Interiør

Stue i orientalsk stil: farger, materialer, tilbehør i hundre ideer for et eksotisk interiør

I dag er den orientalske stilen i interiøret preget av unike elementer, inkludert mønstre, rike farger og tradisjonelt håndverk. Østen vender tilbake til moderne stuer og fyller rommet med original innredning. Så hvordan utstyre et rom i orientalsk stil? Sjekk ut vår praktiske guide og fotoeksempler.

Stue i orientalsk stil: det som er typisk?

For mange mennesker er øst eksotisk, mangfold, og det som er langt unna eller ikke er kjent i det hele tatt. Det er ganske vanskelig å karakterisere den eksakte definisjonen av øst. Vanligvis brukes dette begrepet for å beskrive asiatiske land, hovedsakelig India, Kina, Japan, Thailand, Vietnam og Korea. Noen inkluderer også nordafrikanske land som Marokko, Tunisia og Midtøsten. Således representerer den orientalske stilen et bredt spekter av kulturer og trender, fra fargerikt og nydelig India til diskret og sofistikert Japan. Det vises i mange varianter, ofte motsier hverandre, forener forskjellige ordre. Enkelt sagt, denne stilistiske retningen innebærer overføring av østlig estetikk til vest..

Moten for orientalsk interiør begynte i Europa i første halvdel av 1800 -tallet. Europeerne begynte å lære mer om Asia og fjerne, tidligere ukjente kulturer. Transportutviklingen var av stor betydning i dette. Eksotiske motiver ble ekstremt populære, ettersom til og med hele salonger i japansk eller kinesisk stil ble organisert. Orientalsk stil ble fasjonabel igjen på 1980 -tallet, denne gangen i kjølvannet av interesse for religioner. Det ble gjort forsøk på å gjenskape interiøret i India, Indonesia, Iran eller Marokko nøyaktig, men i europeisk virkelighet så det unaturlig ut..

I dag kan man bedre og mer bevisst stole på orientalske tendenser. Designere tar individuelle elementer fra dem og integrerer dem i kjent stueinteriør. Dette krever imidlertid oppmerksomhet og respekt for fremmede kulturer. Vær spesielt forsiktig med intense farger, mange og varierte mønstre og rik innredning som gjør kitsch og overdrivelse veldig enkelt..

Stue design i orientalsk stil: farger, materialer, tilbehør

Særegenheter: variasjon, prakt, rikdom, eksotisme, respekt for tradisjonelt håndverk og håndverk, uttrykksfullhet.

Farger: rik rød, grønn, gul, samt lilla, oransje og rosa, supplert med hvit og svart.

Materialer: eksotisk skog, bambus, veving, metall, glass, papir.

Tilbehør: Marokkanske eller kinesiske lykter, røkelsespinner, små pyntede bord, kinesisk porselen, Buddha -figurer, tekstiler med orientalske mønstre.

Orientalsk stil i interiøret i stuen i leiligheten

Det viktigste elementet i interiøret i orientalsk stil er møbler. Det er vanligvis laget av eksotisk skog som palisander, med skulpturelle utsmykninger, noen ganger veldig intrikat med en blonderstruktur. Stuer kan også dekoreres med malerier. Interiørartikler har vanligvis uttrykksfulle former, så ett element, for eksempel en kommode, er nok til å skape den rette atmosfæren. Typiske for orientalske kulturer er små bord og konsoller laget av metall, teak eller bambus. De er intrikat dekorert og flerfarget.

Ovennevnte bambus finnes også i persienner, fotorammer, forskjellige beholdere og mobile partisjoner kalt skjermer. Dette naturmaterialet er først og fremst karakteristisk for japanske stuer, men ikke bare.

Når du dekorerer en leilighet i orientalsk stil, må du være oppmerksom på belysningen, som skiller seg vesentlig fra den europeiske. Disse kan være rikt dekorerte lamper og lykter i marokkansk stil, laget av metall, samt lyse papirlamper produsert i Fjernøsten..

I hvert, selv det minste objektet, bør du se hånden til en dyktig person. I orientalsk stil er tradisjonelt håndverk ekstremt høyt verdsatt. Utsmykket metallarbeid med intrikat dekor bør vises i det orientalske interiøret. Østen er et vell av aromaer. Røkelse og duftlys skal utfylle innredningen. Elefanter er spesielt respektert i Thailand, da det er en spesiell hinduistisk legende om sønnen til guden Shiva. Elefanter er tilstede i thailandske malerier, relieffer og skulpturer.

Fargene i den orientalske stilen er intense. Den er først og fremst rød, som i kinesisk kultur symboliserer lykke. Mettede nyanser av grønt og gult, mørkt treverk er også velkomne.

Marokkansk kløver er et populært dekorativt motiv som vises på puter, tepper, tapeter, keramiske fliser og sementfliser og vaser. De rikt dekorerte møblene er typiske for kulturene i Nær- og Fjernøsten. Bare noen få ting er nok til å lage et orientalsk arrangement for leiligheten din..

På det østlige stedet er det ingen mangel på tekstiler. Puter eller gardiner kan være skinnende, dekorert med tradisjonelle mønstre. Tepper bør også være tilstede i stua..

Stue i orientalsk stil: arrangementsideer

Det er ikke nødvendig å gå på en lang reise for å føle deg som på et annet kontinent. Få en orientalsk stemning til stuen din med små endringer og enkle tilpasninger. Orientalske smykker, selv om de ikke er veldig populære, finner fremdeles sine støttespillere. Som regel er dette fanatiske reisende som tar med poser med suvenirer fra forskjellige land i form av lysestaker, figurer, skrin, sengetepper og putetrekk fra hver ekspedisjon i Fjernøsten. I dag kan alle imidlertid lykkes med å lage en orientalsk innredning ved å tilby salonger med interiørartikler og nyttig tilbehør. Hvor skal jeg begynne?

Mykt og koselig interiør

Stuen er livets sentrum, så det er verdt å tilfredsstille familiens behov og vaner. Liker du å tilbringe tid på sofaen, delta i interessant lesning, se på favoritt -TV -programmene dine eller nyte beroligende indonesisk musikk? De allestedsnærværende puter, sengetepper og dyner i orientalske toner i rik rosa, dyp rød eller varm brun ville være ideelle i stua. Orientalske hint gir glitrende gullmaterialer, mens en sittegruppe i stua suppleres med et teppe med prydmønstre. Omgitt av mykhet kan du fordype deg i salig avslapning.

Klima lys

Dufter og lys spiller en ekstremt viktig rolle i orientalske interiører. Så velg lysestaker i messing, utsmykkede lykter laget av glass og metall i turkise, lilla og gullfarger, eller utsmykkede modeller som gir fred og harmoni til interiøret med subtile lysstråler. Kjøp en essensiell olje og røkelsesmaskin som vil bære den søte og krydrede duften av fargerike marokkanske markeder i hele stua.

Funksjonelt tilbehør

Den praktiske lagringsfunksjonen kan kombineres med det originale lyse orientalske designet. Husk at øst først og fremst er håndlagde møbler og husholdningsartikler som er dekorert med intrikate, unike design. Hvis du skjuler aviser, er det bare i en gylden øko-skinnbeholder. Forbered elegante, dekorative esker for småting. Rollen som praktisk og dekorativt tilbehør i orientalsk stil kan også spilles av skinnende kister, dekorert med dekorative designbokser eller interessant oppbevaring med et vakkert bilde av en elefant som står på lokket..

Orientalske ornamenter

Du kan føle det orientalske pusten i stua ved å introdusere noen typiske dekorative gjenstander i den. Et gyllent teppe med et åpent mønster vil legge til en orientalsk smak på salongbordet ditt. En forgylt afrikansk kvinne -figur på en hylle gir et snev av varmt klima «svart jord», og en sølv Buddha -statue vil glede gjestene som tilbringer en koselig kveld i stua. I tillegg bruker du et sølvspeil i en utelukkende dekorativ form, som fremhever innredningen og gir eleganse til interiøret..

Fremdeles usikker på hvordan du skal dekorere stuen din i en moderne stil? Velg mellom hundrevis av ferdige interiører i det presenterte fotogalleriet.