Interiør

Nyklassisisme i interiøret: et moderne blikk på tradisjonen

Hvis du alltid foretrekker det «den gylne middelvei», Hvis du er interessert i en moderne tolkning av århundrer gamle tradisjoner, hvis du kan innrømme ideen om at raffinert luksus kan utføres i vår tids ånd, så vil den nyklassisistiske stilen absolutt interessere deg. Denne stilen er i stand til organisk å passe både inn i et stort familie rede som ligger i et romslig landsted, og i rammen av en moderne byleilighet. Klassikernes varige popularitet kan enkelt forklares med sin allsidighet – den står alltid midt i alle stilistiske ekstremer. Fremveksten av den nyklassisistiske stilen er et helt naturlig fenomen, som en modernitetsreaksjon på ønsket om ikke bare å ikke glemme tradisjoner, men også ønsket om å tolke dem ved hjelp av moderne materialer og nåværende designideer. Den nyklassisistiske retningen har gjort at langsiktige tradisjoner i utformingen av oppholdsrom kan bli mer fleksible, tilpasset vår virkelighet. Men samtidig mistet ikke stilen sin sublime raffinement, respektens respekt og rikdom, bare mer universell og nærmere den moderne eieren av en leilighet eller et privat hus.

Nyklassisk interiør

Hovedtrekkene i stilen

Den nyklassisistiske stilen er lik av etablerte personligheter, konservative med en fleksibel tilnærming til mulighetene for å dekorere sitt eget hjem. Som alt annet endrer nyklassisisme seg over tid, etterligner det stadig voksende tempoet i det moderne livet. Det er evnen til å absorbere nåværende designideer og tilpasse seg moderne materialer som gjør at nyklassisisme kan bli mer og mer populær ikke bare blant designere, men også vanlige eiere av hus og leiligheter som ønsker å dekorere hjemmet sitt på egen hånd, inspirert av dagens design prosjekter. La oss se nærmere på hovedtrekkene i nyklassisisme.

Nyklassisk design

Nyklassisisme på kjøkkenet

Naturlige farger

Dekorasjonen av rom innredet i nyklassisk stil ligner prinsippene for valg av fargeløsninger i klassisisme – hovedsakelig nyanser av naturlig opprinnelse. Alle hvite nyanser (fra kokende hvit til melkeaktig), sand, oker, beige, grå, brun, gyldne farger fungerer ofte som grunnleggende toner for å skape den generelle stemningen i interiøret. Mørkere, mer fargerike, noen ganger til og med lyse farger brukes som diskrete aksenter, med vekt på rommets geometri, miljøets ryddighet.

Naturlige nyanser

Hyggelig for øyet fargevalg

Lys palett

Den nyklassisistiske stilen er noe eklektisk, fordi moderne møbelmodeller, designarmaturer eller originale tepper kan plasseres på bakgrunn av klassiske etterbehandlingsteknikker (forskjellige alternativer for stukklister, listverk og basrelieffer). Men nyklassisismens fargevalg er ganske konservativt og godtar ikke opptøyer av farger, en overflod av utskrifter som motsier hverandre når det gjelder paletten eller innholdet i tegningene. Det overordnede bildet av interiøret i nyklassisk stil er oftest monokromt, presentert i dempede, pastellfarger.

Bad i gråtoner

Stue i pastellfarger

Naturlige farger

Strenghet i utformingen av oppsettet

Det ideelle hjemmealternativet for å skape et nyklassisistisk interiør er romslige, lyse rom med stor takhøyde og store vinduer. Hvis det også er en stor stue i en slik bolig, vil designet vise seg å være den mest autentiske. Rommeligheten i rommene er som et tomt ark for en kunstner; i mellomrom som ikke er begrenset av kvadratmeter, kan du bygge et perfekt symmetrisk, strengt, men samtidig behagelig miljø. Det er symmetrien og orden i alle interiørelementene som er et av særtrekkene ved nyklassisisme som en tilhenger av klassiske trender. Basert på personlig smak og designpreferanser, basert på alvorlighetsgraden av linjer og former, kan du lage en helt unik, men samtidig «puster» aristokratisk interiør. Fordelen med nyklassisisme er at, avhengig av dine prioriteringer og økonomiske evner (og design i nyklassisk stil er ikke billig), kan du lage en hvilken som helst versjon av tolkningen av den tradisjonelle stilen – fra kongelige leiligheter til det lakoniske interiøret i en storbyboer.

Symmetri og bestilling

Planleggingens alvorlighetsgrad

Når du planlegger arrangement av møbler i et nyklassisistisk rom, er det viktig å ta hensyn til hver minste detalj. Møblene er arrangert i henhold til de kanoniske prinsippene for symmetri, sparsomhet og proporsjonalitet. For eksempel i stua er det enklest å bygge symmetri rundt peisen – et speil i øyehøyde over ildstedet, et par identiske lenestoler i nærheten av det, et salongbord i midten eller et par små underlegg (sokkler ) av lignende design, symmetrisk arrangert for polstrede møbler – alle disse teknikkene lar deg lage litt speiling av interiøret, noe som gir ryddighet og konsistens til det generelle bildet av rommet.

Symmetri og konsistens i utformingen av stua

Men mengden møbler og dekorartikler bør ikke rote opp plassen. Følelsen av romslighet og frihet er en integrert del av begrepet nyklassisisme. Moderasjon i møblene som brukes, gjelder også dekorasjon av vertikale overflater. Det er viktig å alltid huske på balansen mellom funksjonalitet og dekorasjon. De riktige proporsjonene er nøkkelen til å skape ikke bare et autentisk interiør, men også et miljø der det vil være praktisk for husholdninger og deres gjester..

Kombinert rom i lyse farger

Kjøkken-spisestue i nyklassisk stil

Nyklassisk kjøkken

Funksjoner av opprinnelse

Møbler i det nyklassisistiske interiøret kan enten høytidelig dekoreres eller presenteres med moderne lakoniske modeller. I den første versjonen er det ofte stoler og lenestoler med bøyde ben, med ovale seter og rygg, utskjæringer på armlener og andre strukturelle elementer. Litt pretensiøs, luksuriøst innredet kommode, vitrineskap med glassinnlegg (noen ganger med glassmalerier eller laserskårne bilder), sekretærer og andre lagringssystemer kan utfylle ganske moderne modeller av polstrede møbler. Slik eklektisitet vil se harmonisk ut under betingelsen for dosert bruk..

Harmonisk innredning i stuen

Stue på en innglasset veranda

Ulike nasjonale egenskaper kan sette et preg på utførelsen av møbler i en stil – nyklassisisme. Amerikansk nyklassisisme er mer lakonisk og funksjonell, blottet for luksuriøs innredning og ofte til og med smykker. Slike interiører ser respektable ut, men ganske enkle og praktiske. Austere former og linjer, stilt opp i ordnet symmetri, lar deg hylle tradisjonen uten å skryte av luksus.

Spisestue kombinert med stue

Luksusen til en spisestue

Amerikansk nyklassisisme

Fransk nyklassisisme kan kalles mer «leken», litt finurlig. Originale kurver, romantiske stemninger, høye baldakiner på soverommet eller stukklister i nærheten av peisen i stua, lysestaker brukte ikke så mye til det de var tiltenkt, men som en dekorasjon eller en hyllest til familietradisjoner. Sølvbelagte eller patinerte møbler, som ikke er en integrert del av bildet, men dekorerer det – en hyppig følgesvenn av den luksuriøse, men samtidig velordnede, franske nyklassisistiske innstillingen.

Et originalt valg av møbler

Påvirkning av franske motiver

I den russiske versjonen av den nyklassisistiske stilen kan det være ekko av palassets fortid. Blant moderne etterbehandlingsmaterialer, en garderobe med buede fasader, pilastre med hovedstad, utskjæring på naturlig tre, kan en krystallkronekrone harmonisk passe inn. Men alle disse elementene, dypt forankret i klassiske tradisjoner, har en estetisk og essensiell forbindelse med interiørartikler laget i henhold til gjeldende designideer..

Luksusen i naturlige tremøbler

Luksuriøst kjøkken-spisestue

Naturlige motiver

Når du lager et interiør i nyklassisk stil, brukes farger og utskrifter som ikke er irriterende for øyet. Ingen optiske illusjoner og tegninger som får deg til å tenke, fokusere på bildet – bare enkle og diskret designmotiver nær naturen. Tapet på veggene, tekstiler som vindusgardiner eller polstring av polstrede møbler, putetrekk – ingen steder finner du sterke kontraster eller lyse fargekombinasjoner. Selv i et trykk som er så populært for klassikerne som en stripe, er alle nyanser nøye valgt og utgjør et bilde som er diskret for det menneskelige øye..

Blomstermotiver i tekstiler og tepper

Originaltrykk for vegger

I møbeltrekk eller gardiner av vindusåpninger finnes noen ganger ganske realistiske plantemotiver. Blomstertemaet kan også brukes til å lage et nyklassisistisk teppe for et rom. Men alle plantetrykk faller ned i et jevnt lerret, uten å komme ut av det helhetlige bildet av interiøret, bli en harmonisk integrasjon og ikke et aksentelement..

Originale farger

Plantemotiv for et kombinert rom

Kjærlighet til dekorasjon

For mange av oss er det klassiske interiøret uunngåelig forbundet med rike vindusgardiner. Luksuriøse tekstiler som faller ned til gulvet i store folder, dusk kroker, forseggjorte klipp, lambrequins og flounces – alt dette er komponentene i klassisk, luksuriøst interiør. Nyklassisisme er mer demokratisk når det gjelder dekorasjon. Det ideelle valget av gardiner for vindusåpninger er et dyrt stoff av høy kvalitet som faller i jevne folder i modellen med tradisjonelle rette gardiner.

Alvorlighetsgrad og symmetri

Lakonisk luksus i spisesalen

Et lignende bilde utvikler seg med andre dekorative (men ofte ganske funksjonelle) interiørelementer. De antyder bare luksusen av historisk klassisisme, som ofte vises i ganske moderne og lakoniske variasjoner. Bøker, kunstverk, blomster i vaser, bordlamper med vakre lampeskjermer, vegger og enkle speil i luksuriøse rammer er dekorative interiørelementer som er kjent for øynene til en moderne huseier, som hver oppfyller sine egne funksjoner..

Dekorer en nyklassisk stue

Stue og musikkverksted

Belysningsenheter, som utvilsomt er funksjonelle elementer i interiøret, fungerer som dekor. I henhold til tradisjonene med historisk klassisisme, er luksuriøse, rike på dekorative elementer, modell av lysekroner laget i flere nivåer, vegger, alltid symmetrisk plassert, gulvlamper med vakre lampeskjermer, valgt for å utstyre rom med lysarmaturer. I stuen, soverommet og spisestuen blir den kongelige lysekronen, som fyller rommet ikke bare med kunstig belysning, men også med glitter av glass eller krystall, ofte et sentralt element i dekorasjonen av taket, rundt hvilket det fancy stukkstøping av rosetten er plassert..

Luksus lysekrone på grå bakgrunn

Royal lysekrone i stua

Luksuriøst par lysekroner på kjøkkenet

Eksempler på romdekorasjon i nyklassisk stil

Stue

Nyklassisisme i stua er luksus og komfort, praktisk i et attraktivt skall, aristokrati av naturlige materialer og riket av symmetri. Stuen, som hovedrommet i boligen, blir ikke bare et multifunksjonelt samlingssenter for hele familien, men også ansiktet til en leilighet eller et hus, et visittkort som kan sette tonen for hele hjemmet og gi gjestene en mulighet til å føle karakteren og livsstilen til eierne, deres holdning til skjønnhet og funksjonalitet.

Interiør i nyklassisistisk stue

Den nyklassisistiske stuen er fylt med funksjonell luksus. Den strenge utformingen sameksisterer harmonisk med luksusen med møbelpolstring, vindusgardiner, glansen av en elegant lysekrone og en tykk haug med dyrt teppe. Samtidig er moderne modeller av møbler, lysarmaturer og dekorative elementer vellykket integrert i et rom, hvis dekorasjon ble opprettet på grunnlag av historisk klassisisme, men med en dosering av innredning (stukk, rekkverk, listverk og gesimser).

Klassisk med en moderne vri

Kombinasjon av overflater

Soverom

Den nyklassisistiske stilen er flott for et mellomstort til stort soverom. Hovedelementet i interiøret er et soveplass, det er dekorert med respekt for luksusen av naturlige materialer og skjønnheten i tekstiler fra edle råvarer, utført i modernitetens ånd. Oftest suppleres en stor, luksuriøs seng med to sidebord eller bordstativer, på hvilke eller over hvilke bordlamper eller vegger er plassert.

Luksus soverom dekorasjon

Nyklassisisme på soverommet

Som oftest er et soverom innredet i stil med nyklassisisme et rom i nøytrale pastellfarger. På bakgrunn av lyse overflater på alle overflater ser møbler av mørkt tre spesielt fordelaktig ut. Edle sjokoladefarger, wenge -farge, kan fortsettes i utformingen av gulvet, men som oftest ligger sengen på et teppe med lyse nyanser.

Den originale utformingen av soverommet

Violette pastellfarger i utformingen av soverommet

Kjøkken

Kjøkkenrommet, designet i samsvar med konseptet nyklassisisme, er like funksjonelt som respektabelt. Alvorlighetsgraden av oppsettet og valget av naturlige materialer på den ene siden skaper et utrolig praktisk, ergonomisk og komfortabelt miljø, men på den annen side koster det alltid « en pen krone» eiere. Interiøret på kjøkkenet, laget i nyklassisk stil, vil være relevant i mange år, investeringen din vil lønne seg med det flotte utseendet på dekorasjonen av rommet og kjøkkenfasadene, laget av naturlige materialer (eller deres spektakulære kolleger) med beslag som er litt pretensiøse for moderne møbler.

Innredning i nyklassisistisk kjøkken

Innredning i nyklassisistisk kjøkken

Kjøkkenfronter

I det nyklassisistiske kjøkkenet, som i stilen med de historiske klassikerne, er hver detalj viktig. Ikke bare utseendet på kjøkkenets fasader og overflatebehandlinger danner bildet av kjøkkenet, men også materialvalget for benkeplater, modeller av stoler og et spisebord eller barkrakker nær kjøkkenøyen eller benken. Den vellykkede integreringen av moderne husholdningsapparater i kjøkkenkroken fortjener ikke mindre oppmerksomhet. I motsetning til klassiske trender i utformingen av kjøkkenrom, er ikke husholdningsapparater dekket av fasader på kjøkkenskap, de skjuler ikke for vårt blikk, men er en harmonisk kombinasjon av teknisk fremgang med den tradisjonelle utførelsen av møbler.

Regulering av kjøkkenet

Kontraster i kjøkkendesign

Naturmaterialer i kjøkkenrommet

Kantine

Hovedoppmerksomheten i utformingen av spisestuen er gitt til opprettelsen av en spisegruppe, resten av interiørelementene blir bare en bakgrunn eller tilhørende møbler og innredning. Det er vanskelig å forestille seg en nyklassisk spisestue uten et romslig massivt trebord med vakre utskårne ben. Men stolene rundt spisebordet kan være forskjellige, selv laget i en moderne stil, men med myk dekorasjon av setene og oftest ryggene. Bildet av en respektabel spisestue suppleres med en luksuriøs lysekrone som ligger rett over spisegruppen..

Original spisestue

Spisestue i nøytrale farger

Nyklassisk spisegruppe

Mørkt tre som spisestue -aksent

Baderom

Standard kombinert bad «Khrusjtsjov» eller en hvilken som helst annen liten leilighet – ikke for nyklassisisme. Et bad som kan gjenspeile begrepet en moderne tolkning av historisk klassisisme, bør være romslig og lett. Tross alt må vi være i stand til ikke bare å gi et rom for vannprosedyrer med alle nødvendige rør- og lagringssystemer, men også å vise skjønnheten i naturlige etterbehandlingsmaterialer, pretensiøsiteten til tilbehør til bad og vasker, og selv luksusen til belysningsarmaturer..

Nyklassisisme på badet

Bad i pastellfarger

Et spill av kontraster i et utilitaristisk rom

Hjelpelokaler

Når du skal dekorere korridorer, ganger og haller i den valgte nyklassisismen, alt «et ansvar» skapelsen av et autentisk design faller på dekorasjonen av lokalene. Møbler i korridorer og mellomrom nær trappene er ofte helt fraværende, og all oppmerksomhet fra husholdningene og deres gjester trekkes til utformingen av overflater. Når du velger nyklassisisme som stil for å dekorere en leilighet eller et hus, kan du gå på to måter – for å lage en aksentdesign av tilleggsrom, som er fargerik og til og med original mot bakgrunnen til resten av boligrommene, eller en nøytral design, som bare vil være en bro mellom hovedrommene i boligeier.

Interiøret i tilleggsrommet

Gangdesign

Når du velger det første designalternativet for en gang eller gang, samt plassen nær trappene (hvis noen), blir valget av gulv et viktig punkt. Klassisk svart og hvitt «sjakk» i blank eller matt finish, blir det et ikonisk element i nyklassisistisk interiør. For å støtte en så kontrasterende ytelse av gulvene, er det nødvendig å tåle dekorasjon av tak og vegger i nøytrale lyse farger. Beskjeden stukklist i taket, listverk eller nisjer på veggene vil være nyttig hvis tilleggsrommet har stor takhøyde og et stort område.

Nyklassiske kontraster

Fokus på gulv

Sjakkgulv i gangen