Interiør

Øko -stil i interiøret – kos fra naturen

Uansett hvordan folk liker å lage nye syntetiske produkter, er de mest komfortable blant naturen og naturlige materialer. Euforien om crimplens, vinyler, polymerer og akryl har gått, og nå setter vi virkelig pris på og verdsetter det som er skapt av naturen selv og omgir oss langt fra byer.

Naturlige farger, naturlige materialer i et naturlig interiør

I et forsøk på å skape en varm og kjærlig atmosfære i hjemmet, oppfant de miljøstilen. Det er en kombinasjon av naturlige materialer, former og farger med moderne behandlingsteknologi. Et interiør i naturlig stil er ikke billig, men det vil fullt ut rettferdiggjøre utgiftene dine med en avslappende atmosfære og ren luft som det skaper..

Tremøbler og plass

Øko -stil, som naturen, liker ikke hauger og unødvendige ting. Derfor er interiør på mange måter lik design i minimalisme. Det er bare en vesentlig forskjell. Alle materialer er naturlige, naturlige farger, progressive teknologier. Som om Flora selv kom for å besøke deg og lage alt etter hennes smak. Derfor bør interiørdesign i øko-stil ha mye plass og lys. Start med å fjerne alle unødvendige møbler og upassende innredning..

Lave møbler, store vinduer og levende planter er grunnlaget for øko -stil

Lys

Belysningen er intens og nær naturlig sollys. Det er lurt å ha et stort vindu i rommet. Lamper skal avgi et varmt spekter med en gulaktig fargetone. De mest passende er konvensjonelle glødepærer. Hushjelpere med dette området har en litt høyere pris, men de varer også lenger. LED -lys kan være et godt alternativ..

Et stort vindu og lyse vegger fyller rommet med lys og luft

God belysning bidrar til å skape lyse vegger og tak, reflekterende overflater.

Romslighet

Minimer mengden møbler. Fjern alt som er klumpete, høye og mørke. La bare det som er kompakt og funksjonelt. I stedet for et høyt sengetøy i sengetøy, legg en kommode der alle nødvendige ting vil passe, mens den er mye lavere og lar den øvre delen av rommet stå åpent.

Hvite vegger og møbler øker plassen visuelt

Hvis det er nødvendig å forlate høye møbler, bør frontveggen være speilet eller hvit. Plasser den langs veggen overfor vinduet, men ikke ved siden av lyskilden, men motsatt eller til siden.

Lave møbler etterlater plassen åpen

Plassen kan også økes ved å belegge overflater. Det lyse taket og veggene vil utvide rommet betydelig og gjøre det visuelt høyere. Men jo lavere tak, jo lysere skal gulvet være, omtrent et par toner mørkere enn veggene.

Naturens farge

I interiørdesign i en naturlig stil bør malingen være naturlig og ikke påtrengende. Det er best å gjøre hovedbakgrunnstonen hvit, eller rettere sagt bruke nyanser, for eksempel melkeaktig, sjøskum, elfenben. Du kan bruke nyanser av brunt og grønt. Minimer blått i den nedre delen av rommet, ettersom det refererer til kalde farger, og øko -stil er laget i varmt.

Lave møbler etterlater plassen åpen

Lyse nyanser av oransje og rødt, for varmt for naturen. Hvis du vil gjøre atmosfæren varmere, kan du bruke en liten mengde av dempede toner, og gjerne en myk gul eller varm beige..

Den dempede oransje fargen på sofaen og et lite rødt bord varmer den kalde gangen

For å skape et rent, naturlig interiør, legg til litt grønn trim på de hvite eller melkeveggene. Disse skal være glatte vertikale linjer, som ligner stilker og blader. Gi opp rette linjer, skarpe hjørner og geometriske ornamenter med en gang.

Når det gjelder svart, eksisterer det ikke i naturen i sin rene form, så ekskluder det umiddelbart.

Møbler og materialer

Møbler bør være laget av naturlige materialer. Stoler i heltre eller rotting. Wicker kurvmøbler fungerer godt. Bordplater i glass. På kjøkkenet kan du bruke lys stein til arbeidsflater. Frontveggene på skapmøbler kan males i lyse farger eller laget av glass.

Rottingstoler og et bord i form av et gammelt trekiste, satinpolstring og en plante i et badekar

Polstrede møbeltrekk er også laget av naturlige materialer som lin, chintz, sateng og ull. Gardiner for vinduer i lyse og lyse stoffer, helst bare henger ned og skaper lette folder. Uten lambrequins, frills og draperier er disse dekorasjonene fremmed for den naturlige stilen..

Veggen er sydd med naturtavler

Sofaer og lenestoler vil se best ut med lav rygg. Overflaten på møblene skal være så naturlig som mulig. Derfor er det bedre å foretrekke polert matt, eller med en grov tekstur av naturlig materiale..

Romdekorasjon

Det mest populære etterbehandlingsmaterialet når du lager et interiør i en viskøs stil, er tre. Hvis størrelsen på rommet tillater det, mer presist, hvis det har et areal på mer enn 20m2 og en takhøyde på minst 2,5 meter, er det tilrådelig å kappe veggene med tre eller lage trepaneler. Disse skal være lyse treverk, dekket med en hvit matt lakk. Overflaten trenger ikke å poleres før belegg, den skal se naturlig ut.

Tremøbler og vegger er dekket med tapet

Gulvet skal være varmt, tre eller stein. I fuktige rom kan keramiske fliser brukes.

Tre, grønt og lyse farger på vegger og gardiner

Vegger kan ikke alltid være ferdig med tre. Andre naturmaterialer er også egnet for en naturlig stil. Disse er malt vegger og limt inn med vanlig tapet, bambus eller bare papir.

Tak

Uavhengig av takhøyden, må det være flatt. Øko-stil er enkelhet og naturlighet, derfor samsvarer forskjellige komplekse design på flere nivåer ikke med den naturlige designen. Du kan gjøre den suspendert eller strukket, men overflaten skal ikke være speilaktig og skinnende. Den vanligste fargen er hvit.

Takbjelke i tre

Hvis du har en stor romhøyde, og du vil visuelt redusere den, så bruk regelen om å endre rommet, gjør toppen mørkere enn veggene. Men ikke la deg rive med mørke og lyse farger. Det skal være lett og naturlig. For eksempel blå som himmelen. Du kan bruke nyanser av brunt og grønt, oliven, myr, beige, krem.

Glatt lyst tak og vertikal landskapsarkitektur

Høye tak kan dekoreres med trebjelker. Dekorer taket med skyer mot en himmelbakgrunn eller med et enkelt blomstermønster. Tegningen skal være i pastellfarger.

Dekor

Gulvet kan dekoreres med et jordfarget teppe. Disse er sand, lin, hvete, lysegrå og forskjellige nyanser av grønt. På sofaer og lenestoler vil puter i myr- eller olivenfarger se bra ut..

Grønne planter i grå potter og avrundede vaser

Vaser kan være keramikk, leire, glass, majolika og krystall. De skal ha enkle avrundede former og naturlig farge uten unødvendige lyse malerier og stukkstøping..

Lett sandfarget teppe, keramiske vaser og trepanel over peisen

Den viktigste dekorasjonen av den naturlige stilen er levende planter. Små kan settes på vinduskarmen. Store oppreist trær dyrkes i kar eller keramiske potter. En vegg kan være laget av vinstokker eller hengende tridiscantia og eføy.

I hjørnet plasseres en gryte med ficus og flere mindre planter med planter i rommet

Bur, akvarier og terrarier kan ikke plasseres i interiøret i øko-stil. Metallsmykker, statuer, strikkede og broderte servietter og duker vil også være overflødige. Lagre dem for populære trender innen boligdekorasjon.

Vertikal hagearbeid på kjøkkenet fra salat og urter

Hva kan du spare på

Tregulvet trenger ikke å være laget av solide planker. Det billigste alternativet laget av naturlig tre er konstruert brett eller to-lags parkett. De kan legges på kryssfiner. Slik installasjon av gulv krever ikke spesialverktøy og arbeidserfaring..

Papir tapet på veggene vil koste deg mye billigere enn bambus. Mange mennesker vet selv hvordan de skal lime over veggene med dem..

Planter i store potter er hoveddekorasjonen i rommet

Ved hjelp av maling og pensel kan du dekorere veggene mens du justerer størrelsen på rommet. Vertikale grønne vinstokker vil gjøre taket høyere. Og hvis du tegner et tre med spredte grener rettet horisontalt fra stammen, så blir rommet bredere. Bare ikke glem de myke, små kurvene slik at alt ser naturlig ut, som i naturen..

Grønne løk i potter på bordet representerer hovedelementet i innredningen

Når det gjelder grønne områder, vil enhver vertinne klare denne oppgaven selv. Bare sjekk med selgeren i butikken hva slags belysning anlegget trenger. Men på kjøkkenet kan du kombinere forretninger med nytelse. Plant persille, selleri, basilikum og andre krydder i kasser. Du vil lage den stilen du ønsker og gi deg grøntområder hele vinteren. Du kan plante tomater og agurker i en stor gryte. Nå er det mye innendørs grønnsaksfrø i frøbutikker.

Vis fantasien din og gjør leiligheten din lys, koselig, romslig og etter din smak.