Interiør

Korrekt plassering av møbler i huset er nøkkelen til vellykket organisering av plass

Sofistikert design, sofistikert stil og eksklusiv innredning spiller selvfølgelig en viktig rolle i den visuelle oppfatningen av interiøret. Men hovedfaktoren for en vellykket organisering av plass er først og fremst et kompetent arrangement av møbler. I denne artikkelen vil vi vurdere hovedpunktene i den riktige plasseringen..

Plassplanlegging

Vi måler rommet

Først må du måle lengden og bredden på rommet ditt, samt alle møblene du planlegger å plassere i det. Deretter viser du planen på grafpapir med en skala på 1: 3. Tegn møblene separat på et stykke papir, observer proporsjonene, og klipp forsiktig ut hver av dem. Nå kan du fritt bruke papirmockups til du finner den som fungerer best for deg..

Vi tegner en plan for arrangement av møbler

Hvis mulig, bruk et spesielt dataprogram. I dag er det mange alternativer for å eksperimentere med størrelse, arrangement, fargevalg og stil..

Organisering av plass ved hjelp av et dataprogram

Koordinator for primærrom

Ved organisering av rommet er det viktig å definere det sentrale elementet i rommet. I stua kan dette være et bilde, en peis, en TV og til og med et vindu; på soverommet – oftest en seng; på kjøkkenet – spisebord.

Velge hovedkoordinator for rommet

Det er nødvendig å finne det beste stedet for hovedfokuset, som umiddelbart vil tiltrekke seg oppmerksomheten til dine kjære gjester, og de vil igjen sette pris på den utmerkede smaken til eierne av huset..

Det sentrale elementet i rommet Det sentrale elementet i rommet

Ekstra ting og tilbehør vil bidra til å fokusere oppmerksomheten på hovedelementet i rommet: på soverommet er det nattbord med nattlys nær sengen, og i stuen er det malerier og speil overfor den luksuriøse sofaen. TV -en ser bedre ut her omgitt av vakre hyller eller bokhyller..

Hyller utfyller hovedelementet i rommet

Plassering av rommet

Det videre arrangementet av møbler vil avhenge av valget av den såkalte romkoordinatoren. Lag en representasjon av stuen med en attraktiv og innbydende inngang, som vist på bildet nedenfor..

Attraktiv inngang

Den optimale avstanden mellom sofaene mot hverandre er 1,8 – 2,4 m.

Optimal avstand Optimal avstand

Du bør ikke rote opp plassen med flere store gjenstander. Unngå unødvendige ting som stoler langs vegger eller i nærheten av dører. Tenk på – utmerket langrennsferdighet og bevegelsesfrihet er hovedregelen for komfort og harmoni.

Vær også spesielt oppmerksom på hjørnene. I et kompakt rom fyller du dem med elementene du trenger, men krever ikke spesiell oppmerksomhet. Dette kan være en liten hyllenhet eller en gulvvase. I et romslig rom vil møbler plassert i en vinkel se veldig elegant ut. Men husk at dette arrangementet tar mye plass, så det vil ikke fungere for et lite rom..

Originalt møbelopplegg

Plasseringsflater

I romslige rom, i stuen eller soverommet, bør sofaer og bord være plassert på armlengdes avstand til hverandre. Denne plasseringen er så behagelig som mulig for te -drikking og hindrer samtidig ikke gjestene..

Plasseringsflater

Vær oppmerksom på nivåene. Høyden på overflatene skal tilsvare områdene de befinner seg i: for eksempel er et dekorativt salongbord i hjørnet av en stue vanligvis høyere enn et bord i midten mellom to sofaer eller lenestoler.

Høyde på overflater Plasseringsflater

Belysning spiller også en viktig rolle i organisering av plass. Ofte er det flere lampeskjermer eller lamper i stuen eller soverommet. Det er viktig her å plassere bordene på en slik måte at det behagelige myke lyset fra lampene trenger inn i hvert hjørne av rommet. Designe også riktig avstand mellom lamper og stikkontakter..

Optimal belysning

Bevegelsesfrihet

Hvis rommet har to utganger, må det være en fri passasje mellom dem. Den kan være rett eller i form av en bue rundt gjestehjørnet.

Gratis passasje

I tillegg deler slike passasjer vellykkede romslige stuer i soner. Det er også en god idé å bruke møbler til å dele store åpne områder i funksjonelle områder, men dette må vurderes tidlig i prosessen. For eksempel vil ryggen på sofaer eller et høyt fremtredende stativ i stedet for en vegg visuelt begrense stuen fra spisestuen..

Inndeling av plass i funksjonelle områder med møbler

Unngå alle slags hindringer i rommene som kan forstyrre fri bevegelse.

Riktig arrangement av møbler i huset

Sørg igjen for at alle møbler og stikkontakter er lett tilgjengelige, noe som er viktig i hverdagen. Så du kan enkelt komme deg til nærmeste hylle eller utsalgssted for å lade mobiltelefonen og andre medieenheter..

Optimal tilrettelegging av utsalgssteder

Plassering av tilbehør

Høyt plasserte malerier og andre veggdekorasjoner forstørrer rommet visuelt. Men en større effekt av ledig plass kan oppnås ved hjelp av speil: reflekterer lyset positivt, dobler de volumet merkbart.

Høyt plasserte malerier øker plassen Speil øker plassen visuelt

Velg tepper i henhold til størrelsen på området du planlegger å plassere dem i – for liten eller stor vil se latterlig ut i en romslig stue.

Arrangement av tepper

I et lite rom vil lange gardiner se bra ut, noe som skaper høyt tak. Møbler i dette tilfellet er best å velge kompakte, lette, enkle former. Ikke rot opp i plassen med mange suvenirer, fotografier, malerier og andre småting.

Høye gardiner Kompakte møbler

En fordelaktig løsning ville være å plassere tilbehør og møbler i henhold til symmetriprinsippet: malerier i samme stil på begge sider av sofaen; lenestoler og sofaer vendt motsatt i et rutemønster, eller hyller på hver side av TV -en. Dette er en flott måte å skape optimale proporsjoner og organisere plassen på en vellykket måte..

Symmetri -prinsippet