Interiør

Kjøkkenhette: hovedkarakteristikker og typer produkter

Hver vertinne, erfaren eller nybegynner kokk vet godt at en slik enhet på kjøkkenet, som en hette, spiller rollen som ikke bare en fasjonabel egenskap. Dette husholdningsapparatet er på en eller annen måte nøkkelen til suksess innen kulinarisk kunst. Hetten renser luften perfekt for lukt, røyk og fordampning, og forhindrer også opphopning av fett på arbeidsflatene på kjøkkenet og i taket. Med andre ord gir det et behagelig opphold på kjøkkenet, som er direkte relatert til kvaliteten på de tilberedte rettene. Imidlertid, for at en slik enhet skal oppfylle alle kravene og for alt «hundre» oppfylt sine funksjoner, må du kunne velge riktig produkt, siden moderne modeller av kjøkkenhetter varierer i form, driftsprinsipper og funksjonelle evner. Vi vil fortelle deg hvordan du velger riktig hette modell riktig nedenfor..

Kjøkkenhette – hvordan apparatet fungerer

Som vi allerede har sagt, brukes alle modeller av kjøkkenhetter for å fange og fjerne avtrekksluft fra kjøkkenet. I denne forbindelse er det tre hovedprinsipper for drift av slike husholdningsapparater..

Gjennomstrømning hette

Hovedtrekk ved denne konstruksjonstypen er inntak av forurenset luft med påfølgende fjerning utenfor kjøkkenet. I dette tilfellet fjernes uegnet luft direkte gjennom ventilasjonen. Listen over positive anmeldelser om et slikt husholdningsapparat inkluderer holdbarhet og pålitelighet. Når det gjelder ulempene med en gjennomstrømningshett, bør det bemerkes behovet for ekstra ventilasjon av rommet..

Resirkulering hette

Prinsippet for drift av resirkuleringsmodellen er å rense forurenset luft ved hjelp av et spesielt karbonfiltreringssystem. Etter rengjøring kommer luften tilbake til kjøkkenet. Slike enheter er betydelig dårligere i pris enn det forrige tilbudet og er ikke vanskelige å installere. Den eneste ulempen med slike produkter er behovet for å bytte filtre regelmessig, forurensningsnivået som avhenger av luftinntakets kraft..

Kombinert hette

Et slikt husholdningsapparat kombinerer begge arbeidsprinsippene. Derfor kan man bedømme fordeler og ulemper med en slik modell basert på informasjon om de tidligere alternativene. Når det gjelder funksjonene til den kombinerte hetten, bør du i dette tilfellet vurdere plasseringen på stadiet av planleggingen av reparasjonsarbeid. Som praksis viser, er det sjelden mulig å unngå skader når du installerer en slik modell i et allerede dekorert interiør..

Nedhengt kjøkkenhette

Slike kjøkkenenheter regnes som den enkleste og mest kompakte typen, derfor er de veldig populære. Den suspenderte strukturen forutsetter tilstedeværelse av en motor som trekker inn forurenset luft og damp, er utstyrt med en vifte og utskiftbare patroner, som om nødvendig byttes ut med nye eller rengjøres for gjenbrukbare deler. I dette tilfellet er det ikke tilkobling til det sentrale ventilasjonssystemet. I slike hetter er det alltid bakgrunnsbelysning og hastighetskontroll. Hengende modeller er vanligvis montert på veggen. Mange eiere foretrekker å installere en hengende struktur direkte på stedet i taket som ligger over koketoppen.

Innebygd kjøkkenhette

Dette forslaget bør tas hensyn til elskere av teknologi gjemt bak dørene på kjøkkenet. Den innebygde kjøkkenhetten er helt gjemt i et hengende skap og skiller seg ikke ut fra det generelle interiøret som en egen detalj. Mange moderne modeller av kjøkkenmøbler sørger for tilstedeværelsen av et slikt skap. Hvis headsettet har en annen konfigurasjon, må du bygge inn hetten over koketoppen selv. I dette tilfellet vil du ikke kunne bruke et hengende skap for ekstra oppbevaring av kjøkkenutstyr. Mange innebygde modeller er utstyrt med et sirkulasjonssystem og et justerbart effektnivå. Slike enheter kan ha et fullt innebygd eller teleskopisk panel. Sistnevnte har en funksjon som kan glides ut over koketoppen om nødvendig..

Skorsteinhette

En hette av denne typen kalles ofte «hvelvet» og er en lignende design ganske oppsiktsvekkende enhet, som eksisterer separat fra settet med kjøkkenmøbler. Kuppelhetten er ikke innebygd noen steder, den er montert på veggen og opptar hele plassen over platetoppen. Et slikt system kan ikke utføre sine funksjoner uten å være koblet til en sentral ventilasjonskanal og kjennetegnes av en rekke design, som lar deg velge den ideelle modellen for enhver kjøkkeninnredning..

Skrå hette

Metoden for montering av en modell av en slik konfigurasjon av kjøkkenhette har noen likheter med den forrige versjonen og representerer også absolutt «uavhengig» en struktur som ikke er innebygd i veggskap, men festes direkte til veggen over komfyren. Og hovedtrekk ved den skråstilte hetten er dens evne til å endre helningsvinkelen i forhold til platetoppen på benken på kjøkkenet. I tillegg har slike enheter en moderne design og passer lett inn i mange interiørløsninger..

Kjøkkenhette – produksjonsmateriale

Siden valget av hette også er basert på produktets stil, spiller en slik detalj som materialet som enhetens kropp er laget av en viktig rolle i denne saken..

Metallkasse

Metallovnen er sterk og holdbar. Metallhus for luftrenseanlegget er laget i både klassiske og moderne stiler, de kan males i forskjellige farger og kombineres med glassinnsatser.

Glasshus

For slike strukturer brukes som regel veldig tett, slagfast og varmebestandig glass. Glasshetten roter ikke plassen visuelt, kan suppleres med metalldeler og er lett å rengjøre.

Plasthus

Et slikt tilbud kan kalles et av budsjettalternativene, som er betydelig dårligere enn de tidligere modellene, ikke bare i pris, men også i funksjonalitet. Over tid blir riper og skader synlige på plasthus, og fargen kan miste metningen. Derfor trenger slike strukturer nøye vedlikehold..

Å velge en hette til kjøkkenet er ikke bare en hyllest til mote og et ønske om å matche en bestemt type interiør. Slike design gir et behagelig tidsfordriv i rommet og påvirker ytelsen. I tillegg vil vanlig luftrensing spare husmødre for konstant rengjøring og bevare reparasjonens integritet i lang tid..