sikkerhet og miljøvennlighet, estetikk av det endelige resultatet.

Lys veggdekorasjon

Innebygde hyller

Originalt tapettrykk

Aksentvegg med kart

Romdesign for en gutt fra fødsel til 2-3 år

De fleste designprosjektene for rom for nyfødte som vi ser på utenlandske (og russiske) sider, presenteres oftest i pastellfarger. Delikate lyse nyanser omslutter bokstavelig talt alle overflater – fra veggdekorasjon til tekstildekorasjon av et soveplass. Og det er mange grunner til det. Til å begynne med bryr barnet seg ikke om hvilket materiale teppet er laget av, hvilken kvalitet veggene er dekket med tapet, eller om det er mulig å knekke en lysekrone ved å rette en ball mot den. Det viktigste for babyen er en gunstig atmosfære i rommet der han er – tilstrekkelig temperatur, fuktighet og lys. Foreldre gjør de første reparasjonene mest for seg selv.

Plass til en nyfødt

Barnehage i gråtoner

Plass til to nyfødte

Ikke-trivielle fargevalg

Teppe aksent

Når barnet vokser opp, begynner barnet å utforske verden utenfor foreldrenes barneseng og armer. Og i dette tilfellet er det allerede nødvendig å sikre at møblene ikke har skarpe hjørner, hyllene er boltet til veggene, og de indre elementene har ikke dekor som barnet kan rive av og prøve å svelge. Hovedkravene til interiøret i en alder når barnet begynner å bevege seg uavhengig kan trygt kalles sikkerhetsfaktorer. Det er best å bruke åpne hyller som lagringssystemer. Jo færre dørfasader på skapene er, desto færre grunner til at et barn må bli skadet. Det anbefales absolutt ikke å bruke lagringssystemer med glassinnlegg i dørene. Hvis lagringssystemmodellen inneholder skuffer, er det nødvendig å utstyre dem med stopp..

Trygge hyller

Grå finish

Lyst teppe

Kontrastdesign

Uvanlig design

Førskolelokale

Hovedkravet til et barnehagens rom er maksimal tilbud av barnets fritid. Avhengig av guttens temperament og hobbyer, kan det være sportsaktiviteter, kreativitet i forskjellige retninger eller bare aktive spill. Tydeligvis, for dette må du frigjøre så mye ledig plass som mulig. De innebygde møblene i lofts-modellen kommer til unnsetning, slik at du kan spare det brukbare området i rommet. Hvis størrelsen på barnehagen tillater det, sørg for å utstyre det med sportsutstyr – en veggstang, en liten horisontal stang, en boksesekk eller et helt sport- og spillkompleks vil være til stor hjelp i guttens fysiske utvikling..

Idrettsanlegg

Hjem klatrevegg

Varierte tegninger

Barnerom med rundt karnappvindu

Det er i rom for førskolegutter eller grunnskoleelever at tematiske designalternativer oftest brukes. Hobbyer for tegn fra tegneserier, eventyr, tegneserier eller bare ett av emnene lar foreldre vise sine designferdigheter, og det er ikke lett å dekorere et barnerom på en standard måte, og å skape en virkelig unik liten verden innenfor rammen av et rom for å sove, slappe av, gjøre kreativitet, sport og tilegne seg nye ferdigheter.

Marint tema

Hytte-lignende design

Sparer nyttig plass

For eksempel er det nautiske temaet og motivene for eventyrromantikk, reiseliv, nær mange gutter. For foreldre ligger bekvemmeligheten også i det faktum at du kan bruke hele paletten med mange favorittblå nyanser …

Barnehage i marin stil

Innebygde køyer

Alle nyanser av blått

Marine interiør i barnehagen

Barnerom for en skolegutt

Gutten din har allerede en fullverdig arbeidsplass (skriving og mest sannsynlig et datamaskinbord 2 i 1) selv på forberedelsesstadiet for skolen. Men dette betyr ikke at lekene helt vil forsvinne fra livet hans, og derfor fra barnerommet. Lagringssystemer må fortsatt ta hensyn til tilgjengeligheten av leker, bøker, skrivesaker, sportsartikler og selvfølgelig klær og sko..

Uvanlig interiør

Lys design av barnehagen

Innebygd kompleks

Plass til en skolegutt

Eksperter anbefaler å bruke høydejusterbare møbler for å skape en urolig, komfortabel og praktisk, men ergonomisk arbeidsplass. Det er mange bord på salg, høyden på bordplaten er justerbar. Stoler eller datastoler er utstyrt med lignende systemer. Det er viktig at barnets rygg har riktig støtte – et moderne barn må bruke mye tid på å gjøre lekser.

Uvanlige møbler til barnehagen

Lego rom

Originalt fargevalg

Innredning i gråtoner

En skolegutt kan allerede ha vanskelig for å uttrykke sin mening når han tegner designet på rommet hans, men tar også en aktiv del i valget av alle interiørkomponenter. Kanskje barnet ditt ikke vil være veldig interessert i butikken med etterbehandlingsmaterialer, men han vil sannsynligvis uttrykke sine preferanser når det gjelder å velge fargepalett, interiørtemaer, velge møbler, tekstiler for å dekorere et fettete sted og vinduer, velge et teppe.

Moderne stil

På bakgrunn av mørke vegger

Lyse elementer

Originale fargekombinasjoner

Romdesign for en tenåringsgutt

Å dekorere et rom for tenåringer er et felles prosjekt mellom foreldre og et barn. Det er viktig å ta hensyn til sønnens ønsker i valg av fargevalg, det generelle designkonseptet, møbler og dekorelementer. Tross alt er det barnerommet som oftest blir et fristed for ro, hvile og avslapning for en tenåring med en vanskelig livsrytme. Selvfølgelig vil mulighetene for selve rommet (størrelsen og utformingen) og familiens økonomiske budsjett for renovering av barnehagen i stor grad bestemme utseendet, men det er viktig å prøve å finne et kompromiss mellom sønnens ønsker og sønnens ønsker. foreldrenes ressurser..

Bruk av veggpaneler

Plass til en tenåring

Amerikansk stil

Snøhvite overflater

I ungdomsårene oppstår det ofte vekstspore hos gutter, når et barn bokstavelig talt på en sommer vokser opp til flere størrelser klær. I denne forbindelse anbefaler eksperter å kjøpe møbler som er oppfordret til vekst. Seng, skrivebord, stol eller lenestol i full lengde med maksimal høydejustering, brukervennlige oppbevaringssystemer.

Lyse aksenter

Vegg for inskripsjoner

Mot de blå veggene

Aksentoverflate

Faktiske designideer for et gutterom i 2018

Utformingen av et barnerom har selvfølgelig sine egne detaljer. Tål det som kalles «renhet» mange stilistiske retninger er ganske vanskelige. Og noen interiørstiler er slett ikke egnet for design av et barnerom. For eksempel er det vanskelig å forestille seg et rom for en gutt i stil med minimalisme, fordi barnets ønske om å omgi seg med mange interessante objekter og selve konseptet med denne stilen ikke er kompatibelt. Men mange trender i utformingen av oppholdsrom kan fortsatt brukes når du oppretter designprosjekter for barnerom..

Hvit og blå design

Lys design av soveplasser

Plass til to gutter

Spillsegment i barnehagen

Den moderne innredningsstilen streber etter maksimal bruk av miljøvennlige materialer. Bruk av materialer som er trygge for mennesker og miljø har alltid vært relevant, men nylig har det fått en virkelig total karakter. For å dekorere et barnerom er denne trenden like relevant som for alle andre, fordi ingen foreldre villig ville bruke giftige, skadelige materialer til overflatebehandlinger eller som råvarer for produksjon av møbler i rommet til barnet sitt..

Lyse striper

Spektakulær

Revetema i barnehagen

Kunstnerisk maleri på veggene

Bruken av trygge, bærekraftige materialer fungerer ofte som grunnlag for konseptet med hele utformingen av et rom, og etterlater ofte spørsmål om estetikk, praktisk og til og med kostnad. For eksempel ser ikke korkgulv eller veggpaneler luksuriøse ut, men de er et utmerket termisk og lydisolerende belegg for overflater med høyest miljøvennlighet..

Skandinaviske motiver

Lyse tekstiler

Naturlige materialer

Magnetisk skrivevegg

Bruken av naturlige materialer er uunngåelig forbundet med en økning i kostnaden for et prosjekt for en global renovering eller en liten endring av et barnerom. Men i de fleste tilfeller kan du finne et verdig kompromiss på interiørdesign med ethvert størrelsesestimat. For eksempel er bruk av naturlige stoffer for å dekorere en køye og drapering av vindusåpninger tilgjengelig for nesten alle..

Uvanlig design

Minimalistiske motiver

Romslig og lyst rom

Barnehage med loftseng

En annen tilbakevendende trend i interiørverdenen i flere sesonger er bruk av skandinaviske motiver. Bruken av bærekraftige materialer, en overflod av hvite treoverflater og bruk av kontraster for å skape en viss visuell impuls – alle disse designteknikkene kan med hell brukes til å skape interiøret i et barnerom for en gutt. Designet viser seg å være lett, men samtidig koselig, praktisk, men attraktivt i utseende, ikke billig, men trygt og miljøvennlig.

Lett bilde av rommet

Uvanlig soveplass

Kontrastinteriør

Skandinavisk stil

Barnerom for flere barn

Som nevnt ovenfor er en annen trend i utformingen av barnerom bruk av det såkalte «voksende møbler». Tross alt er møblene på barnerommet ikke bare underlagt kravene til praktisk, miljøvennlighet og brukervennlighet, men også ergonomi. Det er viktig at barnets sove- og arbeidsplass (skrivebord, datamaskinbord eller skapekrok) samsvarer med barnets alder og høyde..

Romtema

Arbeidsplass

Kreativ design

Sone for kreativitet og praksis

Fargetrender for gutterommet

Hvis vi snakker om de mest populære fargevalgene for å dekorere et gutterom, så er de nøytrale farger. Hvit farge og alle dens nyanser er perfekte for etterbehandling av små mellomrom. Et lett og friskt bilde kan skapes selv uten erfaring innen interiørdesign, i et lite rom og med minimale ferdigheter i kombinatorikk, fordi hvitt er enkelt å kombinere med alle fargevalg. Men i været for et rent, vektløst bilde, er det viktig å ikke la seg rive med hvitt, fortynne det med lyse aksenter og varme toner, ellers risikerer rommet å bli som en sykehusavdeling.

Innebygd sovekompleks

Snøhvit bilde

Snøhvite overflater i barnehagen

På bakgrunn av hvite vegger

Lys og lett bilde

Grå har vært i trend i flere sesonger. Nøytraliteten og allsidigheten tiltrekker designere og deres kunder over hele verden. Ved første øyekast kan gråtoner virke kjedelige å bruke når du designer et barnerom. For eksempel kan du i et gutterom oppnå veldig vakre kombinasjoner av grått med nyanser:

 • blå og lyseblå (turkis);
 • mynte;
 • pistasj;
 • oliven (sennep);
 • gul;
 • oransje.

Originale farger

Alle gråtoner

I barnehagen med store vinduer

Avslutt i grått

Fargen blå er veldig ofte forbundet med utformingen av et gutterom. Mange nyanser av denne fargen er i stand til å lage interessante bilder av lokaler – fra lys, lett og kjølig til kontrast, dynamisk og energisk ladet. Et rikt spekter av blå nyanser gir oss muligheten til å velge kombinasjoner for å skape et optimalt bilde av interiøret, avhengig av ønsket sluttresultat (temperament av barnet, hans karakter, aktivitetsnivå).

Lys blå til barnehagen

Vekt på lyse møbler

Edel nyanse av blått

Barnerom for to gutter

Det er ikke lett å organisere flere fullverdige funksjonsområder innenfor ett lite rom for to gutter samtidig. Men gitt det faktum at problemet med å organisere sove- og arbeidsplasser, sektorer for fritid og kreativitet innenfor rammen av små mellomrom i mange år, har designere samlet en viss bagasje med teknikker og metoder for å optimalisere det brukbare romsområdet i forskjellige størrelser. Bruken av køyestrukturer er en av de vanligste måtene å spare plass på. Samtidig er det ikke alltid det er snakk om å organisere to køyer. I noen tilfeller (vanligvis når gutter med stor aldersforskjell bor i samme rom) er det mer hensiktsmessig «å oppdra» en av soveplassene på det øvre nivået, og under den organiserer en arbeidsplass eller et romslig lagringssystem.

Plass for gutter i forskjellige aldre

Snøhvit design

Tematisk design

Organisering av soveplasser i barnehagen

I en romslig barnehage for to

Hvis området på barnerommet tillater to senger parallelt med hverandre, er dette et ideelt alternativ for å organisere soveplasser, fordi de vil være tilgjengelige fra nesten alle sider. I et smalt rom kan senger installeres parallelt langs veggene og begrenset til en kantstein eller kommode mellom dem. I et rom som er firkantet eller nær det, kan du sette sengene vinkelrett og ta et av hjørnene.

Parallelt sengetøy

Uvanlig layout

Barnerom med lyse vegger

Vinkelrett installasjon av køyer

I tillegg til vanskeligheten med å organisere soveplasser for to gutter i et mellomstort og lite rom, oppstår det også problemer når du installerer arbeidsplasser – skrivebord eller datamaskinbord. Avhengig av forskjellen i barnas alder, kan du trenge enten to fullverdige arbeidsplasser eller ett skrivebord for et eldre barn og et lite hjørne for kreativitet og aktiviteter for de yngre. Den minste mengden ledig plass vil kreves av en enkel konsoll som kan festes til veggen eller hvile på en støtte.

Arbeidsplasser for to gutter

Arbeidsområde i barnehagen

Vekt på tekstildesign

Opprinnelig arbeidsplass