Interiør

Stue gardiner: de beste inspirasjonene i ekte interiør

Når du velger gardiner for en stue, soverom eller andre rom, blir folk vanligvis styrt av design og fargeskjema. Imidlertid bør du også ta hensyn til produksjonsmaterialet, eller rettere sagt til tykkelsen. Gardiner kan være ekstremt vellykkede valg. De har mange fordeler, fra funksjonalitet til et bredt spekter av fasjonable design og farger. De riktige gardinene er perfekte for enhver stue.

Gardiner-gardiner for stuen: fordelene ved å velge

Den største fordelen med gardiner er selvfølgelig deres funksjon av å lukke vinduer helt og forhindre lys. Takket være dem får du mørket i rommet, ønsket, for eksempel under søvn i løpet av dagen, og utenfor vil nysgjerrige øyne ikke se hva som skjer inne i rommet. Denne løsningen vil være flott for stua..

Gardiner er kjent for sine varmeisoleringsegenskaper. Det tykke materialet av tykke gardiner lar ikke varme passere gjennom, så om vinteren vil det bidra til å opprettholde en behagelig temperatur i huset, og om sommeren vil det beskytte mot overoppheting av solen. Stue gardiner vil være spesielt effektive i rom med sørvendte vinduer, ettersom luften her varmes opp raskt.

Gardiner til stuen: foto av stilig design

Funksjonaliteten til gardinene kan kombineres med et attraktivt utseende. Bare velg farge og mønster i henhold til stilen på rommet. Imidlertid er hovedregelen som gjelder i nesten alle tilfeller å sikre riktig lengde, det vil si fra tak til gulv.

Et naturlig trekk ved gardiner er deres eleganse, noe som gjør dem flotte for klassisk innredede Art Deco -stuer eller rom med antikk innredning. Luksus vektlegges av materialer som:

  • velour;
  • jacquard;
  • fløyel.

Orientalske broderte mønstre vil også se bra ut, for eksempel i en gylden farge, noe som vil legge til en interessant tekstur..

I rom med moderne design, som skandinavisk eller eklektisk stil, vil slanke, monokromatiske gardiner fungere bedre. Denne minimalismen er passende i ethvert arrangement. Grå, marineblå og grønn er ekstremt fasjonable og praktiske farger.

Stue design: gardiner i oppdaterte farger

Fargen på gardinene skal matche resten av tilbehøret i rommet. Husk at det ikke skal være det samme som fargen på veggene, men bør ha minst en annen nyanse..

Mørke farger vil tilføre kos og intimitet til stuen. I tillegg vil de bidra til å mørkere rommet enda mer, om nødvendig. For stuen kan du også velge lysere farger som visuelt forstørrer rommet, vil se bra ut.

Fargerike mønstre er perfekte for husets hovedrom. Selvfølgelig avhenger alt av din personlige stilfølelse. For eksempel kan du fokusere på geometriske mønstre eller en enkel kombinasjon av to farger. Blomstermotiver forbundet med abstraksjon er imidlertid et utmerket valg..

Design av gardiner og gardiner for stua: hva du skal passe på?

Selv de beste løsningene kan ha noen ulemper. Det er godt å vite måter å minimere dem. For tykke gardiner, det vil si gardiner, kan den største ulempen være inntrykk av tyngde. Dette gjelder spesielt i små mellomrom. Måten å bli kvitt denne effekten er å velge lyse, positive nyanser. Luftgardiner til stua som kontrasterer og balanserer vinduskarmen vil også hjelpe her..

Gardiner er gardiner som kan veie mye, så sørg for at du har en solid, helst metallgardinstang. Av samme grunn er de heller ikke enkle å rengjøre. For å bringe denne typen gardiner i riktig stand, er det bedre å foretrekke renseri..

Riktig utvalgte gardiner er en effektiv måte å toppe opp et arrangement og bringe en unik atmosfære til interiøret. Vindusdekorasjoner laget med deres hjelp kan tiltrekke oppmerksomhet med sin uttrykksfulle farge eller originale design. Ferdige gardiner er en rask måte å markere interiørets karakter, samt muligheten til å umiddelbart mørkere rommet. Som et resultat gir de beskyttelse mot skadelig sollys og blikket fra naboer. I dag er gardinene tilgjengelige i en rik palett av farger og mønstre, takket være at de lett passer inn i stilen med moderne og tradisjonelle arrangementer..

Gardiner i stuen interiør: forskjellige typer kombinasjoner

Når du velger gardiner for vindusdekorasjon, er det verdt å vurdere hva du vil kombinere dem med. Gardiner kan strekke seg til gulvet eller vinduskarmen. Festemetoden og materialtypen er også viktig. Mørke tette stoffer er ideelle som gardiner i rom som vender mot sør eller vest. På sin side vil lyse, delikate stoffer, på grunn av overføring av en viss mengde lys, fungere i mindre og mørkere interiører..

Leter du etter en funksjonell dekorasjon ikke bare for selve vinduet, men for hele stua? Velg moderne dekorative gardiner. Velvalgte ferdige tillegg vil tilføre karakter til interiøret og dermed bli et utmerket alternativ til persienner. Slike vakre og praktiske dekorasjoner kan være en kombinasjon av gardiner med:

  • gardiner;
  • øyelommer;
  • labrequins;
  • Romerske persienner;
  • Østerrikske gardiner;
  • muslin.

Stue gardiner i moderne stil

Fotogalleriet i denne artikkelen inneholder moderne gardiner til stuen i et bredt spekter av farger. Både lyse farger og litt mykere nyanser anbefales, som sikkert vil passe inn i rommet ditt. Takket være bruken av materialer av høyeste kvalitet, ser de moderne ut på vinduene, så vel som vakre og rynkefrie..

Vurder gardindesign som vil skape en fantastisk atmosfære i stuen din. Den siste motetrenden er de moderne 3D -lasergardinene, takket være hvilke du kan lage små kunstverk. Eksperimenter med mote og test interessante vindusarrangementsløsninger.

Stue gardiner i fasjonabel design er det beste tilbudet for folk som ikke ønsker å gi opp sin unike stil. Takket være de forskjellige modellene kan du lage små flips i stua – uten renovering, omlegging og fremfor alt store økonomiske kostnader. Endre dekorasjonene på vinduene, så får rommene et nytt uttrykk. Velg mellom mønstrede eller vanlige gardiner for stuen din, ved å bruke faktiske eksempler fra fotogalleriet. En rekke farger lar deg finne den perfekte modellen, og materialer av høyeste kvalitet lar deg nyte disse vakre, ferdige brikkene i årene som kommer..