Interiør

Konsoll i gangen: valg av valg, varianter og plasseringsregler

Til tross for at den moderne forbrukeren tilbys et veldig imponerende utvalg av møbler, er det mange varer i interiøret som fortsatt er relevante og etterspurte, uavhengig av smak og motetrender. Slike produkter tilpasser seg lett enhver stil og blir en dekorasjon av rommet. Konsollen, hvilke typer vi vil diskutere i dag i materialet vårt, tilhører bare kategorien lignende møbler.

Konsoll i gangen – egenskaper og funksjoner

Før vi begynner å diskutere konsollvarianter og alternativer for bruk i interiøret i gangen, foreslår vi å bestemme hvilken betydning dette ordet faktisk har. Så, fra et arkitektonisk synspunkt, er en konsoll en hylle i en vegg. Og i vårt tilfelle snakker vi om et lite og veldig behagelig bord, som har ben foran, og baksiden er festet direkte til veggen.

Du kan også finne konsollmodeller uten bein. Et slikt møbel er laget av forskjellige materialer og brukes som et praktisk stativ, som rett og slett er uerstattelig i gangen..

Fordeler med å velge konsoll

En av de viktigste fordelene med konsollen er dens kompakthet, så dette tilbehøret er veldig vellykket brukt til å utstyre små ganger. Du kan installere et miniatyrbord mot en av veggene eller foretrekke et hjørnedesign. I noen av eksemplene vil du være fornøyd med resultatet og ikke miste dyrebare centimeter areal..

Et like viktig aspekt på den positive siden av konsollen er funksjonalitet. Enig, et lite bord på gangen, hvor du kan sette hansker, nøkler eller sette en veske for å ta av deg yttertøyet og bytte til hjemmesko, er en veldig praktisk ting. I tillegg, hvis du ønsker det, kan du velge en modell med skuffer eller hyller, som lar deg bytte ut en mer voluminøs kommode ved hjelp av en konsoll.

Du kan også understreke mobiliteten til slike møbler, siden konsollen om nødvendig kan omorganiseres til et annet sted. Og til slutt er det verdt å merke seg den dekorative rollen som tilbehøret..

Takket være det store utvalget av design, kan du utfylle enhver designstil og synlig transformere den. Det viktigste er at det valgte elementet kombineres med den generelle utformingen av gangen..

En oversikt over varianter av konsollen i gangen

Hvis vi snakker om varianter av konsollen generelt, vil designerne i dette tilfellet dele alle modellene som hittil er kjent i to kategorier – funksjonelle og dekorative. En funksjonell konsoll kompletteres som regel med skuffer, hyller eller et speil. Formålet med dekorative gjenstander kan gjettes uten noen egenskaper. I denne versjonen kommer tilbehørets visuelle appell til syne. Vi inviterer våre lesere til å diskutere konsolltypene mer grundig, for i virkeligheten kan du ganske enkelt bli forvirret av den foreslåtte varianten når du velger et passende møbel..

Smal konsoll

En slik modell vil være et utmerket valg for å arrangere en langstrakt gang. Spesielt hvis møbelsettet inneholder en puff. Et slikt tilbehør takler rollen som en hylle perfekt hvis du bruker det i tillegg til speilet som allerede er festet til veggen. Og tjene også som et oppbevaringssted for alle slags kurver for småting og annen innredning.

Funksjoner på hjørnekonsollen

En hjørnekonsoll regnes som det ideelle tillegget til en gang med en ikke-standard oppsett, siden du kan få mest mulig ut av tilgjengelig plass ved å plassere dette produktet i et av hjørnene. Slike modeller er utstyrt med tre eller fire bein og har ofte bølgete, skarpe eller skrå hjørner..

Suspenderte modeller

En konsoll av en slik plan er preget av fravær av gulvstøtte – bein, derfor skiller de produktene som diskuteres praktisk talt ikke fra vanlige hyller i de fleste eksempler. Slike strukturer når du forstår, når ikke gulvnivået, noe som resulterer i at effekten av møbler som flyter i luften skapes i rommet. Suspenderte produkter ser litt uvanlige, originale og dyre ut. Kan suppleres med dekor i form av lamper og speil.

Konsolldesign med speil

Siden inngangen er akkurat det rommet der samtidig tilstedeværelse av både hyller og et speil er ganske enkelt nødvendig, vil et slikt tillegg til interiøret som en konsoll med et speil være den ideelle løsningen i dette tilfellet. Du kan utstyre gangen med den originale duoen på et gulv eller en hengende konsoll med et speil, eller velge en solid struktur. Designere rådes til å være spesielt oppmerksom på produkter med hyller eller skuffer, som i tillegg vil bruke dem til å plassere personlige gjenstander, for eksempel kosmetikk eller dekor.

Med skuffer

Tilstedeværelsen av alle slags esker i et bestemt møbel betyr at hovedformålet med dette tilbehøret er å lagre forskjellige ting. Og konsollen er ikke noe unntak i dette tilfellet heller. Slike strukturer er vanligvis installert på gulvet og er et utmerket alternativ til overdimensjonerte kommoder. I romslige ganger kan du installere en romslig konsoll langs en av veggene. For rom med et lite område bør mindre strukturer foretrekkes..

Metallkonsollmodeller

Smidde møbler har alltid tiltrukket seg oppmerksomhet og er i dag fortsatt et av de mest populære alternativene for innredning av lokaler. Derfor kan en konsoll med smidde metaldeler trygt kalles en universell løsning, akseptabel for å komplementere mange interiørstiler. Rammer og ben på slike strukturer tar ikke mye plass og er fantastisk kombinert med benkeplater i stein, tre eller glass. Mange produkter er utstyrt med originale kroker for klær, og selve smiedetaljene er laget i form av blomster, løvverk og andre intrikate krøller eller mønstre.

Klassisk konsoll

For å utfylle interiøret i en klassisk stil, anbefaler designere å bruke konsollmodeller i massivt tre med karakteristiske elementer i utskjæring, platina eller glans. Det kan være et produkt laget i en enkel eller mer sofistikert stil. De nåværende fargene er brune eller beige. For design med speil er tilstedeværelsen av en utskåret ramme karakteristisk. Som et tillegg brukes ofte lysestaker, vaser og andre dekorative elementer..

Moderne stil

Gangkonsollen i en moderne stil er preget av tilstedeværelsen av fasjonable nyanser og former. En rekke teksturer og eksperimenter med strukturenes geometri oppmuntres også. I dette tilfellet vil ethvert fargevalg bli relevant. Det viktigste er at design og konfigurasjon av konsollen er i harmoni med den generelle stilen på gangen.

Bruken av konsollen i interiørmøbler fyller rommet med nåde og raffinement. Tross alt ser et slikt element alltid pittoresk og elegant ut. I tillegg er det en flott måte å transformere det generelle designet og understreke individualiteten til gangen..