Interiør

Magisk og mystisk svart tapet i interiøret

Til tross for at svart farge ganske enkelt skremmer mange med sin sorg og dysterhet, bør det bemerkes at denne frykten faktisk er helt forgjeves. Nei, selvfølgelig er alt slik: Svart har virkelig alle disse egenskapene, men i tillegg til dette er det fortsatt uvanlig mystisk og til og med lidenskapelig, mystisk og mystisk, dramatisk og elegant. Kort sagt, denne fargen er ikke for sjenerte designere, la oss innse det. Fordi hvordan du får denne fargen til å se ikke negativ ut, men ganske effektiv og attraktiv, vet bare en ekte profesjonell. Det er også veldig viktig her å bestemme riktig dosering og fordelaktige ledsagende farger. La oss prøve å finne ut hvordan du gjør det..

Spektakulært interiør i stuen med svart tapet på tegning Svart tapet i svart og hvitt spisestueinteriør Stue interiør med svart aksent En følelse av proporsjon med svart er spesielt viktig i det indre av stuen.

En rekke svarte bakgrunnsbilder

I dag er det et stort utvalg i utvalget av svarte bakgrunnsbilder. Videre er rent glatte ikke spesielt sitert, de er tross alt ikke for alle. Men tapet med teksturerte mønstre, glanset og perlemor ser helt annerledes ut, og får en mer munter og optimistisk nyanse.

Svart tapet i en tegning ser mer optimistisk ut enn vanlige farger.

For eksempel ser svart -hvite bakgrunnsbilder ikke dystre ut i det hele tatt, men tvert imot er de veldig effektive og populære for tiden..

Svart = hvitt tapetmønster er veldig populært nå

Kanskje det eneste negative de har er den mulige krusningen i øynene på grunn av den høye kontrasten. I forbindelse med denne omstendigheten er det best å dekorere vegger med slike tapeter, som du ikke trenger å se på lenge, for eksempel kan det være en vegg bak en seng eller en sofa. Men ikke en TV -vegg. Selvfølgelig er dette et spørsmål om smak, og noen kan tvert imot like kontrasten – eieren er mesteren. Generelt er en kombinasjon av svart med mer nøytrale eller varme nyanser, som grå, beige, gylden, etc. mer behagelig for øyet. Slike bakgrunnsbilder er mindre slitsomme.

Kombinasjonen av svart med varme nyanser er mykere

Hvilke rom er svart tapet egnet for?

Merkelig som det kan høres ut, men først og fremst for ekteskapelige soverom. I slike interiører fungerer den svarte fargen som en magisk og lidenskapelig og ser helt harmonisk ut..

Spektakulært soverom med en mystisk svart vegg

Alternativer ser bra ut der svart brukes i kombinasjon med en annen nyanse. Og oftest er menns soverom designet på denne måten. De ser mer strenge og brutale ut, så å si, utstyrt med maskuline trekk..

I tillegg til soverommet er den svarte fargen på tapetet perfekt for å dekorere kontorer og stuer. For eksempel, i kombinasjon med hvitt eller grått, oppnås et veldig effektivt alternativ. En slik akromatisk skala krever konsentrasjon og konsentrasjon, fordi ingenting distraherer (det er ingen farge).

Den svarte fargen på tapetet på kontoret er den beste måten å konsentrere oppmerksomheten på

Når det gjelder stuen, vil jeg spesielt merke til at her, mer enn noen gang, er det veldig viktig å beregne riktig dosering av svart. For at rommet ikke skal se skremmende ut, bør det ikke være for mye svart. Dessuten fungerer dette rommet som et sted for mottak av gjester, så denne omstendigheten må tas i betraktning, selv om du selv er ganske komfortabel i en så gotisk atmosfære, betyr det ikke at gjestene også vil like den..

For det indre av stuen er doseringen av svart på veggene ekstremt viktig.

Men for gangene er svart tapet kategorisk uakseptabelt, fordi dette området skal ikke være dystert og strengt. Med mindre det er i en gang eller korridor som ikke fungerer som en gang, er det tillatt å dekorere deler av veggene med svart, og deretter bare for å fremheve, og ikke å fullføre hele overflaten på alle overflater. Svart tapet er også kontraindisert for barnerom, selv om de bare skal brukes til sonering. Det er mange andre nyanser for denne anledningen, men ikke svart. Svart tapet brukes på kjøkkenet, men vanligvis for å dekorere den ene veggen, og deretter hvis kjøkkenet er romslig og stort nok.

I det indre av kjøkkenet er vanligvis bare en vegg dekorert med svart tapet.

Hvis den kombineres med en spisestue, er det bedre å ikke bruke svart, fordi det reduserer ikke bare plassen visuelt, men reduserer også appetitten. På badet kan svart tapet også brukes på veggene, forutsatt at målingen for å inkludere svart i interiøret blir observert. Først da vil designet vakkert kombinere drama og eleganse..

Tapet med svart -hvite mønstre i et spektakulært baderomsinteriør

Svart tapet som aksent

Svarte bakgrunnsbilder er veldig egnet for aksentuering, spesielt i moderne interiørstiler som høyteknologi og minimalisme. Vanligvis brukes tofargede, nøytrale eller monokrome bakgrunnsbilder til dette, blottet for flerfargede mønstre. Tapet i svart med sølvpynt (noen ganger med gull) gir en luksuriøst mystisk atmosfære, som regel brukes dette i nybarokk eller glamour.

På en sølvbakgrunn ser det svarte tapetmønsteret ekstremt imponerende ut.

Forresten, du kan også bruke tapet, der tvert imot er bakgrunnen sølv eller gylden, og tegningen er laget i svart. For å lage en svart aksentvegg er det best å bruke den motsatt vinduet..

Svart aksentvegg i det indre av soverommet

Og det er tilrådelig å bruke ikke vanlig glatt tapet, men med et mønster eller glanset, som perfekt reflekterer lyset som faller på veggen. Som et resultat vil veggen se lettere og mer interessant ut..

Reflekterende blank svart vegg ser spektakulær ut i baderomsinteriøret

Det ville være veldig fint å henge et speil på en svart vegg, der enhver lyskilde vil reflekteres (det kan være en lysekrone eller en vegglampe). Designere er veldig glad i denne teknikken, som lar deg kompensere for mørket..

Et speil er hengt på en svart vegg - en favoritt teknikk for designere

Eller du kan henge en lampe – effekten blir den samme.

Kombinasjon av svart tapet

I moderne stiler, for eksempel i minimalisme, brukes vanligvis svart tapet i kombinasjon med en annen farge. Og dette gjøres slik: en aksentvegg er dekorert med svart, vanligvis en vegg bak en sofa eller et TV -område i stua,

TV -område i stua fremhevet med svart tapet

over sengen eller nær kommoden på soverommet,

Svart aksent over hodet på sengen i det indre av soverommet

samt en vegg med et skrivebord (kontorområde). Bakgrunnsbilde limes over hele veggen eller bare en egen del av den. Generelt må jeg si at den mest harmoniske og vinnende kombinasjonen av svart er med hvitt. Denne kombinasjonen er et referanseindeks siden begge fargene er akromatiske, mens hvitt kompenserer for mørket i svart, og svart fortynner igjen tomheten til hvitt. Hvis det er nødvendig å redusere kontrasten, kan du velge ikke en ren hvit farge, men en krem ​​eller beige nyanse. Hvis tapetet på svart bakgrunn har et farget mønster, blir ledsagerne i dette tilfellet tilpasset dette mønsteret..

Litt om møbler i et interiør med svarte vegger

Hvite møbler eller speilede (sølv) møbler ser mest imponerende ut på bakgrunn av svarte vegger..

Hvite møbler på en bakgrunn av svart tapet ser imponerende ut

Hvis interiøret er laget i en moderne stil, så er dette definitivt hvite møbler. Og hvis det er glamour eller neo -barokk, er speil, blanke eller polerte møbler passende her – alle som har en reflekterende overflate. Det bør også bemerkes at svart er en fantastisk bakgrunn for å markere lyse interiørartikler, men dette bør bare være det eneste elementet..

Lys rød skinnsofa på en veggbakgrunn med svart tapet

For øvrig er tremøbler tapt mot en svart bakgrunn og ser uttrykksløse ut. Vel, du bør ikke glemme tilbehør heller. enhver detalj kan vesentlig revitalisere og transformere interiøret. Bare ikke glem følelsen av proporsjoner..