Interiør

Trapp til andre etasje – moderne, trygg og attraktiv design

Hvis ditt private hus eller leilighet på flere nivåer inneholder mer enn én etasje, vil spørsmålet om å bygge en trapp dukke opp helt i begynnelsen av renoveringen. Når du velger design og materiale for å lage en trapp, er det viktig å ikke bare bli guidet av dine stilistiske preferanser, men også å ikke glemme sikkerhet og ergonomi. La oss trekke frem flere kriterier for valg av trappdesign og materialer for fremstilling:

 • plasseringen av trappen er av spesiell betydning – hovedtrappen i midten av gangen, stuen eller sekundær i bakgården til boligen;
 • plasseringen av den fremtidige strukturen i forhold til rommet, dets dimensjoner og antall kvadratmeter tildelt for direkte konstruksjon av trappene;
 • sikkerhetsnivået til strukturen vil avhenge av om små barn og eldre bor permanent i huset – noen moderne trappemodeller kan være utrygge;
 • tykkelsen på veggene som strukturelementene skal festes til;
 • interiøret i lokalene der strukturen skal ligge.

Luksus trapp design

Trapp for interiør i landlig stil

En trapp i et privat meieri eller en leilighet er ikke bare en struktur som hjelper til med å komme til det øvre nivået, men også et viktig element i interiøret som påvirker utseendet, arrangementet av møbler og innredning. Derfor er det nødvendig å nærme seg valget av en stigemodell med all alvor, og veie alle fordeler og ulemper med hver modell og materialet til fremstillingen..

Metall og tre - materiale for trapper

Trapp i et moderne hjem

Trappealternativer for private hus

Alle trapper kan betinget deles inn i marsjering og spiral (spiral). Oftest brukes marsjstrukturer i moderne boliger, som igjen er delt inn i følgende underarter:

 • strukturer på kosoura – består av bjelker, som er individuelt festet til basen (laget av tre, metall og betong);
 • stiger på bowstrings – trinnene er festet til innsiden av bjelken. Strukturene er komplekse og kan være laget av forskjellige materialer;
 • konstruksjoner på bolter – alle strukturelle elementer er boltet (det er metall og tre).

Trapp i gråtoner

Originalt design

La oss se nærmere på hvert av alternativene for å marsjere trapper.

Trapper på kosoura

Et av de vanligste alternativene for å bygge trapper i private hus er konstruksjoner på kosoura. Blant fordelene med slike modeller er følgende:

 • høyt sikkerhetsnivå;
 • lakonisk utseende som lett vil passe inn i nesten hvilken som helst interiørstil;
 • mange variasjoner i størrelser og innredning;
 • kan lages med eller uten stigerør.

Stige i en sirkel

Glatte linjer

Metoden for å feste trinnene i slike strukturer vil avhenge av antall bjelker festet til basen – to eller en. Kosoura kan i sin tur være rett, ødelagt eller skrudd.

Tradisjonell design

Denne typen trapper er mulig i forskjellige utførelsesvarianter, du kan lage en virkelig individuell utforming av strukturen basert på den tradisjonelle modellen.

Trapp i amerikansk stil

Bruken av glass eller plast gjennomsiktig rekkverk i form av skjermer lar deg lage et lysere trappbilde for moderne interiør. Den eneste ulempen er mangelen på et rekkverk i ideen, som vi er vant til, umuligheten av å stole på festemidler. Men med så korte marsjer er denne ulempen ubetydelig, med mindre det er eldre mennesker med bevegelsesproblemer i huset..

Med glass sider

Strukturer på buestrenger

Trapper på buestrenger har et sofistikert utseende som mest harmonisk vil se ut i den klassiske interiørstilen og derivater av denne stilistiske retningen. Trinnene i slike strukturer er festet til støttebjelken fra innsiden. Kompleksiteten i designet og det utmerkede utseendet forhindrer ikke at konstruksjonene har et utrolig høyt nivå av bekvemmelighet, sikkerhet og bevegelseskomfort..

Klassisk versjon

Trinn på buestrenger

Slike strukturer kan være laget av metall og tre, fungere som kombinasjoner med andre materialer..

Treversjon

Massiv struktur

Bygninger på boltene

Som regel er stiger på bolter laget av metall (dette skyldes særegenhetene ved å feste elementene i strukturen), men de kan også ha en kombinert sammensetning av produksjonsmaterialer. På grunn av det faktum at alle elementer er forbundet med pinner og bolter, har strukturene et ganske enkelt og lakonisk utseende, men er utrolig sterke og holdbare. Strukturer kan støtte høye vekter. Faktum er at støttebjelken er montert i taket, veggen eller gulvet med metallstenger..

I mørk farge

Den største fordelen med dette designet er muligheten til å demonteres for reparasjon eller rekonstruksjon. Trinn i slike trapper kan være åpne eller lukkede, ha forskjellige former og størrelser.

Stige på boltene

På grunn av det faktum at slike trapper ikke har et fundament, kan plassen under dem brukes til fordel for husholdninger ved å arrangere et sted å slappe av, et lesehjørne med et lite bibliotek..

Bibliotek under trappene

Tre og metall for utførelse av trappene

Vindeltrapp – eksklusivt interiør

Spiraltrapper er spesielt populære i private hus, der litt nyttig romplass er beregnet for å arrangere en struktur. Spiraltrapper består av trinn, rekkverk og et stativ (sokkel). Det er overraskende, men spiraltrapper kan ikke bare være runde, men også åttekantede, firkantede. I hus der det er små barn eller eldre med bevegelsesproblemer, er det kanskje ikke verdt å bruke slike originale modeller, men i andre tilfeller kan spiraltrapper dekorere ethvert interiør, for ikke å snakke om den praktiske siden av saken.

Spiral trapp

Spiral design

Som oftest har slike strukturer en metallramme, men det er også alternativer laget helt av tre. Kombinerte strukturer ser veldig imponerende ut, ikke dårligere enn metallstrukturer i styrke og holdbarhet.

Kompakt stige

Uvanlig design

Futuristisk design

Materialer for å lage trapper

For tiden brukes forskjellige materialer til fremstilling av trapper, vi vil markere det mest populære av dem:

 • metall;
 • tre;
 • betong;
 • glass;
 • stein;
 • materialkombinasjoner.

Kombinasjon av materialer

Stige på bakgrunn av hyller

De mest populære, som for mange år siden, er metall- og tretrapper, på grunn av deres miljøvennlighet, styrke, holdbarhet og relativt lave konstruksjonskostnader. Men avhengig av stilen på interiøret i rommet der trappen er installert, brukes forskjellige kombinasjoner av disse materialene med glass, naturstein eller kunststein og til og med plast..

Tre og stein - landlig stil

Opplyste trinn

I mange år har tre, som har etablert seg som et sterkt, slitesterkt, slitesterkt og miljøvennlig materiale, fortsatt vært et av de mest populære alternativene for bygging av råvarer for produksjon av trapper. Slike trapper kan være av tre typer:

 • skog

Stige med beskyttende skjerm

Veggmonterte trinn

Noen ganger er det strukturer som kombinerer to alternativer for å feste grader i en struktur. I noen rom kreves det av designfunksjonene i rommet, i andre er det bare en designmetode for å bringe originalitet til interiøret..

Kombinert design

Tretrapper med metallrekkverk, dekorert med smidd dekor, ser tradisjonelle, imponerende og trygge ut. Slike strukturer vil organisk passe inn i mange interiørstiler..

Tradisjonell stil

Luksusdesign for et privat hjem

Rekkverk av smijern

Kombinasjonen av metall og tre gir mange variasjoner for utformingen av en solid og pålitelig trapp som organisk vil passe inn i en moderne interiørstil, loft eller landlig stil.

Trapp i loftstil

En steintrapp er holdbar og sterk, men krever en imponerende base på grunn av den høye vekten av hovedstrukturen. Oftest brukes naturstein bare til fremstilling av trinn og stigerør, men selv i dette tilfellet vil strukturen vekten være imponerende. Det er færre krav til kunstige analoger, men styrken og holdbarheten til slike materialer er betydelig dårligere enn naturlige råvarer. Men utseendet er vanskelig å skille fra et naturlig materiale, og en kunstig stein er mye billigere enn en naturlig stein..

Steintrinn

Steintrapp

Steintrapper med rekkverk av smijern ser luksuriøse ut. Det er overraskende, men det klassiske bildet av trappen vil være relevant, ikke bare i tradisjonelle interiørstiler, moderne stil godtar integrering av slike strukturer.

Klassisk trapp i et moderne interiør

Trappen, hvis trinn er laget av grov stein, ser imponerende, holdbar og trygg ut. Rustikk til en slik struktur er lagt til av de originale rekkverkene som er laget av fleksible grener, som ved første øyekast ikke har gjennomgått noen behandling.

Rustikk design

Betongtrapper er et av de rimeligste alternativene. De er sterke nok, trygge, men dessverre ikke så holdbare som sine kolleger laget av metall, stein eller tre..

Betong trapper

Trapper som bruker glass for å få trinnene til å se utrolig lette ut, til og med luftige. For slike strukturer brukes spesielt herdet glass, hvis styrkeegenskaper økes. I kombinasjon med de forkromede overflatene på rammen, vil trappen med glasstrinn effektivt utfylle den moderne stilen i interiøret, høyteknologisk, popkunst eller loft.

Glass og krom for trappekonstruksjon

Trapper med original design

Noen trappemodeller representerer designerens fantasi. Slike strukturer er i stand til å heve baren for det unike i interiøret til skyhøye høyder, men i jakten på uvanlige konstruktive ideer er det viktig å ikke glemme sikkerheten og brukervennligheten til strukturen..

Kreativ design

Du kan gjøre selv den mest tradisjonelle trappen unik ved å dekorere rekkverk eller plassen under trinnene på en original måte. For eksempel, motstående stigerør med keramiske fliser med lyse ornamenter lar deg ikke bare bringe unikhet til det indre av rommet, men også et positivt humør og et festlig utseende..

Keramikk for dekorasjon av stigerør

Trappbekledning

Lys etterbehandling av stigerør

En trapp med en buet base, som ikke er spiralformet, men har glatte former, ser mer enn imponerende ut. Trinnene er festet til midten av den buede basen. Selvfølgelig, med en slik trappdesign, vil det være vanskelig å klare seg uten rekkverk. En slik struktur tar ikke mye plass og krever ikke en massiv base – støtte.

Uvanlig trapp

En trapp med en sving av marsjen brukes oftest i leiligheter på flere nivåer for å gi tilgang til det øvre nivået, noen ganger finnes lignende strukturer i private hus. Hvis det ikke er små barn og eldre i hjemmet ditt, kan du begrense deg til et design uten rekkverk..

Enkeltskrue stige

I rom innredet i landlig stil kan du ofte finne rustikke elementer i konstruksjonen av trapper. Som regel påvirker rustisitet elementene i rekkverket, noen ganger støttene.

Uvanlige rekkverk

Rustikke elementer

Stige blant koffertene

Rustikt land

Trappebelysning – et element av sikkerhet og innredning

Belysning av trinn eller plass nær trappene kan ikke bare bli et element av sikkerhet for hjemmet ditt, men også gi originalitet til interiøret, gi deg muligheten til å skape forskjellige alternativer for atmosfæren, avhengig av bruken av en bestemt type belysning.

Trappebelysning - en sikkerhetsfunksjon

Trapp med individuell belysning

Bakgrunnsbelysningen av trinnene ser spektakulær ut og lar deg bevege deg trygt mellom husets gulv om natten..

Belysning som dekor

Plass under trappene – praktisk og estetisk bruk

Det er aldri for mange lagringssystemer. Denne oppgaven er kjent for alle huseiere. Derfor er den mest populære bruken av plassen under trappene arrangementet av forskjellige typer skap, hyller og til og med hele hyller..

Lagringssystemer under trappene

Ved å sette opp en bokhylle under trappene og plassere en komfortabel lenestol og en gulvlampe ved siden av, vil du gi husholdninger muligheten til å lese en bok i ensomhet og slappe av uten å bruke det nyttige rommet i rom, som ofte ganske enkelt ikke er nok for slike funksjonelle områder..

Bokhylle under trappen

Noen ganger under trappene er det mulig å markere en arbeidsplass eller til og med et fullverdig kontor med et skrivebord, en lenestol og lagringssystemer for bøker og kontorrekvisita.

Skap i rommet under trappene

Noen huseiere velger å lage et vinskap under trappen. I tillegg til den funksjonelle bakgrunnen, ser slike lagringssystemer imponerende og moderne ut, og blir et høydepunkt i interiøret.

Vinskap under trappen

Noen ganger kan du finne bruken av plassen under trinnene som lagringssystemer for trapper, avgrenset på begge sider av vegger. Men med en slik konstruksjon av skuffer, er det viktig å huske at det ikke lønner seg å laste containere tungt, dette vil delvis avhenge av sikkerheten ved å gå opp trappene..

Skuffer under trinnene

I noen hus (avhengig av de arkitektoniske egenskapene til lokalene) viser det seg rasjonelt å bruke ikke bare plassen under trappen, men også landingsområdet mellom marsjene. Myke sitteplasser ved vinduet hjelper deg med å organisere lese- eller samtaleområdet.

Et pusterom mellom marsjene